Jump to content

niclassj

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

niclassj last won the day on April 7

niclassj had the most liked content!

Community Reputation

13 Good

About niclassj

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  niclassjostedt@gmail.com
 • Telefon
  0722168013

Recent Profile Visitors

158 profile views
 1. Hej alla glada! Planerar lite inför sommarens havsöringfiske längs djupbranterna och inser att jag behöver en ny sjunklina till min sjua. Körde förra sommaren med Guideline 4-cast S5 men tycker inte att jag kom ner tillräckligt med den utan att den till slut blev hängande i den flytande skjutlinan utan att komma nära botten vid de riktigt djupa partierna. Har länge kikat på AirFlo 40+ men det verkar vara enorma problem i produktionen hos AirFlo sedan coronan började så har fått ge upp den. Har ni några andra tips på linor som kan passa? Är det Bottom Express som gäller eller finns d
 2. Hej! Detr min väska. Jag skrev en beskrivning i ett meddelande till dig
 3. Med mer kvalitativt fiske så menar jag bara att jag nog kommer lägga färre timmar vid havet men att när jag väl fiskar så ska det vara vid platser jag verkligen tror på under bra förhållanden. Förra året var första året jag bedrev ett riktat flugfiske efter havsöring och i det nyfunna intresset blev det väldigt många timmar mitt i sommaren vid första bästa djupbrant, oavsett hur de yttre förhållandena var. Visst fick jag en hel del fisk, men de timmar jag lade per fisk kan helt klart minskas.
 4. Nu kan inte tiden gå snabbt nog! Vad har ni för mål inför kommande säsong? Mitt mål är att försöka fånga minst en fisk över 60cm och bedriva ett mer kvalitativt fiske, snarare än kvantitativt.
 5. Hmmm, det tänkte jag faktiskt inte på, men leveransen satt fast i 12 dagar från det att paketspårningen sa att det lämnat Polen tills det kommit fram till Sverige, så det känns ganska sannolikt ändå! Edit: Såg dina fjädrar också ut så här? Dock inte helt säker på om detta är onormalt att de nedre duniga fjädrarna är ihopklibbade på det här sättet men ser inte ut så på andra nackar jag har.
 6. Tycker inte den ser konstig ut på något sätt förutom att den ser lite extra glansig ut. Har faktiskt ingen aning om den är behandlad med något. Luktar inget konstigt iaf. Jag tar och testar det. Kan ju inte bli värre än vad den är nu iaf och Taimen verkar inte vara pigga på att svara på mina mail alls. Tack för tipset!
 7. Har du lagt ner hela då med skinn och allt eller bara sköljt över fjädrarna?
 8. Tack! Jag testade det på några fjädrar och det blev helt klart bättre. Kanske inte så att fibrerna gick isär som man förväntar sig, men de klumpade åtminstone inte ihop sig helt. Är dock tveksam till om jag vill tvätta hela nacken med schampo ?
 9. Stort tack för svar! Då vet jag att det inte är normalt iaf. Jag köpte den på Taimen.com. Vi får se om polackerna vill ha tillbaka den.
 10. Tjena! Jag köpte en Keough Saltwater Grizzly Cape alldeles nyligen som jag tycker är av märklig kvalitet. Har testat att binda en del flugor av den, men varje fjäder är liksom fet på ett sätt som gör att de enskilda fibrerna inte vill separera. När jag bundit färdigt flugorna så ser det nästan ut som att flugan är doppad i vatten. Är detta något fel på vapen eller är det helt i sin ordning? Bifogar en bild på hur flugorna ser ut.
 11. Tog mig en snabbtur på morgonen igår innan vinden tilltog alltför mycket. Tre landade med två fiskar kring 40cm och en 25cm behagade att hugga på en vitgul jiggy med orange huvud och på kopparbassen. Nu lär det väl bli riktigt blåsigt men hoppas att man kan komma iväg någon gång nästa vecka.
 12. Fiskar ni bara på kvällar och nätter? Jag har bara fått fisk mitt på dagen längs djupkanterna
 13. Hur går fisket för alla? Jag har fiskat en del på djupbranter de senaste veckorna och fått 5st öringar med topp på 51cm. Hur har det gått för er andra?
 14. Fina flugor! Får testa den där färgkombinationen och hoppas på det bästa Grunden i mina ljusa flugor är olivfärgad dubbing. Ska man köra mörkare färger om man fiskar i områden med mycket tång?
 15. Grymma råd grabbar och tjejer! Det uppskattas. Vet inte riktigt om detta är rätt tråd för såna här frågor, men vad tycker ni om för färgkombinationer på räkorna ni binder nu för sommarfisket på västkusten? Jag är helt clueless, men jag band mina första flugor igår på vinst och förlust. Har ni andra tips på färger?
×
×
 • Create New...