Hoppa till innehåll

flingson

Edgemember
  • Antal inlägg

    116
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av flingson

  1. Hur gick det? Jag ska ditt nu i veckan och undrar om du har några tips efter resan.
  2. Eller andra bra öring vatten i området.
  3. Ska upp o jobba i Sälen över helgen. Kan du tipsa om några bra ställen i Tennån. Har fiskat så mycket harr i somras att jag vill gärna kroka lite öring innan säsongen är slut. Stort tack i förväg
  4. Med familjen kan jag stärkt rekommendera nacken vid Åre golfbanans hål 9. Vid mellan/lågt vatten finns de en sten strand som man kan kasta från och fiske fint inne i nacken. Barnen och frun kan fiske mask och drag i bakvattnet som ligger närmast golfbanan. Du kommer att fattar när du är där. Inte så ofta folk där men helt OK. Gevsjönacken är en trevlig utflykt. Igen om de inte är alldeles för högt vatten har du en relativt stor sten parti att vistas på. Finns lite skydd där från vädret också. De finns massor av tjärn att fiska i, men då måste någon lokal bo avslöja sina hemligheter. Och de kanske bli lite långt att går med familjen. Om du ska ta en liten biltur kan de vara grov fisk i Storån som rinner mellan Ottsjön och Aumen. Du kan köra bil nästan ände fram. Bra på kvällen!
  5. Från Stjördalsälven rapporteras kallt vatten och ingen fisk ännu. (alltså för min polare) Däremot bli de några dagar med värmt väder och sedan lite regn. Låta perfekt för min ankomst till helgen.
  6. Jag har ett par stycken elflyg i källaren. Svårt att få tid till allting just nu, men kanske de bli några turer i sommar.
  7. Nu måste jag bara tacka Superpuppan för en riktigt trevlig kväll. Bara två fisk landat men de var action hela tiden. Många hugg och följande fisk. Mycket vak att kasta på. En super 1,5 timmars fiske. De känns skönt att folk är så hjälpsam och att vi har ett sådant nätverk av kunskap är fantastiskt. Men ställena förbli hemliga. Riktigt kul kväll.
  8. Hej, När du säga Båsen. Menar du de som nämns som Gröna Bukten på eniro. Med tanke på att de kommer att blåsa NV ikvall så ser de trevligast ut. Vad tror ni om de?
  9. Hej Superpuppan, Jag kom precis till hotellet i Oslo. Varit och fiskat här i stan. Ingenting, men många som var ut o fiskat fluga. Lite ovant att har så många andra omkring mig när jag fiske. Nåväl. Har du några bra tips så är jag riktigt tacksam. De går bra att skicka PM om du vill inte annonsera dessa på forumet. Om du har lust kan du skicka ditt mobil nummer på ett PM så kan jag ringer. Annars hade jag tänkt mig Rossö på söder och västra sidan beroende på hur de blåsa. Vad tror du om det? Mycket tacksam för all hjälp.
  10. Hej på er, Jag ska vara i Strömstad på onsdag kväll och undrar om de finns någon vänlig Edgare som vill visa en vilsen Australiensare var man ska fiska i dessa trakter. Jag har kollat lite på Eniro, men de skulle vara trevlig med lite insider tips. Någon som är sugen?
  11. Kanske är de dags att ordnar en Fågeljakts-träff med alla stående fågelhunds jägare. Jag tror att jag har sett flera här på forumet med fågelhundar. Vad tycker ni. En annan tråd kanske?
  12. Jag har både Lundhags och de Meindl Dove extreme. Jag nåste säga att Meindl är så överlägsen när de gäller allt. Jag anvander dom när jag jaga på fjället där jag går extremt mycket efter hunden. Meindl har inte sviket mig en ände gång. Skön från dag ett och håller tätt i alla väder. Jag är så otroligt nöjd med dessa. Jag önskar att jag kunde säga lika om mina Lundhags, som jag måste erkänner är av äldre modell. Jag gillar att köpa lokalt när man kan, men jag måste rekommendera Meindl i de här fallet.
  13. Bon chans. Håller oss uppdaterat. Det är alltid intressant att följa sånt. Vi alla vet att Simms gör bra grejar, men det är när de strular att dom visa hur bra dom egentligen är.
