Hoppa till innehåll

Runarsson

Global Moderator
  • Antal inlägg

    6 175
  • Blev medlem

  • Senast besökta

  • Days Won

    16

Allt postat av Runarsson

  1. Den @Martinrutger tipsade om har en LED-belysning. Min egen har ett cirkulärt lysrör. Min är rejält gammal nu och LED-varianterna verkar vara mycket(?) vanligare.
  2. Jag hade flytet att bli av med jobbet och fick ta med mig en sak hem. Då valde jag en förstoringslampa med cirkulärt lysrör. Efter den har jag aldrig använt något annat. Före den hade jag haft några olika modeller av förstoringslampor med lampa i... alla med samma nackdel: Eftersom lampan alltid var placerad bakom förstoringsglaset blockerades ljuset av handen när man tittade på flugan genom linsen. Men med en ljuskälla som omger linsen har man alltid en stor ljus fluga att hålla på med. ?
  3. Runarsson

    Tradera

    Det enda stenskottet jag fått på Tradera var när jag fick en annan tuppnacke än den som visats på bild. Det var dock en ren blunder av säljaren... och det tror jag på, för det var ursäkter på ursäkter på ursäkter, både i mail och på telefon och innan jag själv hunnit skicka tillbaka den jag fått låg den riktiga i brevlådan + 10 påsar "kompensationsdubbing". (Guldläge för mig att blåsa honom.)
  4. Man får ta en sak i taget... och inte slarva med vilan mellan dom. Skickat från min NOT-iPhone via Tapatalk
  5. Ta bort din egen annons: Med PC: 1: Klicka på texten Ämnesmoderering. Den hittar du strax ovanför första inlägget samt strax nedanför sista inlägget. 2: Klicka på Radera i menyn. Med Tapatalk / mobilversion. (Det går inte att ta bort eller redigera titel DIREKT i Tapatalk, men det går ändå snabbt att fixa det med Tapatalk som utgångspunkt): 1: Öppna tråden och klicka på menyknappen. 2: Välj Webbvy (eller vad det nu kan stå som betyder samma sak). 3: Tråden öppnas i webbläsaren (ev. efter en inloggning). Klicka på Visa modereringsverktyg längst ned i tråden. 4: I en telefon har du bland knapparna både Redigera ämnestitel och Radera. I en surfplatta har du tydligen bara Stäng och Radera, men om du klickar på Redigera i trådens första inlägg kan du även redigera ämnestiteln (vilket förstås funkar med telefonen också).
  6. Ta bort din egen annons: Med PC: 1: Klicka på texten Ämnesmoderering. Den hittar du strax ovanför första inlägget samt strax nedanför sista inlägget. 2: Klicka på Radera i menyn. Med Tapatalk / mobilversion. (Det går inte att ta bort eller redigera titel DIREKT i Tapatalk, men det går ändå snabbt att fixa det med Tapatalk som utgångspunkt): 1: Öppna tråden och klicka på menyknappen. 2: Välj Webbvy (eller vad det nu kan stå som betyder samma sak). 3: Tråden öppnas i webbläsaren (ev. efter en inloggning). Klicka på Visa modereringsverktyg längst ned i tråden. 4: I en telefon har du bland knapparna både Redigera ämnestitel och Radera. I en surfplatta har du tydligen bara Stäng och Radera, men om du klickar på Redigera i trådens första inlägg kan du även redigera ämnestiteln (vilket förstås funkar med telefonen också).
  7. Ta bort din egen annons: Med PC: 1: Klicka på texten Ämnesmoderering. Den hittar du strax ovanför första inlägget samt strax nedanför sista inlägget. 2: Klicka på Radera i menyn. Med Tapatalk / mobilversion. (Det går inte att ta bort eller redigera titel DIREKT i Tapatalk, men det går ändå snabbt att fixa det med Tapatalk som utgångspunkt): 1: Öppna tråden och klicka på menyknappen. 2: Välj Webbvy (eller vad det nu kan stå som betyder samma sak). 3: Tråden öppnas i webbläsaren (ev. efter en inloggning). Klicka på Visa modereringsverktyg längst ned i tråden. 4: I en telefon (bild 1) har du bland knapparna både Redigera ämnestitel och Radera. I en surfplatta (bild 2) har du tydligen bara Stäng och Radera, men om du klickar på Redigera i trådens första inlägg kan du även redigera ämnestiteln (vilket förstås funkar med telefonen också). 1: 2:
