Hoppa till innehåll

Fenan

Members
  • Antal inlägg

    245
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Fenan

  1. Har en fin zephrus 15.1 som jag gärna byter mot ett chrome i 14.9 eller 15.9. Rickard
  2. Lax & Öring, flugor och rullar. FenanGoneFishing
  3. Kanon, tackar för svaret! Om fler har varit där och har något att fylla i så skriv gärna. /Rickard
  4. Hej, vi är några stycken som funderar på att besöka Kola-halvön men på det lite billigare sättet. Vi har hittat en älv som heter Chavanga som skall vara någon form av små- till mellanlaxälv. Vi har också hittat en kille som heter Vasil Bykau/Bazyl Bykow som jobbar med något som heter Chavanga fishing. Jag tänkte kolla om det är någon har åkt med honom, kanske någon som varit till Chavanga? Det vi vill veta är ju om det är någon man kan lita på att resa med, hur fisket är. Ja egentligen allt som är bra att veta vill vi gärna få reda på, all info är bra info! Tackar på förhand./ Rickard
  5. Jag var där från onsdag 1 juni och skulle egentligen stanna till igår. De två första dagarna var fantastiska, kanske egentligen den tredje också. Sedan försvann vattnet. Det sjönk undan riktigt fort. Jag for hem på söndagen och jag vet att det har fortsatt sjunka. Dock ser det ut att komma mycket fisk i fjorden enligt rapporterna från forskningsstationen på Agdenäs. Så snart det kommer nytt vatten kommer det bli ordentligt läge...
  6. Hej. Skulle verkligen behöva hjälp här. Min bougle har fått sig en smäll så ramen blivit lite sned. Är det någon som vet hur man kan gå till väga för att få den rak igen alternativt om det finns någon som håller på med rullar som kan hjälpa mig. Skickar med en bild på hur det ser ut, så kanske någon har ett tips på hur jag kan banka tillbaka den igen. Mycket tacksam för hjälp/ Rickard
  7. Fenan

