Jump to content

Wickhams fancy

Members
 • Content Count

  283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Wickhams fancy last won the day on March 11

Wickhams fancy had the most liked content!

Community Reputation

154 Excellent

About Wickhams fancy

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Täby

Recent Profile Visitors

1,538 profile views
 1. Till tighta nattsländor som skall strippas över ytan använder jag Streakin caddies. En transparent vinge vill jag ha till driftande hackelflugor typ E-12:an.
 2. Orgami ser väldigt bra ut, frågan är bara hur dom håller? Jag har testat så otroligt många material genom åren och det brukar bli 2-3 säsonger med varje material innan jag letar upp något nytt. Det jag kört på nu dom senaste åren är något som heter "Medallion sheeting". Det känns som transparent raffia. Till det använder jag J:son vingbrännare. Tycker det blir hyfsat och dom klarar många fiskar.
 3. Jag har i hela mitt flugbindarliv letat efter den ultimata vingen till nattsländor. Det började med fjäder från andbröst och diverse hårvingar. På 90-talet kom massor av syntetiska material. Ett decennium senare så dök alla dessa realistiska vingar upp. Jag fortsätter att leta för jag tycker fortfarande inte att jag hittat vad jag söker. Framför allt är det en fin, transparent profil och hållbarhet jag är ute efter. Vad har ni för favorit material/teknik för att binda nattsländevingar?
 4. Ser också bra ut. Henke, du bor ju och fiskar i Forshaga; vad skulle du säga är "normal" vattenföring?
 5. Låter tokigt att generalisera på det sätt han gör. Självklart spelar älvens storlek roll. Där jag oftast fiskar Harr, Öring och Sik, där vadar vi ut till midjedjupt vatten och kastar 20-25 meter, annars får du ingen fisk.
 6. I helgen kliade det så fruktansvärt i Harrfisketarmen att jag tog mig en dagstur (38 mil enkel resa) till en ström i Klarälven som jag fiskat ett par gånger. Väl framme så gick älven hög, vissa grässlänter låg under vatten, jag kom inte åt någonstans. Som tur var hittade jag en sidofåra och lyckades få mig några småharrar. För att undvika att samma sak händer igen så skulle det vara bra att kunna se vattenflödet på nätet och samtidigt veta vad normalflöde är. Någon som har några tips?
 7. För många år sedan så stod jag vid en älv och drog på mig MyggA på händer och några drag i ansiktet. Vadade sedan ut i solen och direkt började det svida som fxn i ansiktet. I panik tvättade jag av mig i ansiktet. Resten av den fiskeveckan såg jag ut som en krigsmålad indian i ansiktet. När jag kom hem skickade jag tillbaka flaskan till leverantören med ett brev. Någon vecka senare kom en låda med en livstids förbrukning av MyggA roll-on. Dom nya flaskorna ger inga ränder i ansiktet.
 8. Jag har alla mina klumpar i Loop Line Wallet. Varje wallet har ett snöre i var sin färg fäst i dragkedjan. Varje klump har en färgmärkning i baköglan. Färgen säger vilken linklass klumpen har. Och i varje wallet ligger en lapp med varje klumps längd och vikt. Stenkoll!
 9. Färgade en rävsvavs för några år sedan. Tror det var Veniards brun. Började med att klippa upp svansen i 6-7 bitar. La sen ner alla bitarna samtidigt men tog upp dom med några minuters mellanrum. Har fortfarande räv i hela bruna spektrat från kanelbrun till mörk choklad typ. Färga på!
 10. Black zulu, March brown och Tippet silver stl 14-10. Fiskar jag torrt så blir det knott stl 16-18.
 11. Skarvar ofta backing. Jag använder blodknuten. Den använder jag även när jag fäster backingen vid fluglinan. Jag skalar av en decimeter coating med hjälp av en nylonlinaögla och gör sedan en blodknut. Många tycker den är krånglig att göra i fält, men som med allt annat så lär man sig.
 12. Åkte runt flera år i mina Volvo 245/740 och sov i bakluckan. Med fällt baksäte blev det gott om plats. Med åren så utvecklade jag ventilationslister till fönsterna, förtält med campingmöbler osv. En gång i veckan åkte jag in till närmaste badhus och duschade och gick sedan på pizzeria. Sedan så bunkrade jag mat och så iväg igen. En 245:a tar sig fram överallt och är billig i drift. Andra fiskare som jag stötte på ibland tyckte jag var konstig som åkte runt ensam i flera veckor, så till slut så döpte jag mina bilar till "Elin" och om någon frågade om jag åkte själv, så svarade jag -"Nej, jag har Elin med mej".
 13. Har alltid tre rullar (Medalist 1495) med mig med tre olika linor; Loop Custom flyt, sloww int. och int. Alla klumpar är kapade till tio meter och sydda på en flytande RL. Jag syr ihop kärnorna med nål och tråd och täcker sedan skarven med Aquasure. Det ger en mjuk och hållbar skarv som inte rasslar i ringarna. Trots att jag har med alla tre linor så fiskar jag mer och mer med slow int. Den lägger sig ca. 1-2 dm under ytan. Vill jag ner djupare så väntar jag bara 10-20 sek så kommer den ner lite djupare. Eftersom vi här i 08-regionen fiskar året om så är fiske i 0-gradigt vatten inte ovanligt. Då kan det vara spännande att lägga linan mellan två isflak och sakta fiska in den precis under.
 14. Ensam är man aldrig, någonstans i norra! Båtar med HÖ-fiskare avlöser varandra. Hemligheten är som Mathias säger, man måste vara först. Som tur är dyker inte båtarna upp förrän vid kl. 10-11. Då har jag oftast fiskat i 2 timmar redan.
×
×
 • Create New...