Jump to content

Wickhams fancy

Members
 • Content Count

  313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Wickhams fancy last won the day on March 11 2019

Wickhams fancy had the most liked content!

Community Reputation

163 Excellent

About Wickhams fancy

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

1,834 profile views
 1. Gick och fiskade i en skogssjö i roslagen för många år sedan. Plötsligt ser jag någonting som ser ut som en mumie av svarta sopsäckar och silvertejp ligga och guppa i vassen. Jag fick panik och rusade till bilen och åkte hem. Jag har tänkt flera gånger att jag borde ha ringt polisen och tipsat, men jag har har aldrig kommit mig för... Den tog jag inte heller med hem till byrålådan...
 2. Hallooo, Håller på att packa inför årets fjällresa och rotar runt i alla mina "bra-att-ha-lådor". Då hittar jag en massa saker som jag bara slängt ner i nedersta lådan. Det är saker som jag hittat när jag vadat runt i olika vattendrag. Jag kan inte låta bli att plocka upp flöten, sänken, div. drag, linor och annat som man snubblar på när man vadar omkring. Väl hemma så åker väl upphittade drag in i någon draglåda, ihoprullade linrester går i papperskorgen och diverse flytetyg slänger jag i nedersta byrålådan. Jag antar att detta bara är en liten del av allt jag hittat genom åren, men kul ändå. Brukar ni spara saker ni hittar efter älven, och vad gör ni med det? Lägg gärna upp lite bilder på ert "hittegods".
 3. Köpes: Hardy Duchess 3 1/4. Någon som har en liggandes? /Tommy
 4. Jag kallar Mickey Finn för ovädersflugan just därför att den fungerar så bra i oväder. Fungerar på alla fiskarter.
 5. Så äntligen blev det av att prova Runemoströmmarna. Det började med att jag parkerade vid Runemo gård och fick en utskällning som heter duga. Det var tydligen privat och jag hade inget där att göra! Flyttde då bilen upp till badet. Fiskade mig sedan ner förbi gamla järnvägsbron och förbi Runemo gård och ytterligare en fors, tog ca 5 timmar. Många fina forsar och stryk, men hela dagen gav... en Mört! Vet inte om jag lägger ett pass till där, verkar inte vara det hetaste stället i länet... Någon annan som provat?
 6. Steg till 101 kubik i natt...
 7. Går 91 kubik just nu. Det betyder att det är vatten långt upp i skogen. 60 kubik går att fiska men måste ner i 30 innan det blir normalt.
 8. Satte PB på Öring förra året i Rosto-området. Den tog på en Wickhams Fancy våt stl.12.
 9. Mycket intressant läsning där, får nog ta lite i taget. Kul att det är fler som fiskar med klassiska våtflugor. Tycker dom är otroligt vackra och dom är roliga att fiska med. Det är väldigt vanligt att det sitter en Butcher, Black Zulu, March Brown eller en Wickhams Fancy på tafsen!
 10. Tack för tipset! Rotade igenom några lådor med bindmaterial och hittade en påse med grouse-fjädrar. Dom såg riktigt bra ut. Provade direkt att binda upp några nya flugor till premiären i klubbsjön. Flugan fick heta "Grouse spider".
 11. Letar efter en hönsnacke i mörkbrun grizzly men det verkar svårt att hitta. Ett alternativ är ju att färga en själv men sist så kladdade jag ner hela köket och den färgen var inte lätt att få bort. Frun var inte glad. Jag tänker, finns det någon skogsfågel som har liknande fjädrar, typ rapphöna fast mörkare?
 12. Många kopior där ute... 😎
 13. Hade för mig att jag någon gång på "1900-talet" införskaffade en puppa och provade att göra några egna kopior. Rotade lite i gömmorna och fann denna + några lustiga kopior. Ismo; är detta en av dina eller är det ytterligare en kopia...?
×
×
 • Create New...