Jump to content
Edgeforum

EsbjörnKöhler

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About EsbjörnKöhler

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Åre

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  esbjornkohler@hotmail.se
 • Telefon
  0703458371

Recent Profile Visitors

866 profile views
 1. Det har kommit tre nya linor från Guideline. Fario tactical Fario Elite Fario Distance Någon som hunnit provat någon av dessa linor? Det används en ny teknologi när man tillverkar dessa linor (TLT) och jag är nyfiken på hur dom gör sig vid vattnet.
 2. Så Guideline har släppt ett nytt spö och vad som verkar vara en uppgradering av spöt Elevate. Såg Flyfishing Masters film på Youtube om spöt och blev nyfiken. Någon här som kastat med spöt och kan ge en recension? Tanken är att köpa en i klass #7 som jag kan dunka stora streamers med på öring. Vill hålla mig runt 2 tusen kronors klassen och har innan gått i tankarna att köpa mig ett Loop Q #7.
 3. Öppet vatten finns fortfarande här uppe men jag väntar nog till våren så jag kan smyga ut en torrfluga med det 😁
 4. Efter lite research i vintermörkret blev jag sugen på att testa på glasfiber. Kort spö med känsla och kontroll var det som stod på listan. Jag hittade en annons på Ebay om ett spö som gav ett lite sådär intryck vid första anblick. Efter ha läst väldigt positiva reviews på Amazon om spöt så tänkte jag va fan det handlar ju om 600 spänn så varför inte testa? Nu har jag fått hem spöt, ett #4 på 7,8 fot och har precis provkastat det. Jag älskar det. Sjukt imponerad av kvalitén både på hur det är byggt och hur det presterar för priset. Här gäller det att vara följsam och inte ta i då de
 5. Hej! Jag är inne på att bygga mig ett Cane. Jag har inte lust att bygga klingan själv utan vill köpa en färdig. Har läst lite här på forumet men har inte hittat något om just denna klinga https://www.hilevel.se/spoklingor/flugfiske-klingor/tonkin-klingor/hardy-bambu-76.html Är detta något att hänga i granen eller bör jag snegla på något annat? Jag vill försöka att inte segla iväg med kostnaderna heller..
 6. Ska skicka ett mail till mike på barrio och be han skicka en 5a istället för en 4a. Tror ni det kan bli bra?
 7. Hmm nu blev jag förvirrad. #3 linan passa inte din exp4a #3 men du tror att 4a linan kommer passa mitt exp4 #4?
 8. Fan ja beställde nyss hem smallstream linan (en 4a till till mitt exp4 #4)... Nu går ja ju i tankarna på att skicka tillbaka den å få den bytt mot en 5a (om nu det ens är lönt med frakten å allt krångel). Eller tror du just fyran kanske passar 4an ändå haha?
 9. Är i samma banor som TS var och jag funderar på att köpa mig en #5a. Jag har ett exp4 #4 och ett TFO bvk #6 och när ja fiskar torrt i strömmande vatten kan jag känna att #6an är lite grov och att 4an är lite klen om det blåser eller om jag vill kasta långt. Nojjar jag bara upp mig? och kommer det ens göra någon skillnad om jag köper en 5a? Eller ska jag satsa på att köpa en WF till min #4a? Just nu använder jag en DT till den nämligen.
 10. Tjeena edge! Nu börjar isen smälta bort från tjärnarna här i trakten och jag tänkte ut snart å doppa flugan. Jag vill fiska torrt men har lite dålig kunskap kring fiske med just fjädermygg. Vad för mått ska jag köra på tafsen? runt 0.12 har jag för mig är passande. Har ni tips på någon stark tafs för det måttet? Har hört att fluorocarbon är att föredra. Ska man också fetta in tafsen och hur lång bör tafsen vara?
 11. Tjena Edge! Snubblade över en intressant artikel på flugfiskeradion.se om ett kinaspö som är gjort med nanoteknik. Är det någon här som har erfarenhet om spöt? Spöt har ju fått riktigt bra betyg och så men det känns lite sådär att köpa ett spö man inte har möjlighet till att provkasta. LÄNKAR till flugfiskeradions artiklar om spöt http://www.flugfiskeradion.se/2014/02/jag-kopte-ett-superspo-fran-kina/ http://www.flugfiskeradion.se/2014/02/flugspot-har-landat-se-videon/ http://www.flugfiskeradion.se/2014/04/superspot-far-tummen-upp/
 12. Tjena edge! Jag har en sommarstuga på ingarö vid hanskroka för att vara exakt och tänkte kasta efter öringarna vecka 44. Men eftersom jag aldrig fiskat HÖ har jag lite frågor till er! Duger mitt loop blueline klass 7? Intermediate lina? Når man dom från land eller är båt/flytring nödvändigt? Är det bara att ta närmsta ställe (tips på ställen kring hanskroka?) eller bör jag söka mig till de populärare områdena på ön?
 13. Det "smäller" till och det känns som att spöt nästan ska gå av när all löslina har åkt ut. Den skjuter lite för bra om du förstår vad jag menar?
 14. Börjar även tro att min 4 cast lina kan ha varit ett fabrikatsfel då det verkligen känns som att stå och svinga med en tvättlina. Den känns alldeles för tung för sin klass och smäller nå utav satan när man ska lägga ut den så antingen har jag fått en lina som är felklassad eller så är den felgjord från början.
×
×
 • Create New...