Jump to content

bratteus

Members
 • Content Count

  1,109
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

bratteus last won the day on June 27 2018

bratteus had the most liked content!

Community Reputation

131 Excellent

About bratteus

 • Rank
  Frontline Member
 • Birthday 11/20/1973

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ljungskile
 • Intressen
  Fiske Dykning Fridykning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bratteus@hotmail.com
 • Telefon
  0768933870

Recent Profile Visitors

5,631 profile views
 1. Sameo Taipan DT kändes mycket bra ! Det laddar spöt bra och man kan även kasta hyfsat långt.
 2. Har följt denna tråd och måste säga att det är pinsamt dåligt att en så överdrivet dyr rulle strular på detta sätt. Jag hade reklamerat skiten och hävdat fel i vara, man har tre år på sig enligt konsumentköplagen. Satsa på en Nautilus NV, eller Lamson med koniskt bromssystem och få delar eller Danielsson som är avtätad till 100 meter är mitt råd. Det är oförlåtligt att tex åka på en fiskeresa och ha en 4-5000 kr rulle som havererar. Man måste kika på en rulles mekaniska grundkonstruktion innan man bestämmer sig, det träcker inte med att den ser fräck ut på utsida även om det inte skadar med en snygg rulle.
 3. En grym smet som jag lärt mig av en UV jägare är öl mjöl salt peppar och lite vatten sen fritera i olja. Alternativt bara grilla penslad med olja
 4. Har inte upplevt detta på Arctic Silver eller SA MPX eller Snowbee Thistledown.
 5. Usch vilken pajkastartråd.
 6. Alltid kul när man hittar en lina som stämmer, glädjen är obeskrivlig. Mina favoriter är Arctic silver och MPX men även GL 4 cast om den inte hade trasslat så mycket.
 7. Sjöfiske känns som längre kast och jag kör 905 Radian & Zenith och klarar de absolut längsta kasten med pondus både med en MPX 5a ( & 6a vilket lugnar ner spöna.) Tror mycket på Zephrus då det är ett lite mjukare Zenith. man kommer över dom för 4-4500. Har även ett Zephrus UL som jag endast hunnit provkasta och det är skönt och ganska allround i serien.
 8. En bra fluglina ; kastar bra utan att vara instabil i luften skjuter & presenterar bra drar inte åt sig smuts, slits inte fort den flyter högt, släpper lätt från vattnet, spetsen sjunker inte och framförallt den korvar sig inte samt trasslar minimalt kolla trident flyfishing flyline shootout förresten!
 9. Min MPX är rak direkt ur kartong och utan såpa BOOM ; )
 10. Jag började spola av en helt ny HTX och den såg ut som en telefonsladd, lindade tillbaka och sålde direkt. Linminne upplever jag inte på Arctic Silver och SA. den är vanligare på GL & Cortland har jag märkt och då är linan korrekt uppspolad. vad tycker ni andra?
 11. Hej det är tycke och smak men SA är i en klass för sig efter många års användande tycker jag. Mastery ( finns i två färger, en Stealth och en Optic ) slät låter minst och funkar väldigt bra för mig. Har både 5 & 6 på min Radian 905 och det blir ett jävla bra drag med 6 om man har ett snabbare 5 spö. Jag kastar lätt ut 20 plus meter, säkert hela linan om man vill. Skönt med känslan av drag när man vill nå vaken en bit bort i sjön. Längre tafs till finare presentationer. man bör bli nöjd med denna som allroundlina. Arctic Silver är väldigt väldigt väldigt bra också, låg diameter, flyter högt, släpper lätt från vattnet, inget minne över huvudtaget men färgen är sådär på klass 5 den syns knappt.
 12. För mig är detta bästa kvaliteten och med lågt linminne. Arctic silver md är grym likaså SA MPX. Rio Perception är ok också.
 13. GL 4 Cast har en fantastiskt bra allroundtapering för mig men den är lite för mjuk i kärna / coating och trasslar ihop sig lätt så egenskaper med lite mer styvhet i linan kanske hade löst det. En väldigt fin tapering och lina i övrigt som sagt.
 14. Wulff TT är bra på spöt för främst torrt även MPX enligt René Palmer som mer allroundlina. spöt har mer liv än Zenith 905 och känns inte metalliskt i sin feel. Känns som att det är ett bra och precist medeldistansspö med känsla och precision iaf med Wulff TT, kanske går det att ladda ännu bättre med en normaltaperad lina, jag gillar spöt mycket.
 15. ATH Gallatin 2 Hardy Zephrus Ultralite 905 Wulff TT
×
×
 • Create New...