Jump to content

M.Thors

Members
 • Posts

  1,443
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

M.Thors last won the day on June 19

M.Thors had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  mikael_thorsen@hotmail.com
 • Telefon
  0768009880

Recent Profile Visitors

5,677 profile views

M.Thors's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

356

Reputation

 1. Fint spö! En klumplängd kring 10 m brukar anses som allround.
 2. Stroft GTM är du bekant med eller?
 3. Kan inte gotlandsfisket men man brukar generellt sett klara sig bra med tre flugor: En fiskimitation (såsom petit tobis) https://m.youtube.com/watch?v=XVBwq3H7UXU En räka (själv kör jag en enkel enligt bilden) En märla (exempelvis kopperbassen) Skitfiske på pallkanterna Vadarstav verkar vara en bra idé.
 4. Den blir säkert en kanonmåltid! Det är på våren man kan få tunna långa fiskar som i mitt och mångas tycke bör få äta upp sig istället för att bli middag. Sen får öringen ofta färg från omgivningen vilket gör att de kan få en guldigare/mörkare färg på vissa ställen längs med kusten.
 5. Alright! Då är de antagligen lite olika, fast och medium alltså. Eller olika mellan spön. Mitt känns hursomhelst lite ”baktungt” med de flesta rullar jag prövat på. Inte så konstigt kanske med tanke på handtaget (som väger relativt mycket).
 6. Jag har ett med den snabba aktionen (fast) och tyckte för ovanlighetens skull att det kändes rätt med så lätt rulle som möjligt. En tyngre gjorde det obalanserat. En loop graphite kan vara ett bra budgetalternativ.
 7. Vet inte vad Costa brukar kosta men 30% låter ju inte så pjåkigt? https://www.skittfiske.se/costa-del-mar?utm_content=costa_topp&utm_source=Skitt+Fiske+postlista+Sverige&utm_campaign=0480969a55-210608_tufte_real_ukens_swe&utm_medium=email&utm_term=0_0c6ad5d15a-0480969a55-22493209&mc_cid=0480969a55&mc_eid=3c7804e5ed
 8. Du behöver inte lägga några 7000 kr för att få ett skönt spö att underhandskasta med Men visst är det kul med bra grejer! Min favorit för den typen av kast är ett gammalt Scott G för under 2000 kr begagnat. Ska jag försöka beskriva aktionen så är toppen lite kraftigare och spöt böjer sig mest lite längre ned i klingan. Med det sagt är det inte säkert att du tycker bäst om en sådan typ av aktion för ändamålet. Lycka till med letandet hursomhelst
 9. Ja så var det förr, spöna var ofta klassade för DT (den lägre siffran) och WF (den högre). Ska du ha en modern WF-lina från exempelvis Guideline på spöt tror jag dock att du gör helt rätt i att gå på en lättare klass än 8. Linorna har blivit tyngre överlag. En sjuans lina på 16 gram låter vettigt som utgångspunkt utan att veta mer om spöt. Vad är det för spö förresten? Är det inget premiumspö från tiden skulle jag nästan rekommendera att kika på nytt spö också. Det finns bra grejer för tusenlappen idag.
 10. Säger som @Bigsalmon att försök få hjälp med tekniken i första hand. Sen tycker jag inte det är nån dum idé med en lite kraftigare utrustning (typ #6) i regnbågssjön då man vill ha ut nån förtyngd Wolly Bugger eller dylikt. Där gör den tyngre linan det mindre plågsamt att kasta flugan. Vad gäller såna flugor är det även ett tips att korta ned tafsen tills det känns ok. Själv kör jag oftast #5 på kusten efter havsöring men sen fiskar jag sällan med de biffigaste flugorna eller i extrem motvind.
 11. Tror inte att vissa vadarkängor är nämnvärt varmare än andra när du står i tregradigt vatten Möjligen att du bör gå upp en storlek för plats med extra tjocka strumpor. Är värmen prio ett bör du överväga stövelvadare i neopren med gott om plats för en isolerande iläggssula och tjocka strumpor. En stövel kan ofta sitta lösare där man på kängan har snörningen och därmed möjliggöra lite bättre blodcirkulation (varmare). Heads-up för att Simms Flyweight av någon outgrundlig anledning inte är kompatibla med deras egna cleats, bara studs. Bra grepp lär väl inte vara dumt om du ska hoppa omkring på stenrev.
 12. Bra linförslag! Överlag, klassisk lina till klassiskt spö brukar bli bra. Jag är också ganska formad av de gamla Loop-katalogerna. Dryfly (helst med oborrad triangel) på en gammal Sagefemma är grejer det! Gratulerar till spöt!
 13. Tror det blir tajt med #4 om du inte klipper den i bakkant. Själv tycker jag nymph w är ganska perfekt för #3-4.
 14. Någon mer än jag som har ett gäng tvådelade spön med tuber och som har hittat en bra förvaringslösning för dessa? Jag kommer få hållas med utrustningen i en relativt smal garderob så helst vill jag få upp dem på väggarna på nåt sätt.
 15. Nån som tänkt ta ett kast imorn?
×
×
 • Create New...