Jump to content

farside

Edgemember
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About farside

 • Rank
  Advanced Member

Recent Profile Visitors

1,471 profile views
 1. farside

  Nausta

  Någon som fiskat Nausta? Är nog på genomfart v 29 nästa sommar och skulle uppskatta lite info om fisket. Vilka zoner som fiskar bäst den tiden? Kort. Boende mm Im om ni vill va hysh hysh
 2. Fick bara panik när jag såg filmen. Två snubbar som tokstressar i fisket. Och avundsjukan lyser igenom så klart när den ena får en lax. Dom njuter knappast av sin hobby. Tycker dom ser ut att må mest dåligt.
 3. Vill man sluta fiska lax ska man definitivt se den. Två snubbar fylld av stress, avundsjuka....u name it! Allt vad laxfiske inte borde handla om. Men tråkigt nog gör det för många.
 4. Mest rulle för pengarna: http://www.wittlock.se/sv/utrustning/rullar/danielsson-l5w-1.html
 5. Vill du bygga ett spö? Eller montera ihop ett Jag har knåpat ihop ett tiotal spön. Varav några åt Mcloud här på forumet. Du kan ju fråga honom vad han tycket om kvalitet och finish? Vill du ha lite tips. Så visst kan jag hjälpa till.
 6. Hongslo kan vara brutalt bra junipool. Om det bara går bra med vatten.
 7. Många negativa ord om Nerhölen ser jag. Kan berätta att jag haft den i rotation tilsammans med Svingen/Gropen hos Hasse D för en sådär tio år sedan. Tyckte den var lite småtråkig att fiska eftersom det inte är så mycket att gå på. Så jag la all sov, äta, dricka timmar på Nerhölen passen. Men när jag endå summerat veckan, så hade jag både tagit mest och störst fisk på Nerhölen. Jag tog mina fiskar på övre delen ( fotdjup vadning ) och nedre sträckan ( bra från berget ner till gränsen ) Har även tappat två fina premiärlaxar där på samma vecka i rotationsfiske. På väldigt få fiskade timmar. Jag är helt övertygad att på antalet fiskbara metrar sträckan fiskar. Så är den jävligt het. Jag skulle dock bli sjukt less att gå en hel vecka på den korta sträckan.
 8. Kanske inte den bästa info. Men bättre än ingenting.
 9. Nu var det ett bra tag sen jag fiskade där. Vi fiskade tre dagar och hade riktigt kanonfiske. Vi var då två man på poolen. Vi tog nån fisk på nedre delarna också. Men det kändes så giftigt på övre delen, så vi la mest krut där. Kommer också ihåg att det var smygfiske på övre delen som gällde. Att hålla låg profil och att inte vada utanför storsten högst upp i poolen. Kändes som nedre delen funkar bra på lite högre vatten också. Nu har jag som sagt inte fiskad så mycket där. Men jag gillade sträckan. Tycker inte ni ska vara mer än tre spön. Två på stugsidan och ett på motsidan. Det fanns en båt att ro över.
 10. Det är bara en lång pool. Skulle gissa på 300-400 m. Fisket är tvåsidigt. Men älven är rätt smal på övre delen av poolen. Övre 100 m är riktigt fin.
 11. Max 3 man. tycker jag.
 12. 15 fotare !!!! Mycket lättare som nybörjarspö. Fiskar till 90% med 15'
×
×
 • Create New...