Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nu börjar det bli grilltider även här uppe i Nordpolen.

Det är nästan 20 år sen jag grillade sist (bott i bostadsrätt) men nu har vi alla möjligheter till detta.

Givetvis har en kolgrill av det bättre slaget införskaffats.

Vad har ni för tips?

Allt från grilltider, recept, rengöring och tillbehören kring grillning.

Gärna lite annorlunda grillrecept :)

Posted

Mitt tips är att bränna på en fin grillyta på köttbiten och sedan göra den klar i ugnen....... :P

Posted

Nu börjar det bli grilltider även här uppe i Nordpolen.

Det är nästan 20 år sen jag grillade sist (bott i bostadsrätt) men nu har vi alla möjligheter till detta.

Givetvis har en kolgrill av det bättre slaget införskaffats.

Vad har ni för tips?

Allt från grilltider, recept, rengöring och tillbehören kring grillning.

Gärna lite annorlunda grillrecept :)

Har du hamnat i Solsidan.

Lamm testiklar kan du testa .Dela testiklarna i halvor o krydda salt vitpeppar o Citron.

Posted

Här kommer ett recept som Magnus gilljam i Gävle har gett mig

Citat

Här kommer receptet, lycka till

*1kg lammracks

*En näve färsk rosmarin

*En näve färsk mynta

*3-4 st vitlöks klyftor

*Saft från en halv lime

*Salt å vitpeppar

*1 dl olivolja

Ta fram en bunke och börja med att hälla i all olja, pressa ner limejuicen,pressa vitlöken, hacka kryddorna och sist men inte minst salta och peppra.

Alltså.....rör ihop allting i en bunke släng i lammen och rör om, låt stå över natten i kylskåpet innan grillningen.

Magnus bjöd på detta vid en höstträff i Älvdalen och om jag minns rätt så var Du med där.

En gidare grillrätt får man leta efter.... :P

Posted

Här kommer ett recept som Magnus gilljam i Gävle har gett mig

Citat

Här kommer receptet, lycka till

*1kg lammracks

*En näve färsk rosmarin

*En näve färsk mynta

*3-4 st vitlöks klyftor

*Saft från en halv lime

*Salt å vitpeppar

*1 dl olivolja

Ta fram en bunke och börja med att hälla i all olja, pressa ner limejuicen,pressa vitlöken, hacka kryddorna och sist men inte minst salta och peppra.

Alltså.....rör ihop allting i en bunke släng i lammen och rör om, låt stå över natten i kylskåpet innan grillningen.

Magnus bjöd på detta vid en höstträff i Älvdalen och om jag minns rätt så var Du med där.

En gidare grillrätt får man leta efter.... :P

Jepp...det där känner jag igen.

Makalöst gott!

Posted

Jepp...det där känner jag igen.

Makalöst gott!

Jag har gjort det några gånger och det är fanimig onödigt gott..... :blink:

Posted

Här kommer ett recept som Magnus gilljam i Gävle har gett mig

Citat

Här kommer receptet, lycka till

*1kg lammracks

*En näve färsk rosmarin

*En näve färsk mynta

*3-4 st vitlöks klyftor

*Saft från en halv lime

*Salt å vitpeppar

*1 dl olivolja

Ta fram en bunke och börja med att hälla i all olja, pressa ner limejuicen,pressa vitlöken, hacka kryddorna och sist men inte minst salta och peppra.

Alltså.....rör ihop allting i en bunke släng i lammen och rör om, låt stå över natten i kylskåpet innan grillningen.

Magnus bjöd på detta vid en höstträff i Älvdalen och om jag minns rätt så var Du med där.

En gidare grillrätt får man leta efter.... :P

Låter inte fel!

Dock så grillar Uiguyrerna i västra Kina världens godaste lamm! :)

Posted

Låter inte fel!

Dock så grillar Uiguyrerna i västra Kina världens godaste lamm! :)

Lite långt att åka bara..... :huh:

Posted

Leffe....vet du nåt om grilltiden för det där receptet?

Man vill ju inte gärna skära/kontrollera alltför mycket under tillagning.

Posted

Visste ni att ordet Kebab ( eller rättare sagt Kabab) är en persisk ord och betyder bokstavligen grillat?

Om du marinerar kött se alltid till att den får ligga minst ett dygn i marinaden.

Jag brukar oavsett kött riva en hel gul lök som jag blandar i marinaden, dels gör den köttet mjukare och dels så tar den bort bismaker..

En annan tipps är att använda kinesisk soja istället för salt!

Tummen upp för grillade fårballar.... namnam :)

Posted

Jag gör alltid tvärtom mot vad oops skulle göra ^_^ så mitt tips är att antingen koka eller köra på 120° i ugnen och sedan snabbgrilla fram ränder inför applåderande gäster...

Posted

Leffe....vet du nåt om grilltiden för det där receptet?

Man vill ju inte gärna skära/kontrollera alltför mycket under tillagning.

Det är ju avhängigt värmen och tjockleken på racksen......Känn lite på dom med en gaffel, som när man steker vanligt kött typ.....Eller provgrilla en.... :unsure:

Posted

Mortla gärna de färska kryddorna i oljan. Tar fram mycket mera smak än att bara hacka.

+1 på den, Färska kryddor ska alltid mortlas för bäst resultat... :)

Hannu släng på en hel fisk och lite musslor... Fint som fan, sen gör du bara en enkel örtolja att pensla på fisken och när musslorna är klara vända runt dem i... Makalöst gott :wub:

Ta med grillen i sommar? :lol:

Posted

Kustis tipsade mig om denna och min fru tyckte det verkade toppen. Vi tänker dock köra i en något mindre skala...

*Tumme upp!*

Du gör jobbet åt mig micke! Men sluta var så blygsam, ta i rejält! :D

Posted

Hannu, lägg en folieform på ena sidan och dom tända bricketterna på den andra sidan,,

Sen gör du som Leffe säger och bryner på köttet över glöden och när det är gjort flyttar du över köttet över den sidan folieformen står på så går det klart utan att bli bränt,, :)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


























×
×
  • Create New...