Jump to content

haze

Members
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About haze

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Östersund
 • Intressen
  Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hanszetter@live.se
 • Telefon
  0046708567229

Recent Profile Visitors

1,548 profile views
 1. Söker nya gummisulor till mina Simms vadarskor. Hittar inga Vibram gummisulor till försäljning. Önskar att själv limma på nya gummisulor. Var kan jag hitta lämpliga gummisulor tilol mina vadarskor?? Behöver inte vara Vibramsulor utan kan vara någon annan typ av gummisula som kan vara bra vid fiske i älv.
 2. Är det någon som kan ge mig några tips kring Repparfjordselva? Har i så fall tänkt o åka dit i augusti månad. Vilka soner är då lämpliga/bra för flugfiske? Var kan man ställa upp en husvagn? Camping eller fri campa? Annat som kan vara bra att veta kring Repparfjordelva?
 3. Intresserad av information kring Beiarn. Det jag skulle önskar information kring är följande fyra delar; 1. Finns det någon bra camping att ställa upp en husvagn på i närheten av Beiarn? 2. Bra fiskesträcka att fiska fluga på, vid högt vattenstånd? 3. Bra fiskesträcka att fiska fluga på, vid lågvattenföring eller under augusti? 4. Annat av vikt?
 4. Har ett par Simms vadarskor med Vibram gummisula. Tyvärr har skorna några år på nacken och sulan har blivit nersliten. Har Nu slipat bort den nerslitna gummisulan och fått tag i nya Vibram gummisulor. Men min fråga är vilket lim jag skall anända för att limma på de nya gummisulorna. Någon som kan ge mig råd?
 5. Jag kan inte rekommendera Patagonia Gallegos. Jag köpte ett par under sommaren 2017. Vadarbyxorna utstrålade kvalite och passform. Men vid min första fiskeresa upp till nordnorge insåg jag att det var ett måndagsexemplar av vadare som jag hade fått. De läckte in vatten i sömmarna på ena benet och jag försökte laga dem med "Aquasure" ett par gånger men utan tillräckligt bra resultatt. Slutade med att jag var tvungen att använda ett par 10 år gamla Loop vadare som fungerad hyfsat. Skickade in mina Patagonia Gallegos på reklamation via Fishline där jag köpt dem. Fick åter vadarna efter ett par veckor. Samma vadare med mina lagningar med "Aquasure" och Patagonia ersatte mig inte ens med en tub "Aquasure" för de lagningar jag själv hade fått genomföra. Skulle direkt i väg på en fiskresa till England, men tänkte att jag innan jag åkte skulle prova dem. De läckte fortfarande mycket. Gissar att Patagonia inte har åtgärdat byxorna. Ren katstrof av mig som kund. Fishline angav till mig att jag kunde sända in byxorna åter för reklamation. Men då tappat all trovärdighet för Patagonia och slängde byxorna och köpte i stället ett par Simms byxor. Det P Därför varnar jag för att köpa ett par Patagonia vadarbyxor- Det främst pga. deras dåliga service och kundbemötande. Dessutom träffat på två andra fiskare undef sommaren med samma erfarenhet från Patagonia. Patagonia vadarbyxor = Katastrof kundbemötande och uppfattar att de har ett stort antal vadarbyxor som läcker.
 6. Har fortfarande samma uppfattning. Ett par dyra vadare som Patagonia Gallegos skall ha hög service nivå och självklart vid reklamation tillse att jag får tillbaka ett par hela vadare. Så var det inte för min del. Fick troligen tillbaka samma vadrae med samma läckage som när jag sände in till Patagonia via Fishline. Två fiskersor utan ett par vettiga vadrbyxor. Ser dessutom i inläggen ovan vilka stotra problem Patagonia har med sina vadare. Fasthåller min varning att köpa Patagonia vadare pga deras katastrofala service och kundbemötande vid reklamation. Tyvärr träffat på två andra fiskare under sommaren med samma upplevelse av Patagonia. Mitt råd är att köp annat märke än Patagonia på Era vadarbyxor.