  8. Det är väl ganska självskrivet eftersom man som medlem bara får moderera sitt eget innehåll. Krävdes inte inloggning skulle man ju kunna sitta och pilla i det andra skrivit. Edit: Nu ligger det som andra inlägg i riktlinjerna, med länk från första... i alla tre areorna.
  9. Även den avancerade sökningen (stjärnan vid snabbsökningsrutan i övre hörnet) verkar ha fått sig en snyting. Texten har försvunnit, både vid sökfälten och ur dom mindre fältmenyerna. Sidan fungerar fortfarande, men man måste veta på förhand vad som ska skrivas var när man ska söka.
  10. Det är ju onekligen ingen dum idé att ha det skrivet någonstans. Jag vet inte hur många gånger jag gjort beskrivningen i PM när folk frågat mig. Finns det färdigt någonstans kanske jag inte behöver göra den fler gånger. ... men såhär någonting då kanske? --------------------------------------------------------------- Ta bort din egen annons: Med PC: 1: Klicka på texten Ämnesmoderering. Den hittar du strax ovanför första inlägget samt strax nedanför sista inlägget. 2: Klicka på Radera i menyn. Med Tapatalk / mobilversion. (Det går inte att ta bort eller redigera titel DIREKT i Tapatalk, men det går ändå snabbt att fixa det med Tapatalk som utgångspunkt): 1: Öppna tråden och klicka på menyknappen. 2: Välj Webbvy (eller vad det nu kan stå som betyder samma sak). 3: Tråden öppnas i webbläsaren (ev. efter en inloggning). Klicka på Visa modereringsverktyg längst ned i tråden. 4: I en telefon har du bland knapparna både Redigera ämnestitel och Radera. I en surfplatta har du tydligen bara Stäng och Radera, men om du klickar på Redigera i trådens första inlägg kan du även redigera ämnestiteln (vilket förstås funkar med telefonen också).
  11. Men man skulle ju kunna skriva en beskrivning i ett separat (andra) inlägg och i det första lägga till en länk dit... "Vill man ta bort det själv kan man göra det såhär". Då behöver man inte lägga fokus på att vara kortfattad och kan lägga in beskrivning för både PC- och mobilversionen av sidan.
  12. Onödigt att förlänga ytterligare när det inte behövs. Det finns viktigare saker att läsa i det där inlägget och det är långt nog som det är utan ytterligare om-ni-villbeskrivningar, som ändå inte kommer att kunna användas av alla. Kan man ta bort det själv så får man ta bort det själv, men man behöver inte för vi kommer ändå att göra det. Vi rensar inte varje dag, men det är heller ingen katastrof om det ibland ligger inaktuella trådar i bakgrunden. Det där är för att hjälpa oss att städa bort dom inaktuella som ibland ligger i förgrunden (och är dessutom lättare att komma ihåg än någon gör-det-självbeskrivning).
  13. Om någon bryr sig om vad som gör jobbet enklast för MIG kan jag skriva det här: Förutom dom redan nämnda 'radera det själv' och 'ändra rubriken' finns nämligen ytterligare ett val som underlättar betydligt(!). När jag kollar efter otillåtna inlägg går jag igenom alla olästa K&S-inlägg på Senaste inlägg-listans förstasida. Jag öppnar dock inte alla trådar utan börjar med att öppna förhandsgranskningen i listan. Där ser jag innehållet i trådarnas första och sista inlägg och kan på det viset redan där utesluta dom flesta som "fortfarande aktiva". Men har man ersatt innehållet i det första inlägget med 'Sålt' eller 'Ta bort' eller dylikt syns det direkt (och tydligt) och tråden kan tas bort direkt i listan utan att behöva öppnas. Har jag haft förhinder några dagar så tråden hunnit sjunka undan från listans förstasida kommer den ändå att ryka ganska snabbt. En annan sak jag gör med jämna mellanrum är nämligen att göra sökningar efter nyckelorden 'bort', 'radera', 'såld', 'sålt', 'köpt' och 'bytt'... och sedan köra samma "förhandsgranskningsprocedur" i sökresultaten. Då kommer den att åka i den svängen i stället. Så, kör man Tapatalk och varken kan ta bort tråden eller redigera titeln, är redigering av trådens första inlägg det bästa av dom nästföljande alternativen.
