Jump to content

Creek

Members
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

About Creek

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Male
 • Bostadsort
  Stockholm, norrort

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  per.e@bredband.net
 • Telefon
  070 5641770

Recent Profile Visitors

466 profile views
 1. Premiärtur för havsöringsflugfiske med nytt #7, Scott Radian 9,6 fot. Hämtade det i går och drog i väg för att testa det i dag på eftermiddagen i mellanskärgåden. Fiskade från flytring i södervända vikar, sydvästliga vindar, temperatur i vattnet "svinkallt" ( ingen termometer men kallt om fötterna). Efter att blivit av med två flugor till någon gädda, tafsen hade ingen chans och att det blåste upp och kom en regnskur så var jag beredd att ge upp. Men jag såg att efter skuren skulle solen komma fram så jag stannade en stund till. Jag satt ju inte i sjön . Det resulterade i en odlad på strax över 50cm och en vikt på strax under 1,5kg. Den fick gå tillbaka. Borde jag skämmas nu som får havsöring på första försöket?
 2. Så där ja. Till sist blev ett klass7-spö inhandlat. Det blev ett Scott Radian #7 9,6 fot. Fick det i går, provfiskade i dag med Coastal #7. Fungerar alldeles utmärkt. Helnöjd!
 3. Sörqvarnsforsen ligger i Hallstahammar inte Surahammar.
 4. Fly-Dressing är väl generalagenter för Brodins nät och håvar. Så någon butik som säljer Fly-Dressing's prylar borde kunna ta hem åt dig. Jag köpte Brodins catch-and-release nät Steelhead till mitt hemmabygge och är väldigt nöjd med storleken. Sportfiskeboden i Täby tog hem åt mig. Lite långt från Fagersta bara.
 5. Kolla med Willys sportfiske i Västerås.
 6. Creek

  Rom

  Jag har börjat att gå över mer mot mörk rom istället för whisky de senaste året Jag har tre flaskor hemma just nu. Zacapa 23, Diplomatico reserva exklusiva och Plantation 20th anniversary XO. Alla mycket goda. Tänker köpa på mig någon fler till jul. Funderar på Botran solera 1893. Den ska enligt romrom.se smaka som Zacapa 23 med en liten kick på slutet. Men El Dorado 15 verkar kunna var god den också. Det kanske får bli två flaskor till jul.
 7. "Snaps for hook" lindade jag fast på stingerkroken.
 8. Marlodge: Pröva att klicka på länken som finns med i Laxberndt's alla inlägg
 9. Jag hittade en liten instuktionsfilm om att plasta hål. http://www.livetombord.se/artiklar/gor-det-sjalv/20140218/laga-hal-i-baten
 10. Jag skulle inte rekomendera att laga hålen med bara spackel. Jag skulle fasa kanterna runt hålen. Tvätta rent med aceton. Sedan plasta igen hålen med glasfibermatta (eller glasfiberväv) som mättas in med polyester eller epoxy i några lager. När det plasten har härdat så slipa till lagningen och är det inte så slätt som du vill då spackla med epoxyspackel och slipa.
 11. Stockholm sa du? Kolla med Fishline. De har kanske så du kan få provkasta LPXE RS V2. Just nu har de rea på det spöet också.
 12. Creek

  Sjukdom?

  Kan det vara Nejonöga som har mumsat på dem? Nu vet jag inte om det kan finnas Nejonögon i sjöar i Helsingland. Men det finns ju både Flod- och Bäcknejonögon kanske finns det någon Sjövariant också.
 13. Mindre mängd alkohol innan du springer. Men jag kan få något liknande på min navigator i segelbåten. Jag kan helt plötsligt göra slag långt upp på land, enligt navigatorn, trots att jag glider långsamt rakt fram i bleke. Jag tror det beror på störningar i GPS signalen. Springer du vid Björnöhalsen?
×
×
 • Create New...