Hoppa till innehåll

Zidi

Members
 • Antal inlägg

  48
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  1

Zidi last won the day on November 6 2018

Zidi had the most liked content!

Gemenskaps Rykte

15 Good

Om Zidi

 • Placering
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Hässleholm

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  zidiholster@hotmail.com
 • Telefon
  0736136546

Senaste Profil Besökare

Den senaste tidens besökare blocket är inaktiverad och inte att visas för andra användare.

 1. Själv kollar man kameran i Hertingforsen mer och mer, alltid roligt att se första laxen fångas på bild där. Förhoppningsvis får jag iaf känna en lax i år, efter flera år utan flyt, så är det väl ändå dags http://fiskdata.se/raknare/live/live.php?locationId=1 Räknaren Hertingforsen.
 2. Att förlänga en av stumparna i blodknuten mellan tafs och spets, gärna den tjockaste delen, har fungerat väl för mig. En spets på 40-50 cm och som nämnt ovan tyngsta flugan längst fram. Men är det inte ett mög att hålla på med bara? Trasselrisk, risk för att en fluga fastnar i botten vid landning av fisk, och gör den inte det kanske den andra flugan hittat fiskens öga eller gälar.. Tar inte öringen det mesta den hittar, när den väl är på plats och i hugget? Det är iaf min erfarenhet.
 3. Hittade detta, dessutom från en trevlig butik med snabb leverans. Lycka till med flugorna! https://www.flugbindning.com/fjader/1700062-kalkon-flats.html?search_query=kalkon&results=24
 4. https://www.orekil.com/fiskeregler/def.htm Där borde du finna vad du söker.
 5. Zidi

  Bonito

  Var där för någon vecka sedan. Ingen bonito i sikte, och heller inte särskilt många båtar. Men vilket ställe.. Förbannat fint att vandra på klipporna. Fiskligt, även där du får fiska. Däremot hörde jag rykten om "tonfisk" i träslövsläge, så kanske hade jag bara otur. Någon hade tydligen kommit gåendes med en på piren där. Gott med skvaller.
 6. Ett kast jag ibland använder i trånga lägen är perry poke. Förstod tidigare inte riktigt vitsen med flera av de där skagit-kasten, men ser mig nu tvungen att erkänna att flera av dem är väldigt användbara just i trånga lägen. Kanske ska du söka lite på youtube om det och testa. i värsta fall får man ju bara göra något slags trick, bära eller brista.. Men så föds det nya berätta om du kläcker något briljant där under trädet!
 7. Här är en film om c/r på lax.
 8. Jag följer ett par favoriter i grannlandet som gör fina filmer om fisket efter havsöring. på youtube David Hansen Eivind berulfsen Ole martin gilbu De räddar många timmar.
 9. det vore intressant forskning till våren. Läste du hur Flugfiske i norden tog ställning mot användandet av djungeltupp i senaste numret? I det perspektivet känns det vettigare att göra blinda flugor. Men det är ju vackert för ögat, ingen tvekan om saken. Det hade varit jävligt roligt om någon faktiskt studerat detta:) Har dock sett ett alternativ som jag tyckte var ganska fint, substituten brukar se lite sådär ut, men Erling olsen hade i FIN några March Brown för lax och öring där han hade kinder av fasanfjäder. Det blev väl något annat, men fint.
 10. Du får väl fråga Själv röstar jag på design. Vad tror du?
 11. Tycker om det där fladdriga i Speyflugorna men vägrar köpa originalfjäder, och har ännu inte hittat någon död.. Så nu testar jag substitut med liknande effekt, just dessa med ekorrsvans. (vilket underbart material, favoriten till nära på allt) Sen har de ju inget mer med speyflugor att göra än just långa fibrer. klart du inte ska skämmas Saftjansson, det var en fint bunden fluga och de överdressade har sin plats i asken de med. Man måste ju ha lite -nötningsmöjligheter-
 12. Det stämmer bra Flyguru. Här hittade jag en liten film om serien. Lite off topic kanske, men roligt att se. Dessutom en liten film om anläggningen.
 13. Hej! Jag har inte besökt stället själv, men min far har gjort det! Vad ska jag säga.. just den här tiden på året kan det nog vara roligt, med mer vatten i bäcken som fyller den konstgjorda strömmen och smygfiske efter fisk som går och rotar bland lövkanter och dylikt. Säkert kan du praktisera ett flott myggfiske om sånt faller dig på läppen. Han har varit nöjd med sina dagar där, fin fisk. Då togs den från Vänneåns odling tror jag, om det är så fortfarande kan jag inte svara på. Inga monster, men de är vakvilliga i högre grad då de är (var iaf) uppväxta på flytande pellets istället för vanligt sjunkande. Åker där förbi ganska ofta och har inte sett särskilt många fiska, så risken att behöva trängas är nog obefintlig. Och med det sagt borde fisken vara av det förvildade slaget. vänligen.
×
×
 • Skapa ny...