Jump to content

M.Thors

Members
 • Content Count

  1,167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

M.Thors last won the day on September 6 2018

M.Thors had the most liked content!

Community Reputation

229 Excellent

About M.Thors

 • Rank
  Frontline Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Recent Profile Visitors

4,094 profile views
 1. Tack för er hjälp, det blir att lacka! Tror ni den här varianten kan funka? https://www.hilevel.se/marken/roddancer/roddancer-spo-lack-1oz.html
 2. Min kompis favoritspö (Sage SP 590-2) börjar bli utslitet i själva holken. Toppdelen sitter alltså inget vidare längre även. Det är till den graden att jag inte tror lite grafitoline eller vax räcker. Spontant tänker jag att det borde gå att få upp diametern något på handelen med någon lack eller dylikt. Vad säger ni som fixat något liknande tidigare?
 3. Den gamla Rio Selective Trout är den bästa jag hittat i det avseendet.
 4. Har de klarat fall på klipporna är det bara att gratulera Med det sagt har jag väl också några spön av ”premium” sort där just rostiga fötter till ringarna känns mindre kul även om det inte orsakat något problem under fisket eller krävt ett byte än. Ett dåligt limmat rullfäste på ett Winston har jag också råkat ut för, snopet när rullen började snurra runt spöt 😂 Tror nog faktiskt att mitt Loop Greyline 696 är det som klarat saltet bäst.
 5. Ser inte att någon tagit upp Älvräddarnas nya initiativ #slutsnackat här ännu. Verkar riktigt vettigt! https://alvraddarna.se/slutsnackat/ Någon mer som gått med?
 6. Det mest revolutionerande jag sett sedan shadow casting!
 7. Med tanke på datumet är det kanske läge att damma av den här mastodont-tråden? Kom ihåg att den måste instuderas från början inför varje premiär För att spekulera lite så verkar det tas en del flotta öringar i Danmark. Frågan är om det är där de huserar för stunden eller om vi går mot den bästa premiären på länge? Man slipper kasta mellan isflak iaf
 8. Det är alltid något av ett lotteri om huruvida paret du köper är ett bättre eller sämre exemplar (oavsett märke). Kan vara värt att inte bara tänka pris utan också ta i beaktande hur pass bra handlaren är att ha å göra med. Är du väldigt beroende av vadarna, tänk långt bort från vägarna, kan det kanske vara värt att skjuta till en extra slant. Tänk även på att köpa ett par med bra passform där du kan exempelvis sätta dig på huk utan att stressa sömmarna. Vad du ska ha för kängor/sula är beroende på hur/var du tänkt använda dem. Berätta gärna mer om ditt fiske så kan du säkert få flera bra råd.
 9. M.Thors

  En undran.

  Ja, så tänkte jag med! Men det kanske är svårt att avgöra på en halvtaskig bild om de kan vara gjorda av dig?
 10. M.Thors

  En undran.

  Här är nåt som hängde med en flugask jag köpte... är’e original? En ser lite mer grovhuggen ut.
 11. M.Thors

  fluglina

  Förmåga att vända över stora flugor innebär för mig nåt med inte alltför lång/försiktig fronttapering. Har du en lina sedan tidigare som du ändå tänkt kassera kan du pröva att korta ned den i fronten och se hur det påverkar kasten. Tänk också på tafsens uppbyggnad, oavsett lina blir det svårt att vända över en biffig streamer med en för lång och tunn tafs. Annars, för att kunna ge nåt konkret tips, vad brukar du trivas med för klumplängder? Och är det en utpräglad lina för stora flugor du söker eller en allround (som klarar stora flugor hyfsat)?
 12. M.Thors

  Trender?

  Tvådelat kommer tillbaka med produkttexten: ”For the angler who lives close to the water he/she fishes and wants an uncomprimising rod action for the ultimate feel”
 13. Nog för att prislappen mer liknar något engelskt randsytt men mest avskräckande tycker jag vikten 2460 gram ser ut att vara. Dvs om det gäller EN sko i normalstorlek. Borde också bli ännu mer i vått tillstånd. Samtidigt är det kanske priset man betalar för hållbarheten? Hade jag köpt kängor idag hade jag kikat på Simms Flyweight istället. Hellre att köpa ett par kängor för 2500:- som man trivs i och få ut (uppskattningsvis) fem säsonger av dem än att köpa för 6000:- och sannolikt tycka de väger för mycket och behöva släpa sig runt i dem under tio säsonger. Sen är väl frågan hur service typ sulbyte går till, det är ju lite kämpigt att skicka till US med tullar etc. Ironiskt nog upplever jag det som att Patagonia var tidigt ute med lättare kängor varpå Simms kontrade med Vapor-modellen som jag är ypperligt nöjd med.
 14. I all välmening, handlar inte kallvattensfisket till stor del om att täcka vatten tills man hittar fisk (vilket mest effektivt låter sig göras med lite snabbare intagning)? Senare, längre fram på säsongen, kan jag till viss del tänka mig att stanna på en viss plats för att invänta stim med jagande havsöring (eller makrill). Med det sagt har jag tillfällen där jag gärna fiskar djupare/långsammare: Fridrift i strömsatta sund. I en hamn tidigt på våren där stimmen brukar gå lite djupare. Allmänt när man får följen eller bara känslan av att ”här finns det fisk” men inte lyckas få någon att hugga med snabb hemtagning. Testar såklart detta innan exempelvis flugbyte
 15. SA gpx hoover är den mest långsamtsjunkande jag prövat.
×
×
 • Create New...