Hoppa till innehåll

Fjälltoken

Members
  • Antal inlägg

    69
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av Fjälltoken

  1. Hej kan det vara så att det friahandredskapsfisket inte gäller i ån. Det gäller väll för kust och några stora sjöar i landet. Utan där äger ex markägaren rätten. Och då blir det nej till fisket. ?? Förbudstiden är nog för att vara extra tydlig att nu är det straffbart. Och vi skyddar något.
  2. Jo men visst var han med, fast lite längre hade det kunnat vara. Men visst var det en spänning i böckerna när man läste dom som liten. Numera njuter men av dom på ett annat sätt.
  3. Oooh va skönt det såg ut, man kunde känna rökdoften där på slutet. Fint filmat
  4. Hej Jag låg i mitt tunneltält med påsydda stormmattor och hade sten ovanpå. Kompisarna hade en Lavu, det blåste 27msek. Det gick knappt att prata där inne pågrund av duken slog något fruktansvärt i alu pinnarna, lite regn trängde även igenom efter några timmars piskande. Sten på linorna nöte av 2st linor. Mitt tält där var allt lungt. Hörde nu denna sommar 4 pers som jag mötte på flygbasen aldrig mer en Lavu, dom hade också haft storm 25 msek 3 linor gick av, stänger som hade böjts. Dom stod i skift med 2gubbar som hade ryggen mot duken där vinden låg på och stängerna hade vikt sig. Jävlar va dom var trötta när dom kom in för landning o dusch. Men visst jag har också legat ute i lavu och visst är det lyx me allt utrymme. Jag brukar ju fiska själv och ingen kommer någonsin o dricker kaffe med mig.
  5. Jag höger klicka på bilden och tog kopiera genväg, denna klistra jag sen in i infoga bild o vips. Om jag gick via bildens egenskaper och kopierade adress till bilden så var bilden i Gif, som verkade inte funka.
  6. Även denna på vattenyta. Nu fick jag även till det med att länka bilden.
  7. Även denna är tagen med denna vattenfyllda glasskiva, hur ser fisken flugan? Kanske lite mörk bild, man kunde ha lagt på något ljus. Fast o andra sidan ser fisken flugan från det mörka upp mot ljuset.
  8. Då testar jag igen då fast lägger in bilden som vanligt, genom att bläddra fram den från datorn. Flugan är tagen utomhus, den ligger i vatten på en oval glasskiva, jag testar ofta nya flug ideér i vatten för att se hur dom ser ut. Kompaktkamera, ingen efterredigering.
  9. Tjena Jag försökte med detta att länka men det gick inte, vad kan va fel mina bilder är gif ? Någon som har en idé.
  10. Hej på er spöviftare. Får man bjuda på lite fjällfiske o även lite stunder på kusten. http://hem.bredband.net/flugfiskemys / Håkan
  11. Hej Jo den drivs i privat regi av några som även fiskar i LGF Långsjögömmarens fiskevårdsförening. Arendet ligger hos en kyrka i omr.
  12. Jomen visst är det en Vasslända, och jag lutar nog också mot en Mariginata för dom var ganska stora. När jag tog bilderna låg jag ute på rödingfiske och hade alldrig någe bra fiske på dagsländeimitationer utan allt hände på myggpuppor som fiskades in sakta. Tack mina herrar för era svar / Håkan
  13. Jo den längden stämde nog, du eller någon har möjligt inte en bild på denna rödaströmslända. Jag fann ingen?
  14. Hej Dessa trevliga sländor mötte jag uppe på kalfjället väster om kiruna. Men vad heter dom? verkar vara samma. Den ljusare kanske är ny ömsad? / Håkan
  15. Jag hällde upp min kopp kaffe och läste ditt vinnandebidrag. Fick känslan av att jag såg dig där ute i älven. Mycket bra skrivet.
  16. Jag gjorde en festmåltid mitt i fjällnatten på en Röding som tog en liten myggpuppa, en halvtimme senare låg den filead och klar på stenen. Den var lite seg i köttet från ryggbitarna kanske beror på att den inte var fryst? Men en mycket trevlig upplevelse att göra ute i fält.
  17. Tackar. Det var trevligt att ni gillar min sida, har samlat på mig en del upplevelser som man vill få dela med sig av. Fotograferandet har nu klivit in och tar en stor trevlig del av fjällvistelsen. Att få jobba vidare hela hösten och vintern med sommarens upplevelser är roligt. / Håkan
  18. Många fjällsjöar skiljer sig från varandra när det gäller hur rödingen beter sig. Jag vet en sjö där jag aldrig fått en fisk eller sett ett vak i blåst medans i sjön bredvid så kan man få fisk på nymf fiskad lite djupare och det kan vaka där i blåsten. Men när det blir vindstilla så finns dom där strax och äter från ytan av det som kläcks. Finns sen sjöar som ofta har fisk som vakar långt ut ganska ofta under dagen men bara nära land vissa speciella perioder. Där kan man ju önska att man haft ett flytetyg med sig. Andra kalas vatten simmar dom in i småvikar och vakar på riktigt grunt vatten 1-2m (som en kustöring söker dom ibland varmt vatten.) Jag fiskar efter vinden: vindstilla på några ställen i sjön= sitta vaken med kaffe, ha kolla på tecken på ytan över ett stort område kan vara bra att sitta lite högre upp, spöt redo. Vind-passa på att sova, vandra till nya vatten och spana. När man vandrat långt till en ny sjö så bör man ge den en stund så att den kanske vissar vad den lurar på. Sen finns det pölar där dom hugger vilt på en fiskad nymf, har sett 5-6 rödingar jaga efter flugan, kan bli tråkigt när svårigheten verkar vara bort bortblåst. Sitta och spana vid en djupkant kan också vara en syssla under dagen, vet några ställen där man nästan alltid kan få se fisk som stryker förbi. Men charmen är att inte veta allt om den fisk som kan framkalla galenskap o lycka. Skall snart själv sitta där uppe o vänta med en kåsa kaffe. Skitfiske
  19. Fantastiskt gott det här, har testat två gånger med hyfsat resultat ( det blev många ) Skall göra lite sånt uppe på fjället i år på röding. Har aldrig blivit av tidigare mest med tanken på masken osv. Men det kanske inte är så farligt? Men det blir nog bara fisk, soya o wasabi för ris tror jag tar lite för mycket av tid/gas. Har ni andra förslag.
  20. Fjällåsländan, Jo dessa ser jag ofta, dom har gråaktig ton över sig och speciellt vingarna. måttet: 15-20mm är endast kroppen, men det kan nog vara någon milli hit eller dit. Denna fjällsommar vistelse har jag tänkt lägga lite tid på dagarna till att ta lite mer bilder på dag o nattsländorna.
  21. Två spröt är jag så gott som 100 på, det blir några skuggor av solen som förvillar.
  22. Jag visste väll att det fanns experter här, roligt att ni även kunde säga kön. Båda dessa var ca: 15-20mm i hela sin kroppslängd. Selsländan har väll bara två spröt. Vasslända tänkte jag också på, men dom jag sett här i 08 området har ofta gråaktiga vingar men det kanske ändras efter ett hudbyte? Hur högt upp är vassländan spridd?
  23. Jo det är kan det nog vara. Den översta bilden på sländan,sökte på det namnet och fann en bild på den större. Den mindre skulle vara ca:15mm och det kan nog stämma Liten simslända, Siphlonorus lacustris. Men den undre har tre stjärtspröt, är det någon som har förslag på den?
  24. Här är den andra. P1010390.JPG_thumb
×
×
  • Skapa ny...