Jump to content

bratteus

Members
 • Content Count

  1,091
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

bratteus last won the day on June 27 2018

bratteus had the most liked content!

Community Reputation

130 Excellent

About bratteus

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ljungskile
 • Intressen
  Fiske Dykning Fridykning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bratteus@hotmail.com
 • Telefon
  0768933870

Recent Profile Visitors

5,471 profile views
 1. Helt nytt & Ofiskat, 1500 ink frakt. Riktpris 4000. Djup aktion med rappare topp som ger långa och raka kast, ett behagligt, skönt lättlastat spö med mycket kraft och känsla. Valhalla är ersättaren till LTS X1 som var Och är en mycket respekterad spöserie i både en & tvåhands. Spöet ser och känns identiskt. PM
 2. En bra fluglina ; kastar bra utan att vara instabil i luften skjuter & presenterar bra drar inte åt sig smuts, slits inte fort den flyter högt, släpper lätt från vattnet, spetsen sjunker inte och framförallt den korvar sig inte samt trasslar minimalt kolla trident flyfishing flyline shootout förresten!
 3. Min MPX är rak direkt ur kartong och utan såpa BOOM ; )
 4. Jag började spola av en helt ny HTX och den såg ut som en telefonsladd, lindade tillbaka och sålde direkt. Linminne upplever jag inte på Arctic Silver och SA. den är vanligare på GL & Cortland har jag märkt och då är linan korrekt uppspolad. vad tycker ni andra?
 5. Hej det är tycke och smak men SA är i en klass för sig efter många års användande tycker jag. Mastery ( finns i två färger, en Stealth och en Optic ) slät låter minst och funkar väldigt bra för mig. Har både 5 & 6 på min Radian 905 och det blir ett jävla bra drag med 6 om man har ett snabbare 5 spö. Jag kastar lätt ut 20 plus meter, säkert hela linan om man vill. Skönt med känslan av drag när man vill nå vaken en bit bort i sjön. Längre tafs till finare presentationer. man bör bli nöjd med denna som allroundlina. Arctic Silver är väldigt väldigt väldigt bra också, låg diameter, flyter högt, släpper lätt från vattnet, inget minne över huvudtaget men färgen är sådär på klass 5 den syns knappt.
 6. För mig är detta bästa kvaliteten och med lågt linminne. Arctic silver md är grym likaså SA MPX. Rio Perception är ok också.
 7. Lederhosen i Goretex ??
 8. GL 4 Cast har en fantastiskt bra allroundtapering för mig men den är lite för mjuk i kärna / coating och trasslar ihop sig lätt så egenskaper med lite mer styvhet i linan kanske hade löst det. En väldigt fin tapering och lina i övrigt som sagt.
 9. Wulff TT är jättebra på spöt för främst torrt även MPX enligt René Palmer som mer allroundlina. spöt har mer liv än Zenith 905 och känns inte metalliskt i sin feel. Känns som att det är ett bra och precist medeldistansspö med känsla och precision iaf med Wulff TT, kanske går att ladda bättre med en normaltaperad lina, jag gillar spöt mycket.
 10. ATH Gallatin 2 Hardy Zephrus Ultralite 905 Wulff TT
 11. John Geirach 1999 "Millions of trout have died of old age before i could catch them and there's not a damn thing i can do about that"
 12. Det mesta som är nyheter finns ju lätt begagnat till bra pris på EDGE och andra sidor. Utrustning har alltid varit en fascination för mig ända sen jag började dyka och drev dykcenter i början av 2000-t. Jag gillar att testa olika linor och spön. Efter många års materialhets har jag börjat landa i vad som passar ihop och för mig. Jag tror det blir lugnare härifrån och har precis gått igenom hela min fiskeutrustning och min numera lättvikts vandringsutrustning och är klar för en lååång tid framåt vilket känns skönt. Mer fokus på naturupplevelsen och fiskeupplevelsen framåt som det ska vara. Barnen växer ( 2 & 4 ) och behöver mer av mig och mer uppmärksamhet och kärlek.
 13. Jag har haft en stark känsla av att detta är nåt alldeles speciellt men vi får se. Fick tag på ett nästan nytt efter tips från vänliga spejare här på forumet. Efter samtal och recension på Youtube av René Palmer Flyfishingmasters kunde jag inte annat än slå till. Tillräckligt snabbt med mycket feel. Många lovordar spöt och jag var bara tvungen att köpa det och tror det blir en keeper. Jag gillade Zenith men det var för brutalt och metalliskt, ville nu ha ett mjukare snabbt komplement till mitt Radian 905. Inväntar lite linor, fick tag på en ny Sameo Taipan DT i färgen vit för som jag tycker syns bra. Ny Arctic silver MD på väg in igen samt Wulff TT Nyskick ,är säker på att flera kombos kommer bli grymma här. Vi hörs!
 14. Har ny köpt Zephrus Ultralite ich kommer testa Wulff TT , Arctic Silver MD, GL 4 Cast och SA MPX
×
×
 • Create New...