Hoppa till innehåll

fjellhammer

Members
  • Antal inlägg

    2 869
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    8

fjellhammer last won the day on June 30 2021

fjellhammer had the most liked content!

Om fjellhammer

  • Födelsedag 1977-10-28

Information

  • Bostadsort
    Östersund

Senaste Profil Besökare

5 668 profilvisningar

fjellhammer's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

113

Gemenskaps Rykte

  1. Kör ett elvafots switch till det mesta av fisket efter vandringsöring (och lättare laxfiske) Det är lpxe med utdragbart handtag som man drar ut butten på när man vill tvåhandskasta och skjuter in när man inte vill det. Inte helt sällan jag vill kasta både enhands och tvåhands under samma fiskepass så det är helt optimalt för mig. Vet jag att jag bara vill fiska enhands (och i sammanhanget "lätt) tar jag ju ett rent enhands. Men switch är det spö jag fiskar överlägset mest med.
  2. Packad och glad? Som man brukar säga....
  3. Ja det var bland annat det jag tänkte på, men mest var det att ismo kommenterat i fälten ovan så då blev det så fint med Ål, El och Öl i rad....
  4. När det gäller havsvandrande fisk (och vandrande bestånd från de fem stora sjöarna) så bestämmer staten tid.
  5. Upplever i de centrala delarna av landet att de har chansen att dominera fullständigt i små bäckar och långt upp i bäckarna där de nära källflödena är små. Längre ned i samma bäck finns ofta en zon där bäckröding och öring tycks existera paralellet och längre ned i bäcken där den är ett nummer för stor har bäckrödningen inte en chans, o här förekommer möjligen något enstaka större exemplar. Här tycks bäckisarna väldigt konkurrensstarka i mindre vattendrag och där kan de helt konkurrera ut öringen. Ju större bäck desto svårare har de att hävda sig mot öringen i dessa trakter. De få större exemplaren tycks här dock ha förmågan att kolonisera nya bäckar via vandring via sjöar /åar/älvar i vilka de inte kan etablera sig för att ta sig till nya bäckar som de kan ta över. Gunnar Öhlund på SLU i Umeå har forskat en del på hur man skulle försöka slå ut bäckrödning, bland annat i bäckar kring Storsjön i Jämtland. Googla på honom så kanske du hittar något nyttigt! Generellt kan man nog få för sig att de är svåra att få bort då de finns på så många ställen och kan sprida sig själv. Däremot kan man kanske med hårt arbete utrota dem från vissa bäckar.
  6. Tycker att man kan uppleva det även när det inte går att koppla till nivåskillnader eller regn utan mer som att ett gäng ändå får för sig att lämna sjön och gå upp i älven mer eller mindre samtidigt ändå.
  7. Ja, där jag fiskar mest (Kvitsleströmmarna och Dammån) kan man uppleva att de kommer i steg ungefär som lax. Det visar sig plötsligt flera fiskar och flera personer(Vilket det ju tyvärr kan vara numera) får på fisk ungefär samtidigt på en rätt liten yta.
  8. Är det inte så att vissa iaf äldre människor i halland kallar smålaxen för börting också?. Bara för att förenkla diskussionen något. Har för mig jag stött på detta förvirrande uttryck när jag bodde i göteborg och fiskade en del i hallandsåarna...
  9. Men en liten del av dig önskar att det var du som kom på tanken att köpa Coops vanliga kokkaffe och förpacka om det för att sedan femdubbla priset? Jag föreslår att du till denna krets själv saluför färdighuggen "Storöringsfiskekaffeved" för säg en femhundring per måttligt stor säck!
  10. Fiskade där på 80-talet med morfar nån gång. Minns att det var fint som fan och att vi fick ngra skapliga fiskar. Men vad vattnen hette och var i förhållande till byn de låg minns jag såklart inte. Men svaret är väl att det fanns bra fiskevatten för mer än 30 år sedan iaf.
  11. Nya enkäter för årets fiske! Tack för hjälpen om ni ids fylla i enkät för Dammån, Hårkan eller Långan. Ni som fiskat eller fiskar där!: https://link.webropol.com/s/harkan https://link.webropol.com/s/langan https://link.webropol.com/s/damman
  12. Erik Degerman(med fleras) har färdigställt vattendragsrestaureringshandboken (än bara som digitalt) nästan 400 sidor att bita i. https://www.skogsstyrelsen.se/om-oss/var-verksamhet/projekt/grip-on-life/publikationer-och-resultat/
×
×
  • Skapa ny...