Jump to content

Canefreak

Members
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Canefreak last won the day on October 21 2019

Canefreak had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

About Canefreak

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 03/11/1951

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  leifsv@tele2.se
 • Telefon
  0705820146

Recent Profile Visitors

2,093 profile views
 1. Antar att det är detta spö som nu finns på Tradera (?)
 2. För några år sedan utgavs årligen en katalog (Flugfiskekatalogen ?) som innehöll all utrustning som tänkas kan inom flugfiske, samt uppgifter om tillverkare och försäljare/importörer av all utrustning och en del tester. Dessutom innehöll katalogen olika artiklar och reportage. Jag söker nu den utgåva (minns tyvärr inte vilket år) som innehöll en artikel/reportage och intervju med Nils (Nisse) Kulle och hans spöbyggande. Köper gärna hela katalogen eller om någon har den och kan fixa en kopia av artikeln(naturligtvis ersättning för kostnader). Svara gärna med PM
 3. Splitcanespön i dessa längder/klasser finns, har ett 6,1 " 3/4# och har tidigare haft ett 6" 3/4#
 4. Finns det kanske någon "splitcaneexpert" som skulle kunna identifiera vem som byggt detta spö? Ett 8 fots 5/6 byggt enl. Garrison 209E tapering. Köpt (vunnet) på Tradera 2013 och enl säljaren och annonsen skall det vara svenskbyggt, dock ingen uppgift på byggarens namn och tyvärr kunde inte säljaren ge mera uppgifter än att det var svenskbyggt. Mörkröda lindningar och "partier" på spöt som är lite mörkare. Spöt blir naturligtvis inte bättre av att man vet vem som byggt men med tanke på spöts egenskaper, mycket följsamt och lugn rytm men med kraft att lägga ut långa kast om så behövs, så tror jag att det är en spöbyggare med god erfarenhet som gjort detta. Spöt är helt rakt, förvaras hängande, ev kan en del bilder göra att spöt verkar lite böjt men detta beror på kamerans vinjettering, Skulle vara mycket tacksam om nån kan ge tips på vem som kan ha byggt spöt.
 5. Sömåa, Hola och Håelva i trakterna av Röros, bra harrfiske!
 6. Testa spöt och jag gissar att du kanske blir "såld" på splitcane.(?) Arne är en erfaren och duktig spöbyggare som har byggt ett flertal spön, hantverk från början till slut. Vet inte hur mycket du betalat för "kittet" men ett begagnat spö byggt av Arne ligger nog på ca 4000:- och kanske mer.
 7. Tack för din information, "Troutman", nu var det lättare att tyda de "snirkliga" versalerna tack vare din info. Ja, rullen ingick också i mitt köp och även den var en gåva som min "säljare" erhöll samtidigt som spöt. Har ett flertal ORVIS CFO, både II, III och IV klasserna, passar bra till mina canespön. Av "fåfänga" vägrar jag sätta storspoliga rullar på canespön. Trevlig helg!
 8. Har nu spöt i min hand. Tyvärr saknas serienr. Historien bakom detta spö är att han jag köpte av fick det som en gåva i början av 70-talet då han hade ordnat med en transport av bohag från USA till Sverige.Årtalet är lite osäkert. Som tack fick han välja ett spö ur Orviskatalogen och han har fått spöt signerat med sitt namn vilket väl tyvärr gör att värdet kanske minskar något(?). Förutom hans namn finns några signaturer som jag dock ej kan tyda.I övrigt anges "Orvis Impregnated WesJordan" samt " 7 1/2, 3 7/8 oz" och ytterligare tre bokstäver som ej jag kan tyda samt "(6)", vilket väl är klassen. Var väl ganska vanligt att dessa spön fungerade nästan bättre med en linklass lägre. Ska försöka få till en bild på de initialer som anges, det kan ju vara "spöbyggarens"(?) och kontakta Greg eller nån annan som Orvis har tipsat om. Spöt är knappast använt och i princip "mint condition" så tillsv. betraktar jag det som en liten "raritet"
 9. Det låter rimligt .Orvis gör inte några värderingar men jag har kontaktuppgifter i USA som nog kan ge en "fingervisning". Kommer att hämta spöt i dag, så jag får kolla om det är några serienummer eller dylikt och kolla med Orvis. Har jag inte rätt i mitt "påstående" att på de spön som Wes själv byggde angavs "Made by Wes Jordan" och de som byggdes av andra angavs bara "Wes Jordan" (?)
 10. Någon "splitcaneexpert" som kan ge ett ungefärligt värde på ett 7,6" klass 6 spö," Orvis Wes Jordan" , tvådelat med två toppar, impregnerat, från början av 70-talet, "mint condition". Troligtvis inte byggt av Wes Jordan själv, men efter hans direktiv ,Orvis hade ju flera spöbyggare vid den här tiden. På spön som han byggde själv anges "Made by Wes Jordan" och på övriga angavs väl bara "Wes Jordan" om jag minns rätt. Wes slutade bygga 1970. Ska försöka få uppgifter från Orvis när och vem som kan ha byggt detta spö.
 11. Om man beställer med faktura eller betalar direkt , räknas pundet om till Skr eller får man räkna ut det själv?
 12. Har du nån erfarenhet av vilken/vilka WF linor skulle passa till splitcanespö? En DT Mallard 5:a kommer jag nog att beställa men funderade även på nån WF 6:a.
 13. Jo, tänkte också på Brexit, tyvärr har han inte DT5:a Mallard i lager för närvarande.
×
×
 • Create New...