Jump to content

Stridbeck

Members
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Stridbeck last won the day on January 20 2018

Stridbeck had the most liked content!

About Stridbeck

 • Birthday April 14

Information

 • Bostadsort
  Olofstorp
 • Intressen
  Kan det vara fiske måntro??

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  ****_stridbeck@hotmail.com
 • Telefon
  0733******

Recent Profile Visitors

1,912 profile views

Stridbeck's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

20

Reputation

 1. Jag pratade med en kock i ämnet för några år sedan. Denna karln var säker på sin sak och kunnig i ämnet. Enligt honom (även fått till mig från annat håll) att fisk håller bäst orensad. Dvs så fort du öppnat fisken så kommer bakterier i kontakt med köttet. Gäller även när du fryser fisken. fet fisk håller väldigt bra i kylskåp. Som exempel gav han att en orensad lax som ligger i +4c kan hålla upp emot 1 månad! Utan att bli dålig. nu skulle jag själv aldrig låta en fisk ligga så länge men det ger ett visst perspektiv.
 2. Stridbeck

  Sierra Surge 12 #7

  Är nyfiken själv på dessa spön. kan du utveckla hur du upplever spöna lite mer? Jobbar de djupt i klingan, är det snabba spön, vilka linvikter passar och upplevs spöna som lätta eller tunga?
 3. Jag kör en hel del med enkelkrok och oftast i storlek 6-8. Tror det hela började med att jag tycker flugorna blev snyggare samt att något av de vattnen jag fiskade hade förr en regel som sa att endast enkelkrok var tillåtet. nu nyper jag inte såpass med fisk att jag kan avgöra vilken krok som krokar och håller fisk bäst men jag kan iaf inte säga att jag tappar fler fisk en övriga fiskare runt mig som oftast fiskar med dubbel eller trekrok. helt enkelt så är jag för enkelkrok av flera skäl. Det estetiska, lättare att binda på, prisvärda (kör mycket med sawadas) och man har möjlighet att förtynga flugan rejält med beads om man känner för det.
 4. Verkar som att detta även omfattar ”förnybara kassar” också vilket tyvärr bara bekräftar att det handlar om att pengarna ska in...
 5. Har inte orkat följa denna nya skatt men nyss hemkommen från Ica då läste jag denna tråd. Var tvungen att ta en extra titt på plastpåsen jag köpte till mina matvaror. Med stor och tydlig text står det att den är tillverkad av sockerrör och 100% klimatkompenserad mm. Antar att de flesta stora butikskedjorna även de använder sig av olika ”miljökassar” nu för tiden så vilka kommer egentligen omfattas av denna nya skatt? Kommer även dessa klimatkompenserade påsar att beröras? skulle säkert fått svaret om jag orkat läsa genom dokumentet ismo länkade till men det verkar för tråkigt att läsa en hel roman om plastpåsar så det hoppar jag över.
 6. Från ett majpass från a-sträckan vid örekilsälven.
 7. Lyfter denna tråden då jag är lite sugen på att testa ett 12,6 eller 12 elevate. Någon som har ett tvåhands och kan ge ett utlåtande hur de upplever spöt samt vilka linvikter som används i förhållande till rekommenderad linvikt?
 8. Blir nyfiken då jag inte förstår alls hur denna krok är uppbyggd. Kan du måla en skiss och knäpp foto på så kan du lägga upp den här i tråden så finns det säkert någon som vet vilka krok du syftar på?
 9. Intressant ämne och nu när det är dags att byta någon running line för min del så får jag nog prova detta. Vad kör folket för skarvknutar på vanlig big game lina och hur blir dem i övergången? Hakar de upp sig i toppöglan osv?
 10. Då var det dags igen. Efter en söndag utan middag så passade man på med en kvällsmacka. Levain bröd, cosmopolitan sallad, grillad kyckling, ceasardressing, hushållsost, morsans inlagda saltgurka, rökt vildsvinsstek. Livet på en pinne som den gode Edvard hade sagt.
 11. Vi kör på med en äkta västkustmacka rostebrö, kräftröra, rökt makrill och kokt ägg. Gör gött!
 12. Kan tillägga att jag la en beställning hos dem för någon vecka sedan på ett par vadarkängor. Det tog inte mer än 2-3 dagar innan de var levererade till mitt utlämningsställe. Det var min första beställning från dem och således min enda erfarenhet men jag är mycket nöjd.
 13. får väll svara upp med kungen av Finland! Den gode Irwin
×
×
 • Create New...