Jump to content

fjellhammer

Members
 • Content Count

  2,818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

fjellhammer last won the day on December 5 2019

fjellhammer had the most liked content!

Community Reputation

90 Excellent

About fjellhammer

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 10/28/1977

Information

 • Bostadsort
  Östersund

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  anders_rydeborg@yahoo.se
 • Telefon
  739351443

Recent Profile Visitors

3,974 profile views
 1. Ja, det börjar bli ont om de roliga ställena på kortet nu, speciellt runt flora. Ett hårt tapp....
 2. fjellhammer

  Island i April?

  Var på island i början av maj en gång för nu rätt många år sedan, inte för fisket men passade såklart på att prova lite ändå. Under runtfarande på norra island hittade jag ett par små åar där man kunde fiska havsröding för då bara motsvarande 3-400 svenska kr dygnet och hade ok fiske på havsröding i mynningszonerna på ett par åar där, fick inte särskillt stora rödingar men det var rätt kul ändå och en rejäl bonus då jag ju visste att jag inte var där under egentlig hösäsong. Minns inte vad de hette riktigt men det var längst uppe i nordost någonstans.
 3. Det är en gammaldags fisktrappa i dammen vid landösjöns utlopp. Den fungerar väl så sett att det går fisk i trappen tidvis, men det är ju inte i samma grad som fisk skulle passera om där inte var någon regleringsdamm eller om det vore en bättre lösning. Det sitter inga turbiner där, men dammen används ju i allra högsta grad för att reglera flödet vidare mot indalsälvens kraftverk.
 4. Ja ungefär så! Ska dock ut på lite driftdykning ett par dagar i april i Ljungan, det torde bli rätt bistert trots torrdräkt...
 5. Jojo. En del roar sig! Andra sitter inlåsta på kontor. Men maj-oktober får jag även vara ute o fladdra de flesta av veckans dagar.. håhåjaja.
 6. Det finns ruskigt fin fisk (även troféexemplar) i Långan. Det betyder dock inte att det alltid är det enklaste att hitta rätt på dom. Kan vara finfina kläckningar av såväl dag- som nattsländor tidvis. Andra halvan av juli är nog sällan en höjdartidunkt nej, slutet av juni är nog prime time, snarast och så kan säsongsslutet vara nog så givande. Finns rejäla pjäser till öringar, men de kunde ju få bli lite fler. Näringsrikedomen har nog tyvärr ökat lite i mesta laget, långt upp har vi dykt för att dokumentera påväxningen och där är så vildvuxet att det inte finns nakna stenar alls i strömmarna, det ser synnerligen osvenskt ut.
 7. https://www.op.se/artikel/just-nu-langforsen-raddas-nu-far-vattnet-floda-fritt
 8. Köpte nåt hyffsat sentida budget Visionspö i klass 6 (alltså ett sånt som bör legat runt tusenlappen nytt) för inte så längesedan för att alltid ha en slit&slängutrustning i bilen utifallat.- Och det har imponerat ordentligt, ligger inte alls långt efter finspöna i praktiskt användande. en extrem skillnad mot billigt skräp när jag började vifta i forntiden. Har även provat nåt annat hyggligt modernt budgetspö av större märke med samma reslutat. Känns som det går att gräva fram både rulle och spö för rena kaffepengar som duger långt längre än rena nybörjarnivån om man letar efter såna beg. inte minnst här på köp & sälj...
 9. Det är enklare att få enkla slumpfiskar under laxfiske än att få lekvandrande storöring på ren flax...
 10. Ingen aning om flugorna han säljer där. Flugorna han själv binder är snygga o bra iaf och han är onekligen en jävel på att fiska också.
 11. Det är ju en klart harrdominerad sträcka (och mest fisk såklart på den från fiske fredade zonen ovan bron) men det var ett antal leköringar på plats. ca 25 st har jag för mig. De största jag såg skattade jag till ca 4 kg. Kollegan hade en på ca 7kg på topp.
 12. Så här års är det mest arbete framför en skräm på ett stökigt kontor men för en dryg månad sedan och bakåt kunde det se ut så här. Inventering av lekande storöring på nacken ur Valsjön och ned i Toskströmmen i översta Hårkan.
 13. Nu har du ju redan köpt men annars är gamla lpxes switchspön med utdragbar fightingbutt ett genialt spö man ofta ser tämligen billigt beg. Använder mitt som huvudsakligt spö för vandringsöring men även en hel del på lättare laxfiske. Lätt nog att funka som rent enhands och med butten utdraget känns det som att verkligen kasta tvåhands om än i miniatyr. De andra switchspön jag testat är annars för mycket en eller tvåhands, detta är verkligen mittemellan. Lagomaktion för fiskkörining har det också!
×
×
 • Create New...