Jump to content
Edgeforum

Mirakelpojken

Members
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Mirakelpojken

 • Rank
  Member
 • Birthday 12/08/1970

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Skärblacka, Östergötland

Recent Profile Visitors

623 profile views
 1. Den där vitsvartrandiga du pratar om kallas nog grizzly. Har inte provat de nackar du frågar om men svara ändå på detta! Har du kollat in www.flyhookfiller.se ? Där finns billiga nackar - 50 kr/st - 30% = 35 kr/st. Inte så farligt att testa då! Har inte själv köpt torrflugenackar men väl ett par nackar för våtflugor och dom har funkat. Vill du spendera mer så kan ett Whiting Introductory Hackle pack vara en variant - men då pratar vi om mer pengar. Du får då fyra halvnackar i olika färger av bra kvalitet. Jag köpte ett sånt (från USA, blev lite billigare då) och för mig har det fun
 2. Någon som testat Guidelines Fir-Skin handskar? Värmer de så bra som reklamen säger? Jag tycker det är svårt att flugfiska med handskar där inte fingertopparna är fria så därför verkar dessa intressanta - det blir kallt och blött med avklippta fleecehandskar nu på vintern.
 3. Vid badet vid campingen vid Bodaviken är det inte OK att fisk nu. Det finns en å borta vid själva Sandviken (Svintunaån) och en öster om badet (Kolmårdsbäcken) och det är Kolmårdsbäckens fredningsområde du inkräktar på vid badplatsen. Det sitter en skylt nere vid badet om jag minns rätt. Det är en radie på 500 meter från utloppen som är fredade. Inom Norrköpings kommun tror jag det är Pjältån, Torshagsån, Getåbäcken, Svintunaån, Kolmårdsbäcken, Kvarsebobäcken och Djupviksbäcken man måste ha koll på. Bara fram med en karta och mäta!
 4. http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/default.aspx?articleid=7320221
 5. Hur långt ut i Bråviken var du? Jag var vid Sandviken i lördags och kollade och där var det is (mest som flak) och helt ofiskbart - det kom även ett fartyg ute i farleden och man hörde hur det smällde och brakade när det körde på isen så det låg is långt ut.
 6. Hej. Det är skillnad på garanti och reklamation. Kolla in Konsumentverkets hemsida. http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Din-ratt-som-konsument/Garanti/ Där står mot slutet: Konsumentköplagen gäller alltid Enligt konsumentköplagen har du tre år på dig att reklamera ett ursprungligt fel på en vara. Ett ursprungligt fel kan vara ett fabrikationsfel eller något annat fel som varan hade innan du fick den. Sådana fel kan visa sig ganska lång tid efter köpet. Att du får en garanti med kortare giltighetstid betyder inte att reklamationstiden förkortas. Skillnaden är att när garant
 7. Det var just ett inslag på de lokala nyheterna (P4) om detta! Bra att det uppmärksammas. Det är polisanmält. Nu såg jag det på NTs hemsida också: http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=8934541
 8. Jag har två i just klass 56 - båda köpta begagnade. Jag har inte jättemycket att jämföra med men jag är helnöjd. Snygga - jag gillar utseendet. Jämn och fin broms utan något särskilt startmotstånd. Har haft dom i ett par år och dom har funkat bra. Men som sagt - mitt jämförelsematerial är ganska begränsat.
 9. Whitings Introductory Hackle Pack kan ha olika färger med i paketet - värt att kolla upp vid beställning! Jag fick grizzly, vit, brun och en mörkt grå. Inte svart så det har jag kompletterat med.
 10. Här finns lite info om att göra egna tafsar: http://www.rackelhanen.se/swe/1149.htm Vad gäller tafsar från Scandinavian Flylines så har jag och en kompis kört med 9 och 12 fots tafsar för regnbåge och öring i lite olika dimensioner samt med tafsmaterialet med 60 % fluorocarbon - inga problem för oss! Har funkat fint!
 11. Blivit sugen på en ny ryggsäck då min gamla börjar ge upp. Funderade först på en "vanlig" men började sen kolla på mer utpräglade fiskerygsäckar och fastnade på Fishponds Tundra - ryggsäck och chestpack (snygg engelsksvensk blandning där...). Jag gillar att släpa på rätt mycket grejer så den ser lovande ut. Har sedan tidigare en chest pack/ lumbar pack från Fishpond, (Blue River) som jag är nöjd med. Den kostar ju en del men ska man ha en schysst ryggsäck och en chest pack så blir det ju också pengar ihopräknat! Jag har läst och kollat på en del rescensioner och informationer där d
 12. Lite sent svar men ändå. Jag var där fredag/lördag (övernattade och fiskade i stort sett hela natten utom en stund när det var bra mörkt). Det var ganska lugnt! Vi fick tre fisk på fyra man men så hade vi också några missar/tappade - jag fick ingen men alla hade ändå kontakt med fisk. Både på torrt och under ytan. Det var varmt i vattnet - mätte inte med termometer men det räckte att stoppa i händerna för att konstatera det. Det som var extra roligt var att en som var med aldrig hade fiskat fluga förut och lyckades få en regnbåge på premiärturen - kanske har vi en ny flugfiskebroder nu! V
 13. Jag fiskar en del i Mellanaströmmen och i vår har jag haft det lite trögt där hittils, funderar på om det beror på den sena våren i år. I onsdagskväll var jag nere ett par timmar och fick fyra regnbågar så då släppte det verkar det som! Pigga och alerta. De tog vid nedre delen av strömsträckan mot utloppet i stillavattnet.
 14. Jag har fått en bra frigolitkartong i akvarieaffären när jag köpte fisk en vinter. Dom fick fisk i frigolitkartonger för att temperaturen skulle hålla sig rätt under leveranserna. Vet inte om boxarna ingår i något retursystem men man kan ju kolla med en akvariaffär. Den är ungefär 65*30*20 centimeter och heter till och med Fishtainer!
 15. Ett par sockar med elvärme. Inte testat dom själv men sett att dom finns: http://www.jula.se/batteriuppvarmda-strumpor-913030 Hur som helst plånboksvänliga. Frågan är om dom är användarvänliga. Skönt att dom i alla fall skriver att risken för stötar i vått tillstånd är eliminerad! Sen kan man undra vad korrekt användning är för att få angiven batteritid.
×
×
 • Create New...