Jump to content
Edgeforum

magnolia

Members
 • Content Count

  3,448
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

magnolia last won the day on July 30

magnolia had the most liked content!

Community Reputation

230 Excellent

1 Follower

About magnolia

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 05/31/1950

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Uppsala
 • Intressen
  Kastträning, diy audio, fiskevård.

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  akacia87@gmail.com
 • Telefon
  073-5701445

Recent Profile Visitors

6,138 profile views
 1. Sänkt pris på Vision-linan: 260 kr inkl. frakt (Coastal såld)
 2. Man kan "säkra" en flätögla med hjälp av 2-3 nålknutar, det har jag sett i en engelsk flugfisketidning! 🌝 Jag har t.o.m. gjort så!
 3. Guideline i nyskick endast provkastad. Vision XO i mycket bra skick. Pris: 300 kr styck inkl. frakt
 4. Info om vattenföring: http://vattenwebb.smhi.se/hydronu/
 5. Alla enbenta ringar låter inte lika mycket, dessutom. Det är nog en fråga om dålig design om ringarna väsnas! Att byta ringar låter sig ju göras, man bör vara noggrann och låta det ta tid Man behöver vara försiktig så att man inte skadar klingan.
 6. Jag tror att det mest är en utseende-grej om du hittar en exakt likadan ring. Hittade den här som har rätt höjd men lite större diameter och godstjockleken är O,7 mm
 7. Mätte en Snake Brand ring, kanske en 1/0? Innerdiameter 4,77 mm. Höjd 5,75 mm. Godstjocklek 0.64 mm. Hi Level säljer dessa ringar: Snake Brand light wire eco coating.
 8. Snake Brands tunna variant kanske?
 9. Det beror nog på fördomar. Då jag för många år sedan skrev att man kan fiska havsöring i havet med ett kort tvåhands så fick jag en del "skit" för detta. Det har nog ändrats tack och lov! Jag har kastat gäddflugor med ett 12 fot tvåhands #8 och det funkade utmärkt. Men traditionens makt är stor...
 10. Kattsta var hygglig och lånade mig två Námspön: 14´9" och 13´9" och det slutade med att jag nyligen köpte ett 14´9" och det är verkligen ett bra spö. Med en Rio Game Changer (F/H/I/S2) 500 gr och en 15 fot tip är det en kul kombination att kastträna med på gräsmattan eller vid vatten, det återstår att fiska dock. Köpte i våras ett beg. Hardy Zenith 13,5 fot #8 och ett Scierra Surge 15 fot #11 (5-del) och de är också bra. Men Nám är favoriten! Filmade häromdan:
 11. magnolia

  Ål

  https://kulturbloggen.com/?p=135110
 12. Finns ju ibland s.k. common cent mätningar på spön. Metoden beskrivs bl.a. här : http://www.trout-and-co.com/article/gear/mouche/fly-rod-review-protocol och här Metoden är förstås inte invändningsfri, men ett mått kallas ERN tror det betyder Effective rod number. Om ett klass fyra spö har ett ERN-värde på 4,1 så är det mer ett klass fyra spö än ett som har ett ERN-värde på 4,9.
 13. Jag har en i storlek 5/6 och gillar den! Glapp: lite finns det men inget som stör mig. Däremot är den lite onödigt lätt tycker jag , tror jag vägde den till 127 gram och har svårt att förstå varför rullarna tycks bli allt lättare. Jag tror på att rullen ska balansera spöt.
 14. Hej Robert, i fjällen med en fyra? Inget jag direkt rekommenderar. Sanningen är att det blir svårt att kasta om det blåser kraftigt. (Internet är ju till viss del "dårarnas paradis" så du kan få ett svar att någon kan kasta bra med ett klass två-spö då det blåser orkan, men det är ju löjligt). Annars skriver George Anderson rätt vettigt om klass fyra och fem spön och vad de kan användas till. https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2019-4-weight-shootout/ https://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2020-five-weight-shootout/ Ett sätt är ju att hoppa över varan
×
×
 • Create New...