  14. Här kommer lite nyttigt information. http://www.konsumentverket.se/Lag-ratt/Lag...sumentkoplagen/ Jag tycker att du ska driva ärendet med din Återförsäljare. Det är bara då du har lagen på din sida. Däremot tycker jag att de kan vara till hjälp om leverantören är medveten om problematiken och att deras ÅF har inte hjälpt dig tillräckligt. Jag ta ingen parti här eftersom det är bara du som vet vad som är sagt och lovat. Med hjälp av denna guide (se länk nedan) kan man dokumentera allt som görs mellan dig och butiken. En viktig del av förfarandet är att hålla koll på vad som är sagt och lovat. Jag hoppas verkligen att ÅF lösa problemet, men det är alltid lättare att argumentera när man är medveten om sina rättigheter. Jag skulle fylla i ett brev och återvända med de till butiken och be om ett datum då ärendet ska vara löst (inom rimligt tid). Det är då butikens sak att ordnar ersättning med leverantören. http://www.konsumentverket.se/sv/Klaga/Kla...en/Klagoguiden/ lycka till!
  15. Jag var ute på Dalarö idag i ett jobb ärende. De var tjock is hela vägen ut. Jag vet inte Gålö men de kommer nog bli ett par veckor till tyckte dom som jobbade där ute.
  16. Jag måste bara ligga min röst på Mac. Jag köra de allra enklaste film redigeringsprogram som följde med datorn och de funka riktigt bra (Imovie). Jag skulle aldrig köpa en PC igen. PC fungerar säkert för många, men jag har inte träffat någon som har ångrat sig när dom har bytt till Mac. En tips bara är att köpa en som har minst 4 Gb minne. Jag kommer att köpa en ny minne idag för 1200:- då jag kan tycker att de går lite trögt när jag håller på med många program samtidigt. Dock är den fortfarande mycket snabbare än min PC som jobbet tvinga mig att använda. Lycka till.
  17. Jag har själv en LOOP Opti Salt Kl 10 med X-Grip. Jag önskar att alla mina spö över klass 5 hade de. Lite väl onödigt i dom lättare klasser men otroligt bra när man ska väva en tung klumplina hela dagen. Jag tycker att man kan håller spöt mycket lättare i handen och därefter spar lite på krafterna. 10 av 10 enligt mig.
  18. Skype. Eftersom hela min släkt bor i Australien, spara jag en massa pengar när jag ringa via Skype. Man vill inte alltid sitta framför datorn. Det skulle för övrigt bli en riktigt bra sätt att kommunicera med andra Edgare om fler använder skype. Då kan man köra LIVE flugbindning via Webkamera. Men de kanske bli en annan tråd. SKYPE: matthewwise
  19. Jag kan inte kommenterar Simms jackan, men har själv haft en LOOP jacka i 2 år nu och är väldigt nöjd med den. Jag vet inte var den stämpel av dålig kvalité kommer ifrån. Min höll tätt i alla väder. Gott om utrymme för varma kläder under och smidiga fickor och sådant. Har stått ut i flera timmars spö regn flera ggr utan att bli blött. Jag vet också att LOOP har satsat sten hårt på utveckling av sina kläder och har svårt att tror att dom skulle släpper något dåligt. Att jackan kommer från ett Svenskt företag måste också räcker till något tycker jag. Tänk miljö, tänk ekonomiskt och köpa lokalt. Jag vet inte var dom tillverka Simms, men Polen känns lite närmare än Kina??
  20. Kina är stort. Sedan kan man kanske har bättre lycka när de gäller spöktillverkning i en annan Asiatiskt land. Men lite detektivarbete är alltid roligt. Kommer vara roligt att ser om din pappa få tag i något eller inte. Håller os uppdaterat.
  21. JAG TYCKER....... För att säga att jag kanske inte har rätt. Om ån är bara 10 meter brett skulle jag övervägar underhandskast. De snabba lösningen är att använder en tyngre lina, men då bli de lite plask och då skrämmer man fisk. Framförallt när det är så nära. Om man istället använder ut spänningen på vattnet för att suga tag i tafsen kan man ladda spöt med en relativt lätt lina. I mitt tycke bli det en snyggare presentation och då öka man chansen att inte skrämmer fisk. Tyvärr så kommer inte underhandskastandet av sig själv. Man måste öva. Men när den sitta är de absolut den mest användbar kast i dom flesta situationer. Lycka till.
