Jump to content

magnolia

Members
 • Content Count

  3,433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

magnolia last won the day on June 20

magnolia had the most liked content!

Community Reputation

225 Excellent

2 Followers

About magnolia

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 05/31/1950

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Uppsala
 • Intressen
  Kastträning, diy audio, fiskevård.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Recent Profile Visitors

6,011 profile views
 1. Säljer detta tre-delade spö i nyskick. Bra aktion och kastar en 6:a eller 7:a , men du bör ha ganska starka handleder (vilket inte jag har). Pris 300 kr vid avhämtning i Uppsala. Fodral och tub ingår. Håkan 073-5701445 Provkasta är gratis, så även ev. kasttips!
 2. magnolia

  Ål

  https://kulturbloggen.com/?p=135110
 3. Finns ju ibland s.k. common cent mätningar på spön. Metoden beskrivs bl.a. här : http://www.trout-and-co.com/article/gear/mouche/fly-rod-review-protocol och här Metoden är förstås inte invändningsfri, men ett mått kallas ERN tror det betyder Effective rod number. Om ett klass fyra spö har ett ERN-värde på 4,1 så är det mer ett klass fyra spö än ett som har ett ERN-värde på 4,9.
 4. Jag har en i storlek 5/6 och gillar den! Glapp: lite finns det men inget som stör mig. Däremot är den lite onödigt lätt tycker jag , tror jag vägde den till 127 gram och har svårt att förstå varför rullarna tycks bli allt lättare. Jag tror på att rullen ska balansera spöt.
 5. magnolia

  Klass 5 spö

  I vilken prisklass?
 6. Hej Robert, i fjällen med en fyra? Inget jag direkt rekommenderar. Sanningen är att det blir svårt att kasta om det blåser kraftigt. (Internet är ju till viss del "dårarnas paradis" så du kan få ett svar att någon kan kasta bra med ett klass två-spö då det blåser orkan, men det är ju löjligt). Annars skriver George Anderson rätt vettigt om klass fyra och fem spön och vad de kan användas till. https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2019-4-weight-shootout/ https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2020-five-weight-shootout/ Ett sätt är ju att hoppa över varannan klass; som exempel köra med en fyra och en sexa.
 7. Ta det lugnt då du vevar in linan och "bromsa" den lätt mellan tummen och pekfingret så blir det nog bra!
 8. Intressant. En professor i någon naturvetenskaplig disciplin hade för många år sedan ett Sommarprogram (P1) där han hävdade att rennäringen orsakade svåra ekologiska skador på naturen och att staten skulle tjäna på att låta renägarna bo på Sheraton hotell resten av deras liv. Det kan finnas en romantisk myt om "den ädle vilden" som kontrast till oss vanliga stadsbor, som ju lever ett "förtappat" liv.
 9. SA VPT kanske. Jag har en WF 4 som inte är till salu dock. Har en Guideline Highwater wf 4 som jag kan sälja billigt.
 10. https://sverigesradio.se/godmorgon-varlden
 11. Så länge vi accepterar dessa fantastiska annonser och annan märklig marknadsföring (läs produktplacering etc) på området flugfiske får vi dras med denna osäkerhet. Kanske kommer vi en dag att tröttna på eländet och kräva mer konsumentupplysning, organisera oss som de konsumenter med stor makt som vi egentligen är och då kunna ordna ordentliga tester som leder vårt köpbeteende. Då finns det chans att undermåliga produkter försvinner från marknaden! 😎 Enskilda rekommendationer kan ju vara bra men att följa dessa är ofta vanskligt...
 12. Grains · Gram. 0 gr, 0.00 g. 1 gr, 0.06 g. 2 gr, 0.13 g. 3 gr, 0.19 g. 4 gr, 0.26 g. 5 gr, 0.32 g. 6 gr, 0.39 g. 7 gr, 0.45 g. 8 gr, 0.52 g. 9 gr, 0.58 g. 10 gr, 0.65 g. https://www.metric-conversions.org/weight/grains-to-grams.htm https://www.metric-conversions.org/sv/vikt/grains-till-gram.htm Grains 1/7000 pound; equals a troy grain or 64.799 milligrams
 13. Taperad betyder avsmalnande, det gäller både om tafsar och linor. Tapering betyder väl främst hur snabbt en lina eller tafs smalnar av (samt ändringen i tjocklek). Vanligen använder man running line för den icke-taperade delen på en WF lina och running linen fäster man i den enda "fria" änden till backingen. En shooting line är nästan samma sak men skillnaden är att en shooting line har två fria ändar: den ena fäster man (vanligen med ett ögla till ögla-system) till själva shooting head:en och den andra till backingen . Då det gäller tvåhandsfiske brukar man inte säga Shooting heads utan kalla dem för klumpar rätt och slätt. Ja det är många begrepp, men det klarnar nog med tiden. Ibland är det förvirrande att samma lina kan kallas för olika saker; så är en klumplina detsamma som en WF-lina. Men en lös klump behöver en skjutlina. Ibland används skjutlina (shooting line och running line) som om det var samma sak.
 14. Fler bilder https://www.deneki.com/2014/10/understanding-fly-line-profiles/ http://flyfishingencyclopedia.com/flylines.html
×
×
 • Create New...