Jump to content

leijonflies

Members
 • Posts

  217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

leijonflies last won the day on September 26

leijonflies had the most liked content!

About leijonflies

 • Birthday 04/20/1999

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Göteborg

Kontakta medlemmen

Recent Profile Visitors

1,785 profile views

leijonflies's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

157

Reputation

 1. Flugan jag fiskade med idag.. fluo orange Spey, fluo orange sälull och polarchenille i färgen flame. Men även chenillen behöver nog ribbas, söndertuggad efter ett par öringar. Tillbaka till ritbordet 😁
 2. Denna smackade på på första kastet vid min favorit tångruska idag
 3. Precis köpt Loop opti flex, väldigt trevlig tycker jag
 4. leijonflies

  Snabba spön?

  Men det viktigaste är att hitta en aktion och en lina som passar just din kaststil, det är det som spelar roll.
 5. leijonflies

  Snabba spön?

  Anledningen till att jag fiskat till större delen snabba spön är för att kunna bära mer lina och lägga ut långa kast med precision istället för att linan kollapsar. Vändpunkten för mig var när jag fiskade typiska kustlinor men en 9-10m klump i rak motvind där linan kollapsar i utrullningen vid längre kast. Med ett styvare spö och en longbelly lina kan jag bära mycket mer lina och ha mer kontroll i mina kast, tajta linbågar och en jääkla hastighet när man har en 15m klump utanför spötoppen innan man skjuter iväg. Sen lämpar sig olika linor för olika aktioner, hade Orvis Hydros trout till mitt TSD Aurum som var supertrevlig till lugna dagar med långa tafsar och små flugor men linan blev mycket mer allround när jag provade den på ett opti k2 MF. Köpte på mig en Opti reach som var kanon till TSD spöt men inte alls lika rolig till K2'n, linan kändes tung och kunde inte alls få ut samma linhastighet. Pratade med Tellis i våras om just dubbelklassningen på hans kustspön och bakgrunden var att hans 6/7a tex. var tänkt som en 6a med hans longbelly lina men vid linor med kortare klump som typ. GL coastal så passade en #7 lina spöt mycket bättre då den belastar spöt annorlunda då vikten är så koncentrerad.
 6. Fiskar nästan uteslutande orange'a flugor under hösten, har tre mönster jag brukar använda. Faltin Special, fireball och en liten klassisk zonker. Alla i orange kulör. Är det finväder och kanske lite kinkigare fisk så kan jag knyta på en magnus eller en märla.
 7. En sväng idag runt om tjörn, inga giganter men mycket aktivitet och vackra öringar
 8. Och nu kan hela Edge Ismos lösenord till Google
 9. Det nalkas höstöring på västkusten och inget slår en orange fluga i mitt tycke.. ett välbeprövat mönster som nog @Jonas skulle knyta på😉
 10. Har en ofiskad optistream i #4 liggandes, gamla cortland modellen. Önskar att byta mot opti flex/opti flex long/opti stream i #5 flyt..
 11. Två halvklara sex dungeons med kopparkropp. Grov krok, gäddvajer och en jävla massa superlim.. oförstörbara mao
 12. Där hade vi det, tack! Någon som vet om detta är något fisken är intresserad av? får väl kanske binda upp ett gäng..
 13. Någon som vet om detta är en nattslända eller inte? Blev konfunderad då det nästan är som en hybrid mellan myra och en nattis.. 🤔
 14. Lite godis för hungriga vinterbågar 😁
 15. Bilden blir lite missvisande, det är ingen stor öring vi pratar om på bilden utan skulle tippa på max 30-35 cm. Jag upplever att öringar i den storleken ser annorlunda ut gentemot när dem blir större, stjärnfenan har annorlunda form och att många av de mindre jag fått nästan saknat prickar helt. Hade det varit en regnbåge som flytt och acklimatiserat sig så brukar man ändå se de tydliga tecken som en mycket mindre mun och även den rosa randen längs med sidan. Regnbågens prickar skiljer sig även väldigt mycket ifrån öringen.
×
×
 • Create New...