Jump to content

Wickhams fancy

Members
 • Content Count

  290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Wickhams fancy last won the day on March 11

Wickhams fancy had the most liked content!

Community Reputation

155 Excellent

About Wickhams fancy

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

1,635 profile views
 1. Flugfiske i Norden från första tidningen 1979 fram till dagens nummer!! Alla i FiN:s röda samlarpärmar med varje nummer i en plastficka. Endast avhämtning i Täby norr om Stockholm. Kom med bud. Ej byte, endast pengar. Svar via PM. /Tommy
 2. Jag vet att på Grey Line så hade lösa klingor en handskriven kod på sig. Svart tusch.
 3. Min kille fick sitt första flugspö när han var 7 år. Det var toppen och mellandelen på ett Loop Black line 590. Längst ner på mellandelen limmade jag dit ett korkhandtag och ett rullfäste, ett 2-delat 6 fots spö med andra ord. En Loop Opti Stream något kapad i spetsen, sen var han igång. Men det bästa var när han såg pappa gå i vattnet med kläderna (läs vadarbyxor) på, då ville han göra samma sak, men han hade gympabrallor. Så var den fiskedagen slut!
 4. Du tar en 30 cm bit av en annan klinga som passar in i din klinga du vill förlänga. Epoxylim och för in den 10 cm, vips, 20 cm längre klinga. Har provat liknande på några spön förr i tiden, fungerar utmärkt!
 5. Jacka eller väst, hur gör ni? Jag gillar att köra väst. Det är luftigt om överkroppen, fryser jag tar jag på mig en extra tröja. Den har många fickor. Jackan är bra för den tål alla väder, vilket kan skifta snabbt. Nackdelen med västen är att man måste ha en extra regnjacka med sig. Nackdelen med jackan är att det är så inibövelen varmt. Dessutom så har den för få fickor. Vet man hur vädret för dagen blir kan man välja det ena, annars är det svårt. Hur gör ni?
 6. Stroft 25 meters spolar
 7. Till tighta nattsländor som skall strippas över ytan använder jag Streakin caddies. En transparent vinge vill jag ha till driftande hackelflugor typ E-12:an.
 8. Orgami ser väldigt bra ut, frågan är bara hur dom håller? Jag har testat så otroligt många material genom åren och det brukar bli 2-3 säsonger med varje material innan jag letar upp något nytt. Det jag kört på nu dom senaste åren är något som heter "Medallion sheeting". Det känns som transparent raffia. Till det använder jag J:son vingbrännare. Tycker det blir hyfsat och dom klarar många fiskar.
 9. Jag har i hela mitt flugbindarliv letat efter den ultimata vingen till nattsländor. Det började med fjäder från andbröst och diverse hårvingar. På 90-talet kom massor av syntetiska material. Ett decennium senare så dök alla dessa realistiska vingar upp. Jag fortsätter att leta för jag tycker fortfarande inte att jag hittat vad jag söker. Framför allt är det en fin, transparent profil och hållbarhet jag är ute efter. Vad har ni för favorit material/teknik för att binda nattsländevingar?
 10. Ser också bra ut. Henke, du bor ju och fiskar i Forshaga; vad skulle du säga är "normal" vattenföring?
 11. Låter tokigt att generalisera på det sätt han gör. Självklart spelar älvens storlek roll. Där jag oftast fiskar Harr, Öring och Sik, där vadar vi ut till midjedjupt vatten och kastar 20-25 meter, annars får du ingen fisk.
 12. I helgen kliade det så fruktansvärt i Harrfisketarmen att jag tog mig en dagstur (38 mil enkel resa) till en ström i Klarälven som jag fiskat ett par gånger. Väl framme så gick älven hög, vissa grässlänter låg under vatten, jag kom inte åt någonstans. Som tur var hittade jag en sidofåra och lyckades få mig några småharrar. För att undvika att samma sak händer igen så skulle det vara bra att kunna se vattenflödet på nätet och samtidigt veta vad normalflöde är. Någon som har några tips?
 13. För många år sedan så stod jag vid en älv och drog på mig MyggA på händer och några drag i ansiktet. Vadade sedan ut i solen och direkt började det svida som fxn i ansiktet. I panik tvättade jag av mig i ansiktet. Resten av den fiskeveckan såg jag ut som en krigsmålad indian i ansiktet. När jag kom hem skickade jag tillbaka flaskan till leverantören med ett brev. Någon vecka senare kom en låda med en livstids förbrukning av MyggA roll-on. Dom nya flaskorna ger inga ränder i ansiktet.
 14. Jag har alla mina klumpar i Loop Line Wallet. Varje wallet har ett snöre i var sin färg fäst i dragkedjan. Varje klump har en färgmärkning i baköglan. Färgen säger vilken linklass klumpen har. Och i varje wallet ligger en lapp med varje klumps längd och vikt. Stenkoll!
×
×
 • Create New...