Jump to content

M.Thors

Members
 • Content Count

  1,180
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

M.Thors last won the day on September 6 2018

M.Thors had the most liked content!

Community Reputation

239 Excellent

About M.Thors

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Recent Profile Visitors

4,184 profile views
 1. Ett par enbart provade Maui Jim Lighthouse. Köpte dessa och en något mer pilotformad modell för några år sen men piloten har blivit favoriten så dessa är fortfarande oanvända. Väldigt lätta och behagliga att ha på sig. Glasfärgen heter Neutral grey och jag har även uppskattat mitt andra par (med samma glas) vid bilkörning på klara dagar. Kompletta med fodral och förpackning enligt bild. Pris 900:- kan skickas spårbart/försäkrat för 63:- inom Sverige. Oakley Flak 2.0 en present som tyvärr är lite i sportigaste laget för undertecknad. Dessa har heller inte kommit till användning och är alltså i nuäyskick. Brun båge och brunt glas. Pris 700:- och kan fraktas enligt ovan.
 2. Trout LT är ju en slags triangeltaperad lina så varför inte ta en titt på orginalet Wulff TT? Klumpen är kortare också vad jag minns. Själv tycker jag Trout LT blir för lätt på kortdistans och för tung på långa kast men finner TT mer ”balanserad”. Med det sagt har jag sett folk som kastat superfint med LT:n.
 3. Har du köpt den av en bra handlare skall det väl inte vara några problem att ta med den och jämföra mot en annan lina ur samma serie. Kanske har du fått ett måndagsexemplar? Själv trodde jag bara det var kärnan som skiljde de två Rio-varianterna åt... Lycka till hursomhelst!
 4. M.Thors

  Djup torrflugepinne

  Finns många prisvärda, snygga, välbyggda och inte minst väldigt trevliga klassiska grafitspön att hitta begagnat. För att nämna några: Winston: WT/IM6, LT5, DL4 Scott: G och G2 Sage: LL, SP, SPL, SLT, ZXL Thomas & Thomas: Paradigm och LPS Powell: Scandinavia/Signature Series, Light Touch Loop: Yellowline Orvis har också en del i samma stil men jag är osäker på vad de heter.
 5. Är det bara jag som tycker olika medel funkar olika bra på olika flugor? Exempelvis funkar något trögt kletigt fett från Guideline bra på mina Nalle Puh medan Dry Dip är kanon på André Bruns Vulgata. Det motsatta är ingen hit alls. Men annars när det gäller torrpulver tycker jag Tiemcos och Sameos (vilka är de enda jag provat) varit likvärdiga.
 6. Custombyggda spön brukar ofta vara lite mindre intressanta på begagnatmarknaden. De keramiska ringarna gör nog inte heller så mycket för värdet (utan tvärtom). Jag tror du kan vara nöjd om nån köper’t för en tusenlapp. Med det sagt är det säkert ett jättefint fiskespö, de gamla spöna från Sage, Scott, Winston mfl står sig väl så bra gentemot dagens modeller.
 7. Är inte bägge gjorda av just Cortland...? Den ena en rättklassad lina med lång klump och den andra en tung (för sin klassning) lina med mellanlång klump. Vad gjorde att du funderade just över de här två något olika linorna? Utveckla gärna om din typ av fiske så får du säkert bra råd här. Med det sagt så är det sällan fel med en någorlunda rättklassad lina med normallång (runt 10 m) klump. En lina som är bra till mycket. Exempel kan vara Cortland 444, Vision Vibe 100, SA ART med flera. Vet man inte närmare med sig att man gillar långa eller korta klumpar är det en bra utgångspunkt och kanske även det som är mest allround.
 8. Samma här, en morgontur i blåsten. Ett par fiskar runt 30-35 i bästa kondition och en runt 50 tappad. Nu är första april-folket borta från kusten.
 9. Inte för att jag känner till nåt av spöna med här fanns niofots femman till vad jag tror är en ok peng: https://www.go-fishing.dk/produkt/hardy-spin-og-fluestaenger-50/
 10. @Magnus P Gott! Jag är så väldigt glad i den tvådelade femman att jag blir nyfiken på resten också (även om jag hittat en sexa jag trivs bra med i Greyline 696). Tycker jag känner igen mitt SP 590 i det du beskriver, en väldigt väl avvägd balans som fixar det mesta med bravur.
 11. Tack Steen! Har du länk till nån bra sådan? Har försökt googla mig fram utan större framgång...
 12. @Magnus P hur är den där tredelade SP-sexan?
 13. Tack för er hjälp, det blir att lacka! Tror ni den här varianten kan funka? https://www.hilevel.se/marken/roddancer/roddancer-spo-lack-1oz.html
 14. Min kompis favoritspö (Sage SP 590-2) börjar bli utslitet i själva holken. Toppdelen sitter alltså inget vidare längre även. Det är till den graden att jag inte tror lite grafitoline eller vax räcker. Spontant tänker jag att det borde gå att få upp diametern något på handelen med någon lack eller dylikt. Vad säger ni som fixat något liknande tidigare?
×
×
 • Create New...