Rökt torkat grishjärta, pulvermos (smör, rå lök, majonäs, saltgurka lingonsylt och sånt om det bara finns)
Recept på torkat grishjärta
1. Ring till butiken och beställ grishjärta till köttdisken
2.Skär det i strimlor, helst 5mm eller tunnare turvis från höger och vänster så det blir som en stor härva med slimsor som hänger ihop med varandra. Det blir lättare att hantera så.
3. Lägg i kokande saltlag (lite starkare än vad man tror den skall vara när man smakar på den)
4.Lyft upp när köttet är grått och fult (efter några minuter) men på inget vis genomkokt eller mört
5. Häng i rökenhålet i tältkåtan och elda en natt eller två/kallrök.
6.Torka färdigt på nåt papper som suger ut det sista lilla fettet
håller länge om man kan låta bli att provsmaka hela tiden. Går förstås att gnida in med vilka kryddor som helst.
Visst går det lika bra med nötfilé eller nåt annat hyfsat fettfritt men det blir roligare miner på de som provsmakar med grishjärta...