Jump to content

M.Thors

Members
 • Content Count

  1,206
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

M.Thors last won the day on September 6 2018

M.Thors had the most liked content!

Community Reputation

243 Excellent

About M.Thors

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Recent Profile Visitors

4,299 profile views
 1. Tredelade går bort eller?
 2. Får du bara till att rullen sitter bra i rullfästet (vilket du bör kunna justera iochmed att du bygger själv) är det väl inget som hindrar att du gör på liknande sätt som Christians spö. Jag har ett gammalt Scott G i #6 med den lösningen. Sen håller jag med Bigsalmon att jag personligen gärna har en butt på spön i den klassen men det är en smaksak.
 3. Känner igen det där med billig håv som blivit en favorit. Min är inköpt för säkert 10 år sen på nån ”polarvargen-utförsäljning” i Strömsund och har bra proportioner och ett lagom djupt knutlöst nät.
 4. Har ett par äldre niofots tvådelade custombyggda Sage-spön som tyvärr saknar tub och socka. Finns det nån som har sånt till övers är jag intresserad. Gärna i krokarna kring Göteborg och helst Sage-märken men öppen för annat med.
 5. Kul med bra grejer! 👍 Har för mig att jag läste gott om det i nån tidning där de testade flera färdiga kit också. Idag är de billiga grejerna såpass bra att man lägger mycket pengar på att få det där lilla extra (om man köper ”premium”).
 6. Tycker också Foot Tractor från Patagonia känns bredare än de flesta.
 7. Du är välkommen att höra av dig Gött med den bästa månaden kvar! Vi kan ju tillochmed ses på nån inte allt för hemlig kustplats.
 8. Förresten, vi bor ju i samma stad, vill du komma över och kika på en F3W 4seven så är det fritt fram
 9. Osäker på Rion men Coastal ”bygger” rätt mycket på rullen och om du inte vill kapa bort X antal meter av den i bakkant så skulle jag hellre ha den stora rullen. F3W 4seven är i mitt tycke en perfekt rulle för de utrustningar kring #6 jag prövat den på, både vad gäller linkapacitet, vikt och estetiskt. Är du rädd att utrustningen skulle bli ”baktung” med den? Jag tycker det är vanligare idag med ”framtunga” utrustningar som trots en lägre totalvikt inte blir skönare att fiska, tvärtom. I all välmening / Mikael
 10. Jag tyckte Fishline verkar ha ett prisvärt och bra upplägg med materialset till olika mönster: https://fishline.se/c/flugbindning/fishline-fly-tying-box/#clicked_product=20665 Kommer du binda mycket hackelflugor kan det vara värt att köpa en lite bättre (dyrare) halv nacke eller så. Lycka till!
 11. Jag kastar gärna en relativt normalviktig femmans lina (Snowbee XS neutral Density) på kusten och tror mig hittat hem med ett Sage Xi3 589-4. Skulle jag hitta ett begagnat finns risken att jag skulle skaffa ett i reserv, såpass bra tycker jag om det. Lite kortare än önskade nio fot men bara trevligt i mitt tycke. Såpass följsamt, ”rättklassat” och djupt att jag har svårt att tro att det är en del av saltvattensserien. Mysigare och mer karaktärsfullt än uppföljaren Salt i samma klass (eller är det bara jag som är inkörd på det?). Har även testat ett Solar från T&T som var ännu styvare. Har du vägarna förbi Gbg eller om vi möts vid kusten är det fritt fram att testa. Brukar vara det bästa. Har även en riktig raritet i RPLXi 590-3 som jag inte kommit mig för att testa än. För en lite tyngre lina (vanlig sexa) får det lite biffigare Greyline 696 göra jobbet.
 12. Scott tvåhands för en rimlig peng: https://www.skittfiske.se/scott/136080/scott-l2h-series-11-6--hash-8-4-delat
 13. Väst (i mesh från patagucci) Skönt att kunna anpassa klädseln under västen och ha grejerna tillgängliga. Bland annat håv + håvmagnet i d-ring på västens nacke. Gott att alltid veta att om jag har västen med mig finns det med klippare, flytmedel, tafsmaterial med mera.
 14. Har en Loop tafsdispenser till övers du kan få för 170:- inkl frakt.
 15. Trout LT är ju en slags triangeltaperad lina så varför inte ta en titt på orginalet Wulff TT? Klumpen är kortare också vad jag minns. Själv tycker jag Trout LT blir för lätt på kortdistans och för tung på långa kast men finner TT mer ”balanserad”. Med det sagt har jag sett folk som kastat superfint med LT:n.
×
×
 • Create New...