Jump to content
Hi-Lo

Snowbee XS flytlina

Recommended Posts

Hej,

Nån som har erfarenhet av Snowbee XS flytlina?

Har en Snowbee XS Neutral Density/Intermediate som är förbaskat trevlig  att kasta med. Tunn running.

Undrar om flytlinan är lika trevlig?

Mvh

Hi-Lo

Edited by Hi-Lo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tjena!

Kul att du gillar neutral density! Den är så jädra fin! :) Den har nog ”micro diameter” utan att marknadsföra det ;) Snowbees linor överlag verkar få oförtjänt lite uppmärksamhet här.

Jag har en flytande #5 hemma men har inte kommit mig för att testa den ännu. Min kompis har varianten som är flytande med 3 m int-tip och är väldigt nöjd med den så sannolikt kan du skaffa en och vara trygg med det. Skittfiske har ok pris på dem (499:- ). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ledsen att inte kunna ge nån info kring flytversionen men har en undring angående neutral densitylinan. Jag fiskade med en 6:a för många år sedan och tyckte om hur den uppförde sig i vattnet men upplevde linans tapering som "snäll" och lätt i framkant vid kast, speciellt markant när det blåste en hel del. Den funkade bättre vid lugnt väder och med lättare flugor på tafsen.  Ni som gillar linan, vid sjö och kustfiske, följer ni klass eller går ni upp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mitt fall så gick jag upp en klass, kör klass 7 på ett Sage XP (klass 6). Gjorde samma sak när linan användes på en Vision kust 6a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kör samma klass som spöna (Sage Xi3 589 och Loop Greyline 696) när jag använder neutral density på kusten. Iofs inga styva/toppiga spön utan relativt djupa men kraftfulla. Lätta att ”ladda” skulle jag nog säga. 

Tror det är mycket smaksak/vanesak och beroende på spöt om man vill gå upp en klass eller ej. Därtill ska sägas att jag för det mesta fiskar hyfsat lättkastade flugor (på nylontafs ca två spölängder). Letar inte onödigt mycket pålandsvind heller, där jag fiskar tenderar det bara att göra ärtsoppa av vattnet. 

Hade jag gjort allt ”tvärtom” (dvs styva spön, stora/tunga flugor, motvind) hade jag nog gått upp en klass eller kikat på en annan lina. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok! Tack för svaren! Det är kanske så att det har hänt en del i fluglineutvecklingen och nuförtiden är linorna anpassade till dagens allt kraftfullare aktioner. ND linan måste väl ha minst 20 år på nacken?

Snowbee skulle uppdatera taperingen på linan. Och behålla linans mest fördelaktiga egenskaper med mjuk men stark coating och framförallt mycket bra sjunkegenskaper.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, sloopy said:

Snowbee skulle uppdatera taperingen på linan. Och behålla linans mest fördelaktiga egenskaper med mjuk men stark coating och framförallt mycket bra sjunkegenskaper.

Smaken är som baken :) Själv tycker jag att taperingen är en av dess främsta fördelar. 😂Vill man ha en kortare mer abrupt taperad klump finns det väl en massa att välja på? 

Jag tycker det är schysst med möjligheten att presentera flugan relativt ”stealth” på långt avstånd. Tycker det blir svårare med tunga korta klumpar. 

Men visst är det möjligt att Snowbee kommer med nåt mer kortklumpat/tyngre, den här kanske är nåt åt det hållet?

https://www.snowbee.co.uk/webshop/fly-fishing/fly-lines/xs-plus-xs-tra-distance-line/spfl-exdi-xs-tra-distance-intermediate/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jo, visst finns det fluglinor att välja bland fast få är prisvärda när de kostar lika mycket och upp till en tiondel av ett flugspö. Det som gjorde att många använde just den här linan åtminsone förr var just att den var prisvärd och att den verkligen var svävande intermediate längs hela linsträckan. Som gjord för fiske på grundområden och när det gick vågor utan att förlora kontakten med flugan. Extra distance linan har en del snabbare sjunkhastighet som många andra på marknaden. Men som du sa smaken är som.... Jag får gräva lite i plånboken och testa en tyngre klass än den som jag hade sist.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Hi-Lo said:

Beställde flytvarianten i klass 6, detta ska sitta på ett softare klass 6 spö.

