Jump to content

hector

Members
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

62 Excellent

1 Follower

About hector

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Umeå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hectorlektor@gmail.com
 • Telefon
  +46721813631

Recent Profile Visitors

1,211 profile views
 1. Ta med tändare på två olika ställen istället, om tändstickorna skulle bli blöta är det kört. Dessutom bra om en av tändarna ligger i en vattentät påse, typ ziplock X2 eller något sånt, samt även bra att ta med några små strimlor av cykelslanggummi, det tänds och brinner oavsett väder, bra utifall om du skulle hamna i en nödsituation.
 2. Är 99% säker på att gamla LPXe klass 7 klassas som 17 gram som bäst.
 3. Hej hopp! Vill gärna ha tips om bra vatten för vild öring nära Umeå! Har en polare som tydligen är desperat för att fånga vild öring på fluga. Själv kör jag ju i princip bara Lax/HÖ samt Gädda/Abborre, men man får väl följa med honom och köra lite vild öring.
 4. Vad kör ni för lim till att limma ihop foamplattor för att göra egna popperskallar? Eller ska jag bara skita i allt och göra gurglers med remsor istället?
 5. Jag har själv också lidit av psykisk ohälsa genom åren i perioder, ända sedan barndomen. Det är viktigt att prata om och visa varandra att ett machosamhälle där man inte pratar om saker är dåligt och att vi kan stötta varandra! Fiske är super, flugbindning också tycker jag! Så otroligt meditativt och skönt att komma ut i naturen, forskning visar att naturen hjälper mot depression och PTSD.
 6. Vad är det för guldrulle? Ser läcker ut
 7. Frågan är ju dock, hur kommer det sig att man krokar gädda långt bak, som om de börjat bakifrån? Jag säger inte att det ena eller det andra är fel eller rätt, utan undrar bara! Nog rätt antinajs att försöka svälja en borre bakifrån. Kan det vara så att de ofta missar målet?
 8. Har läst lite olika saker, vissa hävdar att gäddor inkl många andra rovfiskar siktar på huvudet på bytesfisken, medan andra menar att det inte alls stämmer alla gånger. Vad anser ni?
 9. Någon som kört Danielsson 3w till grövre gäddfiske? Gäddlinorna brukar ju vara så brutalt tjocka att det blir svårt att få på backing överhuvudtaget på mindre rullar. Vad säger folket, är den för stor?
 10. Jag tror det är Flyfisheurope som är grossist
 11. Det är bra tips! I värsta fall får jag tamejfan köra strumpehållarna som länkades över
 12. Men seriöst, ta det lite lugnt! Jag tänker mer allmänt om det finns något fysiskt med hur stövlar och vadare är uppbyggda som orsakar detta eller om det är jag som är efterbliven eller något
 13. Jag har ingen aning faktiskt om just highwater, men att det skiljer cirka 2 gram mellan klasserna låter rimligt i alla fall
 14. Skillnaden i klasser brukar ju vara typ 2 gram. 15 gram för klass 6 och 17 för klass 7 osv. Plus minus något gram åt alla håll.
 15. Jag har aldrig testat ylle, utan bara kört vanliga strumpor, inte tubsockor utan vanliga tunna, jag brukar sällan frysa. Men ska testa ylle och blandningar, bra tips!
×
×
 • Create New...