Jump to content
Sign in to follow this  
Håven

Nobissås

Recommended Posts

Här kommer ett tecept på klassikern nobissås, extremt gått till det mesta, då framförallt kött och saldasderssing.

Till 6 personer:

1 ägg

1 tsk dijonsenap

2 dl olja, ej oliv

1 msk vinäger

2 krm salt

1 krm peppar

1/2 pressad vitlöksklyfta

1 msk finklippt gräslök

1. Lägg ner ägget i kokande vatten koka i prick 3 min. Knäck ägget och gräp ur och lägg det i en matbredare eller bunke.

2. Tillsätt senapen och droppa ner vinäger och olja växelvis under vispning. Smacksätt met salt, peppar och vitlök. Blanda sist i gräslöken.

Servera och njut :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.























×
×
  • Create New...