  14. Ja, don äfter person vettö. Det blev lite beslutsångest där. Det fanns ju mycket godis i det där kuvertet. Skickat från min SM-P600 via Tapatalk
  15. Nice! Jag kan dock inte omedelbart svara med någon 32:a. Det ska städas lite till där inne... och sen, efter att hennes prylar röjts, ska mina egna grejer städas. (Jag lämnade ju såklart allt liggande när den där pausen startade.) Dessutom försenas allt nu av en tvättmaskin som ska installeras i badrummet... och skåpet som står där måste flyttas in i flugbindningsrummet under tiden. Men i sinom tid kommer jag nog åt 32-askarna och kan svara.
  16. Jo, såhär gick det med detta... http://www.edgeflyfishing.com/ipb/topic/79514-dagens-flugbindning/page-118?p=1819448#entry1819448 Ihopvevad bara för någon timme sedan. Ett bevis på att det idag går att vistas vid flugbindningsbänken... och att minst tre lådor går att öppna.
  17. Tillbaka efter ett par år eller så, med... "Family Therapist" (vissa kallar den även "Get your fingers out off your ass") Tillägnad min gnistrande vän Martin "Marr" Nilsson
  18. ... men när man ser sånt här glöms bitterheten fort och det blir lätt att förlåta. _______________________________________ Händelser: 2015-06-25 15:14 OKQ8 Norralagatan Försändelsen har kommit till Postens serviceställe 2015-06-24 23:51 Örebro Sorterad 2015-06-24 15:23 Göteborg Sorterad 2015-06-24 11:16 Posten Elektronisk förhandsinformation mottagen _______________________________________
  19. ... och sånt här tycker jag inte om heller... när tillbehören kommer före dom riktiga grejorna. Objektivet står på bordet och tittar på mig med ett hånflin. Alldeles nyss sade det "Haha... långnäsa. Nu önskar du säkert att du hade en kamera så du kunde prova mig."
  20. Jag har gjort det i stora feta bokstäver på dom tre ställen det alltid kommer att toppa tavlorna (nålade trådar). Om ett fjärde onålat, som kommer att försvinna med tiden, känns viktigt så är det... ... SWEDROID.SE
  21. Denna kommer hädanefter att ligga som fastnålade trådar i Köp&Sälj-areans tre tavlor. Bra tips från moderator på ett annat forum. Läs igenom, nu och sen. Läggs fler tips till av honom uppdaterar jag även här. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Disclaimer Om någon har en fodring eller tidigare är dömd för något betyder givetvis inte att personen inte är grön för senare handel. Det viktigare är att använda sunt förnuft. Internet Ratsit och Hitta/Eniro är bra startpunkter för att hitta personer. Själv skulle det räcka med att personens nummer är registrerat och hen är den som hen utger sig att vara. Men finns inte telefonnumret hos Hitta/Eniro så kan det bli lite svårare att hitta personen. På upplysning.se kan du få fullständigt personnummer. Du kan också testa att googla på t.ex användarnamnet eller delar av t.ex mail för att hitta mer info om personen du letar efter. Ta lite tid och lär dig lite sökfunktioner hos Google så kan det bli ganska lätt att hitta en person. En del av oss har ju också skrivit mycket privata uppgifter här på forumet så det kan vara värt att gå igenom det med. Har hen en personlig