Jump to content

Wickhams fancy

Members
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Wickhams fancy last won the day on March 11 2019

Wickhams fancy had the most liked content!

Community Reputation

158 Excellent

About Wickhams fancy

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

1,735 profile views
 1. Tack för tipset! Rotade igenom några lådor med bindmaterial och hittade en påse med grouse-fjädrar. Dom såg riktigt bra ut. Provade direkt att binda upp några nya flugor till premiären i klubbsjön. Flugan fick heta "Grouse spider".
 2. Letar efter en hönsnacke i mörkbrun grizzly men det verkar svårt att hitta. Ett alternativ är ju att färga en själv men sist så kladdade jag ner hela köket och den färgen var inte lätt att få bort. Frun var inte glad. Jag tänker, finns det någon skogsfågel som har liknande fjädrar, typ rapphöna fast mörkare?
 3. Många kopior där ute... 😎
 4. Hade för mig att jag någon gång på "1900-talet" införskaffade en puppa och provade att göra några egna kopior. Rotade lite i gömmorna och fann denna + några lustiga kopior. Ismo; är detta en av dina eller är det ytterligare en kopia...?
 5. Kan bli trångt i fötterna. Stl 52 på kängorna? 🤔
 6. Vilka har rätt att lösa kvärnkort? Och hur kollas det?
 7. Line-speed; jag försöker inte vara kaxig, jag bara tycker att det är roligt med alla dessa konstiga namn. Har man flugfiskat i många år och i många konstiga situationer, så har man också stått och viftat i vild frustration för att få ut linan. Rätt vad det är så lyckas man och utvecklar då vissa olika kast... och sedan får man höra att det finns ett namn på just det sättet att kasta. Tyckte mest det var kul. Roligt namn också... snap T!
 8. Tänk att det finns ett fint amerikanskt namn på något man gjort i snart 30 år... 😯
 9. Ok, spännande. Blir sugen på att göra en själv. Vilka träslag använder du?
 10. Snygga! Kan du berätta närmare hur du gör munstycken? /Tommy
 11. Skulle prova runt 28 gram. Sedan så är det en smaksak.
 12. Jag vet att på Grey Line så hade lösa klingor en handskriven kod på sig. Svart tusch.
 13. Min kille fick sitt första flugspö när han var 7 år. Det var toppen och mellandelen på ett Loop Black line 590. Längst ner på mellandelen limmade jag dit ett korkhandtag och ett rullfäste, ett 2-delat 6 fots spö med andra ord. En Loop Opti Stream något kapad i spetsen, sen var han igång. Men det bästa var när han såg pappa gå i vattnet med kläderna (läs vadarbyxor) på, då ville han göra samma sak, men han hade gympabrallor. Så var den fiskedagen slut!
 14. Du tar en 30 cm bit av en annan klinga som passar in i din klinga du vill förlänga. Epoxylim och för in den 10 cm, vips, 20 cm längre klinga. Har provat liknande på några spön förr i tiden, fungerar utmärkt!
×
×
 • Create New...