Ok! Hoppas att linan funkar bra för det du ska ha den till. Du kan väl ge en liten utvärdring vad du tyckte om linan här på edgen?

Ledsen att jag drog iväg på sidospår i din tråd....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flikar in med en annan lina som har microdiameter och som Jonas Nordigårds rekommenderat nämligen A Jensen Vector som ska vara en fin lina, tunn och i 3 densiteter Flyt, Flyt/Intermediate & Intermediate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Inlägg

  • Det blir som det blir,  kulinariskt är sällan ordet men det behöver det inte vara heller. "Det är väl ingen matresa" som man brukar säga...
  • Kul! Du har upptäckt en fin hobby. När jag använder påfågelherl brukar jag ta typ tre stycken. Binder in dem och virar dem runt och längs med tråden några varv. Då håller det lite bättre. 
  • Johan Geisecke rådgivare för WHO sa nyss på nyheterna att han tror det fortfarande kommer att vara två, tre tuffa veckor att vänta sen kommer det att gå snabbt tillbaka i Sverige. Så om tre till fyra veckor kan läget vara mycket bättre. Då har vi nästan en månads "karantän" kvar till 1 juni. Kanske finns det en strimma hopp.....
  • Interested in byte mot Stinger GLX 12,6 in 8/9...??? Otherwhise: Price?? mvh Florian
  • Min första fluga som jag någonsin har gjort! Modellen är halvt Red Tag och halv improviserad. Jag kallar den för Blodmyggis. Den gick sönder lite, den såg faktiskt lite bättre ut innan jag pajade den både i aktern och vingen. Efter att jag blivit klar med flugan så jag lade boken Flugbindingsinstruktion av Allan Persson åt sidan och tittade lite på när Barry Ord Clarke binder flugor på youtube istället.   Sedan gjorde jag denna nedan helt improviserad! Modellen eller mönstret kallar jag för Fjäspyggan! Det är lite dun av Gräsand där i aktern, lite Påfågel-hearl runt kroppen, okänd fågelfjäder märkt "hona" som vingar och så liten fjäder från en tuppskalp längst fram. Både Gräsandsdunet och fågelfjädern är två stycken på vardera sida. Min andra fluga.      Jag har bara väldigt små korkar att binda på, är kroken för liten för min fluga? Det stod stl 14 eller 16 på påsen.   Edit edit Det blev en tredje fluga med annan krok som nästan går runt som en cirkel. Flugbinding är en riktigt rolig hobby!    
  • bilder tack o vart finns spöet 
  • Äter allt möjligt. (Varsågod Henka eller annan lustigkurre) Jag äter ju mat ute 3-5 dagar i veckan året om nästan. Inte alla veckor förstås, men de flesta. Mestadels en massa mackor med en massa ägg vintertid. Kanske rökt fläsk eller liknande till. Orkar inte kladda med eld och bensinkök som regel. Övriga årstider, vanlig mat, gör storkok och sparar i matlådor. Eld eller gasol och en vanlig teflonpanna med lock. När jag måste bära mycket och lång tid ute har jag ofta hemgjord torkad mat. Gör storkörning nån gång per år. Förpackar färdiga måltider och vaccar dom. Väger ingenting och det är mer kalorier, ffa mer proteiner än köpt frystorkat som innehåller näring lagom för en skolflicka. Frukostar består ute oftast av havregrynsgröt blandat med wheyprotein. Whey ger enormt med protein och långvarig energi sett till vikten. Gör torrmat utan kött i också, färdig och med rätt ingridienser för att koka en fisk i istället. Mycket smidigt och gott! Och mycket kalorier. Brukar slänga med torrkött också. Älg oftast. Jag jagar alltid vikt i packning och använder endast en teflonpanna med lock. Trangia. Suverän modell! Steker, kokar och gör kaffet i den. Behöver inget annat. Lättviktsgrejer i allt övrigt också. För mig som är träningsnörd och bär en rätt saftig kroppsvikt sett till kroppsfettnivån så är många kalorier och ffa många proteiner extra viktigt när jag ligger ute och jobbar. Man bränner så vanvettigt med energi och eftersom jag slitit så hårt för mina kilon så har jag optimerat näringsintaget för att kunna behålla dem även under rätt tärande förhållanden. 
  • Önskar köpa en laxrulle runt 1500 spänn. 
 • Ämnen

 • Images

×
×
 • Create New...