Hoppa till innehåll

pjee5

Members
  • Antal inlägg

    12
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av pjee5

  1. Tillstånd från markägare samt tillstånd från länsstyrelsen. En annan grej du bör göra är att undersöka sjön mer. Djup, ph, det befintliga beståndet av fisk osv. Alla sjöar lämpar sig inte för öring, så är det ju.
  2. Tänkte tipsa om Cathing the impossible, en brittisk filmserie. Allt från mete till flugfiske, riktigt mysiga filmer. http://www.catchingtheimpossible.com/
  3. Jag tycker inte att du ska oroa dig allt för mycket gällande abborre och gädda. Vet många sjöar med både öring, abborre och gädda som fungerar fint. Sen är det klart att det är skillnad på "gäddsjöar". Vissa hyser mängder med gädda medans andra har betydligt färre. Oavsett så får du nog räkna med lite svinn ändå. En annan grej är att försöka satsa på lek i bäckarna. För i sjön skulle inte ynglena blir långlivade. Funkar inte bäckarna så kan du ändå sätta i 0,5 kgs fiskar. Har du tur så kan dem bli riktigt stora. Nackdelen är ju att det kostar.
  4. Håva upp smågäddorna, 5-10 cm. Mata med elritsor, rudor och annan småfisk. Dem är glupskare än vad man kan tro, det kan bli tjatigt att ordna mat åt dem efter ett tag. Men det är riktigt ballt faktiskt.
  5. De spelade bra igår, hoppas nu bara att de spöar finnarna också!
  6. Jag siktar högt. Insjööring 6 kg+, abborre 1,6 kg+. En harr på 1.5 kg+, var riktigt nära en gång men det fattades 100 gram. En röding skulle vara kul att fånga också.
  7. Grym lax Magnus! Skulle tror att din öring vägde strax över kilot.
  8. Min bästa fångst på fluga är tveklöst min harr på 52 cm och 1,2 kg som jag tog i somras. Ofattbart stark och så klart på torrt! Bilder är uppskattat. Ska se om jag hittar bilden på fisken.
  9. Är speciellt intresserad av Loop faktiskt. Men jag hittade ett annat paket också. EXPLORER 9´#5 REELMASTER LT. TROUT ENTER WF #5 LINA m. BACKING. CORDURA TUB Har inte så mycket koll om det är något att ha, men det var nedsatt pris på det. Ska ta en titt på säljes avdelningen här också.
  10. Har planer på att införskaffa ett nytt spö och ny rulle. Men jag är lite osäker på vilken klass jag skall välja. Det jag ska fiska om planerna blir som dem ska är harr och öring. Jag vet inte riktigt om man kan kombinera dessa två eftersom en stor öring är mycket större än en stor harr? Jag ska fiska i både älv och stilla vatten. Det ska gå och kasta med stora muddlers men även små torrflugor, det får gärna vara relativt lätt att kasta långt också. Finns det något lämpligt paket och i sådana fall vilken klass? En annan grej, det ska inte vara allt för dyrt eftersom jag har andra dyra fritidssysslor!
  11. Har börjat undersöka möjligheten om det finns en fiskodling som odlar lokala öringstammar. Finns det sådana?
×
×
  • Skapa ny...