Jump to content

Barkarby

Edgemember+
 • Content Count

  1,079
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Barkarby last won the day on March 22

Barkarby had the most liked content!

Community Reputation

129 Excellent

About Barkarby

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 09/30/1959

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Stockholm, Barkarby

Recent Profile Visitors

4,104 profile views
 1. 😀 jo, men den där merinoliningen gör att man inte blir det minsta fuktig om fötterna.
 2. Men på Patagonia får man merinoull på insidan av sockan, det är gudomligt skönt!!!
 3. Ni som köper nya varje år, varför lägger ni inte en xtra lax på ett par Patagonia el Simms???? Värt varenda krona och man slipper obehagliga överraskningar. Det blir avsevärt mycket billigare i längden 🙂 Mvh Leif
 4. Tack JohanM för tipset, det är såna patchar jag letar, men utan D-ring. Jag söker såna med slitsar i så man kan föra igenom remmar. Men det är klart man kan skära bort D-ringen? Letar vidare så länge! Men TACK!
 5. Tänkte klistra på såna där lappar som man kan fästa remmar i, var hittar man bra såna?
 6. Trött på min Patagoniasäck, dess remmar är ivägen när man går och fiskar på kusten. De är liksom för styva och jag är kanske för smalaxlad. Hursomhelst, det jag är mest trött på är att man fan inte ser ner i den - det är ju helt jävla svart!!!! Hur fan tänker di? Därför tittar jag på nåt lätt och ljust: https://fishline.se/ortlieb-light-pack-two-ryggsack-lime/ Tror den blir perfekt, 330 gram!!!
 7. De som kommer t IVA har redan på akuten screenats så man har en säker bild av vad som ligger bakom t ex att de inte får luft. Den röntgenbild av lungorna som Covidsjuka får är väldigt övertygande, det ser ut som om lungorna fått filmjölk hällda i sig.
 8. Ja, man blir bara förbannad när man läser sån här smörja och när man ser hur förnekarna beter sig - ref till Medborgarplatsen i Sthlm och det som hände för nån helg sedan. Stämpel i pannan så man kan sortera bort dem direkt när de kommer krypande till akuten med andnöd pga Covid.
 9. Bara påståendet att "vi kan hantera detta som vi behandlar vanliga influensor" visar hur lite du har kontakt med verkligheten. Ja på IVA dör även trettiåringar i Covid! De flesta är äldre men jag har bevis på flera yngre som dött, rakt av, utan föregående sjukdom. Det är INTE en vanlig influensa. Kolla t ex vad som händer i det land där den största förnekaren härskar, Brasilien. Hälsominister går ut och vädjar om hjälp, trots att Bolsonaro hävdar att det inte är nån fara.
 10. Måste bara göra ett inlägg i den här tråden och bemöta antivaxxern "myggan som flög..." du skriver om att det är multisjuka som dör och att det är färre dödsfall nu än vad det är "vanliga" år. Well I´ve got news for you! Kolla dina källor för de är jävligt felinformerade eller läser statistik som fan läser bibeln. Sen kan jag som jobbar mitt bland de svårast Covidsjuka på en intensivvårdsavdelning snabbt ta udden av ditt snack om multisjuka: det är vanliga svenne banan som ligger där, lite överviktig, men annars rätt frisk i grunden. Många är rätt gamla, men det är förvånansvärt många 30-40-år
 11. Mycket bra input, ska använda linan på CTS affinity MX #7 tror dock inte jag är intresserad av den kortaste, däremot A el M som sagt. Ditt resonemang om att linan blir snabbare i de högre klasserna vilket passar mej bra. Tack så länge för bra input!
 12. Är mest intresserad av vinteregenskaperna, tror du att den funkar som HÖ-lina om man är ute efter en flyt??? VIlken skulle du välja isåfall, har fallit pladask för SA VOlantis, men den här kan ju vara ett alternativ kanske. Bra test iaf, vore kul om nån mer testat (och speciellt i 2-3gradigt vatten).
 13. https://www.marineonline.se/aartullar-till-sun-gummibaat.html Så ser de ut men de jag har är av märket aquasmart- hittar inte det som en hel del men finns att köpa som lös platta och lös årtull som passar på plattan har jag sett. Limmas m nåt bra lim och sys m segelgarn. Billigare än att köpa en färdig m åror om man tycker det är kul att pyssla.
 14. Årtullar: Erlandssons brygga, såna till gummijollar, det finns ledade m en skruv som man fäster åran på. Åror: biltema, plast - förstärktes m rundstav där årtullsskruven fäster igenom. Man får sätta sig i flytringen o laborera lite med var årtullsplattan ska sitta. Sydde fast dem med segellagningstråd. Har haft i två år. Lycka till!
 15. Beror på hur ont du har i knäna, det är ju extremt mycket mer energikrävande att sitta o plaska än det är att ro. Årorna är inte i vägen, man kan ha både åror o fenor samtidigt man manövrerar m fenorna när man fiskar. Skulle aldrig lägga ner pengar på en flytring utan åror. Fiskar kust och det är ovärderligt! Man kan täcka oändligt mkt mer vatten med årorna. Jag fick så jävla ont i knäna av paddlandet, därför satte jag åror på min fishcat 4.
×
×
 • Create New...