Hoppa till innehåll

Recommended Posts

Publicerat

Hej

Svärfar kom med röding hem till oss. Han hade fryst dom orensade. Spelar detta någon roll?

Själv brukar jag alltid rensa fisken innan frysning de få gånger jag sparar något till senare tillfällen. Hur gör ni och är det någon fara att äta den orensade rödingen?

Tänker mest på parasiter och bakterier osv? Någon som vet?

Publicerat

Inga problem att frysa in orensat. All ev bakteriespridning avstannar.

Fisken hålls t o m bättre orensad i frys, ingen frysbränna alltså.

Publicerat

Brukar också i vanliga fall rensa först, om jag har tid.

Men när vi är till Rautas på pimpelpremiären så fryser rödingen i alla fall.

Och man vill ju inte tina upp dom bara för rensning.

Har haft röding i frys över 6 mån orensad, ingen bismak eller missfärg.

Görgoa att tillaga i rökeri.

Publicerat

Fick det som tips för många år sen när jag for i norge och fiskade lax. Frys hel så har man frysklampen integrerad.

Och fisken var lika god ändå. och lätt att ta ur medans det fortfarande var halvfruset.

Publicerat

Även jag har inte haft koll på hur man kan göra så denna tråd var kalas.

Det är bra. Jag fortsätter att ställa "dumma" frågor så de som inte vågar slipper stå till svars. :D:lol:;)

  • Like 2
Publicerat

Det är bra. Jag fortsätter att ställa "dumma" frågor så de som inte vågar slipper stå till svars. :D:lol:;)

Låter kanon. Slipper jag bära dumstruten:D

Publicerat

Håller även mkt längre i frysen om du fryser in den hel. Blöt gärna ned fisken och så direkt in i frysen så det blir ett rejält ispansar, håller bortemot ett år i djurfrys utan att smaken försämras nåt värst.

Publicerat

Fryser oxå den orensad, mest av bekvämlighet... vill inte så och slabba vid diskbänken efter en fiskedag.

När det vankas matlagning däremot, då är det perfekt att rensa en halvtinad fisk, går såååå mycket enklare. :)

  • 11 years later...
Publicerat

Får prova att frysa in sill orensad och betydligt smidigare då jag gillar att fiska kvällstid och sen inte stå med böket att rensa och gå ut med soporna så det inte luktar under natten.  MEN min kanske lite dumma fråga är - ska den avblodas?  Fisken lider ju inte om den får ett bra whack in the head... Tack på förhand!

SEN, hur är det med makrill som är en fetare fisk, kan man frysa in den orensad också - har ju kyllåda med isklampar så den håller sig fräsch i sommarvärmen.

När jag är igång och kanske andra undrar med,  hur är det med plattfisk som skrubba o rödspätta? 

Publicerat

Spar jag en havsöring jag inte ska äta samma dag fryser jag alltid in den orensad. Min bild är att fisken blir bättre när den tinas då.

Det är också lättare att filea en orensad fisk👌🏻

Publicerat
2 hours ago, Ismo said:

Sverige är avlångt land..här uppe behöver inte en ..en frys!

1 Juni nu..

 

20230601_073445.jpg

Äe fy fan. Man är avis på er där uppe under juli och augusti när flugfisket är som bäst, har man tur får man "smaka" en vecka under semestern.

Men som det är nu är man nöjd med vulgata-kläckningarna här omkring 😆

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.


























×
×
  • Skapa ny...