Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Content Count

  1,293
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Ixoye last won the day on April 18

Ixoye had the most liked content!

Community Reputation

441 Excellent

About Ixoye

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,530 profile views
 1. Ixoye

  Hardy Featherweight

  Den är vänster vevad (går att ändra) diametern är 73mm och vikten 97 gram.
 2. Jag har en fin Hardy Featherweight (Made in England) som bara står och samlar damm, så jag tänkte den skulle få ett nytt hem där den blir använd, rullen har en lätt fin patina, se bilder. Jag vill ha 1500 kr + frakt för den, priset är inte förhandlingsbart. PM'a mig om intresse.
 3. Ixoye

  #3 lina

  Jag har en kapad SA Mastery DT 3 i fint skick, jag har för mig att den är kapad 8 meter för att jag skulle få plats med den på rullen. Skicka PM om du är intresserad.
 4. Testat dom nu och dom är täta, fantastiskt med vadare som lagar sig själv 😁
 5. Gick du över det med 1200 slippapper först?
 6. Där ser man, jag ska testa mina idag, men nästa gång jag sätter en krok i dom så får den sitta kvar tills jag har möjlighet att märka ut var den sitter.
 7. Har provat detta men ljuset från lampan går igenom tyget.
 8. Jag satte en hullingslös krok i byxbenet på mina vadare, dum som jag var tog jag bort den på plats så nu kan jag inte hitta hålet, har försökt hitta hålet genom Simms metoden med isopropanol, men det funkade inte på mina vadare (Vision Koski), testade sedan med att fylla vadarna med vatten, men jag kan inte se något läckage alls, det verkar som dom lagat sig själva, är det möjligt?
 9. Nej det där är en smaksak, alla moderna snabba spön klarar att både under och överklassas, mjuka full flex spön är oftast klassade efter AFTM.
 10. Jag har aldrig hållit i ett cane eller glasfiberspö som inte känns betydligt tyngre i handen än motsvarande längd i kolfiber, alla bryr sig kanske inte om sådana trivialiteter, men för mig personligen är det väldigt viktigt att ett spö för finlir i mindre vatten känns lätt som en fjäder i handen med en låg sving-weight.
 11. Då skulle jag satsa på ett 6'6'' - 7 fots spö i klass 3, tänk på att cane spön är tunga över 7 fot jämfört med lätta kolfiberspön, detsamma gäller för glasfiber.
 12. Guideline Presentation #7 har en klumplängd på 9,3 meter och väger 16 gram, dvs det är en # 9 lina om man klassar den enligt AFTM. Det är som Ferex säger, du måste prata med spötillverkaren och ta reda på vilken klumpvikt som dom rekommenderar om det inte står på spöt, klasserna som står på spöt är deras egna påhitt, men för att göra det mer förvirrande så finns det spötillverkare som klassar efter AFTM också, speciellt i dom lägre linklasserna. Står det en rekommenderad lin vikt på spöt så är det klumpvikten som avses enligt min erfarenhet, klassen behöver du inte bry dig om i så fall.
 13. Allt det där har nog större betydelse för oss, i alla fall när det gäller torrflugor, jag tror nog form, proportioner och siluett är mest avgörande för fisken.
×
×
 • Create New...