email likt efternamn@com kan man kolla upp vem som har registrerat den och som står som ägare för att se om man kan få ut mer information genom WHOIS. http://www.hitta.se/ http://www.eniro.se/ http://www.ratsit.se/ http://www.google.com/intl/en/help/features.html http://whois.net/ http://www.upplysning.se/ Skatteverket Hos skatteverket kan du enkelt få reda på infomration i folkbokföringsregistret. Du behöver inte ens personnummer utan kan söka på delar av namnet och ålderspann - tänk på att om man t.ex är 10 år så ska man söka på 2003-2004 eftersom några kanske inte har fyllt år än. Är din köpare/säljare under en viss ålder kanske denne inte finns på internet (hos t.ex Ratsit) men du kan fortfarande få ut fullständigt personnummer och adressuppgifter från Skatteverket. Det går också att få ut alla adresser som personen varit skriven på (sedan 1991). Detta kan vara bra om du vill göra lite mer research. http://www.skatteverket.se Kronofogden Det är vid den här punkten man blir fascinerad över hur mycket information som är offentligt. Ringer du till Kronofogdgen kan du få reda på skuldsaldot. Det räcker med personnummer. http://kronofogden.se/ Domstolar Polisen kan inte säga något om pågående förundersökningar och inte något om de som inte är nerlagda. Då gäller det att ringa till domstolen, problematiken är att det inte finns någon centraliserad databas (du har Lexbase men den ville jag inte länka till) utan du måste ringa till domstolen som personen i så fall är dömd hos. Polisanmälningar för t.ex bedrägeri går till rättsväsendet där eventuella gärningsmannen är folkbokförd hos. Vill du då få reda på om en person är dömd så kan det vara bra att från skatteverket fått ut alla folkbokföringsadresser och sedan är det bara att ringa till rättsinstanserna för dessa platser och få ut eventuella domar. http://domstol.se/ Finansinspektionen När det gäller företag som säljer varor kan man kolla mot finansinspektionens varningslista. http://www.fi.se/Register/Varning-for-foretag/Senast-utlagda-varningar/ (Är väl inte så aktuellt HÄR eftersom företagsverksamhet inte är tillåtet på detta forum, men kan ändå vara värt att veta.) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Glöm ej heller säkrare betalningslösningar som Payson och Blocketpaketet.
  22. Ibland händer det att någon blir lurad i en affär här på forumet. Det är lyckligtvis långt mellan gångerna och ser man då till antalet annonser som kontinuerligt sköljer in, får man nog säga att det är en väldigt(!) liten del det handlar om. Men det är ändå en del och för den som har oturen kan det bli kostsamt. Detta har jag hämtat från ett annat forums Köp&Sälj-area. Det är en rad småtips som kan vara till hjälp för att undvika att bli lurad. Av moderator i Swedroid.se: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Disclaimer Om någon har en fodring eller tidigare är dömd för något betyder givetvis inte att personen inte är grön för senare handel. Det viktigare är att använda sunt förnuft. Internet Ratsit och Hitta/Eniro är bra startpunkter för att hitta personer. Själv skulle det räcka med att personens nummer är registrerat och hen är den som hen utger sig att vara. Men finns inte telefonnumret hos Hitta/Eniro så kan det bli lite svårare att hitta personen. På upplysning.se kan du få fullständigt personnummer. Du kan också testa att googla på t.ex användarnamnet eller delar av t.ex mail för att hitta mer info om personen du letar efter. Ta lite tid och lär dig lite sökfunktioner hos Google så kan det bli ganska lätt att hitta en person. En del av oss har ju också skrivit mycket privata uppgifter här på forumet så det