Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Content Count

  1,179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Ixoye last won the day on March 13

Ixoye had the most liked content!

Community Reputation

394 Excellent

About Ixoye

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

3,208 profile views
 1. Ixoye

  Spörekommendation

  Den lina jag tyckte passade bäst på mitt var Royal Wulf TT+, den linan var klockren på spöt.
 2. Ixoye

  Spörekommendation

  Ett bra val, det är ett suveränt spö.
 3. Hoppas du hittar delarna Pecka, jag har försökt länge utan resultat, du kanske ska söka på e-bay eller liknande.
 4. Ixoye

  Nám eller Hardy

  Jag är också intresserad av vad du inte gillade, skillnaden mellan Zephrus och Wraith är väl ändå ganska stor, är det ett mjukare spö du är ute efter?
 5. Ixoye

  Nám eller Hardy

  Om det blir ett köp så blir det nog en 5'a, det känns rätt i hjärtat.
 6. Ixoye

  Nám eller Hardy

  Jag är intresserad av ett Hardy Wraith, men är lite osäker på om jag ska satsa på en #5 eller 6, jag kommer nog att använda det mest till Regnbågsfiske med mindre streamers, men även för torrfluga då och då, så jag undrar om ni som har 6'an tycker det funkar bra även för torrflugefisket?
 7. Ixoye

  Spörekommendation

  Stickman P4 8' är ett av dom skönaste klass 4 spön jag provat, ett annat är Hardy Zephrus 8'6'', är det en torrflugepinne för korta till medium långa kast du söker så rekommenderar jag dig att prova Winston TMF.
 8. Jag är rädd att det inte finns någon politiker som vågar ta dom riktigt tuffa beslut som behövs.
 9. Grifitoline funkar perfekt, men var noga med att endast stryka på ett väldigt tunt lager, för mycket och honholken kan spricka, det hände tyvärr mig, det ska vara väldigt tunt, knappt synbart, en gång per säsong räcker.
 10. Hardy har ett glasfiberspö i den längden, Scott's F-Serie i glasfiber har flera spön runt 6 fot som fått väldigt bra kritik, det är väl främst glasfiber och splitcane som gäller i den längden.
 11. Jag kan tänka mig att du har rätt när det gäller att menda linan, personligen trivs jag inte med topptunga spön, men det beror nog mest på att jag är vänsterhänt och lärde mig kasta med höger arm från början när jag var barn, jag är väl lite klenare i höger arm helt enkelt 😀
 12. Balansen i hela ekipaget är relevant, men ett spö med låg swingweight påfrestar inte handleden lika kraftigt, spöt blir mer som en förlängning av armen, om man nu kan utrycka sig så, själv föredrar jag låg swingweight, andra bryr sig inte, det är väl en fråga om tycke och smak, men för mig är det viktigt när jag väljer ett spö då jag tycker dom är skönast att kasta med. Jag är nog inte rätt person att försöka förklara detta, men när du väl provat ett spö med väldigt låg swingweight, typ Hardy's nyare serier, så förstår du vad jag menar.
 13. Viktfördelning i klingan, ett spö med lägre swingweight behöver inte lika mycket vikt från rullen för att balansera, man får därmed en lättare kombination utan att spöt dippar i toppen, vilket jag personligen avskyr.
 14. Den är alldeles utmärkt, det känns faktiskt lättare i handen än mitt kortare Scott GS 7'7'', men det tror jag har att göra med att det är tvådelat och har tyngre rullfäste, TMF spöt balanserar perfekt med en Danielsson Midge och det kortare Scott spöt med en Nymph W. Det här med swingweight handlar väl mest om känsla, personligen tycker jag spön med låg swingweight är behagligare att fiska med.
 15. Jonas förklarade det bra.
×
×
 • Create New...