Hoppa till innehåll

Abborren eller B(en)borren


Guest golf

Recommended Posts

Måste kolla upp om någon på detta forum vet hur man får bort benen när man filéar en abborre. Jag klarar att flå den men när jag försöker skära till filérna blir det bara slamsor kvar eller så jäkla mycket ben att en tusenfoting skulle se ut som en vietnamveteran i jämförelse :(

Jag skulle gärna vilja ha en detaljerad beskrivning av hur man skär bort filérna utan alla ben och utan att det blir 99 små köttslamsor av det hela!!!

Tack på förhand :-*

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag vet hur man gör  ;D

Fast det är tyvärr copyrightat material så jag får inte visa bilderna här.

Idén är att inte skära av revbenen utan följa ryggraden till höjd med analöppningen och där sticka kniven genom hela fisken.

Hmmm.. Svårt var det att beskriva utan bild.  :P

Du skall iaf. ha en filé som sitter kvar i revbenen innan nästa steg.

Därefter skall du gå tillbaks till bröstregionen och skära loss köttet från revbenen.

Stickelbenen som är kvar får du bort genom att lägga ett snitt genom filen på varje sida benen.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ok, så man börjar från huvudhållet och "koncentrerar" sig på den köttigaste delen av filén upp mot ryggen så att nedre halvan av filén, den ner mot buken, sitter kvar... Sedan skär man bort hela filén i slutet? Då antar jag att fisken först är flådd?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hallå gå in med kniven bakom gälbågen vinkla kniven och följ ryggbenet till stjärtfenan vik ut skinnet med file`n på och skjär längs skinnet fixa bort strålbenen klart !!!!! busenkelt ;) ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Sicket fjoll att filea abborre ;) Rensa, flå och stek i smör så lossnar köttet fint från benen sedan. Panering är strängeligen förbjudet på abborre, då kan man lika gärna köpa fiskpinnar...  ::)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
Jag vet hur man gör  ;D

Fast det är tyvärr copyrightat material så jag får inte visa bilderna här.

Idén är att inte skära av revbenen utan följa ryggraden till höjd med analöppningen och där sticka kniven genom hela fisken.

Hmmm.. Svårt var det att beskriva utan bild.   :P

Du skall iaf. ha en filé som sitter kvar i revbenen innan nästa steg.

Därefter skall du gå tillbaks till bröstregionen och skära loss köttet från revbenen.

Stickelbenen som är kvar får du bort genom att lägga ett snitt genom filen på varje sida benen.

Min metod är ungefär samma som din Aksberg fast jag skiter i bröstköttet och tar stickelbenen samtidigt.

Jag har inga bilder tyvärr men jag brukar skita i det som är vid bröstbenen.

Flår fisken först , skär sedan så hela filen sitter kvar vid bröstbenen.

Skär sedan från sidan in ovanför stickelbenen.

Detta är den snabbaste metoden fast det ryker med lite mer kött.

Eller gör jag "byxor" som Appel.

Allt handlar om att veta var benen sitter på fisken.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Mmmm abborre... Fan vad gott det är!  :D

Varmrökt är inte heller helt fel, och då försvinner problemet med rensningen oxå.

Jo varmrökt borre är smaskens. Blir varmrätten på vårt bröllop den 28/8. ;D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vem faan skrev att panera med ströbröd var förbjudet........ >:(

Finns inget bättre än panerad abborrefilé med dragonsås och färskpotatis.

När jag fiskade med farsan fick jag inte ens flå abborren utan den skulle fjällas och sedan paneras i ströbröd.

Stekas hel fast urtagen i smör och färskpotatis till.

Jävla jobb men gudomligt gott!!!

Vispa ur pannan med lite grädde....

Skinnet blir som chips.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vem faan skrev att panera med ströbröd var förbjudet........ >:(

Finns inget bättre än panerad abborrefilé med dragonsås och färskpotatis.

Det var jag.

Jag tycker inte om fiskpinnar heller....  ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 8 years later...

Måste kolla upp om någon på detta forum vet hur man får bort benen när man filéar en abborre. Jag klarar att flå den men när jag försöker skära till filérna blir det bara slamsor kvar eller så jäkla mycket ben att en tusenfoting skulle se ut som en vietnamveteran i jämförelse :(

Jag skulle gärna vilja ha en detaljerad beskrivning av hur man skär bort filérna utan alla ben och utan att det blir 99 små köttslamsor av det hela!!!

Tack på förhand :-*

Shit en svar men här finns 3 metoder.

Den första är att om man skall röka abborre så är det bra att den är hel

som möjligt att behålla saften 10% saltlake innan rökningen.

Klipp av analtarmen och sedan som i filmen framsidan av gälarna.Dra ut inälvorna. Och där efter har du hel abborre till din rök

sen finns det 2 andra metoder som följer vad man vill göra med fisken.

Tips inför vinter pimpling.Bon aperti :) :)

Redigerad med Meritaimen
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















×
×
  • Skapa ny...