Jump to content

Meritaimen

Edgemember
 • Content Count

  9,832
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Meritaimen last won the day on June 9 2018

Meritaimen had the most liked content!

Community Reputation

489 Excellent

About Meritaimen

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 07/10/1957

Information

 • Kön
  Male

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mauri.k@hotmAIL.COM
 • Telefon
  0701713696

Recent Profile Visitors

7,749 profile views
 1. Det blir ju enskilt vatten så dom får utbilda sina egna fiskevakter som får bevaka området o bekosta det själv.
 2. Meritaimen

  GOD JUL

  God Jul. Det blir väl lika tufft som vanligt.
 3. Det va det värsta .Verkar inte finnas gränser för galna förslag.
 4. Bra och billig lösning.Jag har fastmonterat lanten i fören.Batterierna har räckt ett par år.Den är iför sig dyrare men behöver inte fundera på att glömma belysning.
 5. Fast i min ålder så behöver man inte bry sig om extra kryddor bara man skippar o servera det till barnen.
 6. Västkusten är det Havsöring och där uppe är det insjööring.Salthalt 😀
 7. Om man söker festival bilder o skräp så blir man nog medveten om att ungdomar är inte mer miljömedvetna än tidigare generationer.
 8. Har inte fiskat så mycket iår.Är upptagen med annat vid havet som får gå i första hand men om man jämför det här året med tidigare så är det storskillnad att se havsöringen vaka.Tidigare år om man ser 5 år tillbaka så såg man vak hela tiden på sena kvällar eller hoppande havsöringar. Nu har jag sett lika många vak under hela året som man såg på en kväll för fem år sen.Hisingen är katastrof jämfört tidigare åroch stor ändring uppe i strömstad med.Och Makrillfisket blivit sämre också men det berår på kvoter man ger till yrkesfisket.Men att påstå något så har alltid någon annan en annan synpunkt att fisket har aldirig varit så bra och så många havsöringa man har fångat iår har man aldrig fångat tidigare.Stora stim hela tiden vid kusten
 9. Annan sak som har hänt med är att plattfisken/siken ökar inte antal. Är ju ingen som fiskar plattfisk med nät längre. Där är säkert skarven o sälen som håller ner dessa arter. Samt abborren minskat rejält antal i Nordre älv.
 10. Fin film. Skall besöka ån till hösten.
 11. Förr i tiden hade dom inte info vilka flugor som gällde eller taktik hur man skull fånga nattöring.Idag får du reda på allt från nätet.Flesta är pålästa och vet vad som gäller och hur/när man skall fånga nattöring ex.Jag fiskade i Torslanda för det mesta ensam under 5 års period på en bra ställe som gav alltid matfisk.Sen under 2005 och senare blev det mycke folk i området.Nu är det mindre för att man får inte fisk där så ofta.Folk drar dit öringen finns tills det minskar med fångster.Och jag är nästan helt säker på att fluga är mycket effektivare än en öringnät som fångstmetod.
 12. Är det hogarälven du menar innanför Galtön. Har inte besökt ån . Men man ser väldigt mycket häger vid mynningen. Är ofta i Galtön och fiskar ibland vid bron. Det har minskat med folk där som fiskar efter havsöring. Är ju bra makrill ställe med. Förra sommaren var det nästan tomt på folk. Makrill fiske försämrades rejält förra året men orsaken vet vi när den är rödlistad nu. Få se hur den här säsongen blir. Föda för öringen finns i överflöd längs stränderna så orsaken till minskningen kan ju inte berå på det. Man såg mer vakande fisk vid strömmen förr i tiden. Fisket blir nog sämre o sämre.Men många lägger av o fiska efter havsöring när det händer inget.
 13. Va i Strömstad i helgen. Där var det mer fisk. Lördags kväll tappa jag 2 fina firrar. Fick upp en närmare måttet . Fin kondition och en mindre. Hade flera påslag. Söndag fick jag sällskap av sälar . Bara ett hugg. Helt stendött på samma ställe. Men det är ju mindre fisketryck där uppe än vad det är här kring Göteborg. Så många som är ute efter öring. Vi flugfiskare som fiskar effektivt hela kusten. Sälar . Skarvar. Övriga handredskap fiskare. Det är synd om öringen.
 14. Det är bara i Sverige trollingfiskare skall retunera vildlax med fettfena.Gäller inte Danskar eller deras tävlingar.
×
×
 • Create New...