Jump to content

Zidi

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Zidi last won the day on February 2

Zidi had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

About Zidi

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Hässleholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  zidiholster@hotmail.com
 • Telefon
  0736136546

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Förstår och håller med! Tycker själv att många "klassiska laxflugor" jag ser numera är ren och skär konst - inte fiskeflugor. Och just i många av de gamla flugorna finns båda delarna, vilket är jävligt inspirerande. Lycka till bakom städet! :)
 2. Grym kapten! Blir nyfiken på vad du menar med moderna konstnärligheter, hur ser du på det?
 3. Ismo, det verkar som att laxen bara äter såna här numera.. Inte sant?
 4. The Lady Florence, blev det här idag. Fina tuber ovan!
 5. Jag skulle helst inte gå utan general practitioner i ett par storlekar, och helst på dubbelkrok. konstigt att ingen nämnt den Inga konstigheter i materialväg heller för den delen!
 6. Jag har haft liknande upplevelser i Lagans mynning, i somras var det abborrar men nu senast var det öring som jagade. Fantastiskt att se, men som sagt, att lyckas lura fisk i det sammanhanget är svårt. Man blir ju lite galen av ett sånt spektakel. Jätteglad först, sedan blir kasten vildare och vildare..
 7. Jo precis, med lite träning på det skulle det kanske bli ett nytt draggfritt torrflugekast med möjlighet att kasta i cirklar runt sten och så... Eller över sten.. ricric; hur har det gått?
 8. Testa även att förlänga din tafs och minska på kraften i utlägget, din illustration ser ut som något som brukar hända mig om jag har för kort tafs och tar i för mycket. Lycka till!
 9. Några till laxarna. Bundna på partridge-krok i storlek 1.
 10. 25 öringar på 4 turer är väl ändå ingen trög start.. 😊 Grattis till ett fint fiske! Jag tror att fiskbestånden säkerligen förändrats på vissa platser, det ser jag själv här nere i Skåne. Men den största skillnaden tror jag ligger hos oss själva, vi lägger för mycket förväntningar på fisket.
 11. Jadå.. Det rycker ju inte alls i laxfiskenerven nu.. http://fiskdata.se/raknare/live/live.php?locationId=1 😁
 12. Själv kollar man kameran i Hertingforsen mer och mer, alltid roligt att se första laxen fångas på bild där. Förhoppningsvis får jag iaf känna en lax i år, efter flera år utan flyt, så är det väl ändå dags http://fiskdata.se/raknare/live/live.php?locationId=1 Räknaren Hertingforsen.
 13. Att förlänga en av stumparna i blodknuten mellan tafs och spets, gärna den tjockaste delen, har fungerat väl för mig. En spets på 40-50 cm och som nämnt ovan tyngsta flugan längst fram. Men är det inte ett mög att hålla på med bara? Trasselrisk, risk för att en fluga fastnar i botten vid landning av fisk, och gör den inte det kanske den andra flugan hittat fiskens öga eller gälar.. Tar inte öringen det mesta den hittar, när den väl är på plats och i hugget? Det är iaf min erfarenhet.
×
×
 • Create New...