Hoppa till innehåll

gammholmen

Members
  • Antal inlägg

    33
  • Blev medlem

  • Senast besökta

Allt postat av gammholmen

  1. Det borde väl gå att rigga kameran över bindarens axel, då kan man välja bakgrund lite enklare? Hur som helst, bra jobbat..
  2. Riktigt snygga bilder!! Den där fjärrutlösarmanicken funkar ju klockrent. Hur många sbs hanns de me riktigt?
  3. Tror nog att du hellre ska försöka olja in korkskivan än diska den, oljan impregnerar korken och gör den vattenavvisande. Är rullen ett par år gammal kan säkert korken va för torr. Titta runt på nätet efter oljor till korkbromsar så hittar du säkert nått lämpligt. Abels heter neet foot oil har ja för mig.
  4. Och lokalen är bokad nu på söndag(02.13) oxå, så titta in och bind..
  5. Kan man inte "rätt" väg ut ska man inte ens pröva. Finns som inga chanser att de går bra om man misslyckas. Annars måste ja nog nominera blankforsen norra, makalöst jävligt ställe..
  6. Finns inte ens en chans att de går att ta lax på 350 kubik, när de blir under 200 kan de kanske börja hända nått..
  7. Låter bra de.. Sparar en massa pengar om ja inte behöver skicka mobil bilder varje dag!!
  8. Bra lokaler och personal, var förbi på premiären och de va väldigt mycke folk. Borde väl va ett bra tecken på att butiken behövs. Hade ja inte varit en elak människa i grunden så hade ja däremot nästan tyckt synd om benny som måste jobba under laxsäsongen, men får väl uppdatera honom med bilder istället.
  9. De är svårt att se skillnad, bonkade själv en sån för 5-6 år sedan. Iofs 1a juni men ändå, den va knallblank och i väldigt bra kondition 102cm och 9,8kg, Men rensningen var ingen höjdare, vit och lös i köttet.. Man får nog vänja sig vid att lax som tas före sista veckan maj sällan är nya fiskar.
  10. Laxen som är tagen är ingen "riktig" nystigen fisk, utan med största säkerhet en olekt besa som gick upp väldigt sent ifjol. Det kom en del blank fisk i oktober ifjol, dvs efter leken och det lär vara en av dom. Kallas väl baggot i skottland och osenka i ryssland har ja för mig.
  11. Tackar tackar.. Kul med gummiben, men krångligt.
  12. Så läng ja fiskar tunga sjunklinor fiskar ja med väldigt feta flugor, eftersom ljusgenomsläpp och dylikt knappast spelar så stor roll då. När ja sen fiskar närmare ytan använder ja lättare dressade flugor. En annan sak jag gillar med feta flugor när ja fiskar sjunk är att dom har lite "hang time" när man fiskar in över partier me lite slakare vatten, dvs mindre bottennapp.
  13. Tror inte dom har någon hemsida. Ska höra med Stig om vart du kan hitta info.
  14. Enda företage som har guidning vad ja vet är byske river guides, Stig Lundgren Malte och Roger (skomakarn) Wiklund. Vill du ha nr till Stig är de bara att säga till.
  15. Så fort de är klumpen som ankrar (vilket händer lite nu och då) och inte flugan så spelar de nog inte någon större roll vilket märke skjutlinan har, då brukar man förlora klumpen. De enda man kan göra då är väl att använda en skjutlina med högre brottstyrka än klumpen, men då får man sannolikt bara tillbaks halva klumpen ändå. Ja kör 50lbs flatbeam typen (sawada,lts) och förlorar nog varken mer eller mindre klumpar än mina vänner som fiskar på ungefär samma sätt.
  16. Då får du nog gå om 1:an, kan man inte lista ut hur många spetsar de är på kroken är nog stryk inget som gör skada..
  17. Tänkte bara upplysa om en ny "regel" som kommer att gälla i byske i sommar. Pga det gigantiska fisketrycket på slakteriet i sommras kommer de i år att finnas en dygnsfredning nedanför sammhällsbron som innebär att allt fiske är förbjudet mellan kl 0600-1800.
  18. Koka upp tills de ryker om färgbadet (inte tills de kokar) lobba i färg och klinkertvätt/ättika, dra kastrullen av värmen stoppa i fjädrarna och låt dom ligga tills du har färgen du vill ha.
  19. Whiting har softhackle på nacke, de är samma sak annat namn. Borde finnas lite överallt.
  20. Jag har en sanyo xacti, och den filmar väl med duglig kvalité men de blir ju inte direkt världsklass. Fördelarna är väl pistolgrepp för mig iaf är bra mycke stabilare än "vanligt" grepp plus att den är vattentät och rätt liten vilket gör att ja alltid har den med mig. Har bara haft den en säsong så hållbarheten är de nog för tidigt att uttala sig om. Men har hunnit filma mig själv när ja drillar och landar lax och även filmat salmonmike från hugg till landning av en 11kgs lax, så dom 2500:- som ja gav för den känns ganska väl spenderade.
  21. Ja anmäler mig iaf. Skulle va kul att höra vilka som ska va me på färgningen, då kan man prata ihop vilka färger man ska ta med.
×
×
  • Skapa ny...