Jump to content

Wize

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Male

Recent Profile Visitors

780 profile views

Wize's Achievements

Member

Member (2/5)

5

Reputation

 1. Eftersom vi sitter 3 rader framför er (då vi gissar att det är du med röttskägg) så kommer vi fram liiite före er Har ni tänkt fiska idag eller drar ni igång imorn med viftandet? hälsningar 3 gubbs på rad 12
 2. Hoppas det håller i sig läääänge 38 dagar kvar tills man är på plats
 3. Vad tror ni om loops 35liters? http://www.fishline.se/loop-dry-backpack/product_details.php/products_id/4199
 4. "När man prioriterar hållbarhet så går det på bekostnad av annat. Orvis Helios 2 och Vision Extreme väger ju lika mycket kompletta som en enda spödel på ett Loop SX. De andra har inte tillgång till detta super-material som Loop använder." Konstigt att loop lyckades göra de 3 övre delarna lika lätta som de där andra super bra spöna men inte butten. Om jag förstår dig rätt då är det pga hållbarheten/färre reklamationer de gör så? Reklameras det mycket buttar nu för tiden?
 5. Påstår jag? Flyrod skrev =om jag får välja mellan två likvärdiga spön i samma längd, samma klass, där den ena är 30 % tyngre, då lutar det mesta åt att jag väljer den andra som är lättare. Om flyrod provkastar två spön och den ena känns 30% lättare att svinga (swingweight) men det andra är 30% lättare på vågen. Vilket av spöna är lätt? Vad hade svaret blivit utan att få använda en våg? Vilket hade man trott är lättast? Flugfiske handlar väl ändå om känsla va? Oavsett vikt!
 6. Vilken knepig vinkling av ett spötest. Flyrod- är vikten på spö, inkl kork och rullfäste viktigare än swingweight? Isåfall varför?
 7. 300k bil - vxl ras 50k 1/6del av bilen. 9k spö - spö del 1500kr 1/6 del av spöet. Betala flera k extra för att få en drulleförsäkring är bara dumt. Men det är väl å andra sidan bra att folk köper nya.. så jag kan köpa dem billigare efter något år.. med eller utan kvitto
 8. Wize

  Loops nya spön?

  Någon som hört något om vad loop har på g? Tre nya serier har jag hört om.. evotec kommer fortf behålla namnet men opti och s1 får nya namn- och då material.. 3M licensen går väl tydligen ut och nytt ännu bättre bindemedel tydligen framtaget.. Sett att stora återförsäljarna senaste tiden reat ut lagren.. Gissar att de släpps till mässan i vår? Någon som kan späda på med mer rykten?
 9. Jag har ett par och är nöjd! De sitter kanon och är riktigt mjuk/följsamma. Lite väl mkt lösa trådar i början kan jag tycka men de var bara rycka bort
 10. Hur ser flöderna ut idag henrik? Gråmärforsen funka ok igår/inatt.. lite harr och öring.. Hur gick de för er andra här uppe?
 11. Alla verkar åka upp på onsdag. åker upp även vi då. De verkar minskat flödet lite nu i hårkan och med lite tur kanske det blir fiskebart även där
 12. Såg att det sipprat ut lite bilder på danielssons nya spöserie.. Klass 4 till 7 med ett pris på 4750kr för klass 4-6 och 4950kr för 7an. tydligen kommer första serien under april. Någon som har någon mer info? Någon som kännt/provat spöt? Var det med på sportingmässan?
 13. Wize

  Jaktradio

  de flesta aparater fungerar numera bra.. men jag uppskattar verkligen blåtanden på min och skulle aldrig köpa en radio utan det igen..
×
×
 • Create New...