Jump to content

Erik F

Members
 • Posts

  311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Erik F last won the day on July 8 2021

Erik F had the most liked content!

Information

 • Bostadsort
  Sävar

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  erkfrn05@student.umu.se
 • Telefon
  0768281440

Recent Profile Visitors

2,670 profile views

Erik F's Achievements

Advanced Member

Advanced Member (3/5)

20

Reputation

 1. Vid kallt vatten går jag ner i längd på spö. Ett styvt 9 fots spö passar alldeles utmärkt. Samtidigt byter jag till en fluglina helt i nylon. Som fluga använder jag gärna en 40-grams tub helt i metall.
 2. Är ju fan helt sjukt. Man kan köpa ett paket med fyra spön för endast 40000kr😮. Nä tack. Mina Loop greyline funkar fortfarande bra för mig. Kastar dock varken längre eller kortare än någon annan 😅
 3. Då var man framme. Enda som behövdes var sitt körkort samt att man hade fyllt i inreseregistreringen. Hemvärnsmannen som stod vid gränskontrollen skannade bara av QR-koden jag fått på mail efter jag fyllt in min inreseregistrering. Efter det köade jag i 30 minuter för att få ta ett snabbtest. Därefter fick jag vänta ytterligare en kvart på resultatet 😛😎
 4. Imorgon styr jag kosan mot Norge. Har inte haft covid och är inte fullvaccinerad. Jag åker från ett grönt område och kommer inte åka genom något rött område. Som jag tolkar Norska myndigheter är det då okej att åka in i Norge. Har gjort en inreseregistreing samt fixat ett folkbokföringsbevis. Blir spännande imorgon och se om det räcker för att få komma in i Norge 😎
 5. Träffade på en gubbe igår vid mitt hemmavatten. Han måste haft en sån berkley nylonlina som skjutlina. Dessutom en rekordkort klump till detta. Är detta det moderna flugfisket? Det liknar ju ingenting. Visserligen fick han kasten dit han ville. Men varför inte bara köra spinnfiske istället? Själv kör jag gärna spinnfiske i början på säsongen när det är kallt ute. Faktiskt väldigt roligt och man kan även som flugfiskare lära sig en hel del när man går och spinnfiskar.
 6. Klumpvikt hit och dit. Sjukt överskattat att bry sig om sådana petitesser. Det är väl bara du som vet vad du trivs med. Testa dig fram och se vad du gillar. Utan att aldrig sett eller hållit i spöt skulle jag satt på en Vision hybrid #6. Då slipper du dessutom den onödiga skarven mellan klump och skjutlina. Borde passa bra i Finnmark.
 7. NEJ. Inget blir enklare och billigare än nålknut. Tar max en minut att knyta och håller i flera år!
 8. Dagens flugfiske är gårdagens spinnfiske!
 9. Då borde linan fungera perfekt. Jag har fiskat i örekil ett par gånger och där borde linan verkligen komma till rätta.
 10. Till vilket fiske ska du använda linan? Jag använder min lina till lax och havsöringsfiske i min hemmaå. Lätt den trevligaste versitiplina jag testat. Inga irriterande skarvar. Dessutom kan man streamerfiska in linan hela vägen utan problem. Kastmässigt tycker jag den är bättre än RIO versitip jag tidigare använt. Det funkar bra att kasta med rejält överhäng vilket jag gillar. Som spetsar använder jag mina gamla RIOs vilket funkar jättebra. Helt horribelt hur dyra spetsar är.
 11. Jag hoppas verkligen Norge öppnar upp gränserna för oss från Sverige. Jag tänker ha is i magen i alla fall. Har redan börjat tänka ut alternativa vägar in i Norge. Frågan är hur stark deras gränsbevakning är. Jag vet diverse småvägar in i Norge både från norra Bohuslän och Värmland. Dock blir det en omväg för min del på ca: 100 mil. Men jag vill verkligen komma iväg på min "vecka". Så det kanske är värt risken att smuggla in sig i landet.
 12. Precis. Såg precis mailet nu från Övre Saeter. Högst oklart hur det blir med eventuell återbetalning. Stod ju ingenting om det i mailet. Men nu har man iaf lite tid på sig att avvakta utvecklingen.
 13. Också orolig över mitt Norgefiske i år. Ska iväg andra veckan i Juni. Dessutom ska jag betala resan senast 31/3. Vet inte hur jag ska göra riktigt.
 14. Erik F

  Livsfisken

  Trevlig film. Skönt att slippa musik som tar över hela filmen vilket nästan alltid är fallet i fiskeklipp folk laddar upp. Det leder till att jag aldrig orkar se klart klippet. Det räcker med att höra älvens brus alla gånger ☺️
 15. Kör själv med grafitolin från flugor.se . En applicering verkar hålla i flera år. Applicera verkligen inte för mycket bara då det kan leda till tråkiga överraskningar. Jag har faktiskt aldrig haft problem med att holkarna glider isär eller att jag inte har fått isär holkarna efter avslutat fiske sedan jag började använda detta.
×
×
 • Create New...