Jump to content

hector

Members
 • Posts

  489
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hectorlektor@gmail.com
 • Telefon
  +46721813631

Recent Profile Visitors

1,631 profile views

hector's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

65

Reputation

 1. hector

  Fly foam

  Jag tänker väl att man får balansera att linda hårt med att inte linda hårt så att det blir bra flytförmåga och snygga kroppar Lagom helt enkelt, alternativet är ju att klippa remsorna lite tunnare och linda mjuk Jag har bara gjort det på streaking caddis och dom brukar jag impregnera ändå för att slippa hålla på och lufttorka/kasta hela tiden.
 2. hector

  Fly foam

  Det är säkert någon som redan har kommit på det här, men jag fick en idé, testade den och blev så glad av att det lyckades så bra, så jag ville dela med mig. Jag är absolut ingen imitationsbindare, men ibland binder jag några streaking caddis och andra vanliga flugor för harr/öring/röding/regnbåge fiske som jag gör kanske 1 gång varannat år. Men så hade jag slut på fly rite i rätt färg, så kom jag att tänka på fly foamen jag brukar använda till musöron. Jag tog fram en 2mm skiva, klippte den till en nästan kvadratisk cylinder och tänkte att dels borde det ge bra flytförmåga, dels så borde kroppen bli segmenterad när man binder in den och det stämde! Jag testade cinnamon och brun som båda blev lite lite ljusare när man drog lite i den för att linda den på kroken, så det blev perfekt till streaking caddis kropp, det kan säkert funka med andra färger till andra flugor. Återigen, det är säkert någon annan som kommit på detta långt före mig, men jag blev så glad över att det lyckades att jag ville dela med mig
 3. Jag minns på 90 talet när alla skulle lansera "kastkanoner" som var underklassade för att bli styvare och hantera mer lina. Sen började väl lintillverkarna att göra linorna tyngre för att det skulle bli lättare att kasta med de nya snabbare spöna osv osv osv osv. Och idag har vi inget standardsystem. Däremot tycker jag att dagens system med linvikter snarare än klassnummer funkar rätt bra. Jag har tolkat det som att tillverkaren ofta tycker att de övre viktgränserna funkar bra till underhands/spey medans i mitten och lägre funkar mer till överhands. Men det är min personliga tolkning.
 4. hector

  Abborre?

  Kul att höra! Jag har bara fiskat borre med flugor bundna på attitude streamer strl 1 som störst och attitude extra strl 1 som störst. Men ska testbinda lite större abborrflugor på 2/0 och testa mig fram, tänkte testa att binda både som magic minnow och som små gäddflugor och se hur det går! Tack för svar och ha en bra midsommar!
 5. hector

  Abborre?

  Hur stora krokar använder ni till abborrflugor? Har ett stort gäng 2/0 krokar, typ universal predator och universal predator X som jag funderar på funkar eller är för stora för abborrflugor. Skulle iofs kunna binda mindre gädd/abborrflug hybrider, men är osäker på hur bra det funkar med så stor krok för borren.
 6. Ta med tändare på två olika ställen istället, om tändstickorna skulle bli blöta är det kört. Dessutom bra om en av tändarna ligger i en vattentät påse, typ ziplock X2 eller något sånt, samt även bra att ta med några små strimlor av cykelslanggummi, det tänds och brinner oavsett väder, bra utifall om du skulle hamna i en nödsituation.
 7. Är 99% säker på att gamla LPXe klass 7 klassas som 17 gram som bäst.
 8. Hej hopp! Vill gärna ha tips om bra vatten för vild öring nära Umeå! Har en polare som tydligen är desperat för att fånga vild öring på fluga. Själv kör jag ju i princip bara Lax/HÖ samt Gädda/Abborre, men man får väl följa med honom och köra lite vild öring.
 9. Vad kör ni för lim till att limma ihop foamplattor för att göra egna popperskallar? Eller ska jag bara skita i allt och göra gurglers med remsor istället?
 10. Jag har själv också lidit av psykisk ohälsa genom åren i perioder, ända sedan barndomen. Det är viktigt att prata om och visa varandra att ett machosamhälle där man inte pratar om saker är dåligt och att vi kan stötta varandra! Fiske är super, flugbindning också tycker jag! Så otroligt meditativt och skönt att komma ut i naturen, forskning visar att naturen hjälper mot depression och PTSD.
 11. Vad är det för guldrulle? Ser läcker ut
 12. Frågan är ju dock, hur kommer det sig att man krokar gädda långt bak, som om de börjat bakifrån? Jag säger inte att det ena eller det andra är fel eller rätt, utan undrar bara! Nog rätt antinajs att försöka svälja en borre bakifrån. Kan det vara så att de ofta missar målet?
 13. Har läst lite olika saker, vissa hävdar att gäddor inkl många andra rovfiskar siktar på huvudet på bytesfisken, medan andra menar att det inte alls stämmer alla gånger. Vad anser ni?
 14. Någon som kört Danielsson 3w till grövre gäddfiske? Gäddlinorna brukar ju vara så brutalt tjocka att det blir svårt att få på backing överhuvudtaget på mindre rullar. Vad säger folket, är den för stor?
 15. Jag tror det är Flyfisheurope som är grossist
×
×
 • Create New...