 7. Skall jag tolka att den dåliga (katastrofala) service jag har fått på mina Patagonia Gallegos beror på att jag har gått via de som jag köpt vadarna från (Fishline) och inte gått direkt till Paatagonia? Samtidigt känner jag två personer förutom mig själv som har haft detta problem med service och rekkamation från Patagonia.
 8. Har tidigare haft SIMMS G4 vadarbyxor med mycket positiv upplevelse. Köpte förra sommaren (2017) ett par nya vadarbyxor ”Patagonia Rio Gallegos”. Fick dem levererade från Fishline och upplevde dem innan jag fiskat som mycket positivt avseende passform och de utstrålade kvalité. Fiskade mitt första pass med dem i nord Norge och upptäckte då fler läckage i byxorna. Lagade dem med Aqua Sure", men hittade åter läckage. Inget positiv upplevelse av dessa ”Patagonia Rio Gallegos” vadarbyxor. En total katastrof och fick efterhand sätta på mig ett par 10 - år gamla Loop vadare som fortfarande fungerade hyfsat. Sände in dem på reklamation när jag kom hem från min resa och accepterade att jag hade fått ett ”måndags exemplar" av vadarbyxor ”Patagonia Rio Gallegos”. Fick efter ett par veckor senare samma vadare åter med mina lagningar "Aquasure" lagningar kvar samt inte ens en "tub aquasure" med leverat för det jag hade lagt ut på byxorna. Hade Nu planerat in en fiskeresa till England, men provade de reklamerade vadarbyxorna innan resan i vatten. Katastrof upplevelse, vadarna läckte fortfarande och inte användbara. Byxorna var inte åtgärdade och även om Fishline angav att jag åter kunde sända in dem på reklamation så valde jag att slänga bort dem. Patagonia har valt att behandlad mig mycket illa som kund och jag har totalt tappat trovärdighet för dem. Två längre fiskesemestrar kraschade pga. av deras service och kundbehandling. Har Nu även träffat på ett andra par andra fiskare med liknande problem med "måndags exemplar" från Patagonia med katastrofal service. Därför min varning att köpa vadarbyxor från Patagonia kopplat till deras service mot mig/oss som kunder.
 9. Har ett par vadarskor Simms G4 (Guide?). Ett par vadarskor som jag köpte för ca 7-8 år sedan. Ända problem med dem är att gummisulan är slitna och behöver bytas ut. Ge mig råd/tips var jag kan köpa eller byta ut gummisulorna till mina vadarskor, till ett vettigt pris? Finns det andra gummisulor än Vibram att använda?
 10. Söker lätta, sköna och stabila vadarskor? Märke på skorna mindre viktigt. Funktion prioriteras. Vad kan Ni rekommendera?
 11. Är det någon som har provat Scierra X-Stretch vadare? Intresserad av omdöme av dessa vadare. Eventuellt tänkt köpa deras midjevadare p.g.a. deras stretchtyg o då förhoppningsvis bättre rörlighet när man använder dem.
 12. Loop S1 är enligt min mening överlägset NRX. Helt annan aktion (utvecklad) och uppbyggnad av klingan i LOOP S1 jämfört med NRX
 13. Hej!

  Söker ett reservspö till min SAGE Z-axis 13,4 fotare.  Gillar min 13,4 fotare trots att det är ett äldre spö som jag har använt i ca 10 år.  Är beredd att ge 2500 för ditt spö med frakt till Östersund. Kostnad över 2500 inte intressant för min del.

  1. haze

   haze

   Hej!

   Antar att Du sålt ditt Sage Z-axis 12,9 fotare.  Är det rätt uppfattat?

 14. Har köpt en Loop Cross S1 14 fot #9 klinga för att bygga ett nytt tvåhandsspö. Inte fått klingan ännu och undrar därför om någon eventuellt har diamete/mått på klingan. Orsak! önskar köpa lite prylar till spöbyggandet. Har Ni något av dessa mått så är det en stor fördel för min del, Tack på förhand. 1. Diameter på toppen (för att kunna köpa toppring) 2. Diameter ca 60 cm upp från botten från klingan (=ungefärligen där främre spöhandtaget slutar för att kunna köpa winding checks) 3. Butt diameter (inte viktigaste måttet men bra veta när jag börjar göra ett spöhandtag)
×
×
 • Create New...