Jump to content

harlequine

Members
 • Content Count

  175
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by harlequine

 1. Stod om detta i reviews på Simms egna hemsida!
 2. Intressant, låter ju som killen kunnat fiska kust obehindrad med Michelinsulan!!!
 3. Hade varit trevligt att hitta en ren gummisula som faktiskt fungerar på hala stenar för övrig vadning och transport på land lär ju gummi briljera på.
 4. Ja det är ju vansinnigt att släppa en sko som inte går att sätta i cleatsen, jag tänker att dubbar skadar ju underlag vilket mjuka aluminium inte gör. Blir även fundersam över att det är några få märken som annamat alu cleatsen. Om det var så fantastiskt borde ju till exempel Guideline eller Vision komma med detta...
 5. Kan tänka mig att dina Simms ger mer en normal känsla då cleatsen är mindre och går inte tvärs över så jag antar mer av sula som har kontakt med marken. Med mina så är ju ibland enda kontakten med marken på skenorna och har ibland trampat illa då marken missar skenorna och istället klivs det på det hala gummit i sulan. Gällande Simms, de lightweight som nu finns, passade inte cleatsen? Har läst nått om det men minns inte exakt.
 6. Lyfter min gamla tråd... Blev till slut ett par Patagonia Foot Tractor skor med alubars som jag tycker ger ok grepp på kuststräckan där jag håller till. Är ju som sagt rullstensås i vattnet så mycket sten med lite alger. Är dock inte helt nöjd med skorna då de är liiiite trånga trots en storlek upp från min vanliga skostorlek samt att de är tunga och jag tycker alubars ger en känsla som att man svävar på underlaget och ger skum markkontakt när det ska klivas runt på stenar. Har mer fastnat för idén med ren gummisula då filt inte går ihop med snö och is. Kikar mest på Vision i nuläget och
 7. Jag fiskar hela året förutom sommar. Brukar vara lite trögare januari-februari men det går att få fisk hela året. Beror ju på vattentemp om fisken är inne eller ute på djupt vatten. Så det är nog upp till hur sugen du är att eventuellt frysa i tältet...😀
 8. Menar du att spöna hade olika aktion trots samma serie???
 9. Har 9 fots spön och har även provat 8 fotare samt 9’6 fot. Längre spön runt 10 fot blir tyngre att kasta med än 9 fot men kanske kastar någon meter extra vilket är försumbart. 8 fotare kändes bra men blev liiite otäckt vid några tillfällen då linbågen kommer närmare huvudet. Jag som vadar och är kort vill inte ha mer än 9 fot för det blir lätt att spötoppen sköljs över av vågor när den pekar mot ytan. Tror nog längre spön passar i flytring eller vid djup vadning men ser ingen nytta från båt.
 10. Jag är väl ingen direkt flugfiskarguru men fiskar i alla fall på ostkusten men från land på öppen kuststräcka. Det första jag tar i beaktning är vind då blåst är bra. Fiskas det från båt är ju detta ett mindre problem då platser kan väljas så vind kommer från ”rätt” håll. Då kan det även användas lättare klassning på grejerna. Tycker kastlängden om jag kör #5 eller #8 är minimal, däremot går det att köra större flugor med #8. Gällande spö så funkar faktiskt spön under 3000kr ypperligt och rulle är för mig endast linförvaring så här går det att spara pengar (kör ju Danielsson ändå bara för att)
 11. Mycket irriterande 😠
 12. Hur har det gått med testningen??? Någon rapport vore trevligt.😎
 13. Har Patagonia Foot Tractor och alu cleats ger bra fäste men då du endast har kontakt med underlaget genom dem då de är högre än sulan så ger det för mig ibland en ostadig känsla på sten.
 14. Vision Meri kanske passar dig? Ska tydligare lite långsammare än Merisoula och Stifu Seatrout, Bauer pratar om spön i kort klipp från Gotland.
 15. Bra att belysa att det går att få fisk på en utrustning som i pris landar söder om 15000kr strecket.
 16. Är det verkligen ingen som testat dessa linor???🙄
 17. Har en fundering kring dessa linor i rubriken. Jag har tidigare haft en Vibe 85 #7-8 intermediate lina på 17g till ett #7 Vision Silver spö vilket fungerade då det var hårt och snabbt. Har även testat den linan på mitt nuvarande #8 spö med rekommenderad kastvikt 18g. Med mitt nuvarande #8 spö och en Vision Kust #8-9 19g lina känns det som det är max för vad spöt hanterar bra. Om jag nu ska välja en Vibe 85 lina, är det stor risk att den i #8-9 upplevs tyngre än Kustlinan trots samma klumpvikt? När jag läser om Vibe 85 rekommenderas en #7-8 lina till en snabb sjua eller långsam åtta. Det som f
 18. Jag går typ 6 km när jag kör mitt höst och vinterfiske. Hur många pass kör du? Tänker eftersom du också gick mycket?
 19. Har till mitt hö fiske senaste 7 åren använt ett par Vision Icon vadare som nu gett upp och läcker. Kikar runt och då mest på Vision. Kura verkar lovordas men hade ju varit trevligt med något billigare. Har ni några tips??? Letar ”Bang for the bucks” då jag fiskar typ 15-20 pass under ett år.
×
×
 • Create New...