Jump to content

haze

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About haze

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Östersund
 • Intressen
  Fiske

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  hanszetter@live.se
 • Telefon
  0046708567229

Recent Profile Visitors

1,598 profile views
 1. Jag har fiskat havsöring (lax och havsröding ) i Norge under ca 38 år. Men mitt inlägg handlar om att få flera personers idéer hur Ni angriper ert havsöringsfiske nattetid i Norge. Jag behöver inspiration från flera kring det jag anger i min inledning. Alltså gamla traditionella tips samt nya idéer och tankar. Jag önskar att utveckla mitt fiske efter havsöring nattetid i Norge. Ett annat exempel är hur man ändrar sitt havsöringsfiske från månadsskiftet juli/augusti till början av september månad. Anser havsöringsfisket nattetid i norge, är det trevligaste fisket under hela året. Skymning fram till riktigt mörkt Mitt i natten = mörkt Gryning = när ljuset åter kommer När första dagsljuset når älven
 2. Lägger ut ett av mina tvåhandsspön till försäljning. Orsak! Min kropp (axlar) orkar inte att fiska med längre tvåhandsspön. Spöt som jag säljer är enligt mig en verklig kastkanon och kvalitetsspö (läs gärna reviews /omdömen om spöt på nätet). Ett spö jag själv har byggt och då på en klinga med benämning Loop Cross S1 14,0 fot och #9 (9140-4). Det här är mitt tolfte spö jag har byggt själv och anser att jag har erfarenhet att bygga bra flugspön. Även byggt ett eget handtag med lite träinlägg (sälg och masurbjörk). Det jag säljer är följande; Spö: Loop Cross S1 14 fot #9 Längd: ca 421 cm (ca 4-5 cm kortare än 14 fot. Ev. orsak = Ev. byggt bakre handtaget nära spöklingans slut. Kanske man normalt har bakre handtaget fortsätter 2-5 cm bakom klingan slut. Mitt spö har endast 0,8 cm kork bakom klingans slut). Lina: Anges som #9 spö. Gissar att den är s.k. USA klassad. Enligt mig o min kastteknik bär den lina på ca 39-43 gram. Min kastteknik gör att jag önskar en tyngre lina. Tillbehör Ingår tygfodral till spöt Skick: Fiskat med spöt ca 10-15 fiskedagar. Spöt är i bra skick och ses på medföljande bilder. Enligt mig en verklig kastkanon och kvalitetsspö. Pris och frakt: Har funnit att priset ligger på ca 11 990 (Fishline) för fabriksbyggt spö. Anser att mitt bygge ger ett bättre spö p.g.a. att jag kan vara noggrannare (min egna upplevelse). Säljer spöt enligt mig till ett mycket bra pris 11 990 x 33% av det priset = 3 597:- + frakt. Säljer spöt för 3600 och då ingår Post Nord frakt (standard frakt för paket). Kommer inte pruta på priset och mitt angivna pris gäller om någon är intresserad.
 3. Jag är intresserad av att få några generella tips på flugval vid fiske efter havsöring i Norge? Fiskar havsöring i norska älvar med helt klart vatten. Här på normal stor älv. Den tid på året jag fiskar är från början av augusti till mitten av september. Vilka flugor kan ni rekommendera till mig under följande faser på dygnet; Skymning fram till riktigt mörkt Mitt i natten = mörkt Gryning = när ljuset åter kommer När första dagsljuset når älven Ni får gärna även ge mig råd var jag kan köpa de flugor ni rekommenderar. Binder inga flugor själv.
 4. Vilken linvikt fungerar spöt bäst vid underhandskast, enligt dig?
 5. Har precis lindat på en linförarring på mitt flugspö och den behöver nu lackas fast. Först tänkt köpa spölack men det handlar ju endast om en ring. Är det någon som har erfarenhet att använda vanlig snabb epoxylim som lack på spöttråden? Fungerar det?
