Jump to content

normende

Members
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

normende last won the day on March 7

normende had the most liked content!

Community Reputation

13 Good

About normende

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 07/05/1977

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Lund
 • Intressen
  Fiske,natur

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  normende@gmail.com
 • Telefon
  0734355070

Recent Profile Visitors

1,503 profile views
 1. Har ett Sage SPL #0. Först köpte jag en Sage quiet Taper dt #0. Det gick inte att kasta med enligt mig. Fick sen tips om en loop optistream #2 skulle fungera bra. Dom lirar bra ihop. Men då är det inte #0. Men det är bra känsla i spöet. Mjukt och följsamt. Kanske inte så användbart.
 2. Jag tycker också att man kan hoppa över vissa klasser. Jag hade innan ett #3,#4,#5. 3an var 8.2 fot långt och medelsnabbt 4an var 9fot långt och lite rappare i aktionen 5an var 9fot långt med ganska snabb aktion 3an var gött till mindre fisk och när det var vindstilla. Små nymfer och torrfluga 4an tålde lite mer vind och lite större flugor. Men jag tyckte man kände sig begränsad. 5an kunde man ha till streamer och lite större förtyngda flugor. Men jag tyckte än att något saknades. Svårt med större streamers i kombination med blåsiga dagar. Jag gjorde mig av med alla spöna och köpte på mig en #4 8.6 fot långt och en #6 9 fot. Jag köpte samma märke och modell på det båda spöna. Mellan #4 och #6 är det stor skillnad. I och med att jag köpte ett kortare spö i klass #4 så kändes det nästan ingen skillnad mot mitt gamla klass #3. Skillnaden var inte jättestor i alla fall. Så nu har jag #4an till nymfer och torrflugor med flytlina. Jag köpte 2st linor till spöet. En allround lina #4 och en kortklump #4 Till #6an köpte jag också 2st linor. En sjunklina #6 med flytande runningline och flytlina allround #6. Med sjuklinan kör jag streamers,boobie och andra förtyngda flugor. För blåsiga dagar samt större fiskar använder jag detta spö med flytlina istället för min #4. Oj det blev vist lite lång text. Jag fiskar mest efter regngbåge i put and take vatten ,men ibland fiskar jag även öring.
 3. Tack för svar. Ja det är ju väldigt lätt. Upplever du den som ömtålig?
 4. Hej Jag undrar om någon har erfarenhet av en rulle ifrån Vision modell XLV. Jag gillar utseendet på den.Jag funderar på en i storlek 5/6 eller kanske 3/4. Vad tycker ni? Bra köp? Hur är det med glapp mellan spole och rulle? Tacksam för svar. /Lars
 5. Jag har för mig att den är en halv klass tyngre. Men där är nog inget som man ska bekymra sig för, utan rent av en fördel.
 6. Ny uppdatering Då har jag försökt mig på att väga den mintgröna linan. Den väger in på ca 10.27g på 9.14m. Total längd på linan 27m Jag uppskattar klumplängden till ca 8m+. Igår var jag ute och provfiskade med. Kändes bra... Kanske en liten aning tung till mitt Orvis Recon #4. Och nu när jag har vägt linan så kan det faktiskt stämma. Fick tag på 2st linor till. Så är någon intresserad så skulle jag kunna avvara 1st i alla fall.
 7. Har varit ute och fiskat med Orvis superfine på Recon spöt idag. Helt underbar lina att kasta med. Fungerar riktigt bra som presentationslina. Man liksom smeker ut linan. Mycket skön känsla. Körde med fjäddrmygg,Nympher med och utan guldskalle.
 8. Uppdatering. Den gula linan har nu fått ett varmbad,sträckning och smörjning. Den fick sen ligga en stund. Linminnet finns fortfarande kvar. Den är åtminstone rak nu i alla fall. Linan väger 7.7g på 9.14m vilket skulle betyda att den följer gammal standard. Så jag hade kanske fel här angående klumplängd. Men det känns ändå som om linan har något längre klump än en standard wf i alla fall. Provade linan på en riktigt mjukt spö idag vilket inte var någon direkt höjdare. Det skall väl tilläggas att detta spö är en 4-5. Så linan kändes lättare på detta spö. Kanske rent av för lätt. Men linan duger i alla fall till träning på gräsmattan. 60kr får den väl vara värd..
