Jump to content

Rima

Edgemember
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About Rima

 • Rank
  Advanced Member

Kontakta medlemmen

 • E-mail
  rima_jmk@hotmail.com
 • Telefon
  0702534576

Recent Profile Visitors

1,225 profile views
 1. Gör avslutet 1,5-2 mm innan öglan på kroken börjar, då får du plats för knuten på krokskaftet.
 2. Jag har precis samma erfarenheter som dig och började för några år sedan att köpa billiga "kinesvadare". Det har blivit några olika modeller bland annat Kinetic. Köper ett par nya varje år och behåller fjolårets som extra. En del har börjat läcka ganska snart men om jag inte kommer ihåg helt fel så tror jag Kinetic byxorna höll i alla fall nästan hela säsongerna. Har då aldrig ägt ett par vadare som hållt bättre än 1000kr/säsong så att säga....
 3. Rek vikt för enhandsspön är ju för överhandskast. Du måste lägga på mer vikt om du ska underhandskasta. Lyssna på Berndt, han vet vad han pratar om. Jag skulle tro att du hamnar helt rätt om du följer hans rekommendationer. gillar du lättare linor tar du en 6/7a, om du gillar lite tyngre tar du en 7a. Asterix_1 säger ju till och med att han använder en vikt på 19.5 gram + en spets på x antal gram. Då hamnar du någonstans kring Berndts vikter.
 4. Använder också Viking trophy när jag jagar. Nackdelen med dem är att de är tunga.
 5. Att följa aftm klassningen idag är som att lita på väderprognosen. Men jag tänker mig en kortklumpad lina kring 8-9 m...
 6. Mjukt och sladdrigt eller? hittade ett för slumppris och tänkte det kan användas till havsöringsfisket i älv om det inte är för segt. Klumpvikt runt 17 gram?
 7. Det finns en kapningstabell på guidelines hemsida. Där kan du enkelt se vilken klass du måste köpa för att få rätt längd och vikt. Som exempel kan det krävas att du köper en klass 10/11 för att kunna kapa den till rätt vikt och längd även om du ska använda den på ett klass 8/9 spö.
 8. En beggad bringsen är inte tokig
 9. Hejsa den kan du få for 175 dkr inkl forsendelse mvh Michael

  skriv venligst til micks-flies@outlook.dk

   

  1. Rima

   Rima

   Det blir dyrare än att köpa ny i affär i Sverige. De kostar 229 svenska kronor och 175 DKR = 244 DKR....

    

 10. De heter power taper double density på guideline.no det finns en kapnongstabell på sidan dessutom. Sök efter guideline calculator på sidan. Då ser du exakt vilken modell du ska köpa för att få längd och vikt som du vill ha den.
 11. Gyideline powerraper original sjunk 2/3 sjunker bäst, så är det så mycket sjunk som möjligt du är ute efter så väljer du denna.
 12. Åk lite längre. Satsa på Norrlandsälvarna. Där hittar du boende för 500 kr natten i privata stugor som ligger alldeles vid älvarna. Sedan tar du bilen in för att handla eller åka till badstranden mitt på dagen. Oslagbart billigt boende och fiske. Som du vet är det ingen brist på fisk heller....
 13. Jag handlade det mesta hos record i boden. Den servicen de erbjöd oss jokkmokkare var outstanding. De höll öppet butiken efter stängningsdags, de skickade saker med post innan de var betalda och skickade aldrig med någon faktura. De ordnade garantiärenden som de inte hade någon anledning att röra i. De gav alltid rabatt även om jag handlade för 20 kr. Vid större köp var rabatten minst 30%. när man kom in i butiken bjöd de på kaffe. handlade uteslutande hos dem. Saknar verkligen den butiken och personalen där.
×
×
 • Create New...