Hoppa till innehåll

Tom Larsen

Members
  • Antal inlägg

    49
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Tom Larsen

  1. Hei Micke! Veldig spennende! Dette er noe du virkelig kan, så jeg gleder meg til å prøve disse linene når de blir tilgjengelige. Vil de være tilgjengelige i butikkene om en måned? Jobber du med en line til Seatrout-øvelsen også? Mvh Tom
  2. Jeg brukte et MSR Hubba hubba i fjor og var veldig godt fornøyd med det. Veid på min egen vekt så veide det 1,9 kg - da hadde jeg lagt til ekstra barduner og teltplugger i teltposen. Det er ikke noe ekstremtelt, men klarte seg fint i det vi i Norge kaller 'sterk kuling'. Hubba hubbaen er selvstående, har sitteplass (1 m høyt i innertelt), og du kan også bruke det enten bare med innertelt (myggtelt) eller bare som yttertelt. Det er veldig god lufting - noe som kan være en fordel om du skal ha med deg hund. Prisen er imidlertid klart høyere enn for løsningen med tarp og myggnetting. MSR har også et telt som heter Carbon Reflex som er enda lettere, men det har jeg ingen erfaring med.
  3. Ingen fare, det er mange år siden det ble tid til mye trening med tunge vekter. Nå er jeg mer som Donald Duck (Kalle Anka) i den gamle Carl Barks historien om Bjartmar Biceppa der Donald/Kalle sier: "Jeg er bredskuldret, det er bare det at bredskulderheten sitter litt langt nede!" Det ser ut som jeg sliter skikkelig med å holde meg on topic i kveld - selv om jeg er helt nykter!
  4. Hei Ola! Jeg husker at det holdt med omtrent 2 sekunder en gang også! Det var da jeg på Nordisk mesterskap i Danmark som liten junior i 1988 skulle se om du var så sterk som du så ut, du brukte 2 sekunder på å bunte meg sammen!
  5. Litt mer on topic... Mitt beste øyeblikk med dyret er 5 sekunder som står spikret fast i minnet og en ørret jeg aldri fikk! Det var i en stri strøm i Hallingdalselva, som jeg aldri ville fisket grundig over om ikke en lokalkjent kamerat hadde presset meg. En stor ørret tok knallhardt i strømmen, gikk direkte opp i luften og hang der så jeg kunne se at den var gyllen og feit og diger, før den gikk rett ned og stanget noen sekunder før snøret ble slakt, barbless Knapek var brutalt rettet ut!
  6. Det er tydeligvis litt utenfor ditt interesseområde Andrè , men laksefiskerne har 2 versjoner av Dyret i norge. Den ene er Asbjørn Hørgårds May Fly Nymph, på folkemunne omtalt som Dyret, samt Dyret fra Nordfjordeid en kjent lakseflue i Eidselva (Jock Scott inspirert kropp og mangefarget vinge). Asbjørn Hørgård tegnet forøvrig tegninger til maskiner til produksjon av split cane stenger på dopapir mens han satt i tysk fangenskap under krigen! Ikke at det har noe med saken å gjøre da... Edit: Skrivefeil
  7. Det var meg ! Du kastet med noen aldeles nydeige bukter i finalen, jeg sto ved siden av banen og fulgte godt med!
  8. Om jeg ikke blander sammen flere tekster om Alexander Grant, så mener jeg å ha lest at greenhart stangen han brukte til det berømte kastet på Thames var på hele 21 fot! Jeg kan tenke meg at det ikke var noen lettvekter!
  9. Man kan trygt si at dere svensker også har kommet dere opp på et djevelsk høyt nivå! I Norge har vi drevet på med konkurranser i fly casting i 20 år, så vi hadde håpet at vi skulle klare å holde dere bak oss i noen år! Det ble med håpet! Det er utrolig med hvilken innsatsvilje og entusiasme dere i det svenske kastemiljøet har tatt kjempesteg det siste året. Det kommer til å bli utrolig spennende med det åpne nordiske mesterskapet i Göteborg i oktober. Det norske castingforbundet har satt av penger til å sende en rimelig stor tropp, så det kommer til å bli en veldig sterk konkurranse med alle de beste svenske, danske, finske, norske og andre kastere.
  10. I Norge har jeg sett veldig mange forskjellige stenger brukt i løpet av de omtrent 7 årene vi har hatt organiserte 5'ercupkonkurranser. For et par år siden var nok Streamstix T5 og Sage TCR 9' #5 de mest brukte stengene. I årets 5'ercup har det fremdeles vært en del som har brukt T5, mens det også har vært en del som har brukt Orvis Hydros og Helios samt den hvite Zpey Competition line #5.
  11. Det kan være jeg blander sammen messene, men jeg tror det var den messen de hadde tenkt seg på, i allefall Jarle Strandberg.
  12. Jeg prøvde en veldig spennende prototype fra Zpey etter vårt siste 5'ercupstevne på lørdag. Knut Ekelund fra Zpey hadde med en prototype på en #5 line med en klumplengde på rundt 23 meter. Knut fortalte at linen vil veie inn korrekt for en #5 line og totalvekten for klumpen (om jeg husker rett), vil være noe lavere enn for SA ED #5. Da jeg kastet den mot SA ED, så virket det som om jeg i gjennomsnitt kastet et par meter lengre med Zpeylinen. Det som fascinerte mest var at det var så konsekvent god strekk på de lengste kastene. Knut fortalte at de skal gjøre noen små endringer til på linen, men jeg håper det ikke blir store forandringene, for denne prototypen var rett og slett helt rå!