    Slipa ner handtag

    Ang metoden med borrmaskin finns bilder här just detta här: https://fenangonefishing.wordpress.com/
  8. Premiätestade i natt. Handtaget blev sjukt bra. 69 cm öring passar perfekt.
  9. Eftersom jag inte gjort sånt hör innan tänkte jag att om det bli ok, då är jag nöjd. Och butten kan få vara som den är. Det blev grymt bra!! Nu blir nästa projekt butten, den där smala lilla butten duger ju inte när det gick så bra med övre handtaget. Dock tänker jag göra klart butten bredvid för att sedan limma den på plats. Tror ni det fungerar? PS. Balkongen var arbetsplatsen för detta projekt. Lite dammigt blev det ju. Tackar för hjälpen.
  10. Jag har ju sett hur ni jobbar med svarvning och borrmaskiner, så byggde en "ställning" själv. Riggade med borrmaskinen och mätte ut var stöden skulle vara. Detta förstod jag var riskabelt för det är lätt att klingan börjar vobbla. Detta la jag någon timme på att få bra, så klingan satt i en rak linje. Jag tejpade upp hanholken för att få fäste och för att den inte skulle skadas. Nervöst var det. Man vill ju inte klämma sönder holken... När jag provkört svarven utan att slipa och för att se att det inte vobblade körde jag på. Började med 120 papper och sista biten körde jag med 600 papper.
  11. Sedan var det dags att passa in korkringarna och limma. Jag köpte polyuretanlim och körde på. Byggde en lika limpress som jag sett många använder, två plyfabitar och två gängstänger. Och satte allt i press. Jag tänkte göra biten handtag klar breve och sedan limma dit den men blev osäker på om jag skulle få det bra med limningen så jag körde på ringarna direkt ovanpå gamla handtaget. Enda problemet nu var hur jag skulle slipa/svarva ner handtaget.
  12. Precis som ni föreslog slipade jag ner gimmikorken innan(sjukt bra tips). Som mall hade jag loopspöts gummikork. Jag satte en borrmaskin i knät och körde. Alla sätt är bra utom de dåliga, eller hur?
  13. Jag kapade bort översta delen av handtaget som var för smalt och ruggade upp ytan.
  14. Nu är halva projektet i hamn. Tack vare era tips. Jag köpte ett custombyggt sage one 5116. Med ett enhandshandtag och en "halv" butt. Nu fick jag så bra pris så jag täbkte bygga om handtaget. Jag tog ett loopspö som jag gillar handtaget på som mall.
  15. Jag tackar för alla tips och bilder. Sjukt bra info.
  16. Tusen tack för bilder och inspiration. Jättebra o se bilder på hur man kan göra. Nu har jag en ganska bra bild över hur jag skall göra. Jag skall nog fota förloppet också så jag kommer ihåg till nästa gång. Det som jag är mest orolig över är själva formandet av handtaget. Men om inte min borr/svarv fungerar får jag väl handjaga. Det borde ju fungera. Jag byggde faktiskt ett spö, -93, då jag var 12 bast men det har ju runnit lite vatten under bron sedan dess..
  17. Tusen tack för svaren, mycket uppskattat. Kanon med tankarna om lim och att forma rubberkorken innan, det hade jag inte tänkt på. Magnolia: hur gör du för att sedan forma butten när du limmat den på plats? Jag hade tänkt göra en anordning med en borrmaskin och några stöd. Finns det bättre alternativ?
  18. Hej. Behöver lite råd ang limningen av korkhandtag. Jag skall bygga om ett handtag, eller egentligen förlänga det. Samt byta ut butten.(tvåhands) Jag tänkte skära bort översta biten kork och fylla på med nya ringar för att sedan slipa ner det till vettig form. jag har några frågor som säkert någon kan hjälpa mig med: 1. Vad skall jag ha för lim till att limma fast korkringarna? Polyurethan trälim eller epoxy? 2. Kan jag göra en limning med epoxy ovan den översta ringen för att få det snyggt eller skall det vara lack där? 3. Finns det något sätt att få bort gammal epoxy eller måste jag slipa ner det? 4. Om jag vill ta av butten, skall jag skära bort korken och sedan slipa bort limmet eller finns det andra sätt? Är ytterst tacksam för svar/ Rickard
  19. En mellandel till min TCX 14 gick av förra sommaren och jag kontaktade POs i Sundsvall. De löste det oerhört smidigt. Har för mig att det kostade 600 kr och tog typ 3 veckor till jag hade tillbaka spöt. Kolla med dem.
  20. Tackar för tipsen, hur tänker ni längd kontra vikt jämfört med era "vanliga klumpar"? Tex så kör jag runt 13-13.5meter och 40-43 gram på min 15 fotare. Ett köp av lång lina blir ju lite grisen i säcken utan att prova den, för det finns ingen som har såna linor här. Eller skall jag bara köra på med en 21 meters o kapa på som med vanliga klumpar?
  21. Hmm låter rätt långt 20.5 meter. Men tack för tipset. Är det det den hela speylinan du menar och inte de kortare varianterna?
  22. Behöver och behöver.. Det är väldigt många fiske prylar hemma på hyllan som jag egentligen inte behöver, men som jag verkligen tycker är roliga att ha.. Du om någon förstår väl habegäret:) Och ja, man kan ju fånga lax på kortare linor än 16 meter också, uppenbarligen. Mycket roligt tack. Men jag ser det som ett roligt komplement och träningsredskap. Så tips på lina tas gärna emot ni som har och vet..
  23. Tjena, tänkte någon har ett tips på en "långlina" till tcx 15 fot. Tänker mig kanske 16-20 meter. Är det någon som har några erfarenheter, tips eller kanske en till salu. Gärna med int tip. Rickard
  24. Tänkte också bidra. Satte rätt många i botten förra helgen så vi får se om dessa överlever kommande långhelg..
  25. Jag trodde också Sumo var bra men de är ju rätt dyra.. Jag har varit med om en olycka med Wheatleys spöhållare volket säkert också berodde på slarv. Kommer nog testa vacrac den här gången, doch fortfarande med vacum.
×
×
  • Skapa ny...