Jump to content

Erik F

Members
 • Content Count

  300
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

About Erik F

 • Rank
  Advanced Member

Information

 • Bostadsort
  Sävar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erkfrn05@student.umu.se
 • Telefon
  0768281440

Recent Profile Visitors

2,184 profile views
 1. Jag hoppas verkligen Norge öppnar upp gränserna för oss från Sverige. Jag tänker ha is i magen i alla fall. Har redan börjat tänka ut alternativa vägar in i Norge. Frågan är hur stark deras gränsbevakning är. Jag vet diverse småvägar in i Norge både från norra Bohuslän och Värmland. Dock blir det en omväg för min del på ca: 100 mil. Men jag vill verkligen komma iväg på min "vecka". Så det kanske är värt risken att smuggla in sig i landet.
 2. Precis. Såg precis mailet nu från Övre Saeter. Högst oklart hur det blir med eventuell återbetalning. Stod ju ingenting om det i mailet. Men nu har man iaf lite tid på sig att avvakta utvecklingen.
 3. Också orolig över mitt Norgefiske i år. Ska iväg andra veckan i Juni. Dessutom ska jag betala resan senast 31/3. Vet inte hur jag ska göra riktigt.
 4. Erik F

  Livsfisken

  Trevlig film. Skönt att slippa musik som tar över hela filmen vilket nästan alltid är fallet i fiskeklipp folk laddar upp. Det leder till att jag aldrig orkar se klart klippet. Det räcker med att höra älvens brus alla gånger ☺️
 5. Kör själv med grafitolin från flugor.se . En applicering verkar hålla i flera år. Applicera verkligen inte för mycket bara då det kan leda till tråkiga överraskningar. Jag har faktiskt aldrig haft problem med att holkarna glider isär eller att jag inte har fått isär holkarna efter avslutat fiske sedan jag började använda detta.
 6. Fast å andra sidan tycks min medvetna osköna stil hålla diskussionen vid liv. Bra mycket bättre det än att diskussionen dör ut efter ett par inlägg vilket ofta är fallet annars.
 7. Finns inget mer gayigt än styrkelyft! Känns så 80-tal över det hela.
 8. Visst är det okej att jag använder dina bilder från den andra tråden? Utan bilder är ju denna tråd värdelös. Se det som reklam för ditt arrangemang. MVH, Erik
 9. Jättebra att frågan lyftes ut till en egen tråd. Men det har blivit något fel med citeringen. Nu är jag helt plötsligt någon annan vilket kanske kan vara till min fördel men jag vill ändå att det skall vara rätt.
 10. I år var det mycket fokus under laxfiskesäsongen att inte lyfta fisken ur vattnet för fotografering. Detta verkade ge effekt då dom flesta bilder jag sett på återutsatta laxar har faktiskt varit bilder där laxen varit kvar i vattnet. Jag ser att öring- och havsöringfiskare har mycket kvar att lära på denna fronten. Fattas bara ett spö intryckt i käften. Pinsamt!!! 2 hours ago, Redtag88 said: Nu tycker faktiskt jag att du går till överdrift!! Högst troligt så har dessa fiskar bara varit över ytan i 10-15 sek för ett foto. Och det DÖR inte fisken av! Sedan håller jag fullständigt med om att det bästa är att inte ta upp fisken ur vattnet men vet man vad man håller på med så är det ingen fara att ta ett snabbt kort på sin fisk. Sedan vill jag berätta om en personlig sak som hände mig för typ 20 år sedan. Precis skaffat mig 2 handsgrejer och var total nybörjare på detta med flugfiske efter lax, åker ner till Mörrum. Var där i 5 dagar och 90% av alla laxfiskare jag träffa efter älven var totala stroppiga idioter som bara fnös åt en för att man inte visste alla oskrivna regler....... kände mig som en komplett idiot bland alla dessa översittar människor med näsan i vädret som trodde dom var något! Så ni laxfiskare har mycket att lära av oss Öringfiskare 😊 Pinsamt var ordet!!!!!!! 2 hours ago, Lill-Niklas said: Och hur mycket effekt ger det i överlevnad? Ska man inte ens få ta en ordentlig fångstbild kanske man lika gärna kan låta fisken vara helt, för då är ju överlevnaden helt klart störst... Droppar ju om fiskarna så ser verkligen ut som man snabbt lyft upp fisken tagit en bild och iväg. Tycker din kommentar var pinsam. Jag lämnar ditt Mörrumäventyr därhän då jag håller med om att laxfiskare i stor utsträckning är idioter... Men hur kan du veta att fisken inte dör av att vara över ytan 10-15 sek? Kolla bilderna på dom tyngre fiskarna. Hela buken strax bakom huvudet trycks in något enormt.Vilka organ hos fisken sitter där? Känns som ett enormt djurplågeri. Referera gärna till någon källa att det är okej att bedriva c&r fiske på detta sätt. För mig känns det som att hos många fiskare är inte det primära att trivas och njuta av sitt fiske utan det är viktigare att stoltsera med fångstbilder på stora fiskar att visa upp på sociala medier. PINSAMT!!! Egentligen är det väldigt enkelt. Själv tar jag gärna upp fisken (med glädje) om det är en matfisk och slår en sten i skallen eller så lossar jag flugan så snabbt som möjligt och låter fisken simma tillbaka. Oftast utan att röra vid fisken. Minnet om fisken räcker långt... Haha... Jag tänkte direkt att du måste vara en Stockholmare. Jag tolkar det du skrev som att det viktigaste för dig är att få ta en bild av din fångst. Stämmer det? Jag har många bilder på fiskar jag fångat, men alla dessa fiskar har fått en sten i huvudet varvid jag därefter har fotat fisken.
 11. Erik F

  Varför inte?

  För att någon MES här på edge kan ta illa upp. Som när jag raljerade med uttrycker pro-team-...-member. Då tog det hus i helvete ska du veta.
 12. Själv fiskar jag med ett Loop greyline 15 fot samt ett Bringsen speycastingnånting 15,6 fot som säkert är 20 år gammalt. Upplever aldrig att det känns för tungt. Jag är varken lång, stark eller någon kastguru. Så jag förstår inte detta med att ett spö är för tungt 🙂
 13. Erik F

  Hardy knarr...

  Helt riktigt! Tänk om någon får för sig att man fiskar med billiga grejor 😨
 14. Jag knyter alltid mina egna tafsar. Till tidigt tungt laxfiske kanske en 9 fots tafs är lämpligt. Då hade jag börjat med 0.65 4 fot, sedan 0.55 3 fot för att avsluta med 0.45 2 fot. Detta är bara på ett ungefär. Det är bara att prova sig fram. Inga konstigheter alls. Det är svårare att få till en bra tafs vid lättare fiske där man vill ha en bra presentation av flugan. Jan Erik Granbo hade en bra lathund för hur man skulle knyta sina egna tafsar men nu hittar jag den inte tyvärr 😩
 15. Lämnade in ett spö på garantiärende på flugfiskebutiken i Umeå för snart ett år sedan? Inte hört ett smack. Varit inne flera gånger och frågat hur det blir med spöt. Får till svar att dom ska kolla upp det och kontakta mig därefter. Aldrig har någon kontaktat mig som jag blivit lovad. Förjävla dåligt helt enkelt!
×
×
 • Create New...