Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Content Count

  1,350
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Ixoye last won the day on April 18 2020

Ixoye had the most liked content!

Community Reputation

466 Excellent

About Ixoye

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

4,052 profile views
 1. Ixoye

  Hardy Ultralite

  Jag har precis köpt ett Wraith 9 fot klass 5 på mellandagsrean, du har inte provat det? Själv har jag inte haft tillfälle att testa det ännu, men det känns rappt, och väldigt lätt i handen för att vara en 9 fots 5'a, jag ser verkligen fram emot att testa det.
 2. Ixoye

  Hardy Ultralite

  Är du nybörjare så kanske inte Hardys nya Ultra Light serie så lämpligt då det tydligen ska vara supersnabbt, men Zephrus är ett bra val, lättkastat och förlåtande.
 3. Själv tycker jag taperingen är viktigaste egenskapen på en lina, och det finns ingen lina jag provat som är bättre för att den är dyr, jag är tämligen säker på att jag inte kastar en meter längre med en Rio Gold Elite än med en standard Gold, men om en tapering jag gillar skulle kosta 1500 spänn så skulle jag inte tveka att köpa den, men exakt samma lina med bättre hållbarhet och glid är inget jag skulle betala väldigt mycket extra för.
 4. Ingen har väl varit galen nog att köpa linan ännu....
 5. Ixoye

  Winston

  Söker du något speciellt från Winston så rekommenderar jag dig att titta närmare på TMF, skönare torrflugespö finns inte, det är inget allround spö direkt, men för dom där magiska Danica kläckningarna är det rena himmelriket.
 6. Det har varit ett pissår även fiskemässigt för mig, supervärmen som varade ett par veckor Juni slog ut alla vattenlevande insekter där jag bor, och torrflugefisket blev helt spolierat för resten av säsongen.
 7. Ixoye

  Winston

  Här kan du läsa om skillnaderna på spöna https://tellurideangler.com/fly-fishing-gear/fly-rods/winston/
 8. 1000-1500kr kanske, och det har absolut inte kostat 1000 dollar nytt då det handlar om en billig instegsmodell.
 9. Ixoye

  Scott CENTRIC

  Det vete fan, fattade ingenting 😄
 10. Loop kommer med en helt ny spöserie och det samlar 3 sidor på forumet på drygt ett år! Det säger en del om intresset, det var ett helt annat intresse när Cross serien lanserades, man börjar ju undra vad som händer med flugfiske intresset i landet? forumet är ju mest en köp&sälj sida nu för tiden.
 11. Krympslang har jag funderat på, det borde funka.
 12. Ja deras huvudkollektion som vadare, kläder och skor är säkert bra kvalitet, men det är dom övriga prylarna dom säljer som jag tycker är undermåliga, ta deras nipper tex, sämre skit får man leta efter, en nagelsax från Ica är bättre.
 13. Jag använder Roman Mosers på alla mina fluglinor, jag smetar på lite Zap-gap och trär över plasthylsan, jag skulle tro linan går av före öglan efter den proceduren, jag köper mina öglor av Mike Barrio på lösvikt när jag beställer linor.
 14. Det är Simms loggan du betalar för, inte kvaliteten, men det vet du säkert....
 15. TT+ funkar suveränt på spöt, så även Rio LT och SA Trout, spöt är inte känsligt för linor utan klarar alla linor jag provat, själv tänker jag prova SA Amplitude Smooth Infinity nästa säsong. Är det en kortklumps lina du är ute efter så är Barrio Small Stream den bästa jag provat, den är helt suveränt bra.
×
×
 • Create New...