Hoppa till innehåll

Björka sträcka E


Guest dave1

Recommended Posts

I dag fiskade jag längs sträcka E i Björkaån. A-sträckan är full för hela säsongen.. :(

Såg några småfiskar och en gädda på en dryg halvmeter. I övrigt var det mycket lugnt. Sträckan tyckte jag dock såg väldigt fin ut, dock lite mer träskig och snårig än A.

Det var ganska mycket sländor i luften och på vattnet men som sagt intet ett vak. Fiskade mig igenom nymf, flymf och kläckarlagret i askarna. :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Var du och tittade vid den första delen d.v.s strax innan sträcka D. Det brukar kunna vaka vid de djupare och lugnare partierna där.

Vad var det för sländor ? Bäcksländor ?

Vi parkerade längst bort på sträcka E och gick mot Sjöbohållet till i höjd med nåt villakvarter. Vet inte riktigt hur långt från D vi var men det var några lugnare och lite djupare sträckor där. Vi satt och fikade rätt länge där men såg inga vak.

Bäcksländor såg jag men det var ffa dagsländor. stor åslända? Min insektskunskap är inte den bästa.. :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Då var du nog där, de har väl inte kommit igång riktigt än.

Du har säkert rätt, stor åslända börjar kläcka vid den här tiden. Det är väl bara att vänta några dagar till.

Japp bara på det igen! :) Tack för tipset!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hur var vattendjupet inne i skogen? Det brukar bli dåligt med vatten därinne. När ni kommer ur skogen har ni ett fält på vänster sida och ovanför ligger villakvarteren. Där börjar det djupare vattnet och om det är lågvatten möjligheterna för öringen. Det är svårt att komma längre nedströms mot D men det går.

Snart är det dags för kanotpatrullerna (scouter och frilufsare) då får man många pauser i fisket. Det är bra så man hinner fika!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hmmm.  8)

Fast inte försöker jag mellan kanoterna. Det vågar man inte med det språket de har i kanoterna när ån inte har så mycket vatten och är full av sten och de springer i vattnet fullt påklädda och dessutom faller i några gånger och .....  ;D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hmmm.  8)

Fast inte försöker jag mellan kanoterna. Det vågar man inte med det språket de har i kanoterna när ån inte har så mycket vatten och är full av sten och de springer i vattnet fullt påklädda och dessutom faller i några gånger och .....   ;D

Det har för mig alltid varit en gåta varför de envisas med att paddla i Björkaån. Det går ju snabbare, och är bekvämare, att bära kanoten på land än att trycka sig igenom lövverket.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vattenståndet längre upp var ganska lågt men inte jättelågt men jag har ju aldrig varit där så jag vet inte hur det brukar vara.

Så det är nedre delen av sträcka E som gäller!? Där var det ju i alla fall lättkastat..

Hur är sträcka B och D?

/David

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

B är väldigt lugnflytande med en hel massa "gäddhålor". Dock har Björkas största öring tagits här (strax över 6 kg om jag inte missminner mig). D kan vara riktigt trevlig i början på säsongen, längre fram växer det upp manshöga tistelsnår lite varstans. Bra ställe på sträcka D är gamla badplatsen vid koloniträdgårdarna. Går man sedan uppströms från detta kommer man till ett par mer strömmande partier där det brukar vaka  stor fisk. D blir låg den också under högsommaren.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Min uppfattning om B är inte god, den har inte många fiskbara ställen. Mycket mört, men det träffar man på på de flesta ställen, och gädda. D har jag aldrig provat, men jag tänkte ta tid nu i april och gå längs sträckan och se hur den ser ut, men det blir först i sutet av månaden.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Min uppfattning om B är inte god, den har inte många fiskbara ställen. Mycket mört, men det träffar man på på de flesta ställen, och gädda. D har jag aldrig provat, men jag tänkte ta tid nu i april och gå längs sträckan och se hur den ser ut, men det blir först i sutet av månaden.

Håller med dig...första delen är väl inte så tokig men nu när de anlagt golfbana och allt så...

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

fiskade e sträckan idag... såg inte ett vak, men det kläckte en hel del.

ingen höjdare på insekter så jag bifogar en suddig bild :P

tyckte också att sträckan såg fin ut. återvänder om en vecka eller 2 ;)

Det är väl stor åslända? Baetis Rhodani..

Jag har inte varit i Björka sen senast men det kanske blir en tur ut i veckan. Iofs skulle det bli kyligare nu en period.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Det är bara bra. Så håller det sig lugnt tills jag ska ner  8)

Hehe.. för min del får det gärna komma igång rätt snart innan tentapluggandet börjar.. Dessutom har jag knappt fiskat i havet alls i vår så jag har ett litet uppdämt behov av att fiska nu!  :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.






















