Jump to content

haze

Members
 • Posts

  173
 • Joined

 • Last visited

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Östersund
 • Intressen
  Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hanszetter@live.se
 • Telefon
  0046708567229

Recent Profile Visitors

2,038 profile views

haze's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

2

Reputation

 1. Vad menas med svaret från dig "Ismo". Rekommenderar du Ängesån eller menar du något annat. Om du rekommenderar Ängesån. I så fall när är det lämpligt att fiska i älven och vilka sträckor kan du i så fall rekommendera enligt de jag tidigare angivit.
 2. Hej! Jag har fiskat lax, havsöring samt havsröding i norska laxälvar under ca 43 års tid. Underbart att fiska i norge med deras vackra natur och älvar som och oftast har lätt vadade och bra fiskesträckor. Enligt mig en dröm. Har nu blivit pensionär och har då viljan att prova något nytt och tittar då mot Sverige. Uppfattat att de svenska älvarna vaknat till under de sista 15-20 åren. Önskar en älv där man kan få lax (havsöring). Önskar tillsammans med min fru och hund komma till ett område/fiskeplats med lugn och inte för många som fiskar samtidigt. Går vid behov gärna ett par kilometer till älven/fiskeplatsen. Jag önskar en ganska ostörd fiskeplats där jag kan fisk med mitt tvåhandspö (11 till 14 fot) samt laga mat på Murrikkan och koppla av i naturen och slåss med myggen. Viktigt att det är fiskesträckor där det går att vada och bra flugfiskesträckor. Alltså inte tvärdjupt vid stranden utan man ska kunna vada ett par meter ut i vattnet utan att att det går över ben höjd. Har i så fall tänkt och åk väg och fiska under två perioder med ca 7-9 fiskedygn och då en tur veckan före midsommarveckan och en tur senare delen av augusti månad. Har främst tittat på tre älvar som skulle kunna vara intressanta och det är Ängesån, Laino älv samt Lögde älv (ev. annan älv som ni kan rekommendera i norra Sverige). Vilken älv skulle ni rekommendera och varför? Gärna då med tanke på att jag önskar fiska under två perioder på året. En gång under perioden 10-20 juni samt en gång under perioden 15-31 augusti. Varför just dessa perioder, beror på att jag övriga tider låst med annan verksamhet.
 3. Söker en fiskejacka för mitt fiske i norra Sverige. En kvalitetsjacka med maxpris på ca 3500:-. -En fiskejacka som tål regn under en dags fiske. -Kan gå med jackan under en hel dags fiske vid ca 10-15 graders ute tempratur -Lätt och snabb att torka samt är rymlig för att få in förstärkningskläder. -En lätt och enkel jacka. Ett par större fickor behövs för att stoppa fiskeprylar m.m. Vilken Jacka kan ni rekommendera?
 4. Söker kunskap om fluglinevikt till min CTS Affinty Skagit 12,0 fot #5-6, byggt som ett tvåhandsspö. Alltså vilken linvikt är lämplig till ovanstående spö vid tvåhandskast = underhandskast?
 5. Söker kunskap om fluglinevikt till min Loop Blue Line 11,2 fot #7, byggt som ett tvåhandsspö. Alltså vilken linvikt är lämplig till ovanstående spö vid tvåhandskast = underhandskast?
 6. Bör finnas någon som har bättre pris än HI Level. Beredd att köpa en post om ca 30 till 60 ringar.
 7. Är det någon som kan ge mig kunskap kring hur R B Meiser bygger sina spöhandtag. Försökt köpa endast handtag av Meiser men han säljer endast färdiga spön, när jag ställt den frågan till honom. Alltså vilket material + teknik i arbetet + något han lägger på handtaget m.m. Har endast en hobby svarv. Jag är intresserad av hur han bygger sina snygga (enligt mig) början och avslutningar på sina handtag (se bil nedan). Jag är även intresserad av hur han bygger sina snygga (enligt mig) nedre handtag (se bil nedan).
 8. Jag söker korkringar till vettigt pris. som jag skall använda till flugspö byggande Någon som har ett tips var jag kan köpa korkringar till ett bra pris?
