Jump to content

Wickhams fancy

Members
 • Content Count

  326
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Wickhams fancy last won the day on March 11 2019

Wickhams fancy had the most liked content!

Community Reputation

165 Excellent

About Wickhams fancy

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

2,171 profile views
 1. Wickhams fancy

  Loop mod 4

  Tycker 4:an har för stor diameter i förhållande till linkapacitet. Fiskar hellre med 3w:an. Sedan så tycker jag att det går alldeles utmärkt att drilla stor fisk på traditionallrullarna, men står du djupt utvadad och behöver en hand till vadarstaven för att ta dig in på grundare vatten, kan det vara skönt med en bromsad rulle om fisken rusar och "bromshanden" är upptagen med en vadarstav.
 2. Solution till cykelslangar har jag kört med. Fungerar perfekt och finns ofta hemma.
 3. Strömvatten mellan två större sjöar är alltid hett.
 4. Göran Clareus "Lax på fluga". Där har du alla grunderna. Sedan är det bara att gå vidare...
 5. Det är där den hör hemma! ?
 6. Den första modellen av Dry fly som kom 1996 hade oborrad triangel. Den här har borrad triangel och högt serienummer. Antingen ett sent ex av den tidiga modellen eller utbytt triangel. Men den ser väldigt fin ut. Hittar du rätt köpare så kanske du får 2000:-. Annars ligger dom nog på ca 1500:-. En ny hos Danielsson ligger på 1745:-.
 7. Klipp bort öglan, skala av 1 dm coating och kör blodknut. Om du absolut måste ha öglan kvar, kör vanlig betesknut.
 8. Gick och fiskade i en skogssjö i roslagen för många år sedan. Plötsligt ser jag någonting som ser ut som en mumie av svarta sopsäckar och silvertejp ligga och guppa i vassen. Jag fick panik och rusade till bilen och åkte hem. Jag har tänkt flera gånger att jag borde ha ringt polisen och tipsat, men jag har har aldrig kommit mig för... Den tog jag inte heller med hem till byrålådan...
 9. Hallooo, Håller på att packa inför årets fjällresa och rotar runt i alla mina "bra-att-ha-lådor". Då hittar jag en massa saker som jag bara slängt ner i nedersta lådan. Det är saker som jag hittat när jag vadat runt i olika vattendrag. Jag kan inte låta bli att plocka upp flöten, sänken, div. drag, linor och annat som man snubblar på när man vadar omkring. Väl hemma så åker väl upphittade drag in i någon draglåda, ihoprullade linrester går i papperskorgen och diverse flytetyg slänger jag i nedersta byrålådan. Jag antar att detta bara är en liten del av allt jag hittat genom åren, men kul
 10. Jag kallar Mickey Finn för ovädersflugan just därför att den fungerar så bra i oväder. Fungerar på alla fiskarter.
 11. Så äntligen blev det av att prova Runemoströmmarna. Det började med att jag parkerade vid Runemo gård och fick en utskällning som heter duga. Det var tydligen privat och jag hade inget där att göra! Flyttde då bilen upp till badet. Fiskade mig sedan ner förbi gamla järnvägsbron och förbi Runemo gård och ytterligare en fors, tog ca 5 timmar. Många fina forsar och stryk, men hela dagen gav... en Mört! Vet inte om jag lägger ett pass till där, verkar inte vara det hetaste stället i länet... Någon annan som provat?
 12. Går 91 kubik just nu. Det betyder att det är vatten långt upp i skogen. 60 kubik går att fiska men måste ner i 30 innan det blir normalt.
×
×
 • Create New...