Jump to content

matsoberg

Edgemember
 • Content Count

  2,665
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About matsoberg

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 05/12/1957

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Angsta

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,061 profile views
 1. Stefan Broms 7 fot 6 tum med Bengt Engelbrekt Trout nr 2
 2. matsoberg

  lars maple

  That´s a nice coverage of Lars who was a man of many trades. If you can translate the stories you might find them quite interesting and with a certain down to earth tone in them. Sort of a scent from the past. A Sweden back in time if you like. As an aside: What do you think about calling him Lars Lönn? No offense of course but after all, that was his name.
 3. Öberg & Son 7' 9'' 4wt solitt och 7' 6' 5wt hålat. Sparsam och återhållsam kosmetika som vi själva gillar.
 4. Tänker nu inte införskaffa den där appen men jag har en förfrågan till er som har den: Finns Spannån i Sollefteå med på den? Det är en bäck som är habitat för nedströmslekande öring från V.a Spannsjön och den rinner delvis på min mark så därav min undran. Tack på förhand. Matte
 5. Jag tror du har hittat anledningen till att många tycker om splitcanespön. Jag känner likadant. Kan det vara så att det är det moderna samhället i stort som avspeglar sig i att flugfisket och flugspön blivit aningens "hetsigare"? I vilket fall som helst så känns det skönt att kunna ta ner tempot och slappna av på det vis du säger när man är vid vattnet. Jag har märkt att flertalet som provar ett splitcanespö (och inte bara de som provar för första gången) "mäter" det med hur mycket lina som går att skjuta och kan de kasta så så går det ju alltid bra om det är ett bra spö, men utvecklingen sedan jag började fiska fluga gör sig klart påmind. Kul du hittat ett spö du gillar! Och Nisse ler nog när du drillar fisk med det.
 6. Tack ska ni ha! Jodå, både Stefan och jag tycker det är hur trevligt som helst och Anders är riktigt duktig och lämnar ingenting åt slumpen. Problemet vi har är att han är den som är mest noggrann av oss allihop.. Mipert. Du ser, det är inte nån rymdforskning direkt men bör ha en del tålamod, annars är det svårt att få till ett bra spö. Linsell. Hör bara av dig när du har vägarna förbi så provar vi ut en taper till dig. Ha det gött alla och skitfiske, Hälsar Stefan, Matte och Anders
 7. Först och främst, tack för era lovord. Ett spö som inte fiskas och gillas av den som äger det är ingenting värt. Sen måste jag kommentera detta med att jag har tjockt på väntelistan när det kommer upp lite då och då. Jag försöker hjälpa alla som hör av sig (på ett eller annat sätt) men jag gör detta på min fritid och jag har ett arbete att sköta på dagtid. Som referens kan jag nämna att jag inte byggt ett spö åt mig själv på över två år och mer lär det bli... Jag kan inte ta på mig hur mycket som helst och risken skulle i så fall skulle vara att jag blev döless och slutade bygga. Ett intresse får inte bli en belastning och jag har andra intressen också. Isoperla, eftersom du tar upp det i tråden: Du får ursäkta om mitt minne sviktar, men jag vet inte vad du egentligen heter. Har du varit i kontakt med mig angående ett spö? Matte
 8. Undrar också vad som hände sen? Den där asken är ju historisk. Tänk så många gånger jag tittat på det omslaget på boken jag haft så länge. Eddi, vart tog du vägen?
 9. Ken har tyvärr rätt där Lasse, jag är fasligt bokad men det är väldigt kul att du är intresserad. Men som det förefaller så verkar du ha bra koll på hantverket och det märks att du förkovrat dig i ämnet. Jag tror du skulle bygga bra egna spön, speciellt med tanke på ditt yrke. Vad gäller mina spön så är det nog en sanning med modifikation att jag skulle bygga "till USA-marknaden". Långt mer än hälften av min låga produktion av spön stannar här hemma i Sverige/Skandinavien. Välkommen till bambuträsket! Matte
 10. Tänkte jag skulle åka över och kolla in detta evanemanget, det vore skoj. Men nu dök det upp något jag blev fundersam över... Fick höra att en spöbyggare som anmält sig och fått plats, senare fick ett epostmeddelande från arrangörerna som sade att hans plats var avbokad p.g.a. att han inte var önskvärd av vissa andra byggare. Kan detta verkligen stämma?
 11. Tycker admin ska sätta upp en länk i sidfoten på forumet. För det ar dom till och med i Amerikat.... http://grassart.net/forum/index.php Klick varje dag!
 12. En tråd om just Zhu´s spön på ett forum speciellt för splicane-spön (Headwaters, Highland Mills, Diamondback mm. är alla från Zhu´s fabrik) : http://clarksclassicflyrodforum.yuku.com/reply/178238/Headwaters-Bamboo-Rods-Anyone-fish-one-like-it#reply-178238 Intressant är hur uppföljning av reklamationer o. dyl. behandlas.
 13. Tajt myspys basspel. Härligt gung! Duktiga gubbs hela gänget förresten. (Edit: Är det bara jag som fått hälften av inläggen med kursiverad inläggstext förresten? Ser helknas ut.)
×
×
 • Create New...