  • Inlägg

    • Hej Jag har några linor. SA UST i/S2/S4 - 8-9 34gram SA UST S1/S3/S5 - 8-9 34gram SA UST S5 - 8-9 34gram
    • Hej  Har en super fint GL F/H/S4 - 9/10, kan den vara något för dig?
    • Helst lite styvare än mitt befintliga RPL är av intresse. Ex  Sonic, One , Z-axis , Sp+ , Rpl+ . Även klass 5 av samma modeller kan va intressant.  Mvh Janne
    • Ojj....men....Hur mår du själv egentligen?  
    • Det mesta som Benno skriver verkar ju stämma vad jag kan bedöma. Det är väl slutsatserna som dras och en del påståenden som är märkliga. Att co2 är en växthusgas är väl de flesta överens om. Den bidrar till uppvärmningen och driver då på halten av vattenånga i atmosfären som som är den faktor som ger högst effekt när det gäller uppvärmning. Alltså en klassisk 1+1=3 Växthuseffekten är naturlig, utan den hade det inte funnits något liv på Jorden. Det som kan bli problematiskt är när effekten ökar eller minskar. Det påverkar oss nämligen – ibland rejält.
    • Går det att ändra vevriktningen (från höger till vänster) på en "Ingvar of Sweden Classic 65" -rulle ? I så fall, nån som kan säga hur man gör detta ? Tacksam för info ! Leif
    • Både vind och kärnkraft står sig bra när det gäller co2. Idag räknar man väl minst 30 år livslängd på vindkraften då är man ju väldigt nära kärnkraftsiffror. 
    • Nu är jag ju inte någon PHD men jag tycker det ser ut som att vind står sig rätt bra mot kärnkraft och sol inte gör bort sig helt också: https://www.nrel.gov/analysis/life-cycle-assessment.html    
    • Luft består av: - 78% kväve - 21% syre Det är så gott som allt‼️ Små restgaser dock. - 0,93% argon - 0,0415% koldioxid(knappt mätbart att ppm används) Människan globalt bidrar med 4% av 0,0415% blir 0,0012% Sverige bidrar med 0,14% av 0,0012% blir 0,000168%(försumbart‼️) Luftens koldioxidhalt är inte skrämmande hög, utan skrämmande låg Ökande koldioxidhalter är inte livshotande, utan starkt livsbefrämjande De ger mera mat åt växterna och därmed även åt djur och mikroorganismer. Det har gett oss en grönare värld, förbättrad livsmedelsförsörjning. - ger växterna möjlighet att spara vatten genom att bilda färre klyvöppningar - stärker växternas näringsupptag, motståndskraft mot ozon, och tolerans mot höga temperaturer - gynnsam för växter. Koldioxiden bleknar i jämförelse med vattenånga‼️ Atmosfären innehåller ett par procent vattenånga som är 4 gånger effektivare än koldioxid som värmeabsorberande växthusgas och föreligger i 40-80 gånger högre koncentration i de lägre luftlagren‼️ Flera gånger i historien, helt naturligt har varit varmare än idag, utan att brinnande klimatnödläge infunnits‼️ Både bronsåldern, romartiden och medeltiden var varmare, TROTS lägre koldioxidhalt. - Vi har global nedkylning om vi sätter referenspunkten 4000 år sedan, där temperaturen sjunkit med över 2°C‼️ - Vi har global uppvärmning om vi sätter referenspunkten 200 år sedan, där temperaturen stigit med 1,2°C‼️ Allt beror på vart man sätter sitt referenspunkt‼️ Vi har precis lämna värmeperiodens(Holocen) kallaste period, lilla istiden(1850) efter oss, där lidande, död och missväxt härjade som mest. Då är det naturligt att det blir varmare, annars hade vi varit kvar i lilla istiden‼️ Bronsåldern: - Grönland: Grönskande ängar, goda betesmarker med spannmålsodlingar - Skandinavien: långt upp norrut vindruvsodling Dessa är inte möjliga idag pga  mycket kallare klimat‼️ Under medeltiden: - Glaciärerna i Alperna var mindre då än nu. - Lövskogsgränserna i Eurasien låg högre då än nu. - Islänningarna anlade bondgårdar på mark som numera är täckt av glaciären Vatnajökull. Temperaturen långsiktigt har sjunkit de senaste 4 000 åren med över 2°C, dvs vi har klimatförsämring‼️ Befinner vi oss fortfarande mitt i en brinnande klimatnödläge, klimatkris som msm påstår❓️
    • Vad jag inte förstår är hur man kan välja ignorera 99 av 100 forskare. Om din bil larmar för låg oljenivå och du frågar 100 bilmekaniker vad du skall göra. 99 säger att du skall fylla på olja och även byta med lämpliga intervall. En svarar att du behöver inte göra något, att nivån sjunker är helt normalt oljan kommer räcka bilens livslängd ut. Kommer du köra det billiga alternativet? Rent sakligt finns det ju inget fel i alternativ två. Men du kommer ju få ett motorras förr eller senare med alternativ två.    
  • Ämnen

  • Bilder

×
×
  • Skapa ny...