Jump to content

kaxeshusse

Members
 • Content Count

  754
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

kaxeshusse last won the day on June 19 2015

kaxeshusse had the most liked content!

Community Reputation

114 Excellent

About kaxeshusse

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Järpen

Recent Profile Visitors

2,446 profile views
 1. Fattas bara ett spö. Sen kan du fara land och rike runt och jaga lax!
 2. Håller med om magiken.
 3. Jag har en LGL 11fot #5. Köpte det av en tidigare person på LOOP. Jag hävdade att det aldrig gjordes någon 11ft #5, men han stod på sig och menade att så var fallet. Det fanns inget i någon katalog. Jag har sett 11ft #7 på en annons från England. Kan vara experiment som aldrig kom ut i fallet med 7:an. Du får gärna mäta rotdelens handel med ett skjutmått och maila mig. Det bör skilja om det jag har är en 5:a. Och det är magiskt! Kolla in Göran Andersson när han kör en demo för ADH-Fishing i Tyskland. Det är ett OptiPeak men samma spec som GreyLine.
 4. Jag ser tre st GreyLine. Trevligt. Jag har 490 och 696, men vad är 1104? 11fot #4?
 5. Säger jag inte. Är inte sponsrad av någon tillverkare😎!
 6. Är det en odlad öring?
 7. Tjenare Staffan! Kul att ni fortfarande ligger i framkant vad gäller linor. Jag har fiskat med Loop-linor och spön sedan 2006 då jag köpte min första Opti-Stream. Jag har ofta hävdat att det är den bästa linan jag fiskat med. Skulle vara kul att få mer input om er nya Marauder. Jag vill använda den till ett Grey-Line 11´ #5 för att vända ut stora streamers till öringarna i Storån mm. /Tobbe
 8. Låter som hos mig förutom bäckrödingen och bäcköring. Fast dryga en timme till Norge! Vi får hoppas på en bättre säsong i år vad väder och vatten beträffar.
 9. kaxeshusse

  Bruten topp

  Hade inte sagt det bättre själv!
 10. Vad jag vet så fick ABU agenturen och resten är historia. Man förknippar nog inte ABU och flugfiske i första hand. De satsar ju mest på haspel och spinnfiske. Men som Big Salmon säger så var det deras bästa spön. Mycket välbyggda. Med en bättre marknadsföring så hade nog Fenwick varit större. Garanterat bra spö. Det är ju en mycket användbar längd kontra linvikt så tippset är att använda det.
 11. Balansera upp spö/rulle/lina inkl backing som jag alltid gör för att få en som jag skrev " balans". Om den balansen inte infinner sig i hanteringen av spö och lina så har du ju i alla fall gjort vad du kan för att just få ut det du vill av kastet. Sen är det nog upp till materialet i klingan om allt ska fungera. Som sagt: Den här branschen är ju full av gamla traditioner som väl alla vet. När spön konstruerades för ca 40 år sedan så hade tillverkarna förmodligen inte den kunskapen om efterslag som de har idag. Och framförallt inte det material som finns idag för att kunna konstruera kortslagiga flugspön.
 12. Om det är tillverkat 1981 så är det ju faktiskt 38 år gammalt. Inse att det har skett en utveckling av flugspön.
 13. Själv så hoppas jag på ett vettigt väder 2019 så att både fiskare och fiskar trivs. The big one kan jag överlåta andra som är ute och jagar vikt. Ett fiske och samvaro runt en kaffepanna tillsammans med andra galningar smäller högst!
 14. kaxeshusse

  GOD JUL

  God Jul alla spödängare😀!
×
×
 • Create New...