Jump to content

Järven

Edgemember+
 • Posts

  2,206
 • Joined

 • Last visited

About Järven

 • Birthday 08/02/1969

Information

 • Bostadsort
  Hallstahammar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  nicklas.lennartsson@sparay.se
 • Telefon
  022041872

Recent Profile Visitors

3,634 profile views

Järven's Achievements

Frontline Member

Frontline Member (4/5)

13

Reputation

 1. Nyckeln till hela spektaklet är tydligen att det lyfts fram "bevis" för att Samerna var på plats först vad jag förstått. "Bevisen" består tydligen till stor det muntliga brättelser, enligt en Same med juristutbildning på tv i dag. Om vi vänder på det, om man skulle lyftas fram bevis på att ickesamer var på platsen först....mister Girjas alla sina rättigheter att bedriva renskötsel,och får lösa jakt och fiske kortvsom alla andra innom området då ? Det står en runsten en bit från där jag bor, om jag kan påvisa skäktskap tillbaka till vikingatiden, får jag jakt och fiskerätten i området då ?
 2. Arter som inte hör hemma här kan ju ställa till det rätt bra för våra inhemska arter. Bör tas bort,skottpengar är en vettig lösning.
 3. Järven

  Järvens bilder

  Rödingbilder
 4. Kanske 10dagar...alla med kvalitet.
 5. Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr.
 6. Har tänkt om och blivit minimalist...har dom prylar jag har till dom går sönder. Bättre att spendera pengarna på resor än prylar.
 7. Nä,det bara dök upp för en sekund eller 2.
 8. Så just ett PM flasha förbi på rutan som Husky skickat till någon annan,hur kunde det hända ?
 9. Det är med Planket som med Aftonbladet,full av skit......men folk bara älskar och är tydligen beroende att läsa om det. Sen gnäller man hur förfärligt det är,sen läser man igen.
 10. Senario: Någon köper en pryl av halvdant märke till överpris,blir sur för att dom inte får halva nypriset på den begagnad. Välkommen till köparens marknad.
 11. Det tar en massa år att lära sig ett större vattensystem,en del av tjusningen tycker jag. Klart folk blir besvikna om det efter ett halvt fiskelivs trampande är nerlusat med folk när man kommer nästa gång. Jag har även varit med om motsatsen,ett ställe som var hett på 70 & 80 talen men som sedan blev allt glesare besökt,trots bra fiske,fjällutsikt och ligger bra till ur resesynpunkt söder i från. Känns nästan som den då välmående orten är döende,trots att fisket och jakten är lika bra som då. Man men slipper ju iaf se ölburkarna och skithuspappret efter åkanten. Kanske att lagom är bäst tros allt.
 12. Alltid kul att få fiska med jobbet. Vi bruka bjuda på årlig kundaktivitet med fiske och korvgrillning+pilsner vid hyrsjö....uppskattat av dom flesta.
 13. Jag funderar starkt på att lägga ut mina smultronställen till budgivning på Tradera......vinnaren får mina ikryssade fjällkartor efter vunnen auktion. ;) Om man ska guida så vill det till att man visar "kunden" ett eller annat hotspot,sen får man ju själv avgöra om hur heta ställen man vill visa. Utlänningar som någon sa har ju kanske nartuliga skäl kanske lite svårare att hårdfiska en plats och låta djungeltelegrafen gå, så det är nog vettigt om man vill göra några kronor och samtidigt ha platsena någorlunda för sig själv.
×
×
 • Create New...