Jump to content

Ogginho

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Västerbotten

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  maila@gmail.com
 • Telefon
  0738316668

Recent Profile Visitors

917 profile views

Ogginho's Achievements

Member

Member (2/5)

2

Reputation

 1. Hej, Har en nam 15,7 i mkt bra skick. Skulle vilja byta mot en nam 16,1, helst gamla modellen med de gamla handtaget. Men går med nya också.
 2. 31gr är 6,5meter, sätter du på en 18´ guideline tip blir totlängden 6,5+5,4=11,9 meter. Lite kort enligt mig, men du kanske gillar det. Jag vet att dessa linor kastar bra med guidelines 18fots tippar. Jag skulle kolla in visions hybrid tippar på 20´ för att få längden på klumpen, vilket jag anser vara av stor vikt.
 3. Okej, och ifall jag skulle ha en sådan gerber på mitt vadarbälte och vadar midje/över midje djupt och skulle sedan glömma den i fodralet, är den rostig och förstörd sedan? Vill tillägga att jag bara fiskar lax och öring, så krokarna sitter oftast väldigt hårt.
 4. Hej, Vad använder ni för tång/pjaeng för att ta ut kroken ur käften? Jag har idag en pjaeng som är alldeles för klen för att ta ut ur käften om kroken sitter riktigt bra, man får ingen kraft med den. Jag skulle vilja ha en tång som sitter på vadarbältet. Går det att använda en gerber? Eller kommer den att rosta när man står i vattnet mest hela tiden, den kommer att bli blöt/torr/blöt/torr osv. Vad använder ni?
 5. Det beror helt på hur många fiskedagar per år som man ägnar till älven, självklart. Fiskar man 50-100 dagar eller mer per år så kommer inte de vadare du köper att hålla ens en säsong. Inte heller om man fiskar en flödad vårälv med tuff vadning. Allt beror helt på var och hur mycket de skall användas. Står man i en liten bäck eller å i ankeldjupt vatten och cechnymphar efter harr, nej såklart då behöver man inte dyra grejer.
 6. Precis, dem testade inte varje par vadare, utan lät de gå ut till kund och där upptäcktes läkagen. Av vad jag fått veta så är swiftcurrent ett helt nytt sätt för patagonia att tillverka vadare. Den är välutvecklad och provad, alla barnsjukdomar och reklamationer från gallegos är tagit i åtanke och åtgärdat. T.ex hängslen sätts inte på med hjälp av snäpplås, pga av att de fått reklamationer att dem har gått sönder på gallegos. De är nu ersatt med hakar, där plasten är flygplansaluminium. Håller även med om passformen, den är lite "plösigare" men väldigt bekväm. Den har således också väldigt många justeringsmöjligheter för att få vadaren att passa. Personen i fråga skall ha en väldans besynnerlig kroppsform om inte önskad passform faller väl ut.
 7. Hade ett par för några år sedan, det var första och sista paret. Började läka ganska direkt, höll 1 hård fiskesäsong. Kolla in patagonia swiftcurrent expedition, sjukt fin vadare.
 8. Patagonia hade problem med sina tidigare flaggskepp - Rio gallegos. De hade problem med tillverkningen, då ena batchen var bra och den andra höll inte alls måttet. Dem har fått otroligt mycket reklamationer på Rio gallegos tack vare det. Patagonia tog bort Rio gallegos och gjorde om allt på sin nu nya flaggskeppvadare - swiftcurrent expedition. Av så många reklamationer kunde mycket data samlas in och idag har dom en vadare som påriktigt utmanar simms. Merinoull i socken, näst intill 100%återvunnet material, uttagbara knäskydd osv, listan kan göras lång. Jag har använt dessa vadare ett tag nu och jag är otroligt nöjd. Det andas kvalité. Det jag sökt hos en vadare är att hålla mig varm när jag vadar mest hela tiden, och denna höll mig varm i 4gradigt vatten repa på repa med endast 1 merinoulls underställ under. På sommaren räddade den mig från att kläcka. Så andningskvaliten är det inget fel på. Man känner när man går i dom att grensömmen är rejäl, den känns mellan låren. Vilken kanske kan upplevas obekvämt, men för mig så känns det tryggt och rejält. Nu vill de verkligen rätta till sitt sargade rykte som Rio gallegos orsakade dem, så vid eventuell reklamation befarar jag att det kommer gå kostnadsfritt bra många år framöver. En annan bra sak med patagonia är att de har en "reparations fond", så vid alla köp av patagonias plagg, så sätts en del av försäljningen av på en fond, som sedan används för att reparera eventuella reklamationer osv, väldigt smart. Kvalitetsvadare rakt igenom. Rekommenderas stark.
 9. Ogginho

  Tubkrok

  Jag kör uv resin, droppar 3 droppar runt om så limmet binder ihop runt krok-korset. Fungerar riktigt bra, får aldrig flash eller vingarna fastnar i korset. Dock svindyrt. 220kr för 25ml tror jag det är, fluorescerande uv-resin. Går att köpa uv resin på pysselbutiker på nätet. då får du 7 olika kulörer för typ 450 spänn, dock inte testat om det håller men kan vara värt ett försök. https://www.hilmaspyssel.se/nalar-lim/resin/resin-resintint-neons
 10. Håller med, väldigt tråkigt
 11. Hej, Finns det något substitut till guideline pt 4/5? Dessa linor görs ej längre och är väldigt svåra att få tag på iaf klass 11/12. Så är det någon som vet om det finns någon likvärdig ersättare?
 12. Hej, Vad kör ni för rulle till guideline lecie 14'8 #1011?
 13. Hej, har ett vision xo 13,6 #8. Det är riktigt trevligt spö, hur nöjd som helst! ? har inget att jämnföra med då detta är första premiumspöet för mig. Med vänlig hälsning,
×
×
 • Create New...