Jump to content

magnolia

Members
 • Content Count

  3,454
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

magnolia last won the day on July 30 2020

magnolia had the most liked content!

Community Reputation

230 Excellent

1 Follower

About magnolia

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 05/31/1950

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Uppsala
 • Intressen
  Kastträning, diy audio, fiskevård.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Recent Profile Visitors

6,322 profile views
 1. Några länkar: https://www.etsy.com/se-en/listing/510831736/xt-series-faster-action-carbon-fibre-fly?show_sold_out_detail=1&ref=nla_listing_details (hopplöst ostrukturerad sida men de har både kolfiber och glasfiberklingor som jag hittat ibland) 😉 https://www.guidesnblanks.com/c/rod_blanks https://www.cmw-angeln.de/rutenbau/blanks/ https://www.tackle24.de/index.php?k=66&lang=eng https://store.hookhack.com/# https://www.proofflyfishing.com/products/gift-certificate?_pos=1&_sid=e57cdcc76&_ss=r&mc_cid=b41f10c132&mc_eid=f2f9842e03
 2. magnolia

  Sierra Surge 12 #7

  Jag har en 15-fotare som jag gillar. Snabb, lättkastad, tar olika klumpvikter, (ingen höjdare för hela speylinor dock; där behövs det en djupare aktion, har ett CTS Skagit 15 fot för ändamålet). Surge når inte upp till Nam 14 fot 9 tum men kommer rätt nära ändå.
 3. Var är du? Frågan avser var personen som tillfrågas befinner sig. Vart går du? Anger målet för vandringen. Jag går till den gamla kvarnen. Var går du då? Jag går på den gamla stigen; alltså jag befinner mig på stigen. Detta är solklart eller hur! 😎 Läste nyligen det här: större en, skrivet av en journalist. Rätt är "större än". Samman lakt , felaktigt från uttrycket "att lägga samman". Det är inte en särskrivning och korrekt är "sammanlagt". Men talspråket är ibland en förenkling av skriftspråket och vilseleder en del personer. Från en annons på Tradera: "medföljer en originell
 4. Det är väl upp till var och en vad man vill använda!
 5. Man kan "säkra" en flätögla med hjälp av 2-3 nålknutar, det har jag sett i en engelsk flugfisketidning! 🌝 Jag har t.o.m. gjort så!
 6. Info om vattenföring: http://vattenwebb.smhi.se/hydronu/
 7. Alla enbenta ringar låter inte lika mycket, dessutom. Det är nog en fråga om dålig design om ringarna väsnas! Att byta ringar låter sig ju göras, man bör vara noggrann och låta det ta tid Man behöver vara försiktig så att man inte skadar klingan.
 8. Jag tror att det mest är en utseende-grej om du hittar en exakt likadan ring. Hittade den här som har rätt höjd men lite större diameter och godstjockleken är O,7 mm
 9. Mätte en Snake Brand ring, kanske en 1/0? Innerdiameter 4,77 mm. Höjd 5,75 mm. Godstjocklek 0.64 mm. Hi Level säljer dessa ringar: Snake Brand light wire eco coating.
 10. Snake Brands tunna variant kanske?
 11. Det beror nog på fördomar. Då jag för många år sedan skrev att man kan fiska havsöring i havet med ett kort tvåhands så fick jag en del "skit" för detta. Det har nog ändrats tack och lov! Jag har kastat gäddflugor med ett 12 fot tvåhands #8 och det funkade utmärkt. Men traditionens makt är stor...
 12. Kattsta var hygglig och lånade mig två Námspön: 14´9" och 13´9" och det slutade med att jag nyligen köpte ett 14´9" och det är verkligen ett bra spö. Med en Rio Game Changer (F/H/I/S2) 500 gr och en 15 fot tip är det en kul kombination att kastträna med på gräsmattan eller vid vatten, det återstår att fiska dock. Köpte i våras ett beg. Hardy Zenith 13,5 fot #8 och ett Scierra Surge 15 fot #11 (5-del) och de är också bra. Men Nám är favoriten! Filmade häromdan:
 13. magnolia

  Ål

  https://kulturbloggen.com/?p=135110
 14. Finns ju ibland s.k. common cent mätningar på spön. Metoden beskrivs bl.a. här : http://www.trout-and-co.com/article/gear/mouche/fly-rod-review-protocol och här Metoden är förstås inte invändningsfri, men ett mått kallas ERN tror det betyder Effective rod number. Om ett klass fyra spö har ett ERN-värde på 4,1 så är det mer ett klass fyra spö än ett som har ett ERN-värde på 4,9.
×
×
 • Create New...