Jump to content

Wickhams fancy

Members
 • Content Count

  272
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Wickhams fancy last won the day on March 11

Wickhams fancy had the most liked content!

Community Reputation

147 Excellent

About Wickhams fancy

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

1,489 profile views
 1. Black zulu, March brown och Tippet silver stl 14-10. Fiskar jag torrt så blir det knott stl 16-18.
 2. Skarvar ofta backing. Jag använder blodknuten. Den använder jag även när jag fäster backingen vid fluglinan. Jag skalar av en decimeter coating med hjälp av en nylonlinaögla och gör sedan en blodknut. Många tycker den är krånglig att göra i fält, men som med allt annat så lär man sig.
 3. Åkte runt flera år i mina Volvo 245/740 och sov i bakluckan. Med fällt baksäte blev det gott om plats. Med åren så utvecklade jag ventilationslister till fönsterna, förtält med campingmöbler osv. En gång i veckan åkte jag in till närmaste badhus och duschade och gick sedan på pizzeria. Sedan så bunkrade jag mat och så iväg igen. En 245:a tar sig fram överallt och är billig i drift. Andra fiskare som jag stötte på ibland tyckte jag var konstig som åkte runt ensam i flera veckor, så till slut så döpte jag mina bilar till "Elin" och om någon frågade om jag åkte själv, så svarade jag -"Nej, jag har Elin med mej".
 4. Har alltid tre rullar (Medalist 1495) med mig med tre olika linor; Loop Custom flyt, sloww int. och int. Alla klumpar är kapade till tio meter och sydda på en flytande RL. Jag syr ihop kärnorna med nål och tråd och täcker sedan skarven med Aquasure. Det ger en mjuk och hållbar skarv som inte rasslar i ringarna. Trots att jag har med alla tre linor så fiskar jag mer och mer med slow int. Den lägger sig ca. 1-2 dm under ytan. Vill jag ner djupare så väntar jag bara 10-20 sek så kommer den ner lite djupare. Eftersom vi här i 08-regionen fiskar året om så är fiske i 0-gradigt vatten inte ovanligt. Då kan det vara spännande att lägga linan mellan två isflak och sakta fiska in den precis under.
 5. Ensam är man aldrig, någonstans i norra! Båtar med HÖ-fiskare avlöser varandra. Hemligheten är som Mathias säger, man måste vara först. Som tur är dyker inte båtarna upp förrän vid kl. 10-11. Då har jag oftast fiskat i 2 timmar redan.
 6. Har fiskat norra ett flertal gånger sedan december. Har bara lyckats få en. Det var före jul. Borde lossna snart med tanke på värmen.
 7. Gillade inte vevknopparna på tvåhandsrullarna så jag bytte på allihopa till vevknoppen Loop hade på sina LTSrullar. Kolla om dom har några kvar. Kan vara så att den här knoppen sitter på CLWrullarna också.
 8. Jag kör med #7 spö, skjutklump på 10 meter och egenknuten tafs; 1,5 meter 0,40 och 1,5 meter 0,30. Jag fiskar Stockholmsskärgård och där kan vädret vara fördjävligt emellanåt. Dessutom så ligger en normal fisk på 1-2 kilo men upp till 5 kilo händer, då vill jag har riktiga grejer.
 9. Var ute och körde Furusundsleden 6 timmar igår (inte ett liv) Så här i övergångsperioden mellan jxxxxt kallt vatten och bara kallt, så kör jag dubbla flugor. Då gör jag som Big salmon, ca 60 cm från ändfluga (betesfisk) kör jag en märla. Den fäster jag med en kirurgknut och knyter i den övre tafsen. Har hållit hittills.
 10. Tack för länken. Jo, jag såg den, men dels är det fel modell (för modern) och dels så har jag fått tag på en. Men som sagt, tack ändå!
 11. Har kommit upp i den åldern då jag behöver sitta bekvämt emellanåt. Så jag använder min gamla Haglöfs med en kraftig pall. Den är med såväl som i fjällen som i skärgården.
 12. Min personliga uppfattning är att grafit/kolspön åldras. Ett visst mått av utmattning i både fibrer och lim är min gissning. Till skillnad från bambu. Nu får jag väl på näsan, men vad tror ni andra?
 13. Naturkompaniet. Torgvantar i ull 149:-. Funkar bra för mig.
×
×
 • Create New...