Jump to content

Nicbjo

Members
 • Posts

  141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Nicbjo last won the day on April 16 2020

Nicbjo had the most liked content!

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Skellefteå

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  nomen.nomen@post.nt
 • Telefon
  0700000000

Recent Profile Visitors

1,712 profile views

Nicbjo's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

50

Reputation

 1. Fortsatt nöjd, men tyvärr verkar både modellen och konceptet ha utgått.
 2. Hej, Har ett spö som är spliceat på gång. vad använder ni som har spliceade spön för tejp? el-tejp? man vill ju inte så gärna upptäcka att tejpens klister påverkar spöts ytbehandling 😮
 3. I jokken som rinner längs med E10:an några kilometer norr om Abisko kan man få skapliga rödingar. Jag skulle också använda de flugor som tipsades om ovan.
 4. Kanske för sent svar? Jag har en paraboliskt glas i klass 4. kör en OPST commando smooth och Rio trout LT till den. Gillar båda linorna, men är det trångt är OPST:n riktigt bra.
 5. Nicbjo

  Nam 12'1" #6

  Hej, Jag har fiskat med ett enhands Nam och gillade det. Nu är jag sugen på ett "trout spey" och undrar om någon har erfarenhet av Nam 12'1" spöt? Spöt kommer primärt användas för brunöringsfiske, men även lite havsöring i älv, men undrar om inte spöt är lite för kraftigt för dess primära användningsområde.
 6. Jag är uppvuxen i Harads och har fiskat mycket i Flarkån, det finns/fanns hyfsat med harr i ån. Öring har jag inte sett många av men dom finns där. Edit: Såg att jag svarade på en 4 år gammal fråga ?
 7. Fick hem en passion 7/8 för någon dag sedan. Snygg rulle, bromsen känns bra. Fångade en HÖ besa på 75 cm igår med den och det klarade den då av ?
 8. Jag fyllde nyss 40 år och då får man ju köpa sig en fin present ? Så redan i slutet på förra året mailade jag Mario Wojnicki och beställde ett spö , jag berättade även att det var min egen födelsedagspresent, och han lovade att det skulle vara färdigt i tid till min födelsedag. Ungefär fyra månader senare så dök det då upp och wow! vilket vackert spö ? Jag hade bett om linförare i agat, mer vackert än praktiskt, men ändå! Marios rullfästen är i mitt tycke de kanske snyggaste med välvda sliding rings och micarta i handtagsslut och butt. Micartan brukar vara ljusbrun eller svart och jag föredrar svart där. De andra glasfiberspön jag äger/ägt/har sett har oftast haft spiggot holkar i samma färg som klingan. På mitt spö var dom dock i chokladbrunt, likande de spön jag sett från hans tid på Scott. Men det kanske trevligaste var serienumret på spöt istället för datumet då spöt färdigställdes står datumet för min 40-års dag. Nördigt men kul ? Spö modellen är 217P4, ett 217 cm långt (7´2") klass 4 med parabolisk aktion, väldigt trevligt att kasta på gräs ismattan. prövade med en rio trout LT. ska nog även skaffa en opst klump.
 9. Lite kuriosa: Hardy Angel är designad av Ari Hart, så dom i mitt tycke två intressantaste tillverkarna av flugrullar, har båda sina fingeravtryck på din rulle ?
 10. Har ett Mario Wojnicki 7´11" klass 5 och ett Larry Kenney 8´3" klass 6, dom täcker upp det mesta av mitt fiske. Wojnicki kör jag torrisar och nymfer på, Kenney streamers mest, skulle inte vilja vara utan något av dom. Wojnicki är det gula, Kenney brunt i bilden nedan.
 11. Nicbjo

  Ross San miguel

  Kommer tillbaka, denna gång med stor spole! Jäkligt snygg i mitt tycke. https://www.tridentflyfishing.com/ross-san-miguel-fly-reel.html
 12. Jag var lite sugen på att skaffa ett Sage pike, det kostar 10500 (!!) här i Sverige. Hittar det för 600 euro inom EU. Så det finns fortfarande ruggiga överpriser. Och suget efter ett nytt spö gick snabbt över kan jag tillägga ?
 13. Ok, jag väljer mellan kokopelli rouge och rouge lite just nu så det är väl 2,2 eller 3,4 kg det handlar om bara för själva packraften. Jag uppskattar bådas erfarenheter även om jag fortfarande velar mellan alternativen ?
×
×
 • Create New...