Jump to content

fjellhammer

Members
 • Content Count

  2,802
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

fjellhammer last won the day on May 7

fjellhammer had the most liked content!

Community Reputation

75 Excellent

About fjellhammer

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 10/28/1977

Information

 • Bostadsort
  Östersund

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  anders_rydeborg@yahoo.se
 • Telefon
  739351443

Recent Profile Visitors

3,810 profile views
 1. Vada längre ut i hårdströmmarna än andra törs, fiska på bökiga och konstiga ställen dit inte alla andra ids ta sig. Ibland nappar det.
 2. å Edge tycks åtminstone halvfullt av iscensatta pruttgubbejippon som dyrkar iscensatta pruttgubbeprofessorer. Ett sundhetstecken är kanske att ungdomen tycks ha aningen mer vett i skallen. Än finns det, pyttelite hopp. Självklart bör man skämmas om man tar flyget, allrahelst om det är för rent nöjes skull!
 3. Jönköping är Sveriges otillgänglighetsmetropol. Annars hade jag åkt ned o jobbat lite. Får väl bli igen nästa är om det blir Älvsjö igen, dit går det ju iallafall att ta sig på ett rimligt vis.
 4. Är det harr du vill ha och är där i krokarna är nog nackarna på kvitsleströmmen ett bättre val än dammån.. och från bydalen sett inte så väldigt mkt längre bort i tid än nedre dammån iallafall.
 5. Ja i somras hade man inte mycket i tröndelag att hämta, vilken tröstlös sommar så sett. Fick en liten knatte i orkla i aug men i närmsta norgeälven gick jag totalt bomm, vilket nog inte hänt sedan 2008...
 6. Bäckröding i minibäck 10 meter från sovrummet. Hygglig bäcköäringbäck några minuter till fots. Skaplig sjöharrfiske(vilket ju är rätt trist) ett par minuter åt andra hållet till fots. Hur mycket harr- och öringfiske som helst inom en timmes radie med bil och drygt två timmar i bil till närmaste norgelaxpool. Det får väl duga.
 7. Men nåja. Inlandsöring på över 7 kg då eller lax på över 15 (vrålblank) då. Det är ju drömfiskar men inte totalt ouppnåeligt som att sopa till med öring över 10 eller lax över 20....
 8. Här dröms icke, här planeras!
 9. Räkna med att den där fiskekartan-grejen blir en smula försenad vad det verkar!
 10. Till att börja med är Natura 2000 och Naturreservat helt olika saker och har inte mycket alls med varandra att göra, däremot finns det många Natura 2000-områden som också är naturreservat så det kan ju vara lite förvirrande. Huruvida man får fiska eller inte i området har sällan något alls med saken att göra. De flesta vettiga strömvatten i norrlandslänen där folk fiskar som mest är ju natura 2000-områden hela bunten. Känner inte till något natura2000-område där det är fiskeförbud. Däremot är det ju inte alltid fisket är upplåtet för det. Vad gäller naturreservat varierar det från plats till plats. Det beror ju även på om området är tillför att skydda naturvärden på land(vilket är vanligast) eller skydda specifika värden i vattnet(rätt ovanligt men det finns ju ett och annat) Men även i de naturreservat som är utsedda för att skydda värdena i vatten finns det flera där fisket är upplåtet. Gällande nationalparker är det också varierande var man får fiska och inte. Som alltid är den som fiskar skyldig att hålla sig informerad om vilka regler som gäller, mycket enkelt, men i praktiken ibland lite bökigt att hålla koll på. Vill du ringa länsstyrelser och kolla såna här saker be att få tala med de som arbetar med fiskefrågor och inte med naturreservatsfrågor....
 11. Man borde fiska med jakob nån gång i livet, det tycks onekligen spännande...
 12. Ja nånstans i vykortsnorge med laxälv och topptursfjäll utanför dörren givetvis. Men bodde man så vore väl gräset grönare någonannanstans iallafall.
 13. Lättlästa ställen, bara fiska på!
×
×
 • Create New...