Jump to content

M.Thors

Members
 • Content Count

  1,402
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

M.Thors last won the day on January 14

M.Thors had the most liked content!

Community Reputation

340 Excellent

About M.Thors

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Recent Profile Visitors

5,288 profile views
 1. Alla gamla fabriksbyggda (light touch, signature series samt scandinavia) jag sett har haft ett karakteristiskt rullfäste i stil med det på spöt jag länkar till. Därtill ganska ”bulliga” lackningar på lindningarna. https://thereelmarket.com/products/powell-dry-fly-df80-1-fly-fishing-rod-8-4-5wt-w-tube-and-sock?variant=12321682194479
 2. Sannolikt inte, Powell’s såg annorlunda ut.
 3. Jag lär ångra mig men har en ny sexa 🙂 Hursomhelst, ett Loop Greyline 696-3 inkl extratopp. Tredelat #6 i längden 9’ 6”. Handtag/rullfästet är utbytt av ett än mer högkvalitativt sådant av en forummedlem visade det sig Skicket är fint och utan något att oroa sig för. Levereras med spösocka, tub saknas dock. Pris 1900:- Finns i Göteborg. Kan fraktas spårbart och försäkrat för 200:-
 4. Här är det väl ungefär lika delar hackel, polychenille och cdc. Icke desto mindre en fantastisk, snygg och hållbar fiskefluga. Cred till André Brun för den!
 5. Om ni kikar på bilden längre upp i tråden på mina Vapor-kängor så ser ni hur det är tänkt att cleats ska sitta. Lite inbäddade i sulans mönster eller vad man ska säga. Kan tänka mig att det såklart går att skruva på dem vart som helst under en vadarkänga men sitter de mer exponerade ökar väl risken att de åker av.
 6. Jag förstår inte heller varför fler inte erbjuder aluminium-cleats. Marginalen på metallbitarna borde ju vara fördelaktig och med lite tur/otur får de sälja nån avtrampad lina (enda nackdelen jag stött på).
 7. Precis, den lätta modellen Simms har nu är av nån för mig outgrundlig anledning utrustad med en sula som inte är kompatibel med deras egna cleats (bara vanliga små dubbar passar på den). Synd för jag tar hellre en skön lättviktskänga som håller 3-4 år än en tung som klarar några år till.
 8. Det är nog detta som gör att jag fastnat för Simms cleats. Det blir nästan samma känsla för underlaget som med en vanlig sula men med ”bettet” från aluminiumet
 9. Har en tvådelad 389:a som bara skräpar, duger den? 😉
 10. Eller behöver du en bit tunnare kolfiberklinga att sätta inuti den tjockare glasfiberklingan för att kunna montera rullfästet?
 11. Samma som ovan, har bra erfarenheter av att beställa flugor därifrån men har inte testat spöna. Har dock förstått det som att de är noga på att göra spön som passar bra med rättklassade linor så tänk på det när du sen kikar på linor Många linor av andra fabrikat är lite tyngre än aftm-klassningen.
 12. Det ligger uppe på FB nu, närmare bestämt i gruppen Havsöringsfiske på Skånekusten. Är det nån som hört av sig?
 13. Hej David! är det ok att dela ditt inlägg på Facebook? Tror det är lite fler spinnfiskare där /Mikael
 14. Så gärna så För egen del har funderingarna gått kring något inte fullt lika specialiserat (så kan jag låtsas att båten även är för familjens skull) men det hade absolut varit kul att läsa om ditt båtprojekt. Kanske finns det detaljer/lösningar man kan applicera på andra båtar? Själv lockas jag dels av tanken att kunna upptäcka en massa nya platser men också att kunna prova många ställen på samma fisketur. Till fots kan jag uppleva att det ibland blir att jag väljer fel plats och då får ”stå mitt kast”. Bättre då att bara swisha vidare i jakt på bättre förhållanden
 15. Attans! Nu blev jag också sugen på båt 😎
×
×
 • Create New...