Hoppa till innehåll

Glenn Space

Members
  • Antal inlägg

    13
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Glenn Space

  1. Ute ett par timmar vid 16.30-tiden på långfredagen. Kom ner när det fortfarande blåste rätt bra sydlig vind. Fick 55 cm, 48 och 45 samt en tappad. Var bra fiske i 1,5 tim sen dog vinden, likaså fisket! Onsala, fjordsidan.
  2. http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx...dok_id=GW02C359
  3. Var där och provade lyckan för ett par veckor sedan och fick höra detta av ledsna fiskekortsförsäljare :'( (markägare). Får hoppas Länsstyrelsen är negativt i sitt yttrande, för kommunen verkar ju inte kunna bestämma sig för vilket projekt som är bäst!
  4. Visst! Upp till kamp, nu måste vi vässa pennorna och tala om att vi finns!
  5. Visst blir man bekymrad! Inte nog med detta, nu talas det om att småskalig vattenkraft ska in i elcertifikatsystemet(=lönsammare bygga ut, svårare riva ut) igen! De är inte skyddade av miljöbalken, vilket de sista orördaälvarna är!
  6. Gå in på http://www.emans-vattenforbund.com/index.asp. Där kan man klicka sig fram till vattenflödesdiagram. Intressant, här kan man följa vattennivåerna i hela avrinningsområdet!
  7. Kolla med länsstyrelsen som sagt, kan ju vara olaglig vattenverksamhet!
  8. Runt Borås har jag sett, finns det ett antal smååar / bäckar som man kan lösa kort till. Har inte testat än, har inte rätt klass på spöt, får bli inköp till nästa år! Det verkar finnas gott om fisk i dem!
  9. Var ute en sväng i förmiddags i Onsala. Hann bara med ett par timmar 9-11. Dött 1:a timmen, med en ½timma kvar några småvak och plötsligt fast fisk som dock gick av efter en stund. Den såg rätt fin ut när den vinkade adjö med sin ryggfena!
  10. Mitt resultat gäller en Vätterbäck
  11. 547 st/100 m^2 är mitt rekord. Det var också här lite vatten med stora mängder fisk ansamlade i "vattenpölarna". Sträckan som elfiskades var bara ca 10 m lång.
  12. Ja, det är så man får stora skälvan! Länsstyrelserna har fått i uppdrag från fiskeriverket och naturvårdsverket att peka ut särskilt värdefulla vatten som ska skyddas och/eller återställas som en del av miljömålsarbetet (levande sjöar och vattendrag). Hoppas att detta kan ställas mot utbyggnadsintressen när det blir aktuellt.
×
×
  • Skapa ny...