Jump to content

Wickhams fancy

Members
 • Content Count

  295
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Wickhams fancy last won the day on March 11 2019

Wickhams fancy had the most liked content!

Community Reputation

156 Excellent

About Wickhams fancy

Information

 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

1,676 profile views
 1. Line-speed; jag försöker inte vara kaxig, jag bara tycker att det är roligt med alla dessa konstiga namn. Har man flugfiskat i många år och i många konstiga situationer, så har man också stått och viftat i vild frustration för att få ut linan. Rätt vad det är så lyckas man och utvecklar då vissa olika kast... och sedan får man höra att det finns ett namn på just det sättet att kasta. Tyckte mest det var kul. Roligt namn också... snap T!
 2. Tänk att det finns ett fint amerikanskt namn på något man gjort i snart 30 år... 😯
 3. Ok, spännande. Blir sugen på att göra en själv. Vilka träslag använder du?
 4. Snygga! Kan du berätta närmare hur du gör munstycken? /Tommy
 5. Skulle prova runt 28 gram. Sedan så är det en smaksak.
 6. Jag vet att på Grey Line så hade lösa klingor en handskriven kod på sig. Svart tusch.
 7. Min kille fick sitt första flugspö när han var 7 år. Det var toppen och mellandelen på ett Loop Black line 590. Längst ner på mellandelen limmade jag dit ett korkhandtag och ett rullfäste, ett 2-delat 6 fots spö med andra ord. En Loop Opti Stream något kapad i spetsen, sen var han igång. Men det bästa var när han såg pappa gå i vattnet med kläderna (läs vadarbyxor) på, då ville han göra samma sak, men han hade gympabrallor. Så var den fiskedagen slut!
 8. Du tar en 30 cm bit av en annan klinga som passar in i din klinga du vill förlänga. Epoxylim och för in den 10 cm, vips, 20 cm längre klinga. Har provat liknande på några spön förr i tiden, fungerar utmärkt!
 9. Jacka eller väst, hur gör ni? Jag gillar att köra väst. Det är luftigt om överkroppen, fryser jag tar jag på mig en extra tröja. Den har många fickor. Jackan är bra för den tål alla väder, vilket kan skifta snabbt. Nackdelen med västen är att man måste ha en extra regnjacka med sig. Nackdelen med jackan är att det är så inibövelen varmt. Dessutom så har den för få fickor. Vet man hur vädret för dagen blir kan man välja det ena, annars är det svårt. Hur gör ni?
 10. Till tighta nattsländor som skall strippas över ytan använder jag Streakin caddies. En transparent vinge vill jag ha till driftande hackelflugor typ E-12:an.
 11. Orgami ser väldigt bra ut, frågan är bara hur dom håller? Jag har testat så otroligt många material genom åren och det brukar bli 2-3 säsonger med varje material innan jag letar upp något nytt. Det jag kört på nu dom senaste åren är något som heter "Medallion sheeting". Det känns som transparent raffia. Till det använder jag J:son vingbrännare. Tycker det blir hyfsat och dom klarar många fiskar.
 12. Jag har i hela mitt flugbindarliv letat efter den ultimata vingen till nattsländor. Det började med fjäder från andbröst och diverse hårvingar. På 90-talet kom massor av syntetiska material. Ett decennium senare så dök alla dessa realistiska vingar upp. Jag fortsätter att leta för jag tycker fortfarande inte att jag hittat vad jag söker. Framför allt är det en fin, transparent profil och hållbarhet jag är ute efter. Vad har ni för favorit material/teknik för att binda nattsländevingar?
 13. Ser också bra ut. Henke, du bor ju och fiskar i Forshaga; vad skulle du säga är "normal" vattenföring?
×
×
 • Create New...