Jump to content

Tumba

Members
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tumba

 • Rank
  Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bengt.nilsson@prokomp-projekt.se
 • Telefon
  0703189921

Recent Profile Visitors

601 profile views
 1. Tackar för tips! Om man kör Rio´s linväljare på deras web så hamnar man på 575 grains. Ska nog prova en Rio Skagit Max vad det lider...
 2. Tänkte prova lite skagit kastning med mitt LPXe. Spöt är ca 10 år gammalt dvs inte den nya versionen. Har någon tips på hur mkt tyngre klumpvikt man bör ha för Skagit på mitt spö? Tips på bra klumpar?
 3. Jag har också fiskat en hel del i Hoan på den tiden vi hade sommarställe i Y-dal. Mest vid Saras fors som ligger strax intill E45 mellan Ö o Y-dal men även vid de första forssträckorna uppströms Y-dal. Har även fiskat en del uppströms Ö-dal. Har fått en hel del harr men aldrig nån över 4-5hg. Samma gäller öring. Vet att en kille som hade en fiskeshop i Y-dal i början av 2000 fick en harr på ca kilot i Saras fors. Det var den särklassigt största han fått efter mååånga timmars fiske. Troféfiskarna är således sällsynta men Hoan är en mycket trevlig liten å att fiska i med många fina partier.
 4. Nån som kan säga ung vad en RIO sjunk 3/5 motsvarar på PT-språk?
 5. Jag ska fiska i Mörrum om en dryg vecka och ser att det börjar gå upp mot 50m3/sek nu. Fråga: Har tidigare kört med GL/PT förut men har nu köpt ett par RIO klumpar. Är RIO´s och GL´s sjunkgrader ung samma? Dvs sjunker en S1/2 av resp fabrikat lika fort? Tror ni att man klarar sig med en RIO sjunk 3/5 om man inte fiskar i de allra djupaste poolerna?
 6. Enkel fråga... min 35/1,4L blir sista gluggen ut ur min fotoväska /T
 7. Lånar tråden lite ang LPXe 13ft 8/9 Vilka vikter brukar du köra med på detta spö?
 8. Tumba

  Tumbas

  Allmänt
 9. Tackar för svar så här långt! /T
 10. Det har jag redan planerat... Fisket vet jag däremot ingenting om. Är man för sent ute i slutet av april? /T
 11. Ska till Irland i slutet av april och bl.a. tillbringa en helg i Sligo på Irlands västkust. Är det nån som har några tips på strömmande vatten i närheten? /T
 12. Har förvisso kört med WF5F men tycker att Targetlinan är helt ok /T
 13. Jag köpte den 4-delade 13 fotaren och tycker den känns fin-fin. /T
 14. Har långt gångna funderingar på att köpa ett 2-hands LPXe. Tycker dessutom att det skulle va skönt med ett något mindre spö varför jag sneglar på deras 13-fotare i klass 8/9. För ett tag sedan läste jag dock på annat forum ett inlägg från nån som tyckte att 14' 9/10 var mycket mer lättkastad, speciellt om man inte kastar som Drugge & co, vilket inte jag gör heller. Så finns det några här som provat bägge spöna? Stämmer det som ovanstående tyckte? Nån som har erfarenheter från de nya 4-delade modellerna av dessa LPXe?
×
×
 • Create New...