Jump to content

kaxeshusse

Members
 • Content Count

  749
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

kaxeshusse last won the day on June 19 2015

kaxeshusse had the most liked content!

Community Reputation

110 Excellent

About kaxeshusse

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Järpen

Recent Profile Visitors

2,411 profile views
 1. Är det en odlad öring?
 2. Tjenare Staffan! Kul att ni fortfarande ligger i framkant vad gäller linor. Jag har fiskat med Loop-linor och spön sedan 2006 då jag köpte min första Opti-Stream. Jag har ofta hävdat att det är den bästa linan jag fiskat med. Skulle vara kul att få mer input om er nya Marauder. Jag vill använda den till ett Grey-Line 11´ #5 för att vända ut stora streamers till öringarna i Storån mm. /Tobbe
 3. Låter som hos mig förutom bäckrödingen och bäcköring. Fast dryga en timme till Norge! Vi får hoppas på en bättre säsong i år vad väder och vatten beträffar.
 4. kaxeshusse

  Bruten topp

  Hade inte sagt det bättre själv!
 5. Vad jag vet så fick ABU agenturen och resten är historia. Man förknippar nog inte ABU och flugfiske i första hand. De satsar ju mest på haspel och spinnfiske. Men som Big Salmon säger så var det deras bästa spön. Mycket välbyggda. Med en bättre marknadsföring så hade nog Fenwick varit större. Garanterat bra spö. Det är ju en mycket användbar längd kontra linvikt så tippset är att använda det.
 6. Balansera upp spö/rulle/lina inkl backing som jag alltid gör för att få en som jag skrev " balans". Om den balansen inte infinner sig i hanteringen av spö och lina så har du ju i alla fall gjort vad du kan för att just få ut det du vill av kastet. Sen är det nog upp till materialet i klingan om allt ska fungera. Som sagt: Den här branschen är ju full av gamla traditioner som väl alla vet. När spön konstruerades för ca 40 år sedan så hade tillverkarna förmodligen inte den kunskapen om efterslag som de har idag. Och framförallt inte det material som finns idag för att kunna konstruera kortslagiga flugspön.
 7. Om det är tillverkat 1981 så är det ju faktiskt 38 år gammalt. Inse att det har skett en utveckling av flugspön.
 8. Själv så hoppas jag på ett vettigt väder 2019 så att både fiskare och fiskar trivs. The big one kan jag överlåta andra som är ute och jagar vikt. Ett fiske och samvaro runt en kaffepanna tillsammans med andra galningar smäller högst!
 9. kaxeshusse

  GOD JUL

  God Jul alla spödängare😀!
 10. Spot on! De vinster som fisketurismen skulle medföra även där, är tillräckliga argument för att återställa fiskens möjligheter att vandra fritt.
 11. Andersg har ett GreyLine 9´4" #4. Bättre blir det inte för normala pengar eller ens onormala. 

  1. Hi-Lo

   Hi-Lo

   Hej,

   Lite rädd att det ligger lite nära mitt Sage Sp klass 5. Dvs ingen större skillnad, kan ha fel!

   hälsn/Jari

 12. Rio ConnectCore är suverän. http://www.capricorn.se/sv/utrustning/linor/skjutlinor/rio-connectcore-shooting-line.html
 13. Är streamern stor och framförallt tung så korta av tafsen. Då kommer allt att fungera. Allt beror på flugstorlek/vikt kontra tafslängd och tafstjocklek.
×
×
 • Create New...