Jump to content

magnolia

Members
 • Content Count

  3,370
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

magnolia last won the day on May 15

magnolia had the most liked content!

Community Reputation

174 Excellent

2 Followers

About magnolia

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 05/31/1950

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Uppsala
 • Intressen
  Kastträning, diy audio, fiskevård.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Recent Profile Visitors

5,648 profile views
 1. Mina heter Korkers och är inte tillverkade av en crook.
 2. Såg på Juhas profil att han senast var inne här på forumet den 13:e mars 2018.
 3. Snälla! Spamma inte mer, tack! Det var era uppfattningar om artikeln jag ville ha. 😒
 4. Hej, läste nyligen den här artikeln från den brittiska tidningen The Independent : ett referat av en forskningsstudie om C&R. https://www.independent.co.uk/environment/fishing-anglers-fish-hurt-injuries-catch-and-release-feeding-a8575816.html
 5. Läste (på ett engelskt forum) i vintras att det inte finns reservdelar till Zenith tvåhands i alla fall. En reflektion från min sida är att det som diskuteras ofta inte är garantier mot tillverkningsfel ; sådana visar sig nog rätt snabbt, utan om en form av försäkring med en självrisk. Vem betalar kostnaden för dessa "försäkringar". Man skulle kanske ha möjlighet att mot en avgift få tillverkarna att hålla spödelar i lager ett bestämt antal år? Alltså: du betalar x antal Skr/$/£ för att vara säker på att få tillgång till nya spödelar inom ett visst antal år. Någon måste ju betala och vad är kostnaderna för tillverkarna? Jag har sett ungefärliga uppgifter på detta men kommer inte ihåg. Vad jag tror är att tillverkarna ville komma bort från "okynnesreklamationer" där kunden avsiktligt skadade spöna; (vet att en känd laxfiskare varje höst sabbade sitt spö för att få ett nytt). De kostnaderna blev med tiden för kännbara så man stramade upp villkoren. Det kanske vore bättre om fackfolk inom försäkringsbranschen tog över hanteringen av s.k. garantiärenden. Köp ett spö och ha enbart garantier för tillverkningsfel. Köp ett spö och komplettera med en eller flera tilläggsförsäkringar....vilkas premie räknas ut av experter på försäkringar. (Ja, i vissa fall går det tydligen att använda hemförsäkringen). Men det skulle vara bra med en uppstädning om vad som gäller, varför fixar inte branschen detta?
 6. Nej, men breda och smala streck som du hittar på ett system för. Vikten först kanske, sjunkhastigheten sedan. Ex. ett brett streçk=30 gram sedan tre smala: plussa på tre gram=33 gram . Två breda=35 gram. Tre breda=40 gram osv Sjunkhastigheten; kanske färgkod?
 7. Streckkod efter eget huvud! På ljusa klumpar svart tusch och på mörka kan man använda tippex som man lackar klarlack över.
 8. Det hör till s.k. anständighet att man redovisar sina kommersiella lojaliteter när man deltar i ett forum som detta. På en del forum t.ex. Diy Audio ; -USA baserat forum med 458 000 medlemmar runt hela världen, är det ett krav. Det kan vara lätt att räkna ut varför: läsaren bör beredas möjlighet att väga informationens värde; om den tycks färgad av ett egenintresse för ekonomisk vinnings skull eller om skribenten är oberoende av att vinna något ekonomiskt på vad denne skriver? Det handlar om ärlighet och förtroende. Citat:"En som säljer en viss produkt och pratar för sin sak behöver inte tala osanning. Ändå så är det så som det uppfattas." Så behöver det naturligtvis inte vara! Välgrundad och faktabaserad information kan den (oberoende person) som läser något från en skribent med ekonomiska intressen i en vara eller tjänst; - där kan faktiskt läsaren i de flesta fall själv avgöra vad som är relevant eller inte. Men att lojaliteter redovisas är en förutsättning för den processen. Då det gäller Cortlands linors överlägsenhet får var och en bilda sig en uppfattning....Vanligtvis brukar skribenter som ni "Cortlandare" inte tjäna på att dissa andra märken. Det blir ju inte trovärdigt om läsaren har goda erfarenheter av det som nedvärderas. Det här är ganska elementära kunskaper då det gäller marknadsföring; vilket de flesta nog känner till.
 9. Ni verkar ju ha en gemensam kampanj för att framhäva Cortland som det enda rena och heliga alternativet. Det gör mig skeptisk. Jag har ex.vis en Cortland Omni-Verse i klass fem. Den är bra, nästan lika bra som en Rio Gold intouch i samma klass. Jämför jag Omni-Verse med en Scierra Ariel Long Belly så är de ungefär likvärdiga. Sålde just en intermediate lina i nära nyskick, på Tradera, jag betalade 549 kr för den (Sameo) den skall vara tillverkad av Cortland. Fick 80 kr nu. Det är ungefär vad jag rycker den är värd. Cortland borde ju konkurrera ut det mesta, men vi är väl obegåvade och okunniga och förstår inte vårt eget bästa; så tack för att ni upplyser oss då! 😆
 10. Att påstå att Barrio bara är skräp är inte trovärdigt. Jag har haft flera olika Cotlandlinor, några har varit bra, andra inte alls bra!
 11. Skitbra lina, jag har en som funkar fortfarande. Väldigt tunn skjutlina som naturligtvis är ömtålig...
 12. Köpte en Scientific Anglers Sonar Stillwater WF 7 , alltså en clear intermediate lina. Jag har bara provkastat den på land men jag gillar den så här långt. Sjunkhastigheten är 1,25-2 ips. Jag betalade 470 kr från en handlare, rea alltså. Det sägs att det är svårt att få bra glid i skjutlinan på en helt genomskinlig lina; det går visst inte att tillsätta "smörjmedel" som på en vanlig lina. En del linor har därför bara en genomskinlig klump och en flytande skjutlina eller en ogenomskinlig intermediate sådan.
 13. Kunde inte sova inatt; jag låg och tänkte på progressiv kontra regressiv aktion. Bob Meiser säger visst att den senare inte finns hos spön men vem vet....Ska jag ge upp och bara lämna detta? Det känns otillfredsställande!
 14. 22 grader är alldeles för hög temperatur! Få fiskar som fångas vid den temperaturen överlever. De går en långsam död tillmötes......
 15. Jag ser inte någon motsättning mellan kastkurser och fisketeknik. Det beror ganska mycket på vilken tid man har till förfogande; finns tiden så kan man gärna lära ut presentationer: luftmendningar, reach cast etc. Underhandskast är helt klart bättre att träna i vattnet än på gräsmattan. Säkerhetsaspekter på vadning bör varje nybörjare komma i kontakt med. Om någon vill kasta långt utan att behärska grunderna får man ta upp just grunderna!
×
×
 • Create New...