 6. Jag önskar att förlänga en spöklinga med ca 20 cm. Alltså den bakre delen av spöt (butten). Inser att spöts aktion kommer förändras utan jag inte kan styra det. Men jag tänker göra det på en äldre 2-delad Daiwa Alltmor 9,9 #8-9 klinga som har mindre ekonomiskt värde, men är enligt mig en mycket trevlig spöklinga. Självklart diskuterar jag kring en spöklinga utan korkhandtag och rullfäste m.m. = ren spöklinga som skall byggs om till ett kort tvåhandsspö. Ge mig råd. Det jag önskar råd kring, är hur kan jag pemanent få till en förlängning av/på spöklinga och att det fungera avseende hållbarhet m.m. samt var jag få tag i material m.m. till arbetet. Har bl.a. några äldre spö delar med både stor och mindre diameter stående.
 7. Jag har sänt ett e-mail
 8. Ge mig ett tips! Söker ett lättare tvåhandsspö med trevlig kast- och fiskekänsla. Spöt skall främst användas till underhandskast och främst till öringsfiske i älv med flugor från strl 12 upp till tubfluga (Sunray Shadow) i längd upp till 5-6 cm. Spöt skall fiskas med flyt-lina (ev med en intermediate tip) Söker en spöklinga i längden 340 till 370 cm (11,3 till 12,3 fot). Spöt skall bära lina på ca 23-27 gram (350 till 425 grains). Önskar att bygga ett spö på en klinga eller bygga om ett befintligt spö till det jag önskar. Ge mig tips på en bra spöklinga/spö. Något som ni anser är ett bra kvalitetsspö med härlig fiskekänsla. Får gärna vara spön som är utvecklade för 5-10 år sedan eller något som just nu finns i marknaden. Har tänkt mig en trevlig sysselsättning under vinter, för att skapa ett spö jag aldrig tidigare varit i kontakt med. Har även ett inlägg på ”forumet” var jag kan köpa just en sådan här klinga till rimligt pris (här anger jag endast Sage men kan även tänka mig andra spö märken).
 9. Är det någon som känner till var man kan köpa SAGE klingor till rimligt pris? Alternativt äldre sage spön som jag kan bygga om. Är ute efter en längre klinga för lättare fiske som jag skall kunna använda till underhandskastning (speykast). En klinga i längden någonstans kring 11,3 till 12,3 fot och i klass #4 eller #5 eller #6.
 10. Tack för erbjudandet. Måste värderar hur jag skall se på spöt. Egentligen inte intresserad av switch spön och återkommer om jag blir intresserad av spöt och att det då fortfarande finns kvar. Tack!
 11. Hej! Söker ett reservspö och önskar då ett Sage spö i längden 11,9 till 13,4 fot. Önskar ett spö i linklass #5-8. Intresserad av spön som är i grafit GIV och nyare. Ingen fara om spöt är skadat. Dock får inte själva spöklinga vara skadad. Då är det inte intressant. Men om korkhantag, rullfäste, spöringar är skadade eller repor på klingan, = inga problem. Som jag anger är jag ute efter ett reservspö och är inte beredd att ge för mycket för spöt, men kanske en chans att bi av med ett spö som annars mest står i garderoben och aldrig används?
 12. Söker nya gummisulor till mina Simms vadarskor. Hittar inga Vibram gummisulor till försäljning. Önskar att själv limma på nya gummisulor. Var kan jag hitta lämpliga gummisulor tilol mina vadarskor?? Behöver inte vara Vibramsulor utan kan vara någon annan typ av gummisula som kan vara bra vid fiske i älv.
 13. Är det någon som kan ge mig några tips kring Repparfjordselva? Har i så fall tänkt o åka dit i augusti månad. Vilka soner är då lämpliga/bra för flugfiske? Var kan man ställa upp en husvagn? Camping eller fri campa? Annat som kan vara bra att veta kring Repparfjordelva?
 14. Intresserad av information kring Beiarn. Det jag skulle önskar information kring är följande fyra delar; 1. Finns det någon bra camping att ställa upp en husvagn på i närheten av Beiarn? 2. Bra fiskesträcka att fiska fluga på, vid högt vattenstånd? 3. Bra fiskesträcka att fiska fluga på, vid lågvattenföring eller under augusti? 4. Annat av vikt?
×
×
 • Create New...