Jump to content

Koh-i-Noor

Members
 • Content Count

  55
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

1 Follower

About Koh-i-Noor

 • Rank
  Member

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Siljansnäs

Recent Profile Visitors

762 profile views
 1. Skulle gissa på ca 6 000:- i Sverige. I USA ca 800 - 1200 USD. Wes Jordan modellerna hade bästa bambun och minsta synliga limfogarna!
 2. Jag började använda Danners vadarskor med filtsula i början av 80-talet. Maken till behagliga och och slitstarka skor fanns inte! Jag fick nya filtsulor tre gånger under den tiden och smorde in skinndelen med vegetabiliskt fett. Sedan gick jag över till Patagonias "Sticky Rubber" som passade bättre med kraven bl. a. på NZ och Island angående smittspridning. Om man ska skaffa nya vadarskor vartannat eller var tionde år är dock en högst personlig fråga!
 3. Absolut, men det sammanfaller med min gissning så tack för ditt bidrag! ska bli intressant att testa!
 4. Vilken vikt på SA Spey Lite skulle Du/Ni rekommendera till ett Loomis 10 ft #6? Kastar ibland tvåhands då en liten löstagbar underdel monterats vilket gör att spöt är 10 1/2 ft totalt!
 5. Har ett Zpey HMS 12'1 #8 och tycker det kan mäta sej med vilket annat spö som helst på marknaden! Helt underbart för Scandi med 27 gr Flyt/Intermediate-linor. Lycka till med fortsättningen!
 6. Till en kompis i Norge söker jag en topp till ovanstående spö, ny eller begagnad spelar ingen roll, bara den är hel!
 7. Tack för synpunkterna! Ska dra detta i styrelsen inom kort!
 8. Hej! Vårt fiskevårdsområde funderar på att införa denna service till fiskare. Tacksam för alla synpunkter och rekommendationer när det gäller detta! Vilka företag rekommenderas? Redovisning av intäkter försäljning mmm!
 9. Bosse kommer att delta i mässan på Upplands Motor 22/11 så bor du inte alltför långt borta kan det vara ide' att träffa honom där!
 10. Hej, Trevliga alternativ alla tre som du säger! Jag skulle nog välja det minst stressande alternativet, nr tre, med alternativ två som nära på lika bra. Thompson är ju unikt och jag har sett rapporter om fin Regnbåge nyligen från en lokal vän. Vet dock inte exakt var! Försök hålla bägge altenativen öppna så länge som möjligt, det är ju alltid bra med gott sällskap!
 11. Varit borta från tråden ett tag! Det mesta är väl sagt om Brooks Sunray nu. Alla flugvarianter jag sett i tråden fångar lax men längden kan ju variera med vattenföringen. Bosse Holmqvist var i Laerdal ungefär samma tid som jag och vi träffades några gånger! Han har säkert en hel del att berätta! Dom flugor jag har är bundna på ca. 5 cm plasttub utan kropp och med brun undervinge troligen ekorre följt av ca 8 cm svart get och några strån påfågelherl överst. Väldigt enkla! Ray använde alltid fast trekrok men då fanns inte ju LOOPs dubbel! Ray nämnde i en tidiningsintervju att han utvecklat flugan byggt på "Collie Dog", vidare att den långa vingen delvis kompenserade några av hans gästers oförmåga att föra flugan i rätt hastighet i de snabba partierna av älven! Jag såg aldrig Ray sätta extra fart på flugan men har själv upplevt hugg på lugnare partier och i stark vind över vattnet. Håkan Norling berättade för mej att Sunray var en stor inspiration till hans Tempelhund!
 12. Så sant Per! Jag har också några "original" efter dom 5-6 åren jag fiskade/guidade hos, (och med!) Ray Brooks. Vi kan ju jämföra för han gjorde varianter han också!!
 13. Koh-i-Noor

  Sage Txl-f

  Har 7'10" för #3 med Quiet Taper #4. Lagom långt och mycket lättkastat och precist. Rekommenderas!
 14. Ett Dickerson är aldrig fel! 7012 eller 7612? - jag tycker längden kan avgöra, och då är 7' 6" mer universellt. Gott Nytt År!
 15. Jag tycker Du är inne på rätt spår! Jag har gjort några 7012 och den har definitivt blivit en"hit". Sen beror det på hur snabbt Du är ute efter- den är mjuk och fin och kanske inte den snabbaste Dickerson. Annars är 7613 en av dom mest populära men då blir det en #5 förstås! Jag tror det ska finnas en Gillum-tapering i längden 7 - 7 1/2 ft som man kan hitta på nätet, jag är osäker på linklass dock!
×
×
 • Create New...