Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Content Count

  1,196
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Ixoye last won the day on March 13 2019

Ixoye had the most liked content!

Community Reputation

402 Excellent

About Ixoye

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,288 profile views
 1. Det där bör väl gå på garantin då det uppenbart är ett fabrikationsfel, slå en signal till Loop service, dom är bra att ha att göra med.
 2. Ixoye

  Hardy Zephrus 5wt

  Vad använder du för rulle på ditt Zephrus 590 för att få hyfsad balans, räcker det med typ runt 120g, eller bör man gå upp till Dryfly storlek runt 140g ?
 3. Ixoye

  Hardy Zephrus 5wt

  Intressant fråga som jag gärna också vill ha svar på, det enda jag hittat på nätet är det här testet https://www.tridentflyfishing.com/blog/hardy-zephrus-fws-fly-rod-review-zephrus-vs-zenith/ dom rekommenderar att man ska välja 8'6'' modellen, själv har jag ägt 8'6'' #4 och det var ett fantastiskt spö, men idag är jag mer ute efter ett #5 då jag även vill kunna dänga en mindre streamer, själv lutar jag starkt mot 8'6'' modellen då den bör vara betydligt lättare i handen (lägre swing-weight), vilket jag föredrar.
 4. Det beror med vilket spö och under vilka förhållanden jag fiskar, till mitt skogs-å fiske använder jag Cortland Spring Creek och Barrio Small stream, till Regnbågsdammen samt större flytande vatten gillar jag Wulff TT+.
 5. Klass 7-8 spön har väl alla en inneboende styvhet i butten som klarar flera linklasser, annat är det ju med delikata torrflugepinnar i klass 3-4, mitt TMF skulle krokna direkt med en Troutboss i samma klass som spöt.
 6. En DT tar mer plats på rullen än en WF, en fördel är att du kan kapa den på mitten och skarva på skjutlina (om det behövs) då får du två linor till priset av en.
 7. Rio Perception var den lina som jag trivdes bäst med på det spöt, men MPX och Gold funkade bra också.
 8. 0,12 mm för mig som bara gått ut grundskolan 😁
 9. Krokstorlek delat i tre är en bra grundregel, tex, (krok) 12 delat i 3 = 4 (X).
 10. Den fiskar utmärkt, jag har testat den.
 11. Rio Gold är en väldigt bra allround lina, men det finns massor att välja bland, Barrio GT-90 är väl den mest prisvärda.
 12. Väldigt hög kvalitet, rekommenderas varmt.
 13. Har inte du provat ett Wraith 905? Hur tycker du det är i jämförelse med XO, är dom likvärdiga i aktionen?
 14. Jag antar att Jonas menade att XO spöt var det bästa allround spöt av dom tre.
 15. Det här med flugspön är ju väldigt personligt, men vet man vad man föredrar för spöaktion så är det enkelt att plocka ut vilka spön man troligen kommer gilla i dessa tester, jag kan inte se hur ett spötest i Sverige skulle ge mig någon annan uppfattning än vad Yellowstones tester gör.
×
×
 • Create New...