Jump to content

M.Thors

Members
 • Posts

  1,465
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

M.Thors last won the day on June 19 2021

M.Thors had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Recent Profile Visitors

5,798 profile views

M.Thors's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

364

Reputation

 1. M.Thors

  Powell

  Såg nu på bild att nåt hänt med krokhållaren på ena spöt. En sån grej är värd att nämnda om du säljer tänker jag och kanske drar ned priset lite.
 2. M.Thors

  Powell

  Superfina fiskespön med byggkvalitet och komponenter sällan skådade idag. 👍 Spön som dessa BORDE i mitt tycke kosta mellan 3-4 tusen styck kompletta med tub och socka i fint skick men jag tror dessvärre man får nöja sig med hälften, dvs 1500-2000 kr styck. Jag vet inte om det är faktumet att de är tvådelade eller tron på att utvecklingen gjort att spöna är så mycket bättre idag som gör att de inte säljs för mer. Jag har dock ingen koll på om de går för större summor på eBay (till USA eller Japan) så kolla gärna upp det om du är beredd att sälja där. Hoppas du får till en bra försäljning och att de hittar en glad ny ägare, om du tänkte sälja dem vill säga.
 3. Mehamn uppe i Nordnorge lockar tack vare dess mångsidighet. Mest känt är ju havsfisket. Men jag tycker det verkar fränt att kunna pröva på havsfisket och samtidigt ha fiske efter lax i älvmynningen och öring/röding i fjällsjöarna i närheten (om man blir trött i kroppen av att bända hälleflundra). Nån kanske varit där?
 4. Fiskar själv mest med mitt Sage XP 490 och Xi3 589, förvisso inte Skåne men Bohuskusten. Greyline 696 eller Loop AEG 696 är också trevliga spön. Själv tycker jag mest linklassen på kusten är en fråga om vad du ska kasta för flugor (inte så mycket vind eller kastlängd). Stora/tunga flugor är helt enkelt inget kul på en fyrans eller femmans lina, även med kortad tafs. Fiskar du gärna med Pattegrisen, Jiggy och Borstmaskar blir det helt enkelt mycket trevligare och mindre slängigt med den extra vikten i en tyngre lina. Kan du klara dig med oförtyngda (eller lätt förtyngda) relativt slimmade flugor i strl 6 och mindre ser jag inte varför en femma med mediumaktion inte skulle kunna göra jobbet. Tänk också på vilka bindmaterial som blir tunga i vått tillstånd. Syntet är ofta bra ut den aspekten. Själv tänkte jag dock testa lite kommande säsong med en sjua då jag ska köra en Tobis-fluga och en mindre räkimitation som upphängare, något som blir mindre roligt att kasta med en lätt lina.
 5. Varsågod att handla så mycket du vill där
 6. Det beror ju antagligen på materialet som använts men precis som Mats nedan skriver har de inte bra grejer. Alla furled leaders jag använt har varit motsatsen till det du beskriver. Stumma och väldigt följsamma. Se om du kan hitta nån i bättre kvalitet från annan tillverkare om du vill ge det en chans till.
 7. Ni som bygger spön- var det inte billigt med Struble-rullfästen för dryga hundringen? https://www.taimen.com/sv/se/category/rea/295/none/48
 8. Har du inte testat nån furled leader än så rekommenderar jag det starkt. Där är tafsen helt minnesfri och mjuk men lyckas ändå sträcka ut en tillräckligt lång spets och normala flugor. Jag trivs jättebra med det till allt lättare fiske. Till havsöring på kusten där jag kör taperad nylontafs tycker jag Flugor.se har en riktigt bra sådan.
 9. Jo, såhär års (och fram tills det blir lite varmare) tror jag östsidan av Langeland med strömmar och lite sötare vatten är kanon. Jag var där nån vecka i mars men fick tyvärr bara fiskat västsidan (resultatlöst) av Langeland och sen fick jag feber. Æbelø tror jag briljerar just på hösten. Jädrar va sugen man är nu…
 10. Tåsinge i oktober låter ju hur bra som helst Gillar läget skarpt, man har möjlighet att fiska i flera vindriktningar på själva Tåsinge, åka över till Langeland och nära till öst-och sydkusten. Ni var inte nåt på Æbelø? Den har jag kvar att besöka
 11. En vän kör med DF på kusten utan problem. Det som kan behöva bytas emellanåt är kullagren men det är ju ingen stor eller kostsam grej. Skölj av den efter varje användning så är mycket vunnet.
 12. 99% på att det är en Dryfly.
 13. Vilken tid var ni där och vart på ön körde ni mest? Har själv mest varit där i mars (innan hemmapremiären) men även på en helt magisk höstvecka i september. Nu har jag inte varit där på säkert 3-4 år. Längtar dit!
 14. Har också fått hem nåt sånt flera månader i efterhand (fast för många år sen). Minns jag det rätt var bomavgiften motsvarande en kopp kaffe och administrationsavgiften som en trerätters middag… Sen dess har jag nån manick i rutan som gör att bom- och broavgifter (till DK) dras på kortet. God jul och hoppas inte fakturan var allt för eländig.
 15. Jag har kört mina i torkrum efter impregnering då det stod att impregneringen skulle ha värme. Inga konstigheter där. Skorna vet jag inte om de klarar 60-70 grader men nån annan har säkert provat.
×
×
 • Create New...