Jump to content

M.Thors

Members
 • Content Count

  1,279
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

M.Thors last won the day on February 17

M.Thors had the most liked content!

Community Reputation

292 Excellent

About M.Thors

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Recent Profile Visitors

4,674 profile views
 1. Låter toppen! Det är ju ofta de där bra kompromisserna som vinner i slutändan (för min del iaf). Just brist på linminne är en av de egenskaper jag tyckte var bäst med AirCel. Men å andra sidan har ju mycket (lin)plast flutit under broarna sen dess, men bra att de verkar behållit den egenskapen.
 2. Ja, det är riktigt kul med hugg i ytan Plus att du sannolikt upptäcker följare/missade hugg enklare och på så vis fiskar mer koncentrerat. För egen del upplever jag att det finns en sweetspot vad gäller ytan där det varken är bra med för stilla eller för vågigt. Små jämna vågrörelser tycker jag brukar vara optimalt. Vet dock inte hur det fiskar såhär tidigt på säsongen, men kan man få fisk uppe i ytan när man lyfter för nytt kast så borde en ytskrapare gå lika bra
 3. M.Thors

  LOOP MODEL DRYFLY

  Tänker du på samma rulle som Danielsson gör idag men med Loop-logga och lite annat utförande? Kan ha en till övers iaf
 4. Jag är beredd att lägga en större slant om jag ska långt bort där vadarna inte får fallera. Tänk Kola- eller Grönland eller upp till fjälls. Fiskar man mest hemmaturer och kan köpa av en bra lokal handlare ser inte jag några konstigheter med att köpa billigare (som ändå sitter bra) och vid behov reklamera. Vision har väl gott renommé i mellanklassen? Alla vadare går sönder förr eller senare.
 5. @hö&gös Nattliga turer med Barbara, det låter det! När det gäller skumflugor finns lite läsning här: https://www.go-fishing.dk/havoerred-og-skumfluer/ Funkar bra även mitt på dagen! Har själv inte prövat Kapok men det är ju inga små skira alster så jag tror du kan göra en strimma foam och linda den fram över krokskaftet.
 6. Nu blev det nåt fel. Lamson? Nä, tråden handlade om Danielsson. Håll dig till topic! Skämt åsido, hoppas du hittar en rulle du blir nöjd med L5W 4sevenW är med i matchen fortfarande eller?
 7. Har inte provat själv men kanske ”Pinklax” kan va nåt? https://lesscarbs.se/lchf-lunch-och-middag/pinklax-med-stekt-gronkal-och-varfor-du-ska-undvika-odlad-lax/ https://www.google.se/amp/s/www.halsasomlivsstil.com/ska-jag-kopa-vildfangad-ekologisk-eller-konventionellt-odlad-lax/amp/
 8. Gillar man en lätt känsla är Maui Jim’s tunna bågar svårslagna. Har två par (olika färg på glasen) som jag är mycketnöjd med. Sen ett hedersomnämnande till ljusgula glas generellt. Jag fiskar ofta ganska mulna dagar, gryning och skymning. Då är det inte dumt med dessa.
 9. För övrigt hörde jag idag att öl & whiskymässan är inställd pga Corona 🤔
 10. Håller med om fluo-materialens förträfflighet, åtminstone som ett inslag på betet/flugan Om man tar en fluga som pattegrisen beror antagligen mycket av dess framgång på just dubbingen i fl Shell pink. Brenda på Rainbow Dub som också lyser upp under lampan, polar Magnus på fluorescerande fronthackel osv. Här är en av Claus artiklar på ämnet, tror han gör en särskiljning av uv- och fluo: https://www.go-fishing.dk/uv-fluoserende-farver-og-kystoerreder/ Och såklart hoppas vi på många och extra välmatade öringar 1 april 👍
 11. Köper gärna chernobyl-myrorna
 12. Sånt där är ju riktigt gott (och sannolikt nyttigt också). Hur går du tillväga?
 13. Väst, Crampons och iläggssulor kvar
 14. Kul med en bra lina till ett bra pris! Minns bara den gamla vanliga Air Cel som antagligen var min första bättre lina för 15-20 år sen.
×
×
 • Create New...