Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Posts

  1,401
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Ixoye last won the day on May 29

Ixoye had the most liked content!

About Ixoye

 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

4,515 profile views

Ixoye's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

496

Reputation

 1. Ixoye

  Klass 5 spö

  Winston Pure, underbart torrflugespö.
 2. Ska du enbart fiska torrfluga så är ett klass 3 eller 4 spö roligare.
 3. Ixoye

  Sage X 590 linval

  Intressant lina, men hur är minnet på den? jag är rejält trött på alla moderna linor som är som gamla telefonsladdar om man inte sträcker dom innan fiske. /Kent.
 4. Jag förstår inte varför man inte kan få köpa en obehandlad rulle och lämna in den på eloxering själv, då behöver dom ju inte hålla reservdelar, om det nu är det dom är oroliga för.
 5. Ixoye

  Scott's nya F-Serie

  Då förstår jag, Jag har ägt ett TFO BFK också, och det är det absolut sämsta spö jag kastat med, en granruska är bättre en det skräpet.
 6. Ixoye

  Scott's nya F-Serie

  Tyckte du Zenith var svampigt så måste du använt för tung lina till det, Zenith är absolut inte svampigt med rätt lina.
 7. Ixoye

  Scott's nya F-Serie

  Tyckte du Hardy Zenith var för mjukt så passar nog inte ett medium snabbt spö för dig, Zenith är ju ett snabbt spö, i klass med Radian, jag har ägt både Radian och Zenith i #5 och har ett Wraith #5 idag, det spöt är både snabbare och lättare i handen än dessa, det kanske är ett liknande spö du är ute efter, jag har aldrig provat Scott Flex, men jag har svårt att tro att det är i samma klass som Zenith. Hardys nya Ultra light NX är ju en utveckling av Zenith och Zephrus, och ska vara både snabbare och lättare, det kan nog vara det typ spö du söker efter.
 8. Vanligt Harr och Öring fiske innebär väl ett presentations fiske med mindre flugor, men är det ett mer allround fiske med större flugor och sjunklinor så är väl spön med mer ryggrad att föredra.
 9. Om du ska använda spöt för vanligt Harr och Öringfiske så tycker jag du ska kolla på Scotts GS serie istället om du nu är ett Scott spö du helst vill ha, den serien är roligare för den typen av fiske, sen tycker jag personligen att klass 4 är bättre för just det fisket också, men är det mer ett allround spö du är ute efter som klarar vind och större flugor bättre så är Centric och Radian i klass 5 ett bättre val.
 10. Ixoye

  Winston Pure 905.

  Jag gillar också Winston för det lättare fisket, det är en underbar känsla i dessa spön, jag har ett TMF som är en dröm att kasta med under mayfly säsongen.
 11. Vad jag läst så är Centric lika topp tung som Radian och behöver lite rullvikt för att balansera bra i handen, (om du nu tycker sådant är viktigt) jag hade en Dryfly på mitt Radian 905 och den var i mitt tycke för lätt för att balansera spöt optimalt, så jag hade valt Einarsson 5Plus, den blir nog perfekt på det spöt.
 12. Omöjligt att svara på då spö aktion är väldigt personligt, jag rekommenderar att du provar dom spön som intresserar dig.
 13. Loomis Asquith #5 det spö som jag skulle vilja testa för P&T fiske, annars så är jag mer en nöjd med mitt Hardy Wraith #5, Centric ger mig inga "vill ha" vibbar alls, men det beror nog på att jag ägt ett Radian som jag inte gillade alls.
 14. Nej, jag använder uteslutande furled leaders för mitt fiske, men dom är säkert inte sämre än andra nylontafsar.
 15. Stroft GTM på 100 meters spolar är troligen det bästa och mest prisvärda tafsmatrial du kan köpa.
×
×
 • Create New...