Jump to content

Erik F

Members
 • Content Count

  285
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Erik F

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Sävar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erkfrn05@student.umu.se
 • Telefon
  0768281440

Recent Profile Visitors

1,933 profile views
 1. Jag knyter alltid mina egna tafsar. Till tidigt tungt laxfiske kanske en 9 fots tafs är lämpligt. Då hade jag börjat med 0.65 4 fot, sedan 0.55 3 fot för att avsluta med 0.45 2 fot. Detta är bara på ett ungefär. Det är bara att prova sig fram. Inga konstigheter alls. Det är svårare att få till en bra tafs vid lättare fiske där man vill ha en bra presentation av flugan. Jan Erik Granbo hade en bra lathund för hur man skulle knyta sina egna tafsar men nu hittar jag den inte tyvärr 😩
 2. Lämnade in ett spö på garantiärende på flugfiskebutiken i Umeå för snart ett år sedan? Inte hört ett smack. Varit inne flera gånger och frågat hur det blir med spöt. Får till svar att dom ska kolla upp det och kontakta mig därefter. Aldrig har någon kontaktat mig som jag blivit lovad. Förjävla dåligt helt enkelt!
 3. Erik F

  Sage garanti

  2000 kostade det mig för en ny topp till ett tcx utan kvitto eller garantisedel. 600 hade det kostat om jag hade haft kvitto eller garantisedel som inte var äldre än två år.
 4. Tack för svar ändå. Klarar man sig med en 13-fotare och intermediate/sjunk3?
 5. Det fanns åtminstone en plats kvar som jag tog. Jag har fiskat mycket i Surna tidigare men aldrig på Övre Saeter. Har dock bott där några gånger tidigare.
 6. Jag funderar trots det tröga fisket på Övre Saeter att fiska där nästa vecka. Var det ingen fisk där uppe? Vad var vattentemperaturen? / Erik
 7. Jag själv har faktiskt börjat fundera på att kliva ut strax nedströms någon. Jag upplever att folk fiskar sig nedströms extremt sakta numera. Tre kast ett myrsteg neråt ungefär.
 8. Nu måste jag rätta mig här. Det är en 9,6 fotare jag använder mig av. Brukar ha en Airflo 40+ till. Skönt att fiska med en "hel lina" ibland.
 9. Jag brukar använda en 9 fotare ibland när läget tillåter. Funkar alldeles utmärkt.
 10. Kör med versitip #7 till det spöt. Funkar perfekt.
 11. Vanlig betesknut räcker gott och väl.
 12. Lokalen ovan inloppet i norra bullarn har det inte gjorts några restaureringsarbeten på. Jag var och fiskade ett par timmar i älven i maj. Just det stället som det inte hade gjorts några arbeten på stod det mycket fin öring på. Har aldrig haft så bra fiske just på det stället tidigare. Däremot var fisket i övriga älven rent dåligt.
 13. Kanske denna sida kan vara något: https://www.ssb.no/statistikkbanken/selectvarval/Define.asp?subjectcode=&ProductId=&MainTable=ElvefiskeVassdrag&nvl=&PLanguage=0&nyTmpVar=true&CMSSubjectArea=jord-skog-jakt-og-fiskeri&KortNavnWeb=elvefiske&StatVariant=&checked=true
 14. Hej! Jag är intresserad. Du får gärna skicka mer information om stället och boendet.
×
×
 • Create New...