  22. Jag glömde att presentera mina åsikter. Spö: Guideline Lina: Scientific Angler Rullar: LOOP Vadar byxor/Skor: Simms Jackor: LOOP
  23. Hej på er. Jag flytta denna från Plankett så att alla kan svara på den. Intressanta svar hittills. En tillverkare per svar! Jag är nyfiken på hur vi på Edge tycker när de gäller utrustning till Flugfiske. De finns många varumärke att välja mellan och jag vill veta vem som är bäst för, eller enligt dig. Så, ett svar per rad räcka. Vem gör bästa.......... Spö: Lina: Rullar: Vadar byxor/Skor: Jackor:
  24. Mycket intressant ämne!! Och viktigt för alla inblandat. Tonen i debatten talar för att jag ska håller mig utanför. Framförallt eftersom jag är Ny Svensk som jag tror att någon nämnde i debatten. Vad jag vill tillägga denna ämne är kommentarer om två delar av ursprungsartikeln. För mig talar dom emot varan. De ena prata om Kommersialisering av en resurs, och den andra prata om fiske och jakt för husbehov. För mig är dessa två saker så lång ifrån varan man kan kommer. "Där anges att en kommersialisering av den resursbas som samernas fiske- och jakträtt utgör representerar en helt annan ekonomisk potential än fiske och jakt för avsalu, som endast kan ge ett litet antal personer en svag försörjning. En möjlighet för samerna att upplåta sin rätt till fiske och jakt till utomstående skulle därför leda till att samernas möjlighet att försörja sig på en för dem traditionell verksamhet, skulle stärkas." "Många samer, som bor och lever i sameområdet behöver jaga, både älg som småvilt och fiska med nät för att täcka sitt husbehov av kött och fisk. Deras bruksrätt bör tillförsäkras genom medlemskap i samebyn." Jag tycker att alla människor har rätt till att utnyttja alla friluftsområden i Sverige när dom bruka de för just det. Friluft! Vandring, fågelskådning, ja, vad vet jag, allt som inte lämna avtryck och spår efter sig. Men så fort man bruka den resurs och lämna ett spår eller tar någonting därifrån, då ska man betala för sig. Men avgiften ska rakt tillbaka till resursen och till dom människor som jobba för att förbättre resursen. Dom måste också leva. Är resursen bra, o, då betala folk mer, men då bli kapitalet som sätts tillbaka också högre och resursen få utvecklas. Men ingenstans i denna debatt har resursen satts i fokus. Vad är bäst för de Svenska fjällen och fjällvattnet. Eller närmare ämnet. Fisken. Hur gynnas resursen av att Samer, eller staten har den KOMMERSIELL rätt till Svenska fjällen. Ja de klinga illa i mina öron iaf. KOMMERSIALISERING AV DE SVENSKA FJÄLLEN. Om någon hade pratat om hur vi tillsammans (Samer, Staten, Svenska och oss invandrare) kunde förbättre den otrolig resurs vi har tillgång till, då hade hela diskussionen fått mitt fulla stöd. Men som de är nu tycker jag att vi som vill bruka denna resurs, och är mån om fisket (och jakten) bör höja våran debatt till en högre nivå. Jag kan tycker att Samerna har en närmare relation till fjällen och de biotoper som finns. Men att lämna över all makt till en grupp som jag har ingen påverkan på är inte så demokratiskt eller sunt i mitt tycke. Däremot att dom kan övervaka förvaltningen få mitt fulla stöd. Att vi som Svenska med röst rätt har möjligheten att ändra situationen genom att rösta på de parti eller dom människor som stödjer vår kamp för en sund förvaltning av resursen tycker jag är självklart. Sluta med Vi och Dom debatten. För att det är Vi flugfiskare som måste visa en enad front mot allting som kan förstöra förutsättningar för vår resurs. FISKEN. Så diskutera och debattera! Men kom ihåg att det är vi allesammans som förlora om politikerna ser att även vi fiskare kan inte bestämmer vad som är bäst för fisken och fisket.
×
×
  • Skapa ny...