kan vara värt att gå igenom det med. Har hen en personlig email likt efternamn@com kan man kolla upp vem som har registrerat den och som står som ägare för att se om man kan få ut mer information genom WHOIS. http://www.hitta.se/ http://www.eniro.se/ http://www.ratsit.se/ http://www.google.com/intl/en/help/features.html http://whois.net/ http://www.upplysning.se/ Skatteverket Hos Skatteverket kan du enkelt få reda på infomration i folkbokföringsregistret. Du behöver inte ens personnummer utan kan söka på delar av namnet och ålderspann - tänk på att om man t.ex är 10 år så ska man söka på 2003-2004 eftersom några kanske inte har fyllt år än. Är din köpare/säljare under en viss ålder kanske denne inte finns på internet (hos t.ex Ratsit) men du kan fortfarande få ut fullständigt personnummer och adressuppgifter från Skatteverket. Det går också att få ut alla adresser som personen varit skriven på (sedan 1991). Detta kan vara bra om du vill göra lite mer research. http://www.skatteverket.se Kronofogden Det är vid den här punkten man blir fascinerad över hur mycket information som är offentligt. Ringer du till Kronofogden kan du få reda på skuldsaldot. Det räcker med personnummer. http://kronofogden.se/ Domstolar Polisen kan inte säga något om pågående förundersökningar och inte något om de som inte är nerlagda. Då gäller det att ringa till domstolen, problematiken är att det inte finns någon centraliserad databas (du har Lexbase men den ville jag inte länka till) utan du måste ringa till domstolen som personen i så fall är dömd hos. Polisanmälningar för t.ex bedrägeri går till rättsväsendet där eventuella gärningsmannen är folkbokförd hos. Vill du då få reda på om en person är dömd så kan det vara bra att från skatteverket fått ut alla folkbokföringsadresser och sedan är det bara att ringa till rättsinstanserna för dessa platser och få ut eventuella domar. http://domstol.se/ Finansinspektionen När det gäller företag som säljer varor kan man kolla mot Finansinspektionens varningslista. http://www.fi.se/Register/Varning-for-foretag/Senast-utlagda-varningar/ (Är väl inte så aktuellt HÄR eftersom företagsverksamhet inte är tillåtet på detta forum, men kan ändå vara värt att veta.) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Glöm ej heller säkrare betalningslösningar som Payson och Blocketpaketet.
  23. Tittade länge på Canon EOS 700D, men det blev lite mycket pengar med det som skulle köpas TILL den också. Det var ju 5 lappar för bara kamerahuset. Nej, det ville jag inte vara med om. Så i stället blev det denna... Nikon D5200. Den här fanns i ett paket med 18-55-objektiv, väska och minneskort för 5190kr, men det visade sig att det inte var mycket billigare än att köpa grejorna löst. Så jag bestämde mig för att köpa löst och valde en större väska istället, för att få plats med 55-200-objektivet jag samtidigt hittade på Blocket för en tusing. Sen dröjer man ju alltid några extra dagar innan man beställer för mycket pengar, för att vänja sig med tanken... och den här gången var det ju bra. För under dom tre dagarna hann väskan sjunka en femtilapp i pris och även killen på Blocket blev otålig och sänkte en hundring för objektivet. Så nu kliar det i fingrarna. F*n vad posten går trögt när man har leksaker på ingång... https://www.youtube.com/watch?v=-xkVq3o6nrw
  24. Det där är från tiden när det var RIKTIGT drag i Söderhamn och Söderhamns gevärsfaktori sprutade ut sina "Muskötschnikovs". För båtfiskarna var det rejäla skjutlinor det handlade om. Uttryck som "smygspön"..... och Catch&Release hade inte nått hit ännu.
  25. IT och telefoni hos Söderhamns Kommun
×
×
  • Skapa ny...