 9. Hej Jag gjorde som säkert många andra gör ibland,spontanköper trots att man redan har tillräckligt med prylar. Nu var det så att jag kunde inte motstå att köpa på mig 2st fluglinor av typen 2a sortering. Valet föll på 2st flytlinor WF #4. En var lysande gul och den andra mintgrön. Jag började med att testa den gula. Spöet som jag använde för testet var ett MSX Emarald #4. Ett mjukt mediumsnabbt spö som nog får anses vara rätt klassad. Den gula linan var mjuk och följsam och gled ganska lätt genom spöringarna. Lungna rörelser var melodin. Linan är en longbelly typ. Påminner väldigt mycket om en Worcestershire från shakespeare. Jag har haft en sådan sedan tidigare men då i #6. Längd på linan 25-27m Kast upp till 20-22 gick bra. Men min teknik eller linan begränsade mig för att komma mycket längre. En helt ok lina får jag säga. Linminne finns det. Lina nr 2 Färg mintgrön. Samma färg som SA aircel. coatingen på linan var skön. Följsam men inte för mjuk och riktigt bra glid. Linan är av typen kortklump. Känslan på coatingen är SA aircel eller kanske snäppet bättre. Klumpen är rätt tjock. Jag har hittat en bula på klumpen , men inget som stör vid kastning i alla fall. Linan påminner om tex Loop optistream eller SA Aircel short. Skjutlinan är tjockare än på optistream så där är den mer lik Arcel short. Längre baktapering än Optistream. Linan skjuter på riktigt bra. Längd på linan 25- 27m. Jag kunde nästan kasta ut hela linan. Lågt linminne. Det ska tilläggas att jag bara har provkastat på gräs än så länge. Måste säga att det var riktigt kul att prova på de här linorna. Jag hade liksom ingen som helst förväntningar på någon av dom. Men som tidigare har sagts om 2a sorterings linor är ju att du inte vet vad du får, men spännande. Mvh Lars
 10. Orvis Hydros superfine #4 blev kanon till spöet. Mjuk skön coating , linan löper fint genom ringarna och bra glid. Den lägger ut sig så där precis lagom lugnt. Landar mjukt.
 11. Orvis Recon #4 8.6ft Spöet i sig känns otroligt lätt i handen. låg swingvikt. För mig är det viktigt med låg swingvikt. Upplever spöet som mediumsnabbt Jag provade först med en Danielsson F3w 2-6 som jag nästan tyckte kändes lite klumpig på spöet. Bytte till en Danielsson Nymph W. Då kändes det bättre. Jag har provat 3st linor på det här spöet. SA Aircel Short #4. Vi kom inte överens. Linan kändes nog lite lätt. Guideline Presentation Evolve #4.. Känns helt ok. Kanske lite tung Guideline Highwater Evolve #4. Känns också helt ok, men också lite tung. Har nu beställt en Orvis Hydros Superfine #4. Hoppas en del på denna lina då den har fått bra omdöme. Ni andra som har Orvis Recon vilka linor har ni provat/fastnat för?
 12. Hej Blev du nöjd med spöna. Jag har ett #4 som jag är jättenöjd med. Hur upplever du #6 spöet?
 13. Jag har en YL 382 . Har provat lite olika linor till det. Rio Trout LT #3 fungerade ok men kändes lite för lätt tycker jag. SA Aircel #4 kändes bra Guideline Presentation #4 kändes alldeles för tung. SA Aircel Short (samma tapering som SBT) #4 är den senaste jag kör med. Funkar riktigt bra upp till 20m. Sedan blir den för tung. Mycket prisvärd lina. 399:-
 14. Har varit ute och fiskat ett kort pass idag. Jag måste säga att jag nöjd med den. Bra till både underhands och överhandskast. Fiskade med förtyngda nymfer. Hade linan på mitt loop yl #3. Linan kändes kanske något tung. Men detta märktes först när jag försökte mig på längre kast. Med bra timing så var det inga konstigheter med 20m kast. Nu var det dammfiske som jag provade idag. Ska bli kul att prova den i sin rätta miljö längre fram. Linan trasslade sig inte och la sig bra på vattnet. Flöt bra gjorde den också.
 15. Ja så upplevde jag också optistream linan som jag haft tidigare. Men aircel kändes inte så aggressiv om man jämför med optistream. Det är faktiskt först vid praktiskt fiske som märker alla för och nackdelar. En barrio Lina har jag också provat förr men vi trivdes inte med varandra. Det var en GT90.
×
×
 • Create New...