Jump to content

Ixoye

Edgemember
 • Content Count

  1,092
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Ixoye last won the day on March 13

Ixoye had the most liked content!

Community Reputation

349 Excellent

About Ixoye

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 12/23/1956

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Järbo
 • Intressen
  Sportfiske, Sim Racing

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

2,897 profile views
 1. Savage Gear har fina 4 delade haspelspön, speciellt Parabellum Travel serien.
 2. Ixoye

  Nya Sage spön.

  Sage släpper tre nya spöserier till hösten, bla en ny "LL" serie som ser väldigt intressant ut. https://www.hatchmag.com/articles/sage-introduces-three-all-new-rods-2019/7714841
 3. Jag har haft ögonen på den linan, men den finns inte i klass #3 så den är inget alternativ.
 4. Vettig snubbe det där, DT linan skulle behöva en renässans, personligen gillar jag DT bäst vid vanligt strömfiske, jag kastar tillräckligt långt med en DT, den är enkel att menda och ger fina presentationer samt rollkastar bra, det enda minus jag kan se är att den tar mycket plats på rullen, men kapar man den på mitten får man ju två linor för priset av en, och för den lilla ström jag fiskar räcker en halv lina gott.
 5. Hör med Crimson, dom kan säkert hjälpa dig. https://crimson.se/
 6. Ixoye

  Djup torrflugepinne

  Är det ett spö du enbart tänkt använda till torrfluga så är Winston "Tom Morgan Favorit" väldigt svårslagen på kast upp till 15-18 meter, då talar vi om känsla så nackhåren reser sig.
 7. Ixoye

  Djup torrflugepinne

  Om det gäller nya spön så tänker jag i första hand på Winston Pure, Hardy Zephrus Ultralight och Scott GS, långa glasfiberspön blir för tunga i mitt tycke.
 8. Ixoye

  myggmedel

  Jag fick tag i en smörja som Amerikanska soldaterna använde i Vietnamkriget, det var helt oslagbart, inte ens småknotten kom i närheten, fick man lite i ögonen så blev man i det närmaste blind, det sved fruktansvärt, jag skulle inte tro det var speciellt nyttigt, men tusan så effektivt.
 9. En bra ide Andreas, det ska jag prova 👍
 10. Jag spänner upp mina linor mellan spöt och en krok i ett träd, rengör dom sedan med grönsåpa och vatten och låter dom torka, sedan smörjer jag in dom med Tiemco line dressing och låter smörjan marinera linorna i ett par timmar innan jag slutligen polerar dom.
 11. Jag skaffade mig en sån där "Line Trap" en enkel och bra lösning för att ta reda på förbrukade tafsspetsar.
 12. Var köper man Tiemco dry dip super? Verkar inte finnas i handeln längre.
 13. Ja Golden är en utmärkt allround lina, den är bra på alla distanser, men jag rekommenderar dig att inte köpa "InTouch" varianten, dom linorna har jag personligen haft stora problem med minne med, men jag ska väl tillägga att jag läst att andra inte haft samma problem som jag, men jag har ägt 3 st och alla har hamnat i soptunnan
 14. Sage 80-90 tal, deras bästa period om du frågar mig, ägde själv ett 389 LL G2 i slutet på 80 talet, fortfarande det bästa torrflugespö jag ägt, jag tror som Beretta runt 1200-1500:- beroende på skick, det tredubbla för LL serien.
 15. Rio Gold väger in i överkant på AFTMA och har lång klump så jag tycker du ska köpa samma klass som spöt, jag har inte provat något modernt snabbt spö som den linan är för lätt till i alla fall.
×
×
 • Create New...