Jump to content

bratteus

Members
 • Posts

  1,487
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

bratteus last won the day on September 4 2020

bratteus had the most liked content!

About bratteus

 • Birthday 11/20/1973

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Ljungskile
 • Intressen
  Fiske Dykning Fridykning

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  bratteus@outlook.com
 • Telefon
  0728897441

Recent Profile Visitors

7,459 profile views

bratteus's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

208

Reputation

 1. bratteus

  Scott CENTRIC

  Uppföljaren till Radian är snart här!
 2. Jag läste att den även kallas musselmasken så det är en hint i rätt riktning, jag var också nyfiken på din fråga. Med vänlig hälsning, Bratteus.
 3. Kan nog ärligt säga att många linor blir torra och gör motstånd i ringarna. Tycker SA över lag håller bra klass med sin AST eller AST plus som utsöndrar smörjmedel allt eftersom linan slits nder hela dess livslängd. Cortlands HTX verkar också bra likaså Airflo som är gjorda av poluretan men kanske inte har några wow taperingar.
 4. Jag har hört samma sak, har haft 905 UL och det är skönt, går att kasta långt med men det har inte så bra tracking och pricksäkerhet som tex Radian och Zenith.
 5. Med mer eller mindre kontrast. Dvs vit lina på dagen bättre än en svart eller mörkgrön etc.
 6. Är mjukare bättre för dig vid torrflugefiske anser du? Finare som i tunnare eller som i mer exklusiv kvalitet?
 7. Hej vad använder ni för tippetmaterial som ni är nöjda med och varför är det bra? jag har använt Rio och Stroft GTM funderar på att köra Stroft vidare men det kanske finns annat bättre?
 8. Hi Lo stämmer det att du gillar Cortland 444SL ?
 9. Hmm det har hänt mycket på 40 år, arctic silver / sunray kör med MD linor, Snowbee kör med MD linor och grymt slät coating ner på nanonivå ( syns i microskop tydligt ) rimligen bör de absorbera mindre vatten och skära vinden bättre vilket de också gör, man kan manipulera skiftningar i taperingar på centimetern numera i produktion dessutom finns även Linor i PU som är väldigt slitstarkt. Det finns mer avsncerade taperingar att välja på liksom stumma kärnor vilket jag föredrar, ökar känslan och kontakt med fisken. Det har hänt en hel del. 6 procents stretch mot upp till 30 är väldigt mycket. Vem vill kroka en fisk på gummibandslina? Vissa Linor flyter högre vilket bidrar till att linan släpper vattnet lättare med mindre spray osv...
 10. Jag har hunnit prova ett 50 tal linor under mina 9 år som flugfiskare med lika många fjällenresor så lite koll har jag Det är ju så på framtunga linor med kortare klump att dom slår över flugor bättre men det plaskar också mer om man inte har en rätt dimensionerad tafs som bromsar, jag tycker TB hade mått väldigt bra av en längre framtapering. Kolla tex GL 4 Casts tapering, enligt mig är den i absolut världsklass för allroundfiske efter ädelfisk på kort och långt håll. Harmoniska överrullningar, man kan hålla mycket lina i luften, den plaskar inte, mycket bra loopstabilitet och presentation men med bra drag i. Nedsidan är att den åtminstone var ganska mjuk och kunde trassla lite. Har beställt en helt ny och hoppas jag vill behålla länge! Det mina vänner är en fulländad tapering i harmoni enligt mig.
 11. Det är säkert något som lugnar ner linan helt klart tjockare butt och längre tafs absolut men tråkigt att behöva mickla.
 12. En hel klass tyngre och ganska kort framtapering. Linan skjuter väldigt bra, slät hård coating som behåller glidet. Man får sträcka linan mellan varven.
×
×
 • Create New...