  13. Det var synd! Vi får håpe vi kan møtes på et stevne en gang senere i år, enten det blir i Norge, Sverige eller Danmark!
  14. Til helgen går det siste stevnet i den norske 5#-cupen. Blir det noen her fra Edge som tar turen til Oslo?
  15. Ja, Jarle ser litt tynn og blek ut! Neste gang jeg treffer han, skal jeg spørre om han er flink og spiser grønnsakene og vitaminene sine hver dag!
  16. Hei Lasse! Jeg har forstått at årsaken er at de ikke synes det er nødvendig å jage vekt på en konkurransestang, de synes det er viktigere med et solid snellefeste. For min egen del så kan jeg være enig med dem, på en slik stang som kastes med mye snøre ute og relativt stor kraft, så merker jeg ikke noen få gram ekstra i stangen under bruk. Markedsføringsmessig, så tror jeg derimot at det hadde vært smart å bruke et lettere snellefeste. Jeg tror mange fluefiskere setter likhetstegn mellom en avansert, high end stang og lav vekt.
  17. Hei Lasse! Mathias Lilleheim i Zpey bekreftet at de kunne spart 30-40 gram ved å velge et av de letteste snellefestene. Men det kan godt tenkes at den korken også har høy tetthet. Uansett er det i allefall i bunndelen mye av den ekstra vekten sitter!
  18. Hei Staffan! Jeg har veid min hvite Zpey Competition, den er ganske tung. Imidlertid er det ikke så mye klingen, men snellefestet som drar vekten opp. Vekten sammenlignet med et par andre 5'erstenger jeg har (alle er 9', 4 deler): Zpey Comp: 144 gram Sage TCR: 106 gram Scott G2: 81 gram Vekt, kun bunndel: Zpey Comp: 107 gram Sage TCR: 75 gram Scott G2: 53 gram
  19. Den største forskjellen er at inne er det alltid vindstille, og ofte mindre ting som kan forstyrre kastingen (ex. regn, ting som snøret kan sette seg fast i). Ute er det ofte vind som kan komme forfra, bakfra eller fra en side. I jevn fin medvind vil de fleste kaste flere meter lengre utendørs.
  20. 3 av 8 deltagere over 35 meter og ny svensk rekord i kvalifiseringen! Gratulerer så mye med kjempegode resultater! Jeg tror ikke det er så mange 5'erkonkurranser i verden som kan vise til så høye gjennomsnittsresultater, med alle deltagerne over 30 meter!
  21. Det var inne, alle stevnene i #5cupen er innendørs.
  22. Her blir invitasjoner og resultatene lagt ut etter hvert (NCF er litt på etterskudd det er bare resultater fra det første stevnet i Tønsberg her): http://www.castingforbundet.no/terminlister/terminlister.asp'>http://www.castingforbundet.no/terminlister/terminlister.asp Du finner også alle resultater og omtaler av stevnene om du titter på forsiden og blar deg nedover: http://www.castingforbundet.no/ I helgens stevne i Tromsø, satte Johnny Smørsgård ny sammenlagtrekord i 5#cup'en, med ny bestenotering i presisjon, treff på begge bonuskastene og lengstekast på 35,97 og 36,01 meter. http://www.fluefiskeinord.no/news.php?readmore=380
  23. Jeg tror ikke det kommer noe forbud mot filtsåler i Norge i år. Jeg har nettop lest de siste utgavene av to av de største fiskemagasinene i Norge (Alt om Fiske og Jakt&Fiske), der sto det ingenting om noe filtsåleforbud. Disse magasinene pleier å være raske til å få med seg nyheter som berører sportsfiskere. Jeg har heller ikke hørt filtsåleforbud blitt diskutert på de to norske fluefiskeforaene www.fluefiske.net og www.fluefiskesiden.no.
  24. Mac, det stemmer! Det brukes ikke løse ringer, men en tøyduk (på norsk-svensk blir det kanskje tygduk? ) med 3 ringer. Det som er viktig å legge merke til, er at presisjonskastet måles der fluen blir liggende i ro. Årsaken til denne regelen, er at tidligere brukte mange deltakere veldig harde nedlegg i presisjonskastingen, inspirert av nedleggene i casting. I 5'ercupen er det ønskelig at kastingen skal være mer fluefiskerelatert. Om man kaster med harde nedlegg vil fluen slå over til en av sidene etter nedlegget, med de nåværende reglene kaster alle i dag med lette "tørrfluenedlegg". Denne regelen gjør det også lettere for dommeren å dømme riktig og lettere for publikum å følge med på presisjonskastingen. Med en slik bestemmelse er det viktig at vi bruker en fortomm som er skikkelig strukket, og ikke krøllete (mye minne). Se på side 5 i dette dokumentet: http://www.castingforbundet.no/terminlister/Info/Info_regler_5cup2011.pdf
  25. Bare hyggelig! Jeg mener bestemt å huske at Norges Castingforbund har hotelavtaler som gir rimeligere overnatting. Om dere kontakter Morgan Andersson på casting@nif.idrett.no eller på telefon +47 21029795 eller +47 90984724 (mobil), så kan han hjelpe dere.
×
×
  • Skapa ny...