Jump to content

normende

Members
 • Content Count

  234
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

normende last won the day on March 7 2020

normende had the most liked content!

Community Reputation

15 Good

About normende

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 07/05/1977

Information

 • Kön
  Man
 • Bostadsort
  Lund
 • Intressen
  Fiske,natur

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  normende@gmail.com
 • Telefon
  0734355070

Recent Profile Visitors

1,669 profile views
 1. Då ingen har kunnat svara på min fråga angående swingvikt så får jag svara själv. Jag beställde en #6 som kom idag. Nu har jag bara känt på spöet inomhus och så, men swingvikten kändes låg och bra. provade att montera en Danielsson rulle f3w 2-6 vilket kändes bra. Ev så kanske det ska vara en ännu lättare rulle. Spöet kändes lätt och skönt i handen. Byggkvalite kändes bra. Ingen lyx , men klart godkänt. Plasten är kvar på korken. Men korken ser ut att vara av bättre kvalite jämfört med andra Vision spö som jag har känt på. Men man måste ju ut och provkasta snart. Har 3
 2. Hur är det med swingvikten på Sisu spöet... Är det framtungt? /Lars
 3. Nu kunde jag inte bärga mig längre så jag var tvungen att köpa på mig en Distance i klass #4. Den levereras utan spole. Vilket jag visste. Tog väl lite extra tid att spola av linan. Men vad gör man inte för miljön. ☺️ Provade att sträcka linan lite innan jag spolade på den på rullen.. Nja den är väl så när som stum. Så inget sträckande här. Coating känns sjysst . Skulle vilja påstå att den påminner lite om Vision Vibe... Spöna som jag provade linan på.. 1st Orvis Recon 8,6ft #4 ( Gamla modellen ) 1st MSX Emarald 9ft #4 Jag började med Orvis spöet.. Efter ett par kas
 4. Är också nyfiken. Är det verkligen ingen som har testat någon av dessa linor. /Lars
 5. Har ett Sage SPL #0. Först köpte jag en Sage quiet Taper dt #0. Det gick inte att kasta med enligt mig. Fick sen tips om en loop optistream #2 skulle fungera bra. Dom lirar bra ihop. Men då är det inte #0. Men det är bra känsla i spöet. Mjukt och följsamt. Kanske inte så användbart.
 6. Jag tycker också att man kan hoppa över vissa klasser. Jag hade innan ett #3,#4,#5. 3an var 8.2 fot långt och medelsnabbt 4an var 9fot långt och lite rappare i aktionen 5an var 9fot långt med ganska snabb aktion 3an var gött till mindre fisk och när det var vindstilla. Små nymfer och torrfluga 4an tålde lite mer vind och lite större flugor. Men jag tyckte man kände sig begränsad. 5an kunde man ha till streamer och lite större förtyngda flugor. Men jag tyckte än att något saknades. Svårt med större streamers i kombination med blåsiga dagar. Jag gjorde mig av med
 7. Tack för svar. Ja det är ju väldigt lätt. Upplever du den som ömtålig?
 8. Hej Jag undrar om någon har erfarenhet av en rulle ifrån Vision modell XLV. Jag gillar utseendet på den.Jag funderar på en i storlek 5/6 eller kanske 3/4. Vad tycker ni? Bra köp? Hur är det med glapp mellan spole och rulle? Tacksam för svar. /Lars
 9. Jag har för mig att den är en halv klass tyngre. Men där är nog inget som man ska bekymra sig för, utan rent av en fördel.
 10. Ny uppdatering Då har jag försökt mig på att väga den mintgröna linan. Den väger in på ca 10.27g på 9.14m. Total längd på linan 27m Jag uppskattar klumplängden till ca 8m+. Igår var jag ute och provfiskade med. Kändes bra... Kanske en liten aning tung till mitt Orvis Recon #4. Och nu när jag har vägt linan så kan det faktiskt stämma. Fick tag på 2st linor till. Så är någon intresserad så skulle jag kunna avvara 1st i alla fall.
 11. Har varit ute och fiskat med Orvis superfine på Recon spöt idag. Helt underbar lina att kasta med. Fungerar riktigt bra som presentationslina. Man liksom smeker ut linan. Mycket skön känsla. Körde med fjäddrmygg,Nympher med och utan guldskalle.
 12. Uppdatering. Den gula linan har nu fått ett varmbad,sträckning och smörjning. Den fick sen ligga en stund. Linminnet finns fortfarande kvar. Den är åtminstone rak nu i alla fall. Linan väger 7.7g på 9.14m vilket skulle betyda att den följer gammal standard. Så jag hade kanske fel här angående klumplängd. Men det känns ändå som om linan har något längre klump än en standard wf i alla fall. Provade linan på en riktigt mjukt spö idag vilket inte var någon direkt höjdare. Det skall väl tilläggas att detta spö är en 4-5. Så linan kändes lättare på detta spö. Kanske rent av för lätt.
 13. Hej Jag gjorde som säkert många andra gör ibland,spontanköper trots att man redan har tillräckligt med prylar. Nu var det så att jag kunde inte motstå att köpa på mig 2st fluglinor av typen 2a sortering. Valet föll på 2st flytlinor WF #4. En var lysande gul och den andra mintgrön. Jag började med att testa den gula. Spöet som jag använde för testet var ett MSX Emarald #4. Ett mjukt mediumsnabbt spö som nog får anses vara rätt klassad. Den gula linan var mjuk och följsam och gled ganska lätt genom spöringarna. Lungna rörelser var melodin. Linan är en longbelly typ.
 14. Orvis Hydros superfine #4 blev kanon till spöet. Mjuk skön coating , linan löper fint genom ringarna och bra glid. Den lägger ut sig så där precis lagom lugnt. Landar mjukt.
×
×
 • Create New...