Hoppa till innehåll

fjellhammer

Members
 • Antal inlägg

  2 800
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  2

fjellhammer last won the day on August 9 2016

fjellhammer had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

63 Excellent

Om fjellhammer

 • Placering
  Frontline Member
 • Födelsedag 1977-10-28

Information

 • Bostadsort
  Östersund

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  anders_rydeborg@yahoo.se
 • Telefon
  739351443

Senaste Profil Besökare

3 651 profilvisningar
 1. Jönköping är Sveriges otillgänglighetsmetropol. Annars hade jag åkt ned o jobbat lite. Får väl bli igen nästa är om det blir Älvsjö igen, dit går det ju iallafall att ta sig på ett rimligt vis.
 2. Är det harr du vill ha och är där i krokarna är nog nackarna på kvitsleströmmen ett bättre val än dammån.. och från bydalen sett inte så väldigt mkt längre bort i tid än nedre dammån iallafall.
 3. Ja i somras hade man inte mycket i tröndelag att hämta, vilken tröstlös sommar så sett. Fick en liten knatte i orkla i aug men i närmsta norgeälven gick jag totalt bomm, vilket nog inte hänt sedan 2008...
 4. Bäckröding i minibäck 10 meter från sovrummet. Hygglig bäcköäringbäck några minuter till fots. Skaplig sjöharrfiske(vilket ju är rätt trist) ett par minuter åt andra hållet till fots. Hur mycket harr- och öringfiske som helst inom en timmes radie med bil och drygt två timmar i bil till närmaste norgelaxpool. Det får väl duga.
 5. Men nåja. Inlandsöring på över 7 kg då eller lax på över 15 (vrålblank) då. Det är ju drömfiskar men inte totalt ouppnåeligt som att sopa till med öring över 10 eller lax över 20....
 6. Här dröms icke, här planeras!
 7. Räkna med att den där fiskekartan-grejen blir en smula försenad vad det verkar!
 8. Till att börja med är Natura 2000 och Naturreservat helt olika saker och har inte mycket alls med varandra att göra, däremot finns det många Natura 2000-områden som också är naturreservat så det kan ju vara lite förvirrande. Huruvida man får fiska eller inte i området har sällan något alls med saken att göra. De flesta vettiga strömvatten i norrlandslänen där folk fiskar som mest är ju natura 2000-områden hela bunten. Känner inte till något natura2000-område där det är fiskeförbud. Däremot är det ju inte alltid fisket är upplåtet för det. Vad gäller naturreservat varierar det från plats till plats. Det beror ju även på om området är tillför att skydda naturvärden på land(vilket är vanligast) eller skydda specifika värden i vattnet(rätt ovanligt men det finns ju ett och annat) Men även i de naturreservat som är utsedda för att skydda värdena i vatten finns det flera där fisket är upplåtet. Gällande nationalparker är det också varierande var man får fiska och inte. Som alltid är den som fiskar skyldig att hålla sig informerad om vilka regler som gäller, mycket enkelt, men i praktiken ibland lite bökigt att hålla koll på. Vill du ringa länsstyrelser och kolla såna här saker be att få tala med de som arbetar med fiskefrågor och inte med naturreservatsfrågor....
 9. Man borde fiska med jakob nån gång i livet, det tycks onekligen spännande...
 10. Ja nånstans i vykortsnorge med laxälv och topptursfjäll utanför dörren givetvis. Men bodde man så vore väl gräset grönare någonannanstans iallafall.
 11. Lättlästa ställen, bara fiska på!
 12. Nog kan du fiska runt knuten där. Men indalsälven går redan nu högsommarlåg nästan så en kallare och regnigare period är ju att föredra om det skall vara vidare vasst v 31 . Finns gott om öring där men medelstorleken är väl inte så imponerande men självklart finns det ju en och annan större fisk också.
 13. Ismo är guld värd!.. Hans tips har fått mig att se de största öringar jag sett (som inte varit vandringsöring från stor sjö, kraftverksbetare eller havsöring) gå och käka. Vi fick dom aldrig att bita på men det var ju ballt att se dom och försöka lura dom iaf.... Hyr in ismo!
×
×
 • Skapa ny...