Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Content Count

  1,376
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Ixoye last won the day on January 30

Ixoye had the most liked content!

Community Reputation

483 Excellent

About Ixoye

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

4,210 profile views
 1. Klassiskt spö och klassisk lina är aldrig fel, så en Royal Wulff TT, SA Trout eller Cortland 444 skulle jag använda tillsammans med en rulle från samma tidsepok, en Loop traditional Dryfly tex, men jag är en nördig puristisk nostalgiker 😄
 2. Barrios tafsar är ju tillverkade av nylon så dom måste sträckas före användning och kan nog bli skatbon om oturen är framme, dom passar bra för streamerfiske, men är i mitt tycke inte optimala för torrfluga, då är leaders i Dyneema fiber mycket bättre då dom är mjuka och raka och behöver aldrig sträckas.
 3. Har du sett det här?
 4. Jag använder Roman Moser High and Dry Ultrafloat, det är i mitt tycke dom bästa furled leaders jag provat, dom är 5,5 fot långa med en liten tippet ring i änden att knyta tafsspetsen i, jag köper mina från Sportfish.uk https://www.sportfish.co.uk/roman-moser-woven-leaders.html SA Trout är en klassiker, den har fått längre klump på senare år men fungerar riktigt bra på mjukare spön då den är rättklassad, men i klass 2 får man väl mer se den som en typ av DT lina då man knappast kommer kasta hela klumpen, men den finns i DT version också, och det är väl smartare att köpa en sådan för bäckf
 5. Du ser, det är en trevlig och lätt rulle, jag har för mig att jag använde 15-20 meter tunn backing på den med en WF4, backingen behövs ju bara för att fästa linan på en sådan utrustning.
 6. Jag rekommenderar ett kort glasfiberspö mellan 6-7 fot i klass 2 eller 3 tillsammans med en Barrio Smallstream. Själv använder jag ett Scott F 5'8 #3 "The Wee One", roligare blir det nog inte, men det finns det ju många spöbyggare som säljer glasfiberspön för mer överkomliga priser. Det finns liknande linor på marknaden, men dom är oftast överklassade, så tänk på det om du ska använda ett mjukt spö, Barrio linan har en klump på ca 7 meter, men den väger in enligt AFTM, en annan liknande lina är Guideline Tacticall, men den är drygt en klass tyngre än Barrio linan, jag har köpt en sådan i
 7. Jag har 50 meter backing + en WF-3 på min, det är lagomt för mig då jag inte vill ha mina rullar helt fyllda, men det går nog att lägga på en WF-4 också om man spolar på tajt, men 50 meter backing är väl overkill på en sådan rulle i alla fall.
 8. Ja den är hyfsat bra, men jag tycker den slår över för hårt, jag behövde en väldigt lång tafs för att den skulle presentera tillräckligt bra för mina krav.
 9. Såg den, men jag vet inte hur dom tänker, en klass 4 har en klump på 7 meter som väger 11g! det är ju helt sanslöst, dvs 2 klasser tyngre än standard....
 10. Guideline Fario Tactical verkar vara en intressant kortklumpslina, den är en klass tyngre än AFTM, men det går ju att köpa en klass lägre om man tänkt använda den till ett mjukt spö, jag väntar på att Barrio ska få ordning på tillverkningen, men det ser mörkt ut att få tag i en lina från UK i dessa dagar så jag funderar själv på denna lina för fiske i mindre vattendrag.
 11. Söker en Smallstream #3 i fint skick.
 12. Guideline's linor är ju gjorda för att passa deras spön, och min erfarenhet är dom är tyngre än AFTM standarden så en #4 bör passa ditt spö optimalt.
 13. Jag har samma problem, använder Chrome, högerklick och ladda om sidan funkar.
 14. Jag har provat Creek linan, och jag tyckte den vände över för kraftigt för att vara lämplig för torrflugefiske, sen är den en klass tyngre, Barrio linan däremot är rättklassad och presenterar torrflugor väldigt bra för att vara en kortklumpslina.
×
×
 • Create New...