Jump to content

mqs83

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mqs83

 • Rank
  Member

Information

 • Bostadsort
  Luleå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  marcus.jonasson6@gmail.com
 • Telefon
  0702299648
 1. Om ni ska dra igång igen är jag lätt med!
 2. mqs83

  Barrio fly lines

  En sak till. Det är väl inte så att en 5:a (på #6 spö) blir helt omöjlig att kasta 5 - 10 meter med? Använder Airflos Sixth Sense 4/5 till mitt #4 Scierra Stonefly och där uppstår det problemet om man drar in för mycket lina. Iofs har jag gärna det "problemet" om jag lyckas snärta iväg 5 meter extra
 3. mqs83

  Barrio fly lines

  Ska beställa GT-125 till mitt Guideline Kispiox spö #6. Använder nu en Guideline Control #6 lina som jag kastar skapligt långt med (20-23m), men den blir alltid väldigt tung när man försöker hålla mycket lina i luften, skulle nog haft en 5:a. Sasse, då du verkar vara den man ska fråga om det handlar om linor så gör jag det Visst borde GT-125 lösa problemet som uppstår vid 20m med Control linan)? Har bara läst era diskutioner här, om dessa linor. Men nu är det på tiden att jag beställer en. Om jag vill kasta långt med mitt klass 6 spö, visst rekommenderar du en GT-125 #5 då före en 6:a? Är det så här ni står och tränar eran kasttekniker?
 4. mqs83

  2014

 5. Mycket trevlig läsning! Stor eloge till dig som guidade också. Mer sånt här behövs. Tycker det är så deprimerande med alla egon som finns som vägrar bjuda på tips eller ens en vägbeskrivning just för att "deras vatten" är just deras och all fisk som passerar där är så klart också deras, och ingen annans! Nu är jag medveten om att jag säkert trampar flera på tårna och det känns nästan bra efter att ha läst detta. Tänk vad mycket roligare och mer avslappnat flugfisket hade varit om alla gjorde såhär, och även låta andra fiska i deras vatten Trevlig fortfatt helg! /Marcus Ska nog själv åka till Gällivare inom 1 - 2 veckor, (är född där). Är det någon som har koll på hur vattennivån är nu?
 6. Tackar och bockar ödmjukt. Låter som en väldigt vettig teori. Beställt en 6:a, om den är obekväm på mitt klass 6 så funkar den någorlunda till 8:an. Tur dom är billiga
 7. Idag binds det nymfer. Feedback välkomnas varmt, positiv som negativ. Hoppas alla haft en bra fiskehelg
 8. Hej! Ska beställa en andrasorterings sjunklina från Dan-Tackle till mitt #6 Guidline Kispiox spö. Någon som vet om en 6:a borde fungera? Jag blir lite osäker då första sjunklinan därifrån jag köpte därifrån var en WF8 till mitt klass 8 spö och den var på tok för tung. Nu snackar jag PÅ TOK för tung. Orsaker till varför den kan "verka" för tung är jag inte intresserad av att höra Men någon kunnig får gärna ge mig deras åsikt på vilken klass på sjunklinan från Dan-Tackle jag borde ha till mitt #6 Guideline Kispiox. Tack på förhand!
 9. mqs83

  Catgut

  Lite sent svar men Uffes flugor och fiske säljer catgut.
 10. Tack Engdahl! Krok: Dohiku "P" #14 "Caddis green" biot Men den ser väldigt gul ut.
 11. Roligt att se alla duktiga flugbindare. Är rätt ny på det här med flugbindning men bifogar en bild på en jag gjorde igår. Feedback välkomnas alltid!
 12. mqs83

  Micro Glint

  Har du hittat Micro Glint? Eller någon motsvarighet Letar nämligen efter det själv.
×
×
 • Create New...