Hoppa till innehåll

Mikey_loop_it

Members
  • Antal inlägg

    25
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Om Mikey_loop_it

  • Födelsedag 1981-10-03

Information

  • Kön
    Male
  • Bostadsort
    Värmland

Mikey_loop_it's Achievements

Member

Member (2/5)

0

Gemenskaps Rykte

  1. Ja den såg giftig ut! Längtar redan efter nästa års fiske så man kan testa alla nya idéer och flugor! Skit fiske på er alla!
  2. Själv så skulle jag vilja påstå att vid lättare pimpelfiske så skall man aldrig gå över 0.15 i dim. Kör själv med 0.10... Ju tunnare lina desto lättare att registrera nappen. Sedan vid tyngre fiske så är 0.30 absolut max. Kör med Normark ice eller Climax ice. Bra linor för kalla dagar. Det viktigaste är hur du gör när hugget kommer. För det spelar nästan ingen roll för hur grov lina du har för har du fel teknik vid huggen så rätar det krokarna ändå vid grov fisk och då spelar det ju liksom ingen roll för fisken är ju borta oavsett.
  3. Hehe! Ja gul Zonker är grym. Även svart och gul Superkanin funkar grymt bra. Har allt satt en och annan i buskaget jag med Nej tur vi har vinter på intågande så att man kan fylla upp askarna med diverse kreationer. Skall givetvis se till att göra alla dessa flugor som vi talat om i denna tråden.
  4. En svart Haröra kanske funkar? Köra dubbelrigg med det och en Balsageting.... Fan nu har jag snart för mycket ideér!!!
  5. Låter väldigt intressant! Körde du långsam eller snabb hemtagning? Super bra tips med hur flugan ser ut. Får slänga ihop 2 stycken och testa. Du har ingen bild på "monstret"
  6. tack för alla bra tips! jag skall genast testa alla varianter omgående!!! Men ja klart smartast att köra med en bagge eller något annat som är lite av superflytare! Bloodworm har jag testat men det ville de inte ha där jag fiskade iaf.. Kan varit så att fisken inte såg den men man vet aldrig.
  7. Nu har jag förbannat både sjö och tjärn... Både Öring och Båge har visat sig vid kanterna men de är inte ett dugg intresserade! Fjädermygg i all ära men de vill fortfarande inte ta flugorna som jag presenterar.. Har fått 2 saker under dessa 2 dagar... En liten Abborre och en ännu mindre Abborre !!! Två gånger har jag haft påslag men den förstnämnda tog på en Klinkhammer och sedan så tog den andra på INDIKATORN!!!! Jag trodde jag skulle få en hjärnblödning... Där har man stått och mixtrat och slitit en hel eftermiddag! Jag sätter på en Bloodworm nymf och använder mig utav indikator. Jo självklart så försöker fisken ta min knallgula indikator! Blev så förbannad så jag slet ihop grejerna och åkte hem med ett x-antal svordomar på vägen Nej men seriöst! Om ni har några knep och tips på vad man skall köra med så uppskattar jag om ni delger mig det . Skit fiske på er alla!
  8. Har nu suttit och läst tråden och jag måste erkänna att det är synd att det blivit som det blivit med all konsumtion i samhället. Håller med er om att det var mycket pengar förr för Loop grejer och att det än idag är så. Men att det kostar, det vet alla. Men att de rear ut grejerna på hösten för minst halva priset det gör ju att man som privatperson inte kan köpa nya grejer längre.. Man blir lite utav en föregående säsongsfiskare... Hur vore det om de kunde göra som så att de har vissa modeller i sortimentet som de inte fick rea ut för en spottstyver. Då skulle i alla fall jag köpa de grejerna på grund av att det skulle kännas mer klassfullt och som en investering. Mvh Micke
  9. Så det ni försöker säga är alltså att det som spelar mest roll i frågan är hur stort vattnet är Dvs djupt och vilken temperatur det har pga av syretillgången? Jag håller med om detta till fullo pga att jag brukar vara och fiska i ett sjösystem som har olika djup men samma vatten. Där upplever jag att det är mer och även större fisk i den djupa sjön än den grundare som enbart har ett max djup på 6,3 meter. Var ute för några dagar sedan när temperaturen var 23 grader i vattnet och jag hittade i stort sett ingen fisk i den grunda sjön medan i den djupa så var det extremt napp villigt. Då fick jag allt ifrån Abborre till Gös och Gädda. Att lufttrycket påverkar Abborrens simblåsa det vet dom flesta som fiskar. Det är bara att kolla på deras bukar när man fångat en efter att det varit lågtryck. Då har de Karplus på buken. De ser ut som små maskar som sitter på fisken. (Finns lite att läsa angående dem så jag bifogar en länk för den som är sugen)Det jag vill påpeka angående detta det är att fisken reagerar väldigt negativt på väderomslag så det spelar ingen roll hur djup sjö man fiskar i utan de ställer sig på bottnen oavsett. Länk om Karplus; www.aquanord.se/Karplus.pdf
  10. Mikey_loop_it

    Blandat under sommaren

    Flugfiske
  11. Jaha då var det bara att börja plocka ihop grejerna och ge sig iväg för ett fiskepass idag med. Var ju smart att man klickade på den här länken när man är en junkie. Tydligen så räckte det inte med 14 timmars streckfiske igår... Tror jag lider av ett syndrom eller en sjukdom... Ungefär som alkoholister men istället för att man inte kan lägga ifrån sig flaskan och sluta dricka så kan inte jag lägga ifrån mig spöet och sluta veva med det Skitfiske på er
  12. Väldigt vackra fiskar Får man sådana i P&T?? Har aldrig jag fått... Var ute i går och fick ett tafs brott efter en rusning av en grymt stor båge.... Gissa om jag skrek inombords! Nya tag imorgon, då blir det Karlsdal i Karlskoga:)
  13. Hej, Har inte testat Guideline spöna men jag ska köpa ett nytt spö nu och service mässigt så låter det som ett klockrent val av märke. Började med flugfisket i år och jag ångrar definitivt inte att jag gått över på det underbara fisket Antar att det kanske skulle vara dags att uppgradera utrustningen till något bättre. Började fiska med ett Pool12 och nu får man köpa något som är vassare efter att man gjort alla misstag och annat kul som man gör som nybörjare;) Ps. Hoppas ni inte tar illa upp att jag bumpar tråden med något som är utanför ämnet... Skit fiske på er alla!
×
×
  • Skapa ny...