 9. Jag har fiskat havsöring (lax och havsröding ) i Norge under ca 38 år. Men mitt inlägg handlar om att få flera personers idéer hur Ni angriper ert havsöringsfiske nattetid i Norge. Jag behöver inspiration från flera kring det jag anger i min inledning. Alltså gamla traditionella tips samt nya idéer och tankar. Jag önskar att utveckla mitt fiske efter havsöring nattetid i Norge. Ett annat exempel är hur man ändrar sitt havsöringsfiske från månadsskiftet juli/augusti till början av september månad. Anser havsöringsfisket nattetid i norge, är det trevligaste fisket under hela året. Skymning fram till riktigt mörkt Mitt i natten = mörkt Gryning = när ljuset åter kommer När första dagsljuset når älven
 10. Jag är intresserad av att få några generella tips på flugval vid fiske efter havsöring i Norge? Fiskar havsöring i norska älvar med helt klart vatten. Här på normal stor älv. Den tid på året jag fiskar är från början av augusti till mitten av september. Vilka flugor kan ni rekommendera till mig under följande faser på dygnet; Skymning fram till riktigt mörkt Mitt i natten = mörkt Gryning = när ljuset åter kommer När första dagsljuset når älven Ni får gärna även ge mig råd var jag kan köpa de flugor ni rekommenderar. Binder inga flugor själv.
 11. Har precis lindat på en linförarring på mitt flugspö och den behöver nu lackas fast. Först tänkt köpa spölack men det handlar ju endast om en ring. Är det någon som har erfarenhet att använda vanlig snabb epoxylim som lack på spöttråden? Fungerar det?
 12. Jag önskar att förlänga en spöklinga med ca 20 cm. Alltså den bakre delen av spöt (butten). Inser att spöts aktion kommer förändras utan jag inte kan styra det. Men jag tänker göra det på en äldre 2-delad Daiwa Alltmor 9,9 #8-9 klinga som har mindre ekonomiskt värde, men är enligt mig en mycket trevlig spöklinga. Självklart diskuterar jag kring en spöklinga utan korkhandtag och rullfäste m.m. = ren spöklinga som skall byggs om till ett kort tvåhandsspö. Ge mig råd. Det jag önskar råd kring, är hur kan jag pemanent få till en förlängning av/på spöklinga och att det fungera avseende hållbarhet m.m. samt var jag få tag i material m.m. till arbetet. Har bl.a. några äldre spö delar med både stor och mindre diameter stående.
 13. Ge mig ett tips! Söker ett lättare tvåhandsspö med trevlig kast- och fiskekänsla. Spöt skall främst användas till underhandskast och främst till öringsfiske i älv med flugor från strl 12 upp till tubfluga (Sunray Shadow) i längd upp till 5-6 cm. Spöt skall fiskas med flyt-lina (ev med en intermediate tip) Söker en spöklinga i längden 340 till 370 cm (11,3 till 12,3 fot). Spöt skall bära lina på ca 23-27 gram (350 till 425 grains). Önskar att bygga ett spö på en klinga eller bygga om ett befintligt spö till det jag önskar. Ge mig tips på en bra spöklinga/spö. Något som ni anser är ett bra kvalitetsspö med härlig fiskekänsla. Får gärna vara spön som är utvecklade för 5-10 år sedan eller något som just nu finns i marknaden. Har tänkt mig en trevlig sysselsättning under vinter, för att skapa ett spö jag aldrig tidigare varit i kontakt med. Har även ett inlägg på ”forumet” var jag kan köpa just en sådan här klinga till rimligt pris (här anger jag endast Sage men kan även tänka mig andra spö märken).
 14. Är det någon som känner till var man kan köpa SAGE klingor till rimligt pris? Alternativt äldre sage spön som jag kan bygga om. Är ute efter en längre klinga för lättare fiske som jag skall kunna använda till underhandskastning (speykast). En klinga i längden någonstans kring 11,3 till 12,3 fot och i klass #4 eller #5 eller #6.
 15. Söker nya gummisulor till mina Simms vadarskor. Hittar inga Vibram gummisulor till försäljning. Önskar att själv limma på nya gummisulor. Var kan jag hitta lämpliga gummisulor tilol mina vadarskor?? Behöver inte vara Vibramsulor utan kan vara någon annan typ av gummisula som kan vara bra vid fiske i älv.
×
×
 • Create New...