Hoppa till innehåll

pikefly79

Members
  • Antal inlägg

    34
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av pikefly79

  1. Då det numera finns en plats för Abborren här på forumet vill jag bidra med en fin Abborrfluga. Terry wilsons bassbully är en kräftimitation som är populär på andra sidan atlanten, men den är minst lika giftig för våra randiga vänner. Då hantelögonens placering gör att krokspetsen pekar uppåt, kan man med fördel fiska den med flytlina och lång tafs. Låt den sjunka till botten och stripa hem den med 3-4 drag och låt sjunka till botten igen. Upprepa och håll bottenkontakt.
  2. Jag körde med 0.18 fluorcarbon då jag fiskade med en ganska stor streamer som på nymfmaner fick rulla fram utmed botten. Ån är isfri men det finns lite kvar i kanterna på sina ställen. Ska du nymfa så funkar nog 0.13 alldeles utmärkt.
  3. Jag var i Baltak igår. Högt vatten och halv storm, men jag fick två bågar till slut. Fick sätta på två blyhagel på linan för att komma ner i strömmen. Fick en i zon 1 och en i zon 3.
  4. Låter kanon, får åka dit omgående!! Fantastiskt att man kan fiska båge i öppet vatten mitt i vintern.
  5. Går det att fiska i Baltak nu, eller ligger det is? Måste ut snart.....
  6. Jag har stuga i Bruksvallarna så jag har varit en hel del i trakterna och fiskat. Du måste prova Ljusnan som rinner precis bredvid Ramundberget, glasklart vatten och ganska svårfiskat men herregud vilka fina öringar!! P.s myggen blir inga problem Mvh Mange
  7. Fick den här öringen på 63cm och 2.9kg utanför Subbe fyr i Varberg. Den högg på en djupt fiskad Magnus klockan 04.30 2009-07-14 och är nytt personbästa för mig.
  8. Jag tackar för komplimangen! Jo av dom ställen jag testat i Varberg så är Subbefyren ett av dom bättre. Närheten till djupt syrerikt vatten är nog en av förklaringarna till att man kan nå lite större fisk där under sommaren. Men ska man få något så här års så är nattfiske, eller morgonfiske mellan 03.00-06.00 som gäller.
  9. Jag ha varit på semester i varberg i veckan och tog en tur till Subbe fyr i Tisdags morse. Klockan 04.30 fick jag en mycket grann öring på 2.9kg. Den högg på en djupt fiskad Magnus!
  10. Nej det e just det, man vill ju inte riskera flugan vid ett hugg eller när man kastar. Hakar e lite luriga där, känns lite osäkert. Men för fan nu har jag ju flera bra alternativ att testa till vårens gäddpremiär i Sturkö, ska inte klaga!!
  11. Det kanske är bättre att knyta flugorna trots allt, men när man använder titantafsar som kostar en hel förmögenhet så skadar det ju inte å fundera på andra lösningar. Å det e ju faktiskt det som driver en i sin hobby, nya ideer och tips som man kan pröva i hopp om att utveckla sitt fiske. (Ursäkta Sasse men jag råkade radera mitt föregående inlägg, e nog lite trött idag )
  12. Jo det var dom snaplinkarna jag menade, det får nog bli till att testa. Är dock lite fundersam fortfarande, men visst fan blir allt smidigare!
  13. Är det någon som har erfarenhet av snaplinks som man fäster flugan i? Såg att det numera finns framtaget speciellt för flugfiske efter gädda, det verkar ju smidigt om inte annat...
  14. Denna fluga e grym under vårfisket, en st:Oskar mina herrar.
×
×
  • Skapa ny...