Jump to content
Edgeforum

william

Edgemember
 • Content Count

  495
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by william

 1. Tjena! Edge är kanske inte den optimala platsen att ställa denna fråga på. Men fångade den här karpen (på fluga såklart;) ) och känner mig smått osäker på karpsort. Det "ska" vara gräskarp i vattnet (som även har lyckats reproducera sig). Men brukar inte gräskarp i regel ha täta fjäll? Jag har fångat gräskarp med täta fjäll i samma vatten förut, så därför blir jag lite konfunderad. tack på förhand
 2. Kolla med knivtillverkare/knivhantverksforum och böcker. Rätt vanligt att göra knivhandtag av, ballt med ett näverhandtag!, det måste jag testa någon gång.
 3. Tydligen hade någon kvinna sett en liten sälkut in under något bryggfäste..
 4. Körde heldag igår. Förhållandena verkade kanon och tog bra med fisk på stället förra veckan. Så det såg lovande ut. Resultat: Bom Hörde av en gubbe att det varit säl inne i viken tidigare... Hur har det gått för er andra?
 5. En landad efter jobbet idag Tappade en liten och hade ett par kontakter innan det blev heldött.
 6. En landad efter jobbet idag Tappade en liten och hade ett par kontakter. Dock på tok för lite vind.
 7. Var ute idag två timmar efter jobbet. Rå-hård vind och mulet när jag kom till vattnet, men skiftade snart till full sol och lagom med pålandsvind. Fiskade av halva stranden utan resultat, men när jag nådde andra halvan och kastade ut mot djupare partier med tång och sten kände jag gång på gång vad som kändes som hugg. Inget som fastnade dock. Bytte plats och kastade mot samma fläck från annan riktning. Nu small det gång på gång och hade på 5(!) fiskar som alla släppte, flera sprattel, men gissningsvis två lite bättre. Frustrerande.. Till sist skärpte jag mig och kunde landa en 35-40 cm b
 8. Var utlovat 6 grader och sol igår, det blev istället ett heldagspass i kyla, dimma och moln. Lyckades iaf knipa årets första på ~35cm (odlad), samt en liten gädda. Var ute med två spinnpolare som båda kammade noll.
 9. Köpte den här på loppis, prutade ner till 400 spänn fin möbel och bra skick. Nu när precis ställt i ordning är det nog första och sista gången min flugbindarhörna är i någorlunda ordning haha Inbillar mig att det blir smidigt med alla lådor och uppfällbar bordsskiva men det återstår att se!
 10. Jo absolut, men när de står så många så tätt är det svårt att kasta utan att det blir mer jakt än fiske;) Flugbindningsmaterial kan man å andra sidan inte få för mycket av.. Nån som vet hur HÖ förhåller sig till fågelaktivitet(inkl parningsbestyr och tillhörande slagsmål) förresten? Skyggar de, bryr sig inte eller gillar de fågelaction?
 11. Körde ett kortare bompass igår efter jobbet. Finväder, drivis och 3634 svanar som ockuperat stora delar av lokalen. Skönt att vara ute iaf
 12. Väl skrivet! Och därmed tycker jag att vi återgår till att rada upp bompass här i tråden istället för att trampa varann på tårna!
 13. Här är 3 jag vispade ihop här om dagen . @ pontus0629: absolut kommer de funka! Schysst
 14. Utanför södertälje/grödinge. Blev väldigt kort som sagt dock, så hann bara kolla vissa platser. Letar ställen i dessa krokar då jag inte har någon större erfarenhet av området, finns platser som ser lovande ut bara isen släpper dock. Var fiskar du?
 15. Tog en rekordkort sväng i södra efter jobbet innan solnedgång idag. Vart tyvärr knappt något fiske pga tidsbrist och flortunn is som täckte det mesta. Får chilla nån vecka till alternativt hitta nya platser tror jag.
 16. Grattis! Nu blir man jävligt sugen, ska ut och testa lite i veckan om isläget tillåter
 17. Tackar för tydliggörande ! Blir nog en tur till helgen
 18. Kan man alltså köpa dagkort nu på söndag? Borde vara rätt isfritt om solen fortsätter som den gör nu Väldigt fiskesugen!
 19. Var vid brandalsund idag en sväng. Dött fiskemässigt. Fiskade i sundet, på badstranden och den lilla viken norr om badstranden. Tänkte dra ut någon kväll senare i veckan, nån annan som vart där nyligen? Har någon testat att fiska vid farstanäs förresten? Känns som ytterligare ett ställe som kan vara värt att testa kanske..
 20. Tog nyss körkortet och hann med Årets första h-ö-pass för mig idag innan plugget. södertäljeområdet.Inga tecken på fisk men fint väder och såg fint ut annars. Hittade många olika platser, en liten vindstilla vik med djupbrant och stenig botten, långgrund sandstrand med vind och sund med sprängsten. Lär ta ett tag att söka av, men kanske drar ut igen i eftermiddag. Vilken tid på dygnet och vilka vindförhållanden har funkat för er som lyckats ? //Will
 21. Kul! Vill själv ha bin men bor i ett närområde :